giannisgt Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Χαιρετω τους συμφορουμιτες..!Το προβλημα μου ειναι το εξης: Εχω ενα βιντεο το οποιο ειναι 500mb τραβιγμενο απο κινητο(το samsung hd) ειναι σε αναλυση HD 1280x720 με (νομιζω) 30fpp και ειναι mp4 mpeg4. Για μετατροπη-συμπιεση κτλ βιντεο και ηχου εχω το προγραμμα super. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι σε ποια μορφη πρεπει να το κανω ωστε να γινει το πολυ 100 mb και να μην χαλασει η ποιοτητα της εικονας παρα πολυ..Η αναλυση ποσο πρεπει να γινει? Ευχαριστω
TheELF Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μια και το mpeg4 είναι παρα πολύ καλή συμπίεση ,ότι και να κάνεις θα χάσεις πολύ ποιότητα. Αυτό που φαντάζομαι ότι θα προτείνουν η περισσότερη είναι .mkv και ανάλυση DVD, το πολύ δηλαδή 720x544 με bitrate 1500 αυτά για να γίνει μια κάπως καλή μετατροπή τώρα για 100MB άλλη ιστορία δοκίμασε το DVDfab δίνοντας του όριο 100MB και καλή ποιότητα (dubble pass)
parsifal Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Πόσα δευτερόλεπτα είναι η διάρκεια του video... ;
TheELF Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Πόσα δευτερόλεπτα είναι η διάρκεια του video... ; LOL Καλο αυτό,αλλα έχει καμια σχέσει για την μετατροπή?
parsifal Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Είναι το ίδιο να προσπαθείς σε 100MB να χωρέσεις 5min video και το ίδιο 105min; Ανεξαρτήτως ανάλυσης κιόλας; Υπάρχει πρόχειρο metric που συνοψίζει το παραπάνω ερώτημα: Bits / (pixel * frame). Όσοι χρησιμοποιούσαν παλιά Gordian Knot, θα το θυμούνται σίγουρα...
giannisgt Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Νομιζω οτι ο parsifal κατι ξερει παραπανω.. Για την ακριβεια ειναι 6 λεπτα και 20 δευτ και 440 mb,οχι 500. Αυτη ειναι η βλ@κεια.. Δευτερολεπτο και mb.. Αν ηθελα να το ανεβασω στο youtube θα ετρωγα τη μιση μερα..
parsifal Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 440ΜΒ για 380sec, θεωρώντας αμελητέο multiplexing overhead, σημαίνουν μέσο συνδυαστικό (A+V) bitrate περίπου 9485Kbps. Για το audio stream, πάνω από 320Kbps χλωμό και πολλά λέω. Άρα στη χειρότερη μένουν περίπου 9165Kbps για το video που είναι λογική τιμή για video ανάλυσης 720p που παράγει σε πραγματικό χρόνο μία φορητή συσκευή. Το βασικό μέλημα σε τέτοιου είδους μετατροπές για να μειώσουμε τον απαιτούμενο αποθηκευτικό χώρο είναι: να διατηρηθεί, αν αυτό είναι ρεαλιστικό ως στόχος, η ανάλυση. Το resizing είναι ο πρώτος παράγοντας στην αλυσίδα αυτών που ρίχνουν/θα ρίξουν την ποιότητα. Όχι μόνο λόγω μείωσης του κάδρου, αλλά και των προσεγγίσεων που κάνουν οι resizing αλγόριθμοι. Το ερώτημα λοιπόν γίνεται: Είναι ρεαλιστικός στόχος να κρατήσω την ανάλυση 1280x720 με τελικό bitrate περίπου (9165 * 100 / 440) = 2080Kbps; Κρίνοντας από MP4 και MKV scene releases ανάλυσης 1280x544 που έχω δει με bitrates γύρω στα 1800Kbps για το video stream και τα οποία καταφέρνουν αξιοπρεπή ποιότητα, είναι ίσως εφικτός ο παραπάνω στόχος που είπαμε. Όμως η κινηματογράφηση με κιν.τηλέφωνο έχει κοντά στα άλλα, 2 επιπλέον μειονεκτήματα που μειώνουν το compressibility (ή αν θες, αυξάνουν τις απαιτήσεις σε bitrate): κουνημένα πλάνα + συνήθως μη ιδανικές συνθήκες φωτισμού. Σε κάθε περίπτωση, δε μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων τί ψάρια θα πιάσεις αν δε δοκιμάσεις. Επιπλέον, μιας και το υλικό είναι μικρής διάρκειας και ένα σύγχρονο PC δε θα πρέπει να καθυστερήσει σημαντικά ακόμη και με 2 περασμάτων κωδικοποίηση, η συμβουλή μου είναι να δοκιμάσεις μία φορά κρατώντας σταθερή την ανάλυση και μία ακόμη με resizing σε χαμηλότερη ανάλυση. Πόσο χαμηλότερη; Η οριζόντια διάσταση των 720 pixels που πρότεινε ήδη ο TheELF είναι μία καλή επιλογή. Έχει και το επιπλέον πλεονέκτημα ότι είναι σχεδόν DVD-ready (με την έννοια ότι δε θα χρειαστεί επιπλέον resizing για να παράγεις από αυτό DVD-compatible MPEG-2 video stream, μόνο πιθανώς προσθήκη μαύρων λωρίδων επάνω-κάτω). Αλλά θα μπορούσες ίσως και καλύτερα. Π.χ.: Σε ένα σημείο του μηνύματός σου έκανες λόγο για YouTube. Αν δεν ήταν απλά σχήμα λόγου και όντως έχεις σκοπό να ανεβάσεις στο YouTube, μπορείς να πας σε ανάλυση 854x480 που είναι το κοντινότερο σε 720p fmt mode που διαθέτει το YouTube. Τα παραπάνω πάντα με κάποιο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τον x264 encoder, δηλαδή μιλάμε για MPEG-4 AVC (ή H.264) video stream και το τελικό αρχείο θα μπει σε container είτε Matroska (MKV) είτε MP4.
