papoys1 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Όταν μένεις Γιάννενα και κατεβαίνεις Αθήνα 1 φορά στα 1-2 ή και 3 χρόνια σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο γιατί απλά θα ταλαιπωρηθείς. Για κάποιον όμως που μένει Αθήνα και έτσι όπως μας τα έκαναν με τα διόδια αναγκάζοντάς μας να βλέπουμε τα Γιάννενα μόνο σε βίντεο αξίζει τον κόπο για κάποιον που μένει Αθήνα να μάθει και αυτή τη διαδρομή.Εννοείται πως Αθήνα Λαμία θα πας από παράδρομο χωρίς διόδια. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 http://www.iefimerida.gr/news/390622/erhontai-nea-diodia-stin-attiki-ti-provlepei-i-ypoyrgiki-apofasi Awesomeness... 1 2
papoys1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Έχουν παραδώσει στην κυριολεξία τα πάντα Χτες γυρίζοντας Αθήνα από Εύβοια (παράδρομο βέβαια) συνάντησα για πρώτη φορά πολύ κίνηση ειδικά από Ι.Χ. Αν και καθυστέρησα λίγο παραπάνω το χάρηκα που και άλλοι συμπολίτες αποφάσισαν να χρησιμοποιούν τον παράδρομο.Θα χαρώ περισσότερο να δω άδεια την Εθνική και ας κάνω και μία ώρα παραπάνω να φτάσω. 3
fotodv7 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Μέσα στην εβδομάδα θα ανέβω Θεσσαλονίκη από Αθήνα. Πάω για βόλτα, δε βιάζομαι δηλαδή. Αξίζει να το πάω χαλαρά μπες - βγες στην ΕΟ ή να σκάσω 35αρι (αν θυμάμαι καλά) στα διόδια;
papoys1 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Αν δεν έχεις υπομονή και είσαι νευρικός στην οδήγηση και το κάνεις μόνο για τα 35 ευρώ μην το κάνεις.Θα ταλαιπωρηθείς.Θα σου πω ότι τις πρώτες φορές είναι λίγο ζόρικα μιας και θα είναι μία πρωτόγνωρη και δύσκολη εμπειρία η προσαρμογή από την άνεση της Εθνικής στη μία λωρίδα του παράδρομου. Με τον καιρό γίνεται συνήθεια και όταν βλέπεις το κέρδος στη τσέπη γίνεται λατρεία. Εμένα πλέον μου έγινε συνήθεια απολαμβάνω τη διαδρομή απέξω, με ικανοποιούν οι ταχύτητες 80-90 χιλιόμετρα και φυσικά χαίρομαι που δεν πληρώνω τίποτε. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 21.1.2018 στις 6:26 ΜΜ, fotodv7 είπε Μέσα στην εβδομάδα θα ανέβω Θεσσαλονίκη από Αθήνα. Πάω για βόλτα, δε βιάζομαι δηλαδή. Αξίζει να το πάω χαλαρά μπες - βγες στην ΕΟ ή να σκάσω 35αρι (αν θυμάμαι καλά) στα διόδια; Αναλογως. Ειναι διοδια που τα παρακαμπτεις ευκολα, ειναι διοδια που κανεις αρκετη διαδρομη. Πχ της Λαρισας ειναι ευκολο να τα παρακαμψεις. Και αυτα στο 90 να πληρωσεις 1,5€ αντι για το κανονικο. Τωρα αμα ειναι να κανεις τουρ ολη την Κεντρικη Ελλαδα, καλυτερα απο τον αυτοκινητοδρομο, βενζινη θα τα καψεις... Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2018 από ProponitisTouKanape
becoming_I Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 1/21/2018 στις 6:26 ΜΜ, fotodv7 είπε Μέσα στην εβδομάδα θα ανέβω Θεσσαλονίκη από Αθήνα. Πάω για βόλτα, δε βιάζομαι δηλαδή. Αξίζει να το πάω χαλαρά μπες - βγες στην ΕΟ ή να σκάσω 35αρι (αν θυμάμαι καλά) στα διόδια; Αν θες να δεις στη σελίδα της υπογραφής μου τον οδηγό αποφυγής, θα φτάσεις Λαμία με μηδενικό κόστος με γύρω στο μισάωρο με 40λεπτο επιπλέον χρόνο (εξαρτάται αν πέσεις σε ώρα αιχμής και τη μέση ταχύτητα σου). Από εκεί και μετά δεν γνωρίζω αλλά ήδη έχεις γλιτώσει περίπου 13 ευρώ. Στις 1/19/2018 στις 5:38 ΜΜ, papoys1 είπε Πατριωτάκια υπάρχει και η εναλακτική από Τρίκαλα - Δομοκό. 