Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μα δεν είπα να δίνουμε καθε μέρα κοκκαλα... και ποιος έιπε ότι τα σκυλιά δεν πρέπει να τρώνε καθόλου κόκκαλα ? "Ρώτησε" ένα να σου πει τι νιώθει όταν προσπαθεί να αποβάλλει (από τη γνωστή έξοδο) τα κομματάκια από κόκκαλα που δεν έχουν διαλυθεί πλήρως... Επιπλέον τα κόκκαλα δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα από διατροφικη άποψη στο ζώο. Απλά έχουμε "βολευτεί" με το να τους πετάμε για φαγητό ο,τι δεν μπορούμε να φάμε εμείς και μας συμφέρει από το να του αγοράσουμε μια σωστή σκυλοτροφή. Από κει και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος για την υγεία του ζώου του και γνωρίζω πολύ καλά πως στην επαρχία ειδικά που είναι ελεύθερα στις αυλές κλπ, τους δίνουν για φαγητό οτιδήποτε (από κόκκαλα κότας μέχρι ...ψαροκόκκαλα...). "Δίνετε κόκκαλα στο σκυλί σας εκτός από κόκκαλα πουλιών και κουνελιού τα οποία σπάζοντας δημιουργούν κοφτερές γωνίες που μπορεί να τραυματίσουν το λαιμό ή τα έντερα του. Τα κόκκαλα δίνονται μόνο για μάσημα ώστε να το βοηθήσουν να χωνέψει (λειτουργία της τσίχλας στους ανθρώπους), και ποτέ για φάγωμα. Ένα κόκκαλο μπορεί αν φαγωθεί να επιφέρει θάνατο προκαλώντας συστροφή στομάχου ή πλήρη ανικανότητα αφοδεύσεως από επίφραξη του πρωκτικού κόλπου. Προτιμήστε κόκκαλα από μοσχάρι όσο πιο μεγάλα γίνεται και βρασμένα, ώστε να μην μπορεί εύκολα να τα σπάσει και πάντα υπό επίβλεψη. Θα το βοηθήσουν να αναπτύξει και να δυναμώσει τους μασητήρες μύες που διαθέτει και να αποκτήσει σταθερό και δυνατό δάγκωμα. Μα τα σκυλιά τρώνε κόκκαλα από κρέας και οι γάτες από ψάρια. Μύθος... Κανένα σκυλί στη φύση δε σκότωσε θήραμα για να φάει τα κόκκαλα. Τρώει το κρέας και μόνο, και αφήνει τα κόκκαλα. Αυτού του είδους η λογική επικράτησε σε μια περίοδο οικονομικής δυσχέρειας πολύ έντονης, όπου οι οικογένειες δοκίμαζαν κρέας μόνο μια φορά ή δυο το χρόνο. Λογικό μου φαίνεται λοιπόν να περίσσευαν για τα σκυλιά μόνο τα κόκκαλα. " ---------- Προσθήκη στις 20:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:41 ---------- τα "μαγαζιά" σκυλοτροφών ! . βολεύει αυτή η απάντηση...
Aztec Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 "Ρώτησε" ένα να σου πει τι νιώθει όταν προσπαθεί να αποβάλλει (από τη γνωστή έξοδο) τα κομματάκια από κόκκαλα που δεν έχουν διαλυθεί πλήρως... Επιπλέον τα κόκκαλα δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα από διατροφικη άποψη στο ζώο. Απλά έχουμε "βολευτεί" με το να τους πετάμε για φαγητό ο,τι δεν μπορούμε να φάμε εμείς και μας συμφέρει από το να του αγοράσουμε μια σωστή σκυλοτροφή. Από κει και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος για την υγεία του ζώου του και γνωρίζω πολύ καλά πως στην επαρχία ειδικά που είναι ελεύθερα στις αυλές κλπ, τους δίνουν για φαγητό οτιδήποτε (από κόκκαλα κότας μέχρι ...