Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Χωρίς καμία δόση ειρωνείας, μήπως πας αρκετά αργά γενικά ; 

Προσωπικά συνήθως αντιμετωπίζω το ανάποδο πρόβλημα σε τέτοιους δρόμους...

Οσο κ αργά να πηγαίνει είναι δικαιώματα του αν θεωρεί πως δεν μπορεί να οδηγήσει σε αυτόν τον δρομο με μεγαλύτερη επιτρεπτή ταχύτητα. 

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ίσως μιλάμε για εντελώς διαφορετικά κομμάτια ΠΕΟ, για αυτό και η "σύγχυση" 

Έχωντας κατά νου τις ΠΕΟ Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου που είναι πάρα πολύ κλειστές, όποτε τις κάνω συνήθως βρίσκομαι εγώ πίσω από φορτηγά που θέλω να προσπεράσω

Ας σου δωσω ένα παράδειγμα. 

Έχεις οδηγήσει ποτέ στη παλαιά Εθνική Τρίπολης Σπάρτης?

Είναι δρόμος με μια λωρίδα ανα κατεύθυνση. Το όριο δε ξεπερνάει συνηθως τα 70-80 στη καλύτερη.

Αν τυχει και πεσεις πίσω απο νταλίκα, οπλίζεσαι με υπομονη και περιμένεις τα σημεία που ο δρόμος ανοίγει και υπάρχει ευθεία με ορατότητα, ωστε να προσπεράσεις.

Ε εκει λοιπόν υπάρχουν νταλίκες (ορισμένες με ξένες πινακίδες έχω προσέξει) που κολλάνε πίσω σου. Οκ αυτοι μπορει να μη νοιάζονται, εγω δε γουστάρω να τρέχω με 120 σε δρομο για 70.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτοι οι νταλικερηδες ειναι που (τουλαχιστον απ την εμπειρια μου στην Πατρων πριν γινει κανονικη εθνικη) κανουν προσπερασεις σε αλλες νταλικες ακομα και σε λεωφορειο ΚΤΕΛ !

Επεξ/σία από panosno1com
Δημοσ.

Αθήνα - Σχηματάρι που κινούμαι πάντα  από παράδρομο όπως έγραψα σπάνια να έχω πρόβλημα με φορτηγό ή νταλίκα.

Συνήθως κινούνται με ταχύτητες που κινούνται και τα Ι.Χ. (80 - 90) και σπάνια να πετύχεις κάποιον που πάει πολύ αργά.Είπαμε όμως παράδρομος είναι όλα είναι πιθανά όταν επιλέξεις να κινείσαι από αυτόν.

Δημοσ.
Στις 1/18/2018 στις 9:36 ΠΜ, pontez2 είπε

Ας σου δωσω ένα παράδειγμα. 

Έχεις οδηγήσει ποτέ στη παλαιά Εθνική Τρίπολης Σπάρτης?

Είναι δρόμος με μια λωρίδα ανα κατεύθυνση. Το όριο δε ξεπερνάει συνηθως τα 70-80 στη καλύτερη.

Αν τυχει και πεσεις πίσω απο νταλίκα, οπλίζεσαι με υπομονη και περιμένεις τα σημεία που ο δρόμος ανοίγει και υπάρχει ευθεία με ορατότητα, ωστε να προσπεράσεις.

Ε εκει λοιπόν υπάρχουν νταλίκες (ορισμένες με ξένες πινακίδες έχω προσέξει) που κολλάνε πίσω σου. Οκ αυτοι μπορει να μη νοιάζονται, εγω δε γουστάρω να τρέχω με 120 σε δρομο για 70.

Στη βουλγαρία που ειχα παει ηταν θα ελεγα x4 χειροτερα. Σε βουνο επαρχιακο δρομο με λαβουκες ανηφορες πεταλα κτλ πηγαινα μαξ 60-80 και η νταλικα δε ξερω πως ειχε κολησει και με εφτανε. Μονο στα πεταλα εμενε για λιγο πισω. Δε ξερω πως τα καταφερνουν πρεπει να ειναι πολυ γαματοι οδηγοι

Δημοσ.

Καλησπέρα, έκανα την ηλεκτρονική αίτηση για το δωρεάν πάσο σε μερικά διόδια όμως δεν μου ήρθε κάποιο mail επιβεβαίωσης. Πάει μισός μήνας περίπου από τότε που έστειλα τα έγγραφα. Τι κάνω, περιμένω;

Δημοσ.
Στις 18/1/2018 στις 8:58 ΠΜ, papoys1 είπε

Κάνω τη διαδρομή Αθήνα Χαλκίδα 4-5 και καμιά φορά 6 φορές το μήνα.