giannisgt Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Σε ευχαριστω πολυ parsifal για τις πληροφοριες και για το χρονο που διεθεσες για να με βοηθησεις..Να΄σαι καλα.. Καταλαβα πολλα
1000 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 440ΜΒ για 380sec, θεωρώντας αμελητέο multiplexing overhead, σημαίνουν μέσο συνδυαστικό (A+V) bitrate περίπου 9485Kbps. Για το audio stream, πάνω από 320Kbps χλωμό και πολλά λέω. Άρα στη χειρότερη μένουν περίπου 9165Kbps για το video που είναι λογική τιμή για video ανάλυσης 720p που παράγει σε πραγματικό χρόνο μία φορητή συσκευή. Το βασικό μέλημα σε τέτοιου είδους μετατροπές για να μειώσουμε τον απαιτούμενο αποθηκευτικό χώρο είναι: να διατηρηθεί, αν αυτό είναι ρεαλιστικό ως στόχος, η ανάλυση. Το resizing είναι ο πρώτος παράγοντας στην αλυσίδα αυτών που ρίχνουν/θα ρίξουν την ποιότητα. Όχι μόνο λόγω μείωσης του κάδρου, αλλά και των προσεγγίσεων που κάνουν οι resizing αλγόριθμοι. Το ερώτημα λοιπόν γίνεται: Είναι ρεαλιστικός στόχος να κρατήσω την ανάλυση 1280x720 με τελικό bitrate περίπου (9165 * 100 / 440) = 2080Kbps; Κρίνοντας από MP4 και MKV scene releases ανάλυσης 1280x544 που έχω δει με bitrates γύρω στα 1800Kbps για το video stream και τα οποία καταφέρνουν αξιοπρεπή ποιότητα, είναι ίσως εφικτός ο παραπάνω στόχος που είπαμε. Όμως η κινηματογράφηση με κιν.τηλέφωνο έχει κοντά στα άλλα, 2 επιπλέον μειονεκτήματα που μειώνουν το compressibility (ή αν θες, αυξάνουν τις απαιτήσεις σε bitrate): κουνημένα πλάνα + συνήθως μη ιδανικές συνθήκες φωτισμού. Σε κάθε περίπτωση, δε μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων τί ψάρια θα πιάσεις αν δε δοκιμάσεις. Επιπλέον, μιας και το υλικό είναι μικρής διάρκειας και ένα σύγχρονο PC δε θα πρέπει να καθυστερήσει σημαντικά ακόμη και με 2 περασμάτων κωδικοποίηση, η συμβουλή μου είναι να δοκιμάσεις μία φορά κρατώντας σταθερή την ανάλυση και μία ακόμη με resizing σε χαμηλότερη ανάλυση. Πόσο χαμηλότερη; Η οριζόντια διάσταση των 720 pixels που πρότεινε ήδη ο TheELF είναι μία καλή επιλογή. Έχει και το επιπλέον πλεονέκτημα ότι είναι σχεδόν DVD-ready (με την έννοια ότι δε θα χρειαστεί επιπλέον resizing για να παράγεις από αυτό DVD-compatible MPEG-2 video stream, μόνο πιθανώς προσθήκη μαύρων λωρίδων επάνω-κάτω). Αλλά θα μπορούσες ίσως και καλύτερα. Π.