Προς το περιεχόμενο

ενσωμάτωση υπότιτλων

adamakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να ενσωματωσω τους υποτιτλους σε μια ταινια

ενας φιλος μου ειπε να χρησιμοποιησω το AVIAddXSub_v8.3

ειναι ευκολο στη χρηση

ενω ολοκληρωνεται η διαδικασια κανονικα το vlc λεει οτι λειπει καποιο Module και δεν μπορει να εμφανισει τους υποτιτλους και το divx player δεν τους εμφανιζει καν και δεν επιτρεπει την αλλαγη κεφαλαιου και λεει οτι το αρχειο ειναι corrupted

τι κανω λαθος ?

υπαρχει καποιος αλλος τροπος να γινει αυτο που θελω ευκολα γρηγορα και απλα?

Δημοσ.

Δηλαδή θέλεις να ενσωματώσεις υπότιτλους για να δεις την ταινία στο Pc;

Δεν υπάρχει λόγος γι αυτό. Αρκεί να έχει το ίδιο όνομα η ταινία με τους υπότιτλους και το vlc θα τους αναγνωρίσει κανονικά.

Αν θέλεις να τους ενσωματώσεις για να δεις την ταινία σε dvd player, προτίμησε το avirecomp που τους ενσωματώνει μόνιμα.

@zeron2862: Είσαι σίγουρος φίλε για το λινκ; Εμένα μου φαίνεται ότι είναι dead.

Δημοσ.

γενικότερα για να το δεις σε pc δεν χρειάζεται να ενσωματώσεις τους υπότιτλους στην ταινία

και νομίζω πως ειδικά αν έχεις vlc (που δεν το χρησιμοποιώ) δε χρειάζεται καν να ρυθμίσεις κάτι

ταινία + υπότιτλοι στον ίδιο φάκελο με το ίδιο filename (διαφορετικό extension πχ .avi, .srt)

-

να ρωτήσω κι εγώ κάτι, υπάρχει περίπτωση να απενεργοποιήσω ενσωματωμένους υπότιτλους χωρίς encoding? βρήκα μια συλλογή 40 gb που δεν έβρισκα πουθενά και έχει κάτι καντονέζικους υπότιτλους ενσωματωμένους... παίζει να είναι και τριπλάσιο μέγεθος από τους κανονικούς...κλάμα...:cry::cry:

edit: άκυρο νομίζω με εξωτερικό αρχείο πως απενεργοποιούνται θα δείξει αν το κάνει και το player αυτό

Δημοσ.

Αν είναι hardcoded δεν απενεργοποιούνται, θέλει re-encode ή να ορίσεις στο πρόγραμμα αναπαραγωγής ή στο vobsub αν έχει επιλογή για background color.

Στο KMPlayer, αν πας με δεξί κλικ->options->preferences->Subtitle processing->Font style, έχει ένα check για background color, τι χρώμα να είναι και ένα slider για το πόσο διαφανές θα είναι.

Αν το τσεκάρεις και πας το slider τέρμα αριστερά θα έχεις ένα μαύρο, αδιαφανές φόντο πίσω από τους υπότιτλους.

Μετά, την ώρα που παίζει η ταινία, με ALT+F1 και ALT+F2 αυξομειώνεις το μέγεθος των υπότιτλων, ενώ με CTRL+[ και CTRL+] τους ανεβοκατεβάζεις στην οθόνη.

Δημοσ.

Αν είναι hardcoded δεν απενεργοποιούνται, θέλει re-encode ή να ορίσεις στο πρόγραμμα αναπαραγωγής ή στο vobsub αν έχει επιλογή για background color.

Στο KMPlayer, αν πας με δεξί κλικ->options->preferences->Subtitle processing->Font style, έχει ένα check για background color, τι χρώμα να είναι και ένα slider για το πόσο διαφανές θα είναι.

Αν το τσεκάρεις και πας το slider τέρμα αριστερά θα έχεις ένα μαύρο, αδιαφανές φόντο πίσω από τους υπότιτλους.

Μετά, την ώρα που παίζει η ταινία, με ALT+F1 και ALT+F2 αυξομειώνεις το μέγεθος των υπότιτλων, ενώ με CTRL+[ και CTRL+] τους ανεβοκατεβάζεις στην οθόνη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...