ψαροκόκκαλα...). "Δίνετε κόκκαλα στο σκυλί σας εκτός από κόκκαλα πουλιών και κουνελιού τα οποία σπάζοντας δημιουργούν κοφτερές γωνίες που μπορεί να τραυματίσουν το λαιμό ή τα έντερα του. Τα κόκκαλα δίνονται μόνο για μάσημα ώστε να το βοηθήσουν να χωνέψει (λειτουργία της τσίχλας στους ανθρώπους), και ποτέ για φάγωμα. Ένα κόκκαλο μπορεί αν φαγωθεί να επιφέρει θάνατο προκαλώντας συστροφή στομάχου ή πλήρη ανικανότητα αφοδεύσεως από επίφραξη του πρωκτικού κόλπου. Προτιμήστε κόκκαλα από μοσχάρι όσο πιο μεγάλα γίνεται και βρασμένα, ώστε να μην μπορεί εύκολα να τα σπάσει και πάντα υπό επίβλεψη. Θα το βοηθήσουν να αναπτύξει και να δυναμώσει τους μασητήρες μύες που διαθέτει και να αποκτήσει σταθερό και δυνατό δάγκωμα. Μα τα σκυλιά τρώνε κόκκαλα από κρέας και οι γάτες από ψάρια. Μύθος... Κανένα σκυλί στη φύση δε σκότωσε θήραμα για να φάει τα κόκκαλα. Τρώει το κρέας και μόνο, και αφήνει τα κόκκαλα. Αυτού του είδους η λογική επικράτησε σε μια περίοδο οικονομικής δυσχέρειας πολύ έντονης, όπου οι οικογένειες δοκίμαζαν κρέας μόνο μια φορά ή δυο το χρόνο. Λογικό μου φαίνεται λοιπόν να περίσσευαν για τα σκυλιά μόνο τα κόκκαλα. " ---------- Προσθήκη στις 20:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:41 ---------- βολεύει αυτή η απάντηση... Μάλλον δεν διάβασες το άρθρο που αναφέρει ότι πρέπει να γίνεται σωστή επιλογή του κόκκαλου που θα δώσεις στον σκύλο. Αυτής της άποψης είμαι και εγώ. Επίσης αναφέρω ένα σημείο. Safe bones are healthy for your dog and will satisfy his innate desire to chew. The chewing action of your dog will actually scrape plaque from the dog’s teeth, diminish bad breath, and stimulate the gums. Chewing helps reduce the risk of dental problems such as tooth decay. A real bone, such as a marrow bone, will provide calcium and other nutrients for your pet. Also, bones help to relieve anxiety, frustration, and boredom. Αυτή είναι η επίδραση και από τα αληθινά κόκκαλα. Oχι τα κόκκαλα φυσικά απο την κότα ή το ψάρι αλλα απο μεγάλα κόκκαλα που θα πάρεις απο το κρεοπωλείο. Πάντα φυσικά ανάλογα την δυνατότητα και της μασητικές δυνατότητες του σκύλου. Αλλά ποτέ δεν θα στερούσα απο τον σκύλο μου την μεγαλύτερη χαρά του μετά την βόλτα. Την ενασχόληση με ένα ωραίο κόκκαλο. Αλλά όπως είπα με μέτρο και αυστηρό έλεγχο. @gtroza μπορεις να βρεις πολλές πηγές στο google πως να επιλέξεις σωστό κόκκαλο απο το κρεοπωλείο για τον σκύλο. Εκτός αν είναι για να οικονομήσουνε και τα κρεοπωλέια. Παρεπιπτόντως είχα σκυλί επι 16 χρόνια και μπορώ να πω πως μια χαρά έζησε και έτρωγε και τα κοκκαλάκια του. Και ένα ακόμα link πως να επιλέξεις κόκκαλο http://www.howtodothings.com/pets-and-animals/a4345-how-to-choose-a-dog-bone.html
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μάλλον δεν διάβασες το άρθρο που αναφέρει ότι πρέπει να γίνεται σωστή επιλογή του κόκκαλου που θα δώσεις στον σκύλο. Αυτής της άποψης είμαι και εγώ. Επίσης αναφέρω ένα σημείο. Αυτή είναι η επίδραση και από τα αληθινά κόκκαλα. Oχι τα κόκκαλα φυσικά απο την κότα ή το ψάρι αλλα απο μεγάλα κόκκαλα που θα πάρεις απο το κρεοπωλείο. Πάντα φυσικά ανάλογα την δυνατότητα και της μασητικές δυνατότητες του σκύλου. Αλλά ποτέ δεν θα στερούσα απο τον σκύλο μου την μεγαλύτερη χαρά του μετά την βόλτα. Την ενασχόληση με ένα ωραίο κόκκαλο. Αλλά όπως είπα με μέτρο και αυστηρό έλεγχο. @gtroza μπορεις να βρεις πολλές πηγές στο google πως να επιλέξεις σωστό κόκκαλο απο το κρεοπωλείο για τον σκύλο. Εκτός αν είναι για να οικονομήσουνε και τα κρεοπωλέια. Μα το ίδιο λέμε! Άλλο το μάσημα και το γλύψιμο και άλλο η κατάποση! Γιατί μη μου πεις πως όσα ταϊζουν χύμα στους σκύλους τα γλύφουν μόνο! Είναι λογικό όταν ο σκύλος δεν έχει κάτι άλλο για φαγητό, να προσπαθήσει να το σπάσει και να το καταπιεί!