Από τότε που ο εθνικός εργολάβος και ιδιοκτήτης πλέον όλου του Εθνικού δικτύου (πλην της γέφυρας Ρίου Αντιρίου) πήγε το διόδιο στις Αφίδνες από 2,10 στα 3,40 για 40 περίπου χιλιόμετρα Ε.Ο. μόνο μία φορά πλήρωσα διόδια στο πήγαινε για Χαλκίδα που βιαζόμουν να πάω στο Νοσοκομείο.Σχεδόν 5 χρόνια πάω από Παλαιά Εθνική και το χαίρομαι.

Τα έχω υπολογίσει και με το κέρδος πληρώνω την ασφάλεια του αυτοκινήτου καθώς και ένα μεγάλο μέρος από τα τέλη κυκλοφορίας.Όχι δεν με πειράζει αν κάνω 10 με 15 λεπτά παραπάνω. Απλά φροντίζω να ξεκινάω 10 με 15 λεπτά νωρίτερα και φτάνω την ίδια ώρα.:PΕιλικρινά το χαίρομαι.Όλα είναι θέμα συνήθειας.Επίσης για Γιάννενα όταν καταφέρνω να πάω πάντα μέχρι Λαμία χωρίς διόδια Δομοκό και πληρώνω τα διόδια της Εγνατίας γιατί οι στροφές και οι  ανηφόρες της Κατάρας δεν παλεύονται.

Αυτά που λένε κάποιοι για νταλίκες και ταχύτητες τα θεωρώ λάθος.Σίγουρα υπάρχουν νταλίκες ορισμένες φορές και χρειάζεται προσοχή.Ποτέ δεν κινδύνεψα από άλλους οδηγούς όλα αυτά τα χρόνια.Θεωρώ ότι κάποιος κινδυνεύει όταν δεν συνειδητοποιεί ότι οδηγεί σε ένα παράδρομο με δύο λωρίδες κυκλοφορίας  αλλά έχει την εντύπωση ότι βρίσκεται στην Εθνική οδό.

Το να κινείσαι σε επαρχιακό δίκτυο δεν είναι μόνο η κίνηση αλλά και η ποιότητα του δρόμου. Πρόσφατο παράδειγμα, από Άρτα πήγαινα Γιάννενα και λέω δεν πληρώνω τα διόδια του Τερόβου και θα πάω από τον παλιό δρόμο (πρόκειται και για εξαιρετική διαδρομή από άποψη τοπιου). Βλαστήμισα την ώρα και την στιγμή που το αποφάσισα: Λακκούβες, σαμαράκια, πόσα χαλίκια έφαγα από φορτηγά και νταλίκες, απαιτητικοί οδηγοί.

Για το ταξίδι, Αθήνα - Γιάννενα, το να πας από τον παλιό δρόμο, είναι από τις μεγαλύτερες βλακείες που μπορείς να κάνεις μιας και μιλάμε για πολύ κακούς δρόμους και τα παραλιακά χωριά του Κορινθιακού δεν παλεύονται. Αναγκαστικά, πήγαινε έλα (χωρίς τα διόδια του Τερόβου), είμαστε στα 70 ευρώ σχεδόν, για 380-390 χιλιόμετρα γιατί εναλλακτικές γιοκ, εκτός κι αν αποφασίσεις να κάνεις 3 ώρες παραπάνω.

Δυτσυχώς, δεν είναι όλες οι διαδρομές ίδιες....

Δημοσ.

Δεν πας από τον παλιό με τίποτα πλέον Αθήνα - Γιάννενα, είναι βλακεία. Μπορείς να κάνεις οικονομία στην οδήγηση κι αν δε βιάζεσαι κι έχει καλό καιρό να πάρεις καραβάκι στο Ρίο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καραβακι συμφερει οσες φορες το χω κανει, παιρνω σουβλακια απο το ριο, και τα τρωω κανοντας διαλειμμα πανω στο πλοιο :D

Επεξ/σία από Ntinaras
  • Like 4
Δημοσ.

