sotris99 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Γεια χαρά... Έχω ένα αρχαίο laptop το οποίο θα λειτουργεί σαν κατεβαστήρι και όχι μόνο... Θα ήθελα να βλέπω και καμιά ιστοσελιδούλα που και που και να παίζω και κανά amstrad cpc 6128 emulated παιχνιδάκι. Έχω δοκιμάσει πολλές διανομές για μικρά μηχανάκια (puppy linux all time favorite και austrum latvian linux) αλλά θα ήθελα να βάλω κάτι με gnome επάνω του... θέλω κάτι σε ubuntu αλλά με τόση λίγη ram δεν παιζει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Gnome με 128MB μνημης δεν γινεται, ειδικα με ολα τα χαζοπαρελκομενα που θελει το gnome για βασικες λειτουργιες, πχ gnome-power-manager. Xfce και αυτο με το ζορι. Με lxde ισως κανεις κατι. Και παντα με αυτη την "τακτικη": cli installation + xorg + logon manager + de + εφαρμογες που θες ΜΟΝΟ. Θα σε συμβουλευα να το κανεις torrent client χωρις γραφικο περιβαλλον και να συνδεεσαι σε αυτο μεσω καποιου web interface. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 debian mini install και torrentflux...και αν θες Χ τοτε να πας σε μικρους και light windows managers πχ icewm,fluxbox,openbox...ξεχνας gnome kde και τετοια ειδικα με ubuntu θα ψηθει το μηχανημα...Δες το link στην υπογραφη μου για περισσοτερα.. Καλημερα...Ζητω το Εθνος.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flamelab Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Γεια χαρά... Έχω ένα αρχαίο laptop το οποίο θα λειτουργεί σαν κατεβαστήρι και όχι μόνο... Θα ήθελα να βλέπω και καμιά ιστοσελιδούλα που και που και να παίζω και κανά amstrad cpc 6128 emulated παιχνιδάκι. Έχω δοκιμάσει πολλές διανομές για μικρά μηχανάκια (puppy linux all time favorite και austrum latvian linux) αλλά θα ήθελα να βάλω κάτι με gnome επάνω του... θέλω κάτι σε ubuntu αλλά με τόση λίγη ram δεν παιζει... Debian Lenny + Xfce4 και μόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Βάλε lubuntu έχει την ευκολία του ubuntu ακόμα και στην εγκατάσταση δεν καταναλώνει ούτε 50mb ram και είναι και πανάλαφρο. Δες εδώ http://lubuntu.net/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotris99 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 debian mini install και torrentflux...και αν θες Χ τοτε να πας σε μικρους και light windows managers πχ icewm,fluxbox,openbox...ξεχνας gnome kde και τετοια ειδικα με ubuntu θα ψηθει το μηχανημα...Δες το link στην υπογραφη μου για περισσοτερα.. Καλημερα...Ζητω το Εθνος.. θα παίξω με αυτό σε πρώτη φάση χωρίς χ μάλλον κάνε και ένα καλό αν θες πες μου πώς θα του περάσω τα: advancemame sdlmame και xmame Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 θα παίξω με αυτό σε πρώτη φάση χωρίς χ μάλλον κάνε και ένα καλό αν θες πες μου πώς θα του περάσω τα: advancemame sdlmame και xmame το advancemame το κατεβαζεις απο δω http://advancemame.sourceforge.net/download.html και το κανεις compile..αφου πρωτα εγκαταστησεις το build-essential. το sdlmame ειναι στα multimedia repositories..http://debian-multimedia.org/dists/unstable/main/binary-i386/package/sdlmame.php και το xmame-x ειναι στα non-free repositories του debian..http://packages.debian.org/squeeze/xmame-x Aνετα μπορεις να βαλεις Χ απλα με light windows managers πχ fluxbox Tι καρτα γραφικων εχει..? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
