Προς το περιεχόμενο

Laptop Dell Pentium II 366mhz 128mb ram - Customized ubuntu για αυτή την σύνθεση υπάρ

sotris99

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επίσης, σε p2 celeron 400 me 256 ram έχω gentoo + xfce μόνο με VNC και το μηχάνημα κατέβαζε/seedαρε με btdownloadcurses για 4 χρόνια μόνιμα με 2-3 MB/sec download και 1,2-1,4 ΜΒ/sec upload και μέχρι 5 torrent παράλληλα. Πλέον, με πήραν πρέφα και μου έκοψαν την ΙP :P

---------- Προσθήκη στις 10:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:45 ----------

Και btw, τι προτάσεις παίζουν για web torrent clients? Αλλά πρέπει οπωσδήποτε να υποστηρίζει universal download/upload limits...

ριξε μια ματια στο transmission....εχει και webui απο οσο ξερω..

Να σε πω,το gentoo ποση ωρα εκανε να εγκατασταθει σε αυτο το μηχανημα..?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Το ίδιο μηχάνημα, με debian + xfce + wine/utorrent από VNC: κλάσεις ανώτερο σε responce με όλα τα πλεονεκτήματα του utorrent. Μπορείς υποθετικά να ανοίξεις το web interface του αλλά προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα.

χμ θα το τσεκάρω...

gia bitorrent απομακρυσμένα check το freenas...

freenas.org

edit

δεν μου αρέσει το xfce

Είχε κάνει ΠΟΛΥ. Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά νομίζω πάνω από 48 ώρες... με τα όλα του όμως, δηλαδή base + xfce + torrent + openoffice + άλλα τόσα τζίτζαλα...

χμ θα το τσεκάρω...

freenas.org

edit

δεν μου αρέσει το xfce

Έχει το freenas bittorrent client? Αλλά πρέπει να αλλάξω όλο το distro και το debian μου δύσκολα το αλλάζω...

Αν δεν σε τρελαίνει το xfce, παίξε με fluxbox. Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι είναι πιο ελαφρύ από το πρώτο. Και η απλότητά του για ένα τέτοιο μηχάνημα πιστεύω μετράει...

Είχε κάνει ΠΟΛΥ. Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά νομίζω πάνω από 48 ώρες... με τα όλα του όμως, δηλαδή base + xfce + torrent + openoffice + άλλα τόσα τζίτζαλα...

χμ θα το τσεκάρω...

freenas.org

edit

δεν μου αρέσει το xfce

Έχει το freenas bittorrent client? Αλλά πρέπει να αλλάξω όλο το distro και το debian μου δύσκολα το αλλάζω...

Αν δεν σε τρελαίνει το xfce, παίξε με fluxbox. Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι είναι πιο ελαφρύ από το πρώτο. Και η απλότητά του για ένα τέτοιο μηχάνημα πιστεύω μετράει...

status update...

Λοιπόν εγκατέστησα ubuntu linux 9.10 karmic koala netboot install (12mb iso) λόγω του νεότερου πυρήνα που αναγνώσισε και την noname wireless pcmcia cartoula apo ebay (η οποία μου κόστισε 6 ευρώ με τα μεταφορικά). Η εγκατάσταση πήρε λίγη ωρίτσα λόγω του ότι κατέβαζε όλα τα πακέτα από το internet ακόμα και εκείνα που ήταν απαραίτητα για την εγκατάσταση. Μετά το πέρας της εγκατάστασης 610 mb καταλήφθηκαν από το λειτουργικό. Αμέσως ακολούθησα τον οδηγό του tritonas και μιλάμε το σύστημα ΠΕΤΑΕΙ!

icewm και fbpanel, dosbox, rtorrent, και πολλά έχουν ενσωματωθεί την διανομή χωρίς επιβάρυνση του συστήματος...

τώρα κατεβάζω transmission και μετά firefox...

το σύστημα είναι πολύ γρήγορο και χαίρομαι που μπορώ να κάνω την δουλειά μου και σε ένα τόσο αρχαίο μηχάνημα...

τώρα μένει να στήσω samba για να μην πάνε χαμένα τα 40gb (το ανώτερο που μπορεί να αναγνωρίσει το hacked bios του dell μου) του σκληρού μου δίσκου.

tritonas δεν βρίσκω λόγια πως να σε ευχαριστήσω για τον εξαιρετικό οδηγό που έφτιαξες!

