Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην Ελβετια απο οσα γνωριζω, πληρωνεις μια βινιετα γυρω στο 50ευρω, και εχεις ελευθερας σε ολους τους αυτοκινητοδρομους, ΕΤΗΣΙΩΣ!

27,60 ευρώ τα διόδια στο ταξίδι με επιστροφή Καλαμάτα - Αθήνα με τις νέες αυξήσεις

http://www.huffingtonpost.gr/entry/2760-eero-ta-diodia-sto-taxidi-me-epistrofe-kalamata-athena_gr_5a5dbfbae4b04f3c55a56a34

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

άλλα 2

κιλελέρ

Βελεστίνο

στο κιλελερ έχω καταλάβει που θα μπούνε αλλά στο Βελεστίνο έχει κανείς ιδέα της περιοχής; από Βόλο για να πας Αθήνα δεν είναι πιο κοντά να πας παραλιακά (Ν.Αγχίαλος); Τι δουλειά έχει το Βελεστίνο;

άντε σε λίγο και έξω από την πόρτα του καθενός.

αυτοί δε παίζονται ρε. περισσότερα τα διόδια από τα πρατήρια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ccclwiy_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&f

upl5a58cf2b15cf7.pngΤην... 6η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο πληρώνουμε στην Ελλάδα

Επεξ/σία από kage
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, kage είπε

ccclwiy_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&f

upl5a58cf2b15cf7.pngΤην... 6η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο πληρώνουμε στην Ελλάδα

πάντοτε οι φτωχότεροι πληρώνουν περισσότερα. Άντε να βρείς λογική σε αυτό.

Επεξ/σία από gdriver
Δημοσ.

είμαστε πολλά χρόνια πίσω,,,όταν το '96 βρέθηκα στο Reno της Καλιφόρνια δίπλα σε διόδια υπήρχε η γνωστή ταμπέλα προυπολογισμός έργου τάδε εκατομμύρια δολλάρια,ακριβώς δίπλα είχε και μια φωτιζόμενη μεγάλη ταμπέλα που έγραφε το ίδιο ποσό π.χ $30.000.000

όταν λοιπόν από τα διόδια πέρνουσαν τα αυτοκίνητα,το ποσό αυτό μειωνόταν μέχρι να μηδενιστεί και να ξηλώσουν τα διόδια ( το ίδιο έχω δει και σε χώρα της Ευρώπης μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή),,,,άσε τους δρόμους άσε την σηματοδότηση που εδώ Ελλάδα θέλει ξήλωμα και φτιάξιμο από την αρχή και πολλά άλλα....

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kom είπε

είμαστε πολλά χρόνια πίσω,,,όταν το '96 βρέθηκα στο Reno της Καλιφόρνια δίπλα σε διόδια υπήρχε η γνωστή ταμπέλα προυπολογισμός έργου τάδε εκατομμύρια δολλάρια,ακριβώς δίπλα είχε και μια φωτιζόμενη μεγάλη ταμπέλα που έγραφε το ίδιο ποσό π.χ $30.000.000

όταν λοιπόν από τα διόδια πέρνουσαν τα αυτοκίνητα,το ποσό αυτό μειωνόταν μέχρι να μηδενιστεί και να ξηλώσουν τα διόδια ( το ίδιο έχω δει και σε χώρα της Ευρώπης μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή),,,,άσε τους δρόμους άσε την σηματοδότηση που εδώ Ελλάδα θέλει ξήλωμα και φτιάξιμο από την αρχή και πολλά άλλα....

Όταν διαβάζεις αυτό , πως να μη σε εξοργίζει αυτό που κάνουν στην Ελλάδα. Με το ζόρι να κάνουν κάποιους πλούσιους, αρκεί να είναι γνωστός του κύκλου μας. 

Τί εμπιστοσύνη και σε ποιόν, να έχεις μετά.  Το απόλυτο τίποτα και σκοτάδι στην Ελλάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, torq είπε

άλλα 2

κιλελέρ

Βελεστίνο

στο κιλελερ έχω καταλάβει που θα μπούνε αλλά στο Βελεστίνο έχει κανείς ιδέα της περιοχής; από Βόλο για να πας Αθήνα δεν είναι πιο κοντά να πας παραλιακά (Ν.Αγχίαλος); Τι δουλειά έχει το Βελεστίνο;

Εγώ που είμαι από Βόλο πάντα από Βελεστίνο βγαίνω στην εθνική για να γυρίσω Αθήνα. Κάνω μερικά χιλιόμετρα παραπάνω, αλλά δεν κολλάω σε καμία ουρά και δεν περνάω μέσα από καμία κατοικημένη περιοχή, όπως συμβαίνει με τον παραλιακό δρόμο της Νέας Αγχιάλου.

Τώρα, επειδή στον κόμβο του Βελεστίνου κάνουν έργα και φτιάχνουν τον υπό κατάρρευση δρόμο που είχαν κατασκευάσει επι Ολυμπιακών αγώνων και μέσα σε έξι μήνες έπαθε άπειρες καθιζήσεις σε όλο του το μήκος, είπανε να χώσουν και ένα διόδιο εκεί από κουτοπονηριά.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα εκτρέψουν όσους θέλουν να  γλυτώσουν τα διόδια από τον παραλιακό της Αγχιάλου και θα γίνεται εκεί το αδιαχώρητο. Ούτε ευρώ δεν θα πάρουν από εμένα, απλά θα αναπροσαρμόσω τη διαδρομή μου μέσα από τα χωριά γύρω από το Βελεστίνο και ας κάνω και 20 λεπτά παραπάνω, δεν χάλασε ο κόσμος.

Το έχουν παραχέσει το θέμα, 33,5 πληρώνω Αθήνα - Βόλο με επιστροφή, χωρίς να συνυπολογίζω τις νέες αυξήσεις, γιατί είναι αμελητέες, αλλά κάπου όπα και έλεος.

Επεξ/σία από Zus
Δημοσ.

Αν σας ενδιαφέρει η αποφυγή διοδίων, στο site της υπογραφής μου υπάρχει ένας PDF οδηγός για τη διαδρομή Αθήνα-Λαμία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ωραίος :) :)

Έχεις υπολογίσει την διαφορά σε χρόνο μέσω των παρακάμψεων που κάνεις για να γλιτώσεις τα διόδια ; 

Χονδρικά γύρω στο μισάωρο. Θέλω να βάλω και άλλες διαδρομές πχ Λαμία Θεσσαλονίκη αλλά δεν τις κάνω τακτικά για να ξέρω τις παρακάμψεις. 

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του εν λόγω οδηγού σε σχέση με την αποφυγή διοδίων μέσω GPS είναι ότι ο οδηγός αυτός, κάνει τις ελάχιστες εκτός εθνικής παρακάμψεