lionheart75 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Καλημέρα παιδιά. Χτές έκανα το στήσιμο του 955 στο MSI 790FX-GD70 Board. Χρησιμοποίησα την low profile ψύκτρα που είχα πρίν σε άλλο set up τη scythe shuriken rev.B γνωρίζοντας ότι πιθανόν να μην με κάλυπτε όσον αφορά quad cpu 125TDP. Όμως δεν περίμενα να δώ τόσο υψηλές θερμοκρασίες. Ο λόγος που δεν χρησιμοποίησα την stock είναι ο θόρυβος της σύμφωνα με πληροφορίες που διάβασα εδώ ενώ θέλω μια αθόρυβη όσο γίνεται λύση. Λοιπόν με αλλάγή μόνο στο multi στα 16,5 δλδ στα 3300Mhz και το cool n quiet disabled οι θερμοκρασίες μου σε idle είναι τραγικές: To case μου είναι ένα αρκετα ευρύχωρο htpc case το antec fusion remote max και ουδέποτε είχα πρόβλημα airflow. Τι μου προτείνετε να κάνω guys? Το ύψος του case είναι 19cm. Να πώ επίσης ότι ο 955 που έχω είναι C3 stepping όπως φαίνεται και απο το cpu-z αλλά βλέπω ότι στο bios της MSI τον δείχνει σαν C1. Αυτό παίζει ρόλο στα temps κα θα χρειαστεί προφανώς να κάνω update απο το site του κατασκευαστή? Τέλος άσχετο αλλά μιά και το άνοιξα να ρωτήσω πώς θα βάλω τις μνήμες απο τα 1333 στα 1600, διότι απο το bios που έψαξα μια γρήγορη δεν βρήκα που ακριβώς αλλάζουνε. Τhanks in advance. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Scorpion-HDT-S1283.htm , είναι καλή περίπτωση, εξαρτάται και απ' τις βλέψεις σου στο overclock. Αν έχεις σκοπό να ξεζουμίσεις και το τελευταίο MHz τότε θα χρειαστείς κάτι καλύτερο. Τέλος βάλε τελευταίο bios στην μητρική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stm00192 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Κατα αρχην άσε τις Idle θερμοκρασίες και τρέξε κανενα occt linpack να δούμε πόσο έχεις σε full load και τοτε το ξανασυζητάμε. Πάντος μία πολύ καλή λύση είναι αυτή η οποία έστω και ορικά πιστέυω θα χωράει στο κουτάκι σου!! Και όπωε είπε και ο demon βάλε και το τελευταιο BIOS διότι μπορεί και οι ενδείξεις που έχεις να είναι λάθος!! http://www.silentpcreview.com/article890-page5.html Μέχρι και Orochi εχουν χωρέσει παντως στο κουτί!!! ;-p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Κατα αρχην άσε τις Idle θερμοκρασίες και τρέξε κανενα occt linpack να δούμε πόσο έχεις σε full load και τοτε το ξανασυζητάμε. Πάντος μία πολύ καλή λύση είναι αυτή η οποία έστω και ορικά πιστέυω θα χωράει στο κουτάκι σου!! Και όπωε είπε και ο demon βάλε και το τελευταιο BIOS διότι μπορεί και οι ενδείξεις που έχεις να είναι λάθος!! http://www.silentpcreview.com/article890-page5.html Μέχρι και Orochi εχουν χωρέσει παντως στο κουτί!!! ;-p +1000 Εγω με την hyper 212 plus εχω 25 idle και 39 full load.Πολυ καλη και φτηνη.Εχω ριξει και τον ανεμιστηρα απο 2000 στρ στις 1800 και ειναι σαν να μην υπαρχει.Η καλυτερη επιλογη σε αυτα τα λεφτα.Μονο κοιτα αν χωραει στο κουτι.Εχει 16 εκατοστα υψος η ατιμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Εγω δει την kabuto να χωράει σε τέτοιο κουτί. Οπότε είσαι κυριλέ απο άποψη χώρου. Και απο μένα ή CM 212 ή Xigmatek S1283. Μαμάνε και οι 2 και η 212 είναι και πολύ φτηνή!!! Αν και γενικά απο ότι εχω καταλάβει ειδικά οι ανεμιστήρες απο τις ψύκτρες τις CM δεν είναι ότι και το καλύτερο. Ελπίζω να μην αρχίσει να σου τρίζει όπως της V8 που εχω. Η Xigmatek απο την άλλη είναι σταθερή αξία και πολύ απροβλημάτιστη ούτε τριξίματα ούτε τπτ. Τα reviews πάντως βγάζουν την 212 καλύτερη απο τις 2 με 3-4 βαθμούς διαφορά και μάλιστα με ελάχιστη απόσταση απο prolimatech και thermalright που κάνουν 60φεύγα. Την scythe που εχεις την εχεις βάλει σωστά??? 50άρια είναι αυτά που βλέπω... Σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά. Τακτοποίησες κανά καλώδιο η τα πεταξές όλα μέσα αχταρμά. Θερμοαγώγιμη έβαλες σωστά, την έσφιξες αρκετά?