Προς το περιεχόμενο

Αδικαιολόγητα Restarts (Seagate & MyPassport Elite)

SlammingStick

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα πριν 2 μέρες το WD My Passport Elite 500GB(usb) με σκοπό να αντιγράψω σ'αυτόν μεγάλο όγκο δεδομένων του εσωτερικού μου (Seagate 500 GB) εν είδει backup.

Προσπαθώντας να αντιγράψω τα αρχεία λοιπόν από τον έναν σκληρό στον άλλον, άκουγα τον εσωτερικό να κάνει περίεργους θορύβους σα να "ζορίζεται" και καθυστερούσε αρκετά η διαδικασία. Πέραν αυτού, ήταν πρακτικά αδύνατη η χρήση του PC για YouTube και άλλες ελαχίστως απαιτητικές εφάρμογες, καθώς το video (στην προκειμένη) "κολλούσε" κάθε 4-5 δευτερόλεπτα.

Το αποκορύφωμα ήρθε την ίδια μέρα όταν για έναν φάκελο, γύρω στα 40 GB, άφησα το PC 5-6 ώρες το βράδυ να τα αντιγράψει, καθώς μου εμφάνιζε υπολειπόμενο χρόνο κάτι... ώρες. Το πρωί δεν είχε γίνει σπουδαία πρόοδος και καθώς έκανα παράλληλα browsing, τo PC έκανε μόνο του restart! Από κείνη τη στιγμή περνούσα σε μικρότερα τμήματα (των 500MB - 1GB) τη φορά, τα αρχεία που ήθελα να κάνω backup.

Μερικά αδικαιολόγητα restarts έγιναν ακόμα κι άρχισα να σκέφτομαι το έυκολο σενάριο "ίσως χρειάζομαι μεγαλύτερο τροφοδοτικό γιατί παίζει να "τραβάει" πολύ ρεύμα μέσω της USB ο σκληρός". Βγάζοντας τον από το "Dock" (τη βάση δηλαδή που τον συνδέει στο PC, περίμενα κάποια διαφορά, αλλά μερικά restarts έγιναν πάλι.

Σήμερα ξεκίνησα τον υπολογιστή χωρίς το Dock συνδεδεμένο πάνω του και περίμενα... Restart πάλι σε μια άκυρη στιγμή, οπότε αποφάσισα να το ψάξω καλύτερα.

Να είναι άραγε θέμα του εσωτερικού (Seagate); Έχουν ακουστεί διάφορα για ελαττωματικά μοντέλα, αλλά δε με είχε απασχολήσει στο παρελθόν. Εδώ και 3-4 μήνες όμως ο θόρυβος που προκαλεί όταν προσπελαύνει πολλά αρχεία ή μεγάλα αρχεία, είναι αρκετά αισθητός και ενοχλητικός.

Το τροφοδοτικό από την άλλη έχει ονομαστική ισχύ 370W, αλλά το πείραμα με την αφαίρεση του σκληρόυ και του Dock, μάλλον μου έδειξε, ότι δεν φταίει η (μικρή) ισχύς του.

Ο νέος σκληρός (My Passport) πιστεύω ότι ενοχοποιείται λιγότερο από όλα.

Θα ήθελα τις γνώμες σας επί του θέματος καθώς όπως καταλαβαίνετε δε μπορώ να συνεχίσω να λειτουργώ με αυτά τα δεδομένα.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με τη σύνθεση του PC, απλά ρωτήστε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Ο εσωτερικός το πάει μάλλον για ψόφο - κάτι που αργά ή γρήγορα συμβαίνει ούτε ή άλλως σε όλους μας ΕΕΕ ...σε όλους ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ θέλω να πω.

Αυτό περί "ελαττωματικού μοντέλου" (η και "μάρκας").

(γι' αυτό και τα backup οφείλουν να γίνονται "άμεσα", και όχι "από Δευτέρα μωρέ, σιγά").

Θα πρότεινα σε πρώτη φάση, να δοκιμάσεις ν' αντιγράψεις τ' αρχεία σου μέσω όχι τoυ Windows Explorer, αλλά ενός προγράμματος ανάκτησης δεδομένων (πχ Active File Recovery) (ούτε να σκανάρεις τον δίσκο δεν θα χρειαστείς). Αν τυχόν στην ξαναπέσουν τα restart, τότε ορίζεις την επόμενη φορά που θα παν να ξεκινήσουν τα Windows, να κάνουν full disk checking.

...Και βλέπουμε.

...Το αν το τροφοδοτικό σου συνεχίζει την σήμερον να είναι "επαρκές", όχι από άποψης συνολικής θεωρητικής ισχύος, αλλά από επιμέρους απόδοσης τάσεων (πχ η γραμμή των 12V), θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ να έχει σχέση με τα restart - όχι όμως ΚΑΙ με το "σούρσιμο".

(Τεσπα με προγράμματα όπως το Speed Fan, μπορείς να δεις τί βολτάζ σου βγάζει για όλες τις γραμμές, +/-!2, 5, 3 κτλ. Αν είσαι αρκετά κάτω από 12,,,υπάρχει -μάλλον- πρόβλημα)

Υπάρχει κι ένα θεματάκι, μπας δηλαδή και είναι ο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ που είναι ζαβλακωμένος (βρε δεν πα' να 'χει μόλις βγει απ' τον φούρνο; Οι "ελαττωματικοί" που λέγαμε). Δοκίμασε να του "ρίξεις" πχ ένα ολόκληρο DVD, κι όχι κάτι απ' τον σκληρό, και κόψε συμπεριφορά).

Δημοσ.

Έχοντας ολοκληρώσει την αντιγραφή όλων των αρχείων (εκτός του λειτουργικού) από τον εσωτερικό στον εξωτερικό σκληρό δίσκο, είμαι σε αναζήτηση νέου εσωτερικού για το λειτουργικό, με σκοπό να αντικαταστήσω τον υπάρχοντα πριν ή αφού τα κακαρώσει...

Πάω για τον Western Digital Caviar Black 500GB (32MB Cache) με 5 χρόνια εγγύηση στα 56€.

Κάποια διαφορετική πρόταση;

Δημοσ.

Έχοντας ολοκληρώσει την αντιγραφή όλων των αρχείων (εκτός του λειτουργικού) από τον εσωτερικό στον εξωτερικό σκληρό δίσκο, είμαι σε αναζήτηση νέου εσωτερικού για το λειτουργικό, με σκοπό να αντικαταστήσω τον υπάρχοντα πριν ή αφού τα κακαρώσει...

Πάω για τον Western Digital Caviar Black 500GB (32MB Cache) με 5 χρόνια εγγύηση στα 56€.

Κάποια διαφορετική πρόταση;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...