diamond_gr Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 ΠΟΤΕ κοκκαλο στο σκύλο και ΠΟΤΕ ψάρι με κόκκαλα στη γάτα. Κύριος λόγος είναι ο τραυματισμός του οισοφάγου (σκεφτείτε ότι εσείς θα τρώγατε ένα κόκκαλο?), αλλά και της εξόδου τους. Δεν είναι θέμα των τροφάδικων. Αχ αυτά τα cartoon!!! ---------- Προσθήκη στις 23:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:25 ---------- Και ενώ το ξεκίνησες καλά τα κατέστρεψες όλα στην τελευταία παράγραφο!Ο σκύλος αγαπητέ δεν είναι ρομπότ για να αποφασίζεις εσύ πότε θα γαβγίσει παντώντας το σχετικό διακόπτη ή χρησιμοποιώντας συσκευές που τρομάζουν το ζώο! Ο σκύλος χρειάζεται απλά τη σωστή εκπαίδευση και φροντίδα από τον ιδιοκτήτη και 100% αποφεύγεις τα άσκοπα γαβγίσματα! Συγγνώμη αλλά αδυνατώ να χαρακτηρίσω φιλόζωο κάποιον που καταφευγει σε συσκευές και διακόπτες για να κάνει το σκύλο να σταματήσει το γαύγισμα... Σε λίγο θα μας δικαιολογήσετε και την αφαίρεση των νυχιών από τη γάτα για να μη χαλάσει τον καναπέ... Και αφού τελείωσα με τα σοβαρά να περάσω και στα πιο ανώδυνα: ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιούμε μπατονέτες για τον καθαρισμό των αυτιών και καθαρίζουμε ΜΟΝΟ τα σημεία στα οποία έχουμε ορατότητα. Αν αυτά που πόσταρες είναι λόγια από κτηνίατρο, τότε να του πεις να αλλάξει δουλειά! Αυτά και καλή συνέχεια! Όσον αφορά την συσκευή, έχω δει την χρήση της από τον Dr Χάρι (τον Αυστραλό). Την χρησιμοποίησε όταν ο σκύλος γάβγιζε σε ένα πρόβατο (και άλλου είδους ζώα). Ποιά άλλη εναλλακτική υπάρχει (εκτός του περιορισμού του σκύλου); Όσον αφορά τον καθαρισμό αυτιών, προφανώς δεν είναι σωστή η έκφραση. Γι'αυτό το λόγο είναι πιο αναλυτικά τα βίντεο. Μπατονέτα δεν είναι η ανθρώπινη. Εμείς την χρησιμοποιούμε για να πάρουμε δείγμα για ανάλυση. Ο ιδιοκτήτης καλύτερα να χρησιμοποιήσει τα πανάκια (όπως το βίντεο).
margaritagr Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Ποιά άλλη εναλλακτική υπάρχει (εκτός του περιορισμού του σκύλου); εννοεις για να μη γαβγιζει ο σκυλος πχ σε ωρες κοινης ησυχιας? το σημαντικοτερο ειναι η προληψη. Να φερεσαι στο σκυλο σου με τετοιο τροπο ωστε να μη φτασιε στο σημειο να γαβγιζει ανεξελεγκτα
gtroza Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 βολεύει αυτή η απάντηση... @gtroza μπορεις να βρεις πολλές πηγές στο google πως να επιλέξεις σωστό κόκκαλο απο το κρεοπωλείο για τον σκύλο. Εκτός αν είναι για να οικονομήσουνε και τα κρεοπωλέια. ναι ήμουν λίγο "ειρωνικός" ζητάω συγγνώμη αλλά μου φαίνονται λίγο υπερβολή όλα αυτά στον κόσμο που ζούμε (δεν εννοώ του καθ' ενός μας) είχα σκύλο (α) την roza πάλι συγγνώμη .
xpapias Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δε ξέρω για τις συμβουλές. Πάντως η ξανθιά με τα πράσινα (την κτηνίατρο λέω) είναι φοβερό κομμάτι.