χ.: Σε ένα σημείο του μηνύματός σου έκανες λόγο για YouTube. Αν δεν ήταν απλά σχήμα λόγου και όντως έχεις σκοπό να ανεβάσεις στο YouTube, μπορείς να πας σε ανάλυση 854x480 που είναι το κοντινότερο σε 720p fmt mode που διαθέτει το YouTube. Τα παραπάνω πάντα με κάποιο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τον x264 encoder, δηλαδή μιλάμε για MPEG-4 AVC (ή H.264) video stream και το τελικό αρχείο θα μπει σε container είτε Matroska (MKV) είτε MP4. Πιο πρόγραμμα προτείνεις για μετατροπή χ264.mkv;Χρησιμοποιώ το Any DVD Converter και όταν μετατρέπω ένα dvd σε mkv με χ264 codec, κρασάρει ο explorer κάθε φορά που προσπαθώ να ανοίξω το αρχείο. Ωστόσο αν στη μετατροπή χρησιμοποιήσω xvid τότε όλα δουλεύουν κομπλέ. Να είναι θέμα προβλήματος του προγράμματος ή μου ξεφεύγει κάποια λεπτομέρεια όσον αφορά τη μετατροπή;
parsifal Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 1000, για πρόγραμμα δες στην υπογραφή μου. Αν και για το πρόβλημα που περιγράφεις δε μου φαίνεται να έχει ευθύνη το πρόγραμμα που χρησιμοποίησες για τη μετατροπή. Έχει αναφερθεί κι άλλες φορές εδώ στο φόρουμ και η απάντηση είναι ότι ευθύνεται σίγουρα κάποιος codec, με τη βοήθεια του οποίου προσπαθούν τα Windows (ο Explorer συγκεκριμένα) να δημιουργήσουν και να εμφανίσουν thumbnails των video files.
kurkosdr Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Κρίνοντας από MP4 και MKV scene releases ανάλυσης 1280x544 .... Ιστορικη στιγμη κατα την οποια ο parsifal παραδεχεται οτι κατεβασε (ή εστω ειδε) scene release Μια και πιασαμε την κουβεντα για bitrates, να ρωτησω και εγω κατι. 1) Το convertxtodvd εχει μια πολυ ωραια λειτουργια οπου αυξανει το bitrate στις δυσκολες σκηνες (action κ.λ.π.) και το μειωνει στις αργες. Βλεπεις το bitrate να ανεβοκατεβαινει (απο 4 εως 7mbit, συνηθως). Θελω να πιστευω οτι το RipBot και το AutoGK εχουν αναλογη λειτουργια, σωστα; 2) Επισης, το AutoGK εχει επιλογη για "100% ποιοτητα" στις επιλογες μετατροπης. Πως ειναι αυτο δυνατον σε ενα φορμα που ειναι lossy (mpeg 4 asp);; 3) Πως μπορω να μετατρεψω ενα mpeg 2 βιντεακι σε mpeg 4 asp μορφη με οσο το δυνατον ελαχιστες απωλειες (δεν με νοιαζει το μεγεθος αρχειου); Αν ειναι δυνατον, με καθολου απωλειες. 4) Και κατι τελευταιο για mpeg 4 avc: Πως ενεργοποιω το lossless mode στο ripbot, και πως το lossy-με-οσο-το-δυνατον-λιγοτερες-απώλειες; Καιρο εψαχνα topic να τα ρωτησω αυτα.
TheELF Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 1) το convertx2dvd είναι μεν καλο κάνει όμως μονο single-pass δηλαδή χαμηλή ποιότητα.Το αν κάνει ρύθμιση στο bitrate εξαρτάται κύριος από το codec,και τις ρύθμισις του,και όχι από το πρόγραμμα επεξεργασίας. 2)100% ποιότητα του video που εισάγεις. 3) Ρυθμίζεις το codec που θα χρησιμοποίησης για two-pass αν υπάρχει και με το ίδιο bitrate οποτε δεν χάνεις ποιότητα.Κανονικά από χαμηλότερης συμπίεσης codec σε καλύτερης συμπίεσης μπορείς να κατεβάσεις το bitrate και μάλιστα κατά πολύ αλλα αυτό είναι θέμα εμπειρίας.
