paramore Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Καλησπέρα, παιδιά! Μήπως μπορεί να μου δείξει κάποιος έναν κώδικα ώστε να διαβάζω ένα αρχείο και να αποθηκεύω τα στοιχεία του σ'ενα δισδιάστατο πίνακα;
nplatis Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Συγγνώμη, αλλά δεν βοηθάς... Η ερώτηση μάλλον ήταν «πώς είναι το αρχείο;» και γενικότερα αναζητούσε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι θέλεις να κάνεις. Επίσης καλό θα ήταν να έδινες τυχόν κώδικα που έχεις γράψει εσύ, τι δεν σου δουλεύει, κ.λπ. Το να πάρεις μια έτοιμη συνταγή ελάχιστα χρήσιμο θα σου είναι...
virxen75 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 C:\\ myfile.txt κάνε το zip και στείλε το εδώ θέλω να δω την δομή του.
paramore Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 ναι έχεις δίκιο θα μιλήσω πιο συγκεκριμένα. Στο πρόγραμμά μου πρέπει να διαβαζω ένα αρχείο με χαρακτήρες και το αρχείο είναι έτσι # # # # # # # # # * - 6 * - & # # & - - * * 6 # # # # # # # # # αυτό το αρχείο θα πρέπει να το αποθηκεύσω σε ένα δισδιάστατο πίνακα και ανάλογα με το σύμβολα που έχουμε κάθε φορά θα μου τυπώνει κατι άλλο. Έχω τον παρακάτω κώδικα αλλά δεν μου φαίνεται και πολύ σωστός.. FILE*fp fp=fopen ("myfile.txt","r"); if fp==NULL {printf ("Error:can't open file. \n"); return 1; } else { while !feof(fp) for (i=0; i<4; i++) for(j=0; j<8; j++) a[j]=getc(fp) } fclose (fp)
virxen75 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 στο αρχείο οι χαρακτήρες χωρίζονται με κόμμα όπως το βλέπω?
virxen75 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 εγώ θα το έκανα κάπως έτσι > #include <stdio.h> int main(){ int i=0,j=0; char a[4][8]; FILE *fp; fp=fopen("myfile.txt","r"); if (fp==NULL){ printf ("Error:can't open file. \n"); return 1; }else{ char c; int count=0; while (c!=EOF && i<4){ c=fgetc(fp); if (j%2==0 && c!='\n'){ a[i][count++]=c; } j++; if (c=='\n'){ i++;j=0;count=0;} } } fclose (fp); for (i=0; i<4; i++){ for(j=0; j<8; j++) printf(" %c ",a[i][j]); printf("\n"); } getchar(); return 0; }
paramore Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 ναι καλό μου φαίνεται! ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.