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Σας ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας να είστε καλά. Ο λόγος που έχω κολλήσει στις idle θερμοκρασίες είναι διότι φοβάμαι ότι με OCCT θα χτυπήσει άνετα καμμιά 69άρα και θα σβήσει. Γιαυτό δεν το ρισκάρω όπως και να χει δεν υπάρχει λόγος. Αν δεν δώ κάτω απο 40 δεν ειμαι ικανοποιημένος διότι σκοπευω να τον πάω τουλάχιστον 3,8 λόγω 2ης 5850 σε CF. Κάποια καλή και value απο Πλαίσιο παίζει? Δεν είναι η πρώτη φορά που βάζω ψύκτρα. Εχω αλλάξει ουκ ολίγα set up's τον τελευταίο καιρό. Επίσης έχω βάλει AS5 paste. ---------- Προσθήκη στις 13:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:32 ---------- Πριν κάνω κάποια κίνηση αγοράς θα τσεκάρω με το ταλευταίο bios παιδιά να είμαι σίγουρος. Θα σας κρατήσω ενήμερους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Από πλαίσιο αυτή έχει καλό vfm. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Scorpion-HDT-S1283.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Από πλαίσιο αυτή έχει καλό vfm.http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Scorpion-HDT-S1283.htm Nα σαι καλά ρε demon και γώ αυτή είχα κατα νού. Πρέπει αφενός πρώτα να βεβαιωθώ ότι δεν είναι θέμα bios και αν είναι όντως θέμα cooler τότε θα πάρω αυτή μάλλον. Πιστευω vα χωράει όμως διότι 19cm είναι όλο μαζί, ποδαράκια, βάσεις μητρικής, μητρική κλπ..... ---------- Προσθήκη στις 13:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:52 ---------- να μου πείς 155mm είναι η Orochi και 159mm η Xigmatek οπότε λογικά θα χωράει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δεν είναι η πρώτη φορά που βάζω ψύκτρα. Εχω αλλάξει ουκ ολίγα set up's τον τελευταίο καιρό. Επίσης έχω βάλει AS5 paste. Δεν το λέω στη λογική ότι ξέρω καλύτερα εγω απλά τα HTPC είναι ζόρικα στο τομέα της ζέστης. Σε μένα ας πούμε πριν κάποιες μέρες ήρθαν κάτι φίλοι με λαπτοπ να παίξουμε Ghost Recon και στο 5λεπτο το game έκλεινε και 2 φορές έκλεισε και το pc!!! Mέχρι τοτε δεν είχα αντιμετωπίσει κάποιο θέμα και νόμιζα πως όλα ήταν καλά. Ξήλωσα τους 2 παλιούς αδύναμους ανεμιστήρες 1χ92-1χ80 Μετά πλαίσιο - αγορά ενα nexus 92αρη για την κατάληλη intake υποδοχή και 2 nexus 80άριδες για την εσωτερική πλευρά του side panel να φέρνουν κρύο αέρα στην 8800 GT και τέλος δεματικά. Ανέβασμα του dvd στην πάνω πάνω 5,25 και έφερα όλα τα καλώδια τροφοδοσίας πάνω απο το DVD όπου τα στερέωσα με δεματικά. Το μόνο φάουλ ακόμα είναι το ide DVD με το πλατί καλώδιο. Μπορεί απο πάνω να φαίνεται χάλια με ανοικτό το πανωκάπακο αλλά όλα τα καλώδια είναι στο ύψος του PSU και πλέον μπορείς να περάσεις το χέρι σου απο τον μπρος 92άρι και να φτάσεις την cpu ακουμπόντας μόνο λίγο το ide, το 24πινο και το P4 που ότι και να κάνεις δεν γίνεται να μην κατεβαίνουν ώς την μητρική.:lol: Να και μια φώτο απο μπρος αριστερά διαγώνια προς τα πίσω αριστερά που κάθεται η cpu για να δεις το clearance. Επιτέλους ο μπροστά 92άρης είδε cpu!!! Καλό μαστόρεμα.:lol: PS. Παρεπιπτόντος τα δικά μου κολήμματα ήταν 100% απο υπερθέρμανση της VGA η οποία έβραζε και μετά έπερνε σβάρνα το psu και το pc έκλεινε. Ελπίζω ή 5870 να βγάζει εξω τον ζεστό αλλιώς θα σου μαμεί τις temps σε όλο το κουτί και τότε δε σε σώζει ή cpu cooler. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Γιάννη φοβερή δουλειά φίλε μπράβο. Και γω είναι η δεύτερη φορά που στήνω htpc case είχα πρίν ένα Tt mozart media lab αλλά με χάλια airflow για να κάνεις πολλά. Πρίν στο συγκεκριμένο case με ένα Athlon X4 630 στα 3,3Ghz 95W TDP βέβαια και την Shuriken είχα idle 33 βαθμούς και full load πολύ χαμηλα δεν θυμάμαι ακριβώς. Η 5850 που έχω η Sapphire και 2η που θα πάρω απο βδομάδα είναι ίδιες και βγάζουν τον αέρα έξω απο το case. Σκέφτηκα να κάνω το εξής μήπως δώ διαφορές. Απλά θα χάσω έναν σκληρό. Αν δείς το review του case έχει optional έναν 120mm φαν εισαγωγής μπροστά στη θέση των σκληρων. Χτυπάει ακριβώς στις κάρτες πάνω και προσδίδει καλύτερο airflow που σίγουρα θα το χρειαστώ διότι οι θύρες pci της msi είναι πολύ κοντά με αποτέλεσμα οι κάτρες σχεδόν να ακουμπούν μεταξύ τους. Η πρώτη φοβάμαι οτι θα έχει θέμα με temps όταν βάλω και την δεύτερη. Εκτός και αν χρησιμοποιήσω την 3η θύρα αλλά παλι θα πρέπει μάλλον να καταργήσω 2 sata που θα είναι ακριβώς απο κάτω απο την κάρτα. Θα βάλω την βάση με τον επιπλέον ανεμιστήρα σε λίγο να δώ αν έχει διαφορές στις θερμοκρασίες του cpu. Ας πάει στην ευχή το πολύ πολύ ο σκληρός θα τον κάνω εξωτερικό κάποια στιγμή. Eπίσης τα 2 stock fans τα δουλευω στο Min όπως και πρίν. Δεν θέλω να τα βάλω max γιατι μετά θα ακούγονται αρκετά. Λοιπόν έκανα update στο τελευταίο bios vers 1.9. Τα ίδια (Λίγο καλύτερα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Εγω θα σου λεγα να το σκεφτείς καλά πριν κάνεις sli σε HTPC. Απλά θα σου πω πως απο μια απλή silent 3650 που είχα στην 8800 που δεν είναι δα και κανένα τέρας ανέβηκε η θερμοκρασία του κουτιού 6-8 βαθμούς και χρειάστικαν όλα τα παραπάνω για να ξαναδουλέψει κανονικά. Αμα βάλεις όπως είσαι την 2η 5850 σε κόβω για +4 βαθμούς στην cpu. Και σίγουρα με τις 2 κάρτες την μια πάνω στην άλλη ή απο κάτω κάρτα θα τον πίνει hard... Καλύτερα μια 5970 απο την αρχή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Η 8800GT είναι πολύ ζεστή κάρτα. Την είχα και αναγκάστηκα να βάλω τη mushashi πάνω της. H 5850 δεν είναι ζεστή. Αν δείς σε εμένα παίζει στους 40-42 idle με το επιπλέον fan θα πέσει. Το θέμα θα είναι με την δευτερη, θα δώ θα χρησιμοποιήσω το πολύ πολύ την 3η pci. Δεν νομίζω να έχω πρόβλημα έτσι. Στο case δεν χωράει η 5970 το σκέφτηκα και γω. Η 5850 ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω και θα έχω επιδόσεις πολύ καλύτερες απο 5870 single. Αυτό που συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση είναι τα temps με τον cpu. Αυτό πρέπει να διορθώσω αν θέλω να τον κλοκάρω (πραγμα που θα κάνω φυσικά). Θα δοκιμάσω πρώτα με τον επιπλέον fan μήπως δώ καλύτερα temps και διαφορετικά θα πάρω την Xigmatek. Πιστευει θα χωράει ρε Γιάννη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Νομίζω πως ναι. Πάρτην απο το πλαίσιο και αν τελικά δεν χωράει που μου φαίνεται δύσκολο την πας πίσω με κάποια πρόφαση για πιστωτικό. Σε μένα χώρεσε σε noname κουτί με πλάτος 17-18 εκ. midi βέβαια αλλά στενό και εχει και περιθώριο. Είναι 1-2 εκατοστά πιο κοντή απο την v8. Έρχεται με Push pins αμα θες κάτι για καλύτερο κράτημα πρέπει να πάρεις το crossbow kit. Αν και τα Push pins είναι μια χαρά ποιοτικά. Καμιά επαφή με της scythe. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik.K Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Οσο περναει ο καιρος και "διαλιεται/καθεται" καλυτερα η παστα που εχεις βαλει θα μειωνονται και η θερμοκρασιες, οχι τπτ τραγικο αλλα 1,2 βαθμους κατω θα τους δεις. Τωρα σε θεμα ψυκτρας το κουτακι σου χωραει σχεδον τα παντα οποτε παρε κατι καλο και αθορυβο και οχι κατι μετριο, οχι σε τετοιο κουτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Οσο περναει ο καιρος και "διαλιεται/καθεται" καλυτερα η παστα που εχεις βαλει θα μειωνονται και η θερμοκρασιες, οχι τπτ τραγικο αλλα 1,2 βαθμους κατω θα τους δεις.Τωρα σε θεμα ψυκτρας το κουτακι σου χωραει σχεδον τα παντα οποτε παρε κατι καλο και αθορυβο και οχι κατι μετριο, οχι σε τετοιο κουτι. Νικ.Κ όταν αναφέρεσαι σε μέτρια αναφέρεσαι στι Xigmatek? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.