parsifal Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Ιστορικη στιγμη κατα την οποια ο parsifal παραδεχεται οτι κατεβασε (ή εστω ειδε) scene release Μη μπερδεύεις το ρόλο μου εδώ ως moderator που περιλαμβάνει κόψιμο συζητήσεων/μηνυμάτων που δε συμφωνούν με τους Όρους Χρήσης με το τί κάνω κατ' ιδίαν. Εκτός φόρουμ μπορεί να είμαι ο μέγιστος λαθρέμπορας πειρατικού λογισμικού και ταινιών και να βγάζω ένα σωρό μαύρα € κάθε μήνα. Μπορεί πάλι όχι... 1) Το convertxtodvd εχει μια πολυ ωραια λειτουργια οπου αυξανει το bitrate στις δυσκολες σκηνες (action κ.λ.π.) και το μειωνει στις αργες. Βλεπεις το bitrate να ανεβοκατεβαινει (απο 4 εως 7mbit, συνηθως). Θελω να πιστευω οτι το RipBot και το AutoGK εχουν αναλογη λειτουργια, σωστα; Δεν είναι θέμα λειτουργίας του RipBot και του AutoGK. Αμφότερα τα δύο αυτά προγράμματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά encoding front-ends που καλούν από κάτω τους αντίστοιχους encoders (την command line έκδοση του χ264 encoder το 1ο, το DLL της VfW έκδοσης του XviD codec το 2ο). Άρα, αν η ερώτηση άλλαζε σε «έχουν ανάλογη λειτουργία οι x264 και XviD encoders;», η απάντηση θα ήταν «Ναι, έχουν». Ενεργοποιείται αυτόματα σε όλα τα encoding modes πλην των CBR. 2) Επισης, το AutoGK εχει επιλογη για "100% ποιοτητα" στις επιλογες μετατροπης. Πως ειναι αυτο δυνατον σε ενα φορμα που ειναι lossy (mpeg 4 asp);; Είναι θέμα semantics. Το quality percentage του AutoGK δεν υπονοεί lossless λειτουργία, αλλά τη μέγιστη δυνατή ποιότητα που μπορεί να δώσει ο XviD codec σε Constant Quantizer mode, χρησιμοποιώντας quantizer 2 (νομίζω) 3) Πως μπορω να μετατρεψω ενα mpeg 2 βιντεακι σε mpeg 4 asp μορφη με οσο το δυνατον ελαχιστες απωλειες (δεν με νοιαζει το μεγεθος αρχειου); Αν ειναι δυνατον, με καθολου απωλειες. Προσωπικά, δεν έχω υπ' όψιν μου κάποια υλοποίηση MPEG-4 ASP codec/encoder που να υποστηρίζει lossless mode, επομένως δε γνωρίζω αν γίνεται στην πράξη με καθόλου απώλειες ή αν κάτι τέτοιο γενικά είναι απαγορευτικό λόγω του αλγορίθμου. Ο XviD πάντως σίγουρα δεν έχει lossless mode. Αν σε ενδιαφέρει η κωδικοποίηση με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες, το Constant Quantizer mode κάνει ακριβώς αυτό αν το ρυθμίσεις στην ελάχιστη δυνατή τιμή quantizer. Ή σε κάποιο εργαλείο όπως το AutoGK που δίνει arbitrary percentages, βάζεις 100% quality. 4) Και κατι τελευταιο για mpeg 4 avc: Πως ενεργοποιω το lossless mode στο ripbot, και πως το lossy-με-οσο-το-δυνατον-λιγοτερες-απώλειες; Για το πρώτο, δεν υπάρχει δυνατότητα στο GUI του RipBot να περάσεις τέτοιο switch στο εκτελέσιμο του x264. Για το 2ο, μάλλον θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το CQ mode του RipBot, δίνοντας μία τιμή CRF χαμηλότερη από τις υπάρχουσες. Εδώ προτείνουν όχι κάτω από 16.
kurkosdr Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Οντως δεν νομιζω να υπαρχει lossless mpeg 4 asp. Ειχαμε μια συζητηση στο doom9, και μου ειχαν πει και εκει οτι δεν γινεται, και μου ειπαν να βαλω quantizer:1, B-Frame quantizer:1 και matrix:MPEG και ο θεος βοηθος. Για το mpeg 4 avc, μηπως το MeGUI εχει επιλογη για x264 lossless; Θελω να μετατρεψω κατι DVD, και θα φτιαξω δυο εκδοχες: Μια σε mkv σε εντελως lossless, και ενα σε mpeg 4 asp για τα divx dvd players...
parsifal Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2010 Για το mpeg 4 avc, μηπως το MeGUI εχει επιλογη για x264 lossless; Ναι. Το MeGUI έχει πλήρως παραμετροποιήσιμα profiles, μπορείς να «πειράξεις» κάποιο και να ορίσεις lossless encoding, ένα checkbox είναι. Θελω να μετατρεψω κατι DVD, και θα φτιαξω δυο εκδοχες: Μια σε mkv σε εντελως lossless... Υποπτεύομαι ότι δε θα σου αρέσει το τελικό filesize. Δοκίμασε πρώτα να κωδικοποιήσεις ένα DVD chapter μόνο και κάνε project για το 100% της ταινίας. Ίσως να σε συμφέρει να κρατήσεις ολόκληρο το DVD σε ISO ή και Main Movie αφού πρώτα κάνεις strip audio+subtitle tracks που δε σε ενδιαφέρουν. Λεπτομέρεια που σε κάποιες περιπτώσεις ίσως είναι σημαντική: Η lossless λειτουργία του x264 δίνει DXVA-incompatible video stream!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.