μια ερώτηση μόνο... επειδή την εγκατάσταση την έκανα με με την wired κάρτα δικτύου πως μπορώ να ρυθμίσω ώστε να συνδέομαι με την wireless κάρτα στο wpa2 protected δίκτυό μου ούτως ώστε να βάλω τα 4χ usb στην άλλη pcmcia θύρα?

τώρα μένει να στήσω samba για να μην πάνε χαμένα τα 40gb (το ανώτερο που μπορεί να αναγνωρίσει το hacked bios του dell μου) του σκληρού μου δίσκου.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα έχεις πρόβλημα και με μεγαλύτερους δίσκους, άσχετα από το τι βλέπει το BIOS.

@sotris99 στον οδηγο μου εβαλα lenny..αλλα αν εβαζες debian testing (squeeze)τοτε θα ειχες και εκει τις τελευταιες εκδοσεις σε kernel και προγραμματα..και με μικροτερο footprint...600 mb ειναι πολλα για base install ,ενα debian testing base install θα σου επιανε το πολυ μια 300 αρα..αλλα αφου σε καλυψε το ubuntu και πηγαινει καλα τοτε ok...

sotris99 για web browser δοκιμασε τον hv3 (http://tkhtml.tcl.tk/hv3.html) οτι πρεπει για την περιπτωση...

εντάξει θα τον τσεκάρω... βασικά του ξαναπέρασα debian. Δεν είχα τίποτα με ubuntu αλλά με το debian μετά το install μου είχε πιάσει 400 mb. Του πέρασα και τον rox-filer (αγαπημένος filemanager από το puppy). Του πέρασα και nautilus για να αλλάζω πιο εύκολα τα wallpapers και κατέβασε και όλο το gnome... Οπότε το έβγαλα... Πώς μπορώ να βάλω wallpaper;

Ανέβασα και ένα βίντεο στο youtube... Το θέμα είναι ότι επειδή δεν μου έκανε install στο λάπτοπ το πέρασα αλλού και θέλει γύρω στο 1.5 λεπτό να με βγάλει στη login screen.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=0qvxRkk-FlA]pe[/ame]

Εδώ το βιντεάκι. Την πρώτη φορά που έτρεξε ο x μου έβγαλε αυτό x session: warning: xrdb command not found: x resources not merged

εντάξει θα τον τσεκάρω... βασικά του ξαναπέρασα debian. Δεν είχα τίποτα με ubuntu αλλά με το debian μετά το install μου είχε πιάσει 400 mb. Του πέρασα και τον rox-filer (αγαπημένος filemanager από το puppy). Του πέρασα και nautilus για να αλλάζω πιο εύκολα τα wallpapers και κατέβασε και όλο το gnome... Οπότε το έβγαλα... Πώς μπορώ να βάλω wallpaper;

1.Βαλε debian testing(squeeze)

2.και ο rox filer εχει επιλογη για wallpaper αν θυμαμαι καλα ...αρκει φυσικα να το ανοιξεις ετσι rox -p ωστε να κανει manage το desktop σου και να σου βαλει και εικονιδια,wallpaper στην επιφανεια κανονικα...

τωρα για ανεξαρτητο και ultra light wallpaper managment μπορεις να χρησιμοποιησεις τον feh ετσι:

feh --bg-scale διαδρομη στο αρχειο πχ..

feh --bg-scale /Files/pictures/debian.jpg ειχα εγω παλια..και φυσικα το βαζεις στο .xinitrc σου..

Ασχετο αλλα τι καρτα γραφικων εχει..?Υποθετω εβαλες κανονικα τον αντιστοιχο driver..και οχι απλως vesa..

Επισης γιατι δεν εγκαθισταται το debian απευθειας?Που κολλαει?Βγαζει καποιο error ή απλα σκαλωνει και δεν συνεχιζει..?

3.Μην βαζεις βαρια προγραμματα και γενικα οτι εχει σχεση με gnoma και kde..οτι χρειαζεσαι ποσταρε εδω για να βρουμε καποιο light alternative..

(Πω πωωωω σφαιρα φορτωνει ο X ε..?Δεινοσαυρος τελικα το debian...ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ!!!:lol::lol::lol::-D)

το nitrogen είναι imho το καλύτερο για εύκολη διαχείριση wallpaper.

το είχα περάσει αλλά δεν ξέρω πως δουλεύει...

anyways meta από λίγο chat με τον tritonas00 πέρασα debian squeeze...

νέο videaki με openbox (πάει σφαίρα)

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=20DCZ_V1aLA[/ame]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...