70 ευρώ δεν τους τα δίνω μόνο σε έκτακτη περίπτωση όταν για καύσιμα (υγραέριο καίω) θέλω γύρω στα 60 ευρώ πήγαινε έλα. Γιάννενα -Παναγιά υποχρεωτικά Εγνατία γιατί δεν παλεύονται οι στροφές και ο χάλια δρόμος -Τρίκαλα - Καρδίτσα - Δομοκό - Λαμία και από εκεί παράδρομο.Το έχω κάνει 3-4 φορές είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά τα 70 ευρώ είναι πάρα πολλά για το πορτοφόλι μου. Εγώ βέβαια γνωρίζω το δρόμο γιατί τον έκανα από παλιά για κάποιον όμως που θα το κάνει πρώτη φορά είναι βουνό αλλά αξίζει τον κόπο. https://www.youtube.com/watch?v=zt5sYy1JPEs Υπάρχουν και άλλα για όλη τη διαδρομή μέχρι Αθήνα. Πολύ σωστά τα λές!!! Υποχρεωτικά Εγνατία για τα Γιάννενα (αρχικά είχε 1 σταθμό διοδίων πριν φτάσεις Μέτσοβο, δεν ξέρω αν άνοιξε και άλλος). Ο δρόμος είναι σκέτη ταλαιπωρία και θες depon μόλις φτάσεις. Φαντάσου παλιά με τις στροφές της κατάρας τι γινότανε Στις 1/18/2018 στις 1:20 ΠΜ, bill999r είπε Να πω κ εγώ την εμπειρία μου. Μία φορά το μήνα τουλαχιστον κάνω την διαδρομή Αθήνα - Λαμία οπότε καταλαβαίνετε πως το κόστος των διοδίων φτάνει σχεδόν το κόστος των καυσίμων. Είχα υπολογίσει ότι σε 10 πήγαινε-έλα θα πλήρωνα κάπου 300 ευρώ σε διόδια. Πολλά τα λεφτά μεν, αλλά το πιο ενοχλητικό είναι η κοροϊδία με το απίστευτα υψηλά κόστος των διοδίων. Βρήκα λοιπόν κ εγώ την διαδρομή ώστε να αποφεύγω το σύνολο των διοδίων εκτός αυτών της Λαμίας που η τιμή τους ήταν χαμηλή. Για όσους δεν ξέρουν την διαδρομή, οι παρακάμψεις είναι τμήματα του επαρχιακού δικτύου, με ότι αυτό συνεπάγεται, οπότε η ταχύτητα πρέπει να διατηρείται χαμηλή κ η προσοχή υψηλή,κ από τη στιγμή που δεν θες να πληρώσεις διόδια δεν μπορείς να πηγαίνεις σε επαρχιακό δίκτυο με 120.... Απο τότε λοιπόν που ξεκίνησα την συγκεκριμένη διαδρομή έχω δει τα απίστευτα... Νταλίκες να κάνουν προσπεράσεις στον παράδρομο, Ελληναρες οδηγοί να κολλάνε από πίσω κ να προσπερνάμε σε τύφλα σημεία κ όλες τις ομορφιές των ιθαγενων οδηγών. Ώσπου την τελευταία φορά είδα ένα Toyota Aygo να σπάει την μπαριερα κ να απογειώνεται μπροστά μου με καμιά 100αρα χλμ. Για μέτρα δεν μας πήρε παραμαζωμα. Η δικαιολογία του οδηγού ήταν πως δεν θυμόταν καλά τον δρόμο γιατί τον έκανε 2η φορά, αλλά παρόλα αυτά πήγαινε με 120... Στο αυτοκίνητο είχα την γυναίκα κ την κόρη μου κ βλέποντας το όλο σκηνικό κ την ανευθυνότητα των επίδοξων δολοφόνων κατάλαβα, ευτυχώς ανώδυνα, πως χρησιμοποιώντας τέτοιους δρόμους παίζεις το κεφάλι σου κορώνα γράμματα και δεν αξίζει κάνενα κόστος διοδίων αυτό το ρίσκο. Από μένα ποτέ ξανά παράδρομος. Αν δεν έχεις τα φράγκα φίλε μου καλύτερα μην ταξιδεύεις πάρα να σε πάρει κανένα δίποδο ζώο στο λαιμό του... Οι παρακάμψεις στο σύνολο τους είναι ανεκτής ποιότητας και πρόσφατα ασφαλτοστρωμένες μερικές εξ αυτών (Μαλακάσα, Θήβα). Το ποιον θα συναντήσεις εξαρτάται και από την ώρα που θα ταξιδέψεις και ναι συμφωνώ ότι είναι για πολύ χαμηλότερες ταχύτητες από αυτές της ΕΟ (μέγιστη 80χλμ κατά τη γνώμη μου). Στο φινάλε περιμένεις κάποια παραπάνω κίνηση και δε θα τρέξεις. Προσωπικά επιλέγω τον παράδρομο με τις όποιες εκπτώσεις συνεπάγεται γιατί δεν προτιμώ να είμαι από τους ψευτόμαγκες του κινήματος "δεν πληρώνω" που σηκώνανε μπάρες (και τους ήρθαν μετά τα 40πλάσια σε πρόστιμα). Τους τιμωρώ με τον τρόπο αποφυγής των διοδίων. Σε ένα πιο λογικό κόμιστρο προφανώς και θα έθετα διαφορετικές προτεραιότητες. Οι επίδοξοι δολοφόνοι δυστυχώς δεν περιορίζονται στους παράδρομους και στους επαρχιακούς δρόμους. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2018 από becoming_I 2