εκτος αν εχει κωλοκαιρο και το καραβακι παει πανω κατω οποτε εκει βαζεις το theme του τιτανικου και κανεις προσευχες! :D :D :P  Παντως εμενα μου αρεσουν τα καραβακια τα 2πορτα (παντόφλες δε τα λενε?) που μπαινεις μπαμ απ τη μια και βγαινεις απ την αλλη, οχι ταλαιπωρια του στυλ ελα οπως εισαι παμε παμε πιο κει , πιο δω ωραια πισω ολος τωρα παμε παμεε

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Το καραβακι συμφερει οσες φορες το χω κανει, παιρνω σουβλακια απο το ριο, και τα τρωω κανοντας διαλλειμα πανω στο πλοιο :D

Το πήρα κι εγώ 2-3 φορές φέτος  μετά από χρόνια, μια χαρά ωραίο διάλειμμα! Παίρνεις και τον αέρα σου! 

Έχουν βάλει και καινούργια και γενικά πρέπει να έχουν μια κίνηση.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, vforvendetta85 είπε

Για το ταξίδι, Αθήνα - Γιάννενα, το να πας από τον παλιό δρόμο, είναι από τις μεγαλύτερες βλακείες που μπορείς να κάνεις μιας και μιλάμε για πολύ κακούς δρόμους και τα παραλιακά χωριά του Κορινθιακού δεν παλεύονται. Αναγκαστικά, πήγαινε έλα (χωρίς τα διόδια του Τερόβου), είμαστε στα 70 ευρώ σχεδόν, για 380-390 χιλιόμετρα γιατί εναλλακτικές γιοκ, εκτός κι αν αποφασίσεις να κάνεις 3 ώρες παραπάνω.

Δυτσυχώς, δεν είναι όλες οι διαδρομές ίδιες....

Πατριωτάκια :) υπάρχει και η εναλακτική από Τρίκαλα - Δομοκό. 70 ευρώ δεν τους τα δίνω μόνο σε έκτακτη περίπτωση όταν για καύσιμα (υγραέριο καίω) θέλω γύρω στα 60 ευρώ πήγαινε έλα.

Γιάννενα -Παναγιά υποχρεωτικά Εγνατία γιατί δεν παλεύονται οι στροφές και ο χάλια δρόμος -Τρίκαλα - Καρδίτσα - Δομοκό - Λαμία και από εκεί παράδρομο.Το έχω κάνει 3-4 φορές είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά τα 70  ευρώ είναι πάρα πολλά για το πορτοφόλι μου.

Εγώ βέβαια γνωρίζω το δρόμο γιατί τον έκανα από παλιά για κάποιον όμως που θα το κάνει πρώτη φορά είναι βουνό αλλά αξίζει τον κόπο.

https://www.youtube.com/watch?v=zt5sYy1JPEs

Υπάρχουν και άλλα για όλη τη διαδρομή μέχρι Αθήνα.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Πατριωτάκια :) υπάρχει και η εναλακτική από Τρίκαλα - Δομοκό. 70 ευρώ δεν τους τα δίνω μόνο σε έκτακτη περίπτωση όταν για καύσιμα (υγραέριο καίω) θέλω γύρω στα 60 ευρώ πήγαινε έλα.

Γιάννενα -Παναγιά υποχρεωτικά Εγνατία γιατί δεν παλεύονται οι στροφές και ο χάλια δρόμος -Τρίκαλα - Καρδίτσα - Δομοκό - Λαμία και από εκεί παράδρομο.Το έχω κάνει 3-4 φορές είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά τα 70  ευρώ είναι πάρα πολλά για το πορτοφόλι μου.

Εγώ βέβαια γνωρίζω το δρόμο γιατί τον έκανα από παλιά για κάποιον όμως που θα το κάνει πρώτη φορά είναι βουνό αλλά αξίζει τον κόπο.

https://www.youtube.com/watch?v=zt5sYy1JPEs

Υπάρχουν και άλλα για όλη τη διαδρομή μέχρι Αθήνα.

Το έχω κάνει αυτό γιατί ήθελα να πάω έναν φίλο από Αθήνα Καρδίτσα και μετά να πάω Γιάννενα. Οκ  είναι,  έχει  πάλι  διόδια αν και δε θυμάμαι πόσα. Δεν είχε ανοίξει ο καινούργιος δρόμος όμως.

Αν το έκανα συχνά θα το σκεφτόμουν, τώρα τόσες φορές που το κάνω δε το σκέφτομαι ακόμα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...