Nik.K Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 H Xigmatek φτιαχνει καλες ψυκτρες με υψηλο δεικτη επιδοσεων/κοστους, τπτ περισσοτερο.
d3m0n Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέτρια προς καλή θεωρείται η Xigmatek, αλλά έχει πολύ καλό vfm.Εγώ έχω ένα αδερφάκι της, την Achilles, η οποία έχει ένα heatpipe παραπάνω. Τον Q9550 τον κρατάει 83-84°C σε linpack με 1,35V. Αρκετά καλά μπορώ να πω. ---------- Προσθήκη στις 15:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:29 ---------- H Xigmatek φτιαχνει καλες ψυκτρες με υψηλο δεικτη επιδοσεων/κοστους, τπτ περισσοτερο. Και perfomance ψύκτρες φτιάχνει, η Thors τι είναι; 1-2C καλύτερη από μία True και 1-2C χειρότερη από μία Megahalems.
Nik.K Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 To Thors Hammer σε πληροφορω οτι ειναι ισως η 12η καλυτερη ψυκτρα αερα αυτη την στιγμη στην αγορα, αυτο δεν το λες επιτυχια, ωστοσο εχει αρκετα πιο χαμηλο κοστος απο τις αλλες, γιαυτο μιλαω για επιδοσεις/κοστος. Οσο για την TRUE οχι το Thors Hammer δεν ειναι καλυτερο, αναλογα φυσικα με τι ανεμιστηρακια τεσταρεις και τις 2.
yiannis_1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 ΚΑι εγω σου λέω πως η xigmatek και η 212 δίνουν το 95% της επίδοσης οποιάσδήποτε κορυφαίας aircooler με το 50% της τιμής. Η δε δε true που λες άμα σου έρθει στραβή και δε την λαπάρεις κλάφτα... Χειρότερα απο την s1283 μαμά. Εμένα μου αρέσει και η big typhoon ή οποία παρεπιπτώντος χωράει άνετα.
Nik.K Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Τα προβληματα με το Lapping εχουν σταματησει να υφιστανται εδω και παρα πολυ καιρο, ενα batch τα ειχε οταν ειχαν πρωτοβγει. Ειδικα η RC3 εκδοση της TRUE σπερνει, ακομα καλυτερη ειναι η Venomous που εβγαλαν σαν αντικαταστατη της. Καμια σχεση η Thermalright me thn Xigmatek, η μια εταιρεια κοιταει το High End και η αλλη το Low-Medium End.
lionheart75 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Thanks παιδιά για όλα. Θα δω τι θα κάνω και θα σας πώ τι έγινε τελικά. Θα βάλω πρώτα τον 120 αρη επιπλέον και θα δούμε τι γίνεται.
theo_s Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 και εγω εχω παρομοια προβλημαα με ενα lanbox lite κουτι της thermaltake και εναν 955 με scythe shuriken 55-60 σε se idle.
lionheart75 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Παιδιά το πρόβλημα λύθηκε. Όπως σας είχα πεί, κατάργησα το διαμέρισμα των σκληρών που έκοβε το airflow απο το διαμέρισμα της μητρικής και του cpu και στην θέση του πρόσθεσα την ειδική βάση του case με τον optional 120mm fan για εισαγωγή. Επίσης αυξησα την ταχύτητα περιστροφής των 2 tri-cool fans εξαγωγής (πίσω 120mm και πλάι 140mm) απο slow στο medium. 'Ετσι κατάφερα να έχω με τις ίδιες ρυθμίσεις με πρίν στα 3300Mhz αυτές τις θερμοκρασίες: Η δε κάρτα γραφικών απο τους 40 - 42 έπεσε στους 34 σε idle! Eίναι πραγματικά απίστευτη η διαφορά, 16 ολόκληροι βαθμοί σε idle!!! Εννοείται στα 3,3 μόνιμα με Disabled το cool n quiet όπως και πρίν. Oπότε προς το παρόν κρατάω την Shuriken και θα δώ μέχρι που μπορεί να φτάσει ο 955. Πιστευω τα 3,5 - 3,6 θα τα έχει με αυτήν. Σας παραθέτω και φωτό του case όπως είναι τώρα για να δείτε τι εννοώ: H Μπροστινή όψη απο το λατρεμένο μου κουτάκι! Στη μέση και αριστερά φαίνεται η βάση με τον optional intake fan. Tο χώρισμα που είχε για τους σκληρούς έχει αφαιρεθεί. Aριστερά είναι το διαμέρισμα του psu και των σκληρών που απέμειναν στο case. Εδώ φαίνεται καλύτερα ο optional fan που τοποθετήθηκε για να ψύχει το διαμέρισμα του cpu. Επίσης βαράει πάνω στην κάρτα και θα βοηθήσει και τη 2η 5850 που θα μπεί. Βλέπεται ότι ο χώρος είναι επαρκής στο case και για την 2η κάρτα η οποία μάλλον θα μπεί στην 3η pci θυρα για να μην είναι κολλητά στην πρώτη. Τις 2 sata στο board τις κατήργησα για να μην βρίσκει η κάρτα που θα μπεί. Ο 140άρης εξαγωγής του ζεστού αέρα. Να συμπληρώσω ότι ακόμα και μετά ενός 20λεπτου περίπου λειτουργίας και σερφαρίσματος δεν ξεπέρασαν οι πυρήνες της cpu τους 40 βαθμούς.
Nik.K Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Αν βαλεις ομως να παιξεις θα χτυπησουν σιγουρα ενα 60αρι αφου και η 5850 θα ανεβασει θερμοκρασιες αλλα και γενικα ολο το κουτι μεσα. Αν το γλυτωσεις το 60αρι ομως εισαι μια χαρα.
lionheart75 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Θα δείξει. Η AMD στο site αναφέρει σαν max temp του 955 C3 τους 62C. Iσχύει αυτό ή υπάρχει ανοχή πρός τα πάνω. Σε τί θερμοκρασία πρέπει να ανησυχώ διότι πιστευα ότι οι 955 αντέχουν μέχρι τους 68 - 69 πρίν κάνουν restart. Τουλάχιστον έτσι θυμάμαι να είχα διαβάσει κάπου. Τι παίζει ξέρεις κανείς να μου πεί?
Nik.K Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δεν ειναι θεμα Restart, ειναι θεμα πως οτιδηποτε ανεβαζει μεγαλη θερμοκρασια χανει ζωη πολυ πιο γρηγορα. Να κοιτας το 60 σαν max για μια ορθη λειτουργια, ασχετα αν μερικοι χτυπανε και 70 και 80 και δεν τους ενδιαφερει.
lionheart75 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Θα τρέξω ένα OCCT όπως είμαι τώρα για να δώ. Ανάλογα θα πράξω. Αν χρειαστεί θα αλλάξω ψύκτρα. Επίσης οταν δώ που μπορεί να φτάσει με ασφάλεια σε temps με αυτό το cooler θα ενεργοποιήσω το cool n quiet. Δεν σκοπευω να τον έχω μόνιμα να δουλεύει έτσι αλλά όταν χρειάζεται. Απλά ήθελα να βεβαιωθώ πρώτα για να μην την παίρνω τσάμπα. Απο αυτή την αλλαγή στο case πάντως κάτι κερδισα.
Nik.K Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Με μια ψυκτρα τυπου Tower σιγουρα θα εχεις καλυτερες επιδοσεις παντως. Απο εκει και περα σε μια Tower μπορεις να βαλεις 2 Fan που να μην ειναι πανω απο 700-1000RPM σε ταχυτητα και ετσι να εχεις και αθορυβο κουτι και να μην βαλεις το Cool & Quite.
lionheart75 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Nαι ένα καλύτερο cooler θα ήταν καλύτερη επιλογή απλά προς το παρόν θα μείνω όπως είμαι και βλέπουμε. Πιθανόν να μην το διατύπωσα σωστά η shuriken είναι αθόρυβη δεν έχω πρόβλημα θορύβου με αυτήν. Τα tri-cool fans είναι θορυβώδη στο high γιαυτό αναγκαστικά μένω στο medium. Απλά η shuriken είναι αδύναμη για τον 955. ---------- Προσθήκη στις 03:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:56 ---------- Με OCCT χτύπησε 62 στο εικοσάλεπτο και το έκλεισα. Πάω για ψύκτρα και όχι για όποια και όποια αλλά για αυτή: http://thermolab.co.kr/baram Όταν την βάλω θα ποστάρω εντυπώσεις για future reference.
Nik.K Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Υποψην πως το OCCT μπορει να χτυπαει 62 αλλα σε κανονικο Load δυσκολο να τα χτυπησεις. Απο την αλλη καλυτερα να εισαι καλυμενος. Η Baram 2010 ειναι πολυ καλη, πιστευω θα δεις τουλαχιστον 10 βαθμους κατω, αν φυσικα βαλεις 2 φανακια και οχι 1.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.