linuxovios Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 lubuntu και από εμένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 γιατι στο debian δεν μπορει να βαλει lxde αν θελει..?anyway...ας βαλει οτι τον ευχαριστει..και νομιζει οτι θα αποδωσει καλυτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotris99 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 λοιπόόόόν για κάποιο λόγο το debian netinstall δεν ήθελε να εγκατασταθεί με τίποτα στο λάπτοπ. Έβγαλα τον δίσκο και έβαλα σε ένα desktop celeron με 1.5 γίγα μνήμη. έκανα την εγκατάσταση τον έβαλα πάλι πίσω στον dell δίνω sudo aptitude install nano και μου λέει SUDO: command not found έχω συνδεθεί σαν root edit έπρεπε να εγκαταστήσω το sudo πρώτα :-p edit 2 i love command line Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 λοιπόόόόν για κάποιο λόγο το debian netinstall δεν ήθελε να εγκατασταθεί με τίποτα στο λάπτοπ. Έβγαλα τον δίσκο και έβαλα σε ένα desktop celeron με 1.5 γίγα μνήμη. έκανα την εγκατάσταση τον έβαλα πάλι πίσω στον dell δίνω sudo aptitude install nano και μου λέει SUDO: command not found έχω συνδεθεί σαν root το sudo το δινεις οταν εισαι κανονικος χρηστης τωρα που εισαι root δεν το χρειαζεσαι...και επισης δεν το εχεις εγκαταστησει..(apt-get install sudo) αρα σκετο aptitude install nano.Εχεις εμπειρια απο linux..?η ειναι η πρωτη φορα?Αν ναι τοτε καλυτερα να πας σε lubuntu αλλα το μηχανημα θα ψηθει..Προτεινω ομως να το παλεψεις λιγο για να δεις οτι δεν ειναι και τοσο δυσκολο πια...και να μαθεις και 5 πραματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Ρε tritonas00 δώσε τον οδηγό σου στο παιδί! Εδώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 i love command line ΜΑΡΕΣΕΙΣ ΜΑΡΕΣΕΙΣ:p:p:lol::lol: (επισης αν σου φενεται λιγο αργος ο aptitude δουλεψε με τον apt...δεν @@εται..!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sotris99 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 κοίτα από διανομές έχω παίξει πολύ με puppy έχω κάνει compile αρκετές εφαρμογές για να το φέρω στα μέτρα μου... και το έχω δουλέψει και σαν demo για να δείχνω πόσα πολλά μπορεί να κάνει το λίνουξ με 100 mb live cd. Αλλά νιώθω ότι πάντα κάτι του λείπει. Για αυτό θέλω κάτι που να με φέρει πιο κοντά στο λίνουξ και να αποδεσμευτώ πλήρως από τα win. Θα μείνω στου Lenny γιατί οι διανομές debian είναι τρομερά σταθερές και το ubuntu παιδάκι debian είναι... Σαν χρήστης linux είμαι άσχετος αλλά λιθαράκι λιθαράκι κάτι θα κάνω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
screwman Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 P3 800 με 128MB RAM: του έχω debian με torrentflux χωρίς gui και πήγαινε αρκετά καλά για ΕΩΣ 3 TORRENT. Από εκεί και πάνω, το torrentflux έτρωγε cpu κάργα + ότι δεν μπορείς να έχεις ένα universal bandwidth limit (ο περιορισμός σε ταχύτητα ισχύει per torrent δηλαδή). Το ίδιο μηχάνημα, με debian + xfce + wine/utorrent από VNC: κλάσεις ανώτερο σε responce με όλα τα πλεονεκτήματα του utorrent. Μπορείς υποθετικά να ανοίξεις το web interface του αλλά προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Επίσης, σε p2 celeron 400 me 256 ram έχω gentoo + xfce μόνο με VNC και το μηχάνημα κατέβαζε/seedαρε με btdownloadcurses για 4 χρόνια μόνιμα με 2-3 MB/sec download και 1,2-1,4 ΜΒ/sec upload και μέχρι 5 torrent παράλληλα. Πλέον, με πήραν πρέφα και μου έκοψαν την ΙP ---------- Προσθήκη στις 10:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:45 ---------- Και btw, τι προτάσεις παίζουν για web torrent clients? Αλλά πρέπει οπωσδήποτε να υποστηρίζει universal download/upload limits... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.