Aztec Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 ναι ήμουν λίγο "ειρωνικός"ζητάω συγγνώμη αλλά μου φαίνονται λίγο υπερβολή όλα αυτά στον κόσμο που ζούμε (δεν εννοώ του καθ' ενός μας) είχα σκύλο (α) την roza πάλι συγγνώμη . Κανένα πρόβλημα gtroza. Εγώ απλά λόγω φορας που είχα πάρει παρερμηνευσα τα λεγόμενα σου. Συμφωνώ μαζί σου ότι κάποια πραγματα είναι υπερβολικα. Φιλικα πάντα. ---------- Προσθήκη στις 12:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:00 ---------- Δε ξέρω για τις συμβουλές. Πάντως η ξανθιά με τα πράσινα (την κτηνίατρο λέω) είναι φοβερό κομμάτι. Γαβ γαβ γαβ... όντως
gtroza Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Γαβ γαβ γαβ... όντως Γαβ γαβ ... είναι το ηχητικό σήμα του puppylinux ! .
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 ΠΟΤΕ κοκκαλο στο σκύλο και ΠΟΤΕ ψάρι με κόκκαλα στη γάτα.Κύριος λόγος είναι ο τραυματισμός του οισοφάγου (σκεφτείτε ότι εσείς θα τρώγατε ένα κόκκαλο?), αλλά και της εξόδου τους. Δεν είναι θέμα των τροφάδικων. Αχ αυτά τα cartoon!!! ---------- Προσθήκη στις 23:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:25 ---------- Όσον αφορά την συσκευή, έχω δει την χρήση της από τον Dr Χάρι (τον Αυστραλό). Την χρησιμοποίησε όταν ο σκύλος γάβγιζε σε ένα πρόβατο (και άλλου είδους ζώα). Ποιά άλλη εναλλακτική υπάρχει (εκτός του περιορισμού του σκύλου); Όσον αφορά τον καθαρισμό αυτιών, προφανώς δεν είναι σωστή η έκφραση. Γι'αυτό το λόγο είναι πιο αναλυτικά τα βίντεο. Μπατονέτα δεν είναι η ανθρώπινη. Εμείς την χρησιμοποιούμε για να πάρουμε δείγμα για ανάλυση. Ο ιδιοκτήτης καλύτερα να χρησιμοποιήσει τα πανάκια (όπως το βίντεο). Ναι οκ αλλά ο mr χάρι πλεον όσο καλός και να είναι ...πλησιάζει τα 100 και από τότε μέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στην εκπαίδευση των σκύλων! Τώρα βέβαια και ο δικός μου σκύλος αν δει πρόβατο που δεν έχει ξαναδεί ποτέ ...ε θα γαβγίσει! Για τα υπόλοιπα γαβγισματα πάντως είναι καθαρά θέμα εκπαίδευσης και συμπεριφοράς του ιδιοκτήτη προς το ζώο! Αν κάποιος το έχει μονίμως σε ένα μπαλκόνι, είναι λογικό να γαβγίζει με το παραμικρό και να σπάει τα νεύρα της γειτονιάς! Απλά όμως το πρόβλημα ξεκινάει από αλλού και όχι από το ζώο! Για την μπατονέτα ναι ο γιατρός είναι λογικό να χρησιμοποιεί ότι χρειάζεται γιατί ξέρει πολύ καλά τι κάνει! Αν τη χρησιμοποιήσει όμως ο ιδιοκτήτης μπορεί να έχουμε άσχημα αποτελέσματα. Τώρα για κάποιους που ανέφεραν τη λέξη υπερβολές κλπ, στα θέματα υγείας, πρόληψης και διατροφής είμαι απόλυτος και κάνω ότι καλύτερο μπορώ (με το σχετικό κόστος πάντα) μιας και τα κατοικίδια είναι μέλος της οικογένειας. Υπερβολές θεωρώ άλλες βλακείες που βλέπω με παντελονάκια, ζακετάκια και άλλα αξεσουάρ που φοράνε στα ζωα...
gtroza Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Τώρα για κάποιους που ανέφεραν τη λέξη υπερβολές κλπ, στα θέματα υγείας, πρόληψης και διατροφής είμαι απόλυτος και κάνω ότι καλύτερο μπορώ (με το σχετικό κόστος πάντα) μιας και τα κατοικίδια είναι μέλος της οικογένειας. Υπερβολές θεωρώ άλλες βλακείες που βλέπω με παντελονάκια, ζακετάκια και άλλα αξεσουάρ που φοράνε στα ζωα... εντάξει billdanos τώρα κατάλαβα ευχαριστώ άλλωστε, παντεσπάνι τρώω αντί για ψωμί ! .
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 εντάξει billdanosτώρα κατάλαβα ευχαριστώ άλλωστε, παντεσπάνι τρώω αντί για ψωμί ! . Είναι σαν να έχεις ένα παιδί και να το ταϊζεις με κρέμες χύμα από σακί με το κιλό, ενώ ξέρεις ότι οι ενδεδειγμένες κοστίζουν μεν 4πλάσια αλλά σου εξασφαλίζουν τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού! Τώρα βέβαια θα σου πω πως κάποιος που δεν έχει να φάει ο ίδιος, ο σκύλος μάλλον δεν είναι και η καλύτερη επιλογή (όπως και το παιδί επίσης )!
Aztec Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Για τα γαυγίσματα θα διαφωνήσω ότι είναι μόνο θέμα εκπαίδευσης και ιδιοκτήτη. Βασικό ρόλο παίζει και η προσωπικότητα του σκύλου. Καταλάβετε οτι ο σκύλος είναι σκύλος και θα γαβγίσει. Όπως μαθαίνεις σε ένα παιδί να τρώει σωστά κρέμες( ενώ παλιά οι γονείς και οι παππούδες μας μας χωρίς την κρέμα την ετοιματζίδικη ειδική για την τέλεια ανάπτυξη δεν μεγάλωσαν σωστα ) τότε μην λες στο παιδί να μην μιλάει και να φωνάζει αν δει ένα πρόβατο, άλλο παιδί κτλ. Αλλά να μου πεις αυτο δεν γίνεται ? και τα παιδια που φωνάζουν στο δρόμο έτσι τα μουντάρουν οι γονείς. Και ναι θεωρώ υπερβολές μερικά απο αυτά που λέτε. Ο άνθρωπος εξέλιξε , διαστάυρωσε και δημιούργησε όλες αυτές τις ράτσες. Πως ζούσαν λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια τα σκυλιά. Με pedigree και whiskas ? Οι εκτροφείς τους για να πετύχουν την τέλεια ράτσα τι τα τάιζαν? Σϊγουρα όχι βιομηχανικά προιόντα καθώς πολύ απλά δεν υπήρχαν. Και αν με ρωτήσετε αν παλιά τρώγανε πιο ποιοτικά και οι άνθρωποι θα σας έλεγα ναι άσχετα αν σήμερα το ένα προιον κάνει καλό στην χοληστερίνη , στα κόκκαλα , βοηθάει στην ανάπτυξη κτλ.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Για τα γαυγίσματα θα διαφωνήσω ότι είναι μόνο θέμα εκπαίδευσης και ιδιοκτήτη. Βασικό ρόλο παίζει και η προσωπικότητα του σκύλου. Καταλάβετε οτι ο σκύλος είναι σκύλος και θα γαβγίσει. Όπως μαθαίνεις σε ένα παιδί να τρώει σωστά κρέμες( ενώ παλιά οι γονείς και οι παππούδες μας μας χωρίς την κρέμα την ετοιματζίδικη ειδική για την τέλεια ανάπτυξη δεν μεγάλωσαν σωστα ) τότε μην λες στο παιδί να μην μιλάει και να φωνάζει αν δει ένα πρόβατο, άλλο παιδί κτλ. Αλλά να μου πεις αυτο δεν γίνεται ? και τα παιδια που φωνάζουν στο δρόμο έτσι τα μουντάρουν οι γονείς. Και ναι θεωρώ υπερβολές μερικά απο αυτά που λέτε. Ο άνθρωπος εξέλιξε , διαστάυρωσε και δημιούργησε όλες αυτές τις ράτσες. Πως ζούσαν λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια τα σκυλιά. Με pedigree και whiskas ? Οι εκτροφείς τους για να πετύχουν την τέλεια ράτσα τι τα τάιζαν? Σϊγουρα όχι βιομηχανικά προιόντα καθώς πολύ απλά δεν υπήρχαν. Και αν με ρωτήσετε αν παλιά τρώγανε πιο ποιοτικά και οι άνθρωποι θα σας έλεγα ναι άσχετα αν σήμερα το ένα προιον κάνει καλό στην χοληστερίνη , στα κόκκαλα , βοηθάει στην ανάπτυξη κτλ. Παλιά βέβαια και ο άνθρωπος ζούμε μέχρι τα 40 ενώ τώρα 80+ Οι σύγχρονες τροφές πλεον έχουν διάφορα συστατικά για τη σωστή ανάπτυξη του ζώου!
Aztec Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Δημοσ. 12 Απριλίου 2010 Μάλλον λόγω των φαρμακοβιομηχανιών θα προσθέσω .... Τεσπα δεν τιθεται μάλλον θέμα... περίπου τα ίδια λέμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.