papoys1 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2018 Όπως τα λες φίλε decoming .Ο παράδρομος για Λαμία είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ο περισσότερος ευθεία εκτός από ένα μικρό κομμάτι 4-5 χιλιομέτρων που έχει μερικές στροφές και περνάς μέσα από το χωριό Προσκυνάς. Εξάλλου χρησιμοποιούμε και μεγάλα κομμάτια της Εθνικής ειδικά από το 90 μέχρι να στρίψουμε για Θεολόγο-Προσκυνά.όπως είπες η επιβάρυνση δεν είναι πάνω από 40 λεπτά αλλά αν σκεφτούμε ότι γλυτώνουμε 13 ευρώ που κάποιοι τα παίρνουν για μεροκάματο αξίζει τον κόπο. 1 1
fotodv7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Το έκανα χθες. Αθήνα Θεσσαλονίκη. Όλα καλά μέχρι που οι οδηγίες που ακολούθησα με έβαλαν από παλιά εθνική Λαμία - Λάρισα. Το ανέβασμα και το κατέβασμα στον Δομοκό, Φάρσαλα κλπ είναι λίγο μαρτύριο. Μετά το έχασα κάπου και πλήρωσα πλευρικά διόδια πριν τις σήραγγες στα Τέμπη, της Λεπτοκαρυας και του Κλειδιού αν τα λέω σωστά. Σύνολο γύρω στα 6 ευρώ και 6 ώρες διαδρομή. Όπως είπα χρησιμοποίησα παλιές οδηγίες που βρήκα και γι αυτό χάθηκα λίγο. Τώρα ψάχνω πως θα κάνω το αντίστροφο. 1
tsioulak Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Του κλειδιού αν καις βενζίνη δεν πολύ αξίζει να το αποφύγεις (μόνο λόγω ιδεολογίας).
becoming_I Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, tsioulak είπε Του κλειδιού αν καις βενζίνη δεν πολύ αξίζει να το αποφύγεις (μόνο λόγω ιδεολογίας). Με συγχωρείς δεν το κατάλαβα αυτό! Τι εννοείς;
tsioulak Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, becoming_I είπε Με συγχωρείς δεν το κατάλαβα αυτό! Τι εννοείς; Τα διόδια του Αιγινιου (που η παράκαμψη τους γίνεται μεσω Κλειδιού) για να τα παρακάμψεις κανείς αρκετά χιλιόμετρα παραπάνω (ενα μεγάλο πέταλο ειναι η παράκαμψη) και αν καις βενζίνη σε βγαίνει περίπου μια η αλλη με το κόστος των διοδίων. Αν καις αέριο ή πετρέλαιο πιθανώς να σε συμφέρει.
becoming_I Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, tsioulak είπε Τα διόδια του Αιγινιου (που η παράκαμψη τους γίνεται μεσω Κλειδιού) για να τα παρακάμψεις κανείς αρκετά χιλιόμετρα παραπάνω (ενα μεγάλο πέταλο ειναι η παράκαμψη) και αν καις βενζίνη σε βγαίνει περίπου μια η αλλη με το κόστος των διοδίων. Αν καις αέριο ή πετρέλαιο πιθανώς να σε συμφέρει. αν σου πω ότι εγώ κατάλαβα το κλειδί (το αντικείμενο) Ήσουν σαφής εξ αρχής, εγώ δεν το έπιασα !! Ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι
becoming_I Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/192205/pos-tha-leitourgei-to-neo-systima-sta-diodia-telos-stin-poinikopoiisi-tou-den-plirono Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2018 από becoming_I
zio10 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, becoming_I είπε https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/koinonia/192205/pos-tha-leitourgei-to-neo-systima-sta-diodia-telos-stin-poinikopoiisi-tou-den-plirono Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει. Αυτά που γίνονταν με τις μπάρες; Δε νομίζω, έχει φοβηθεί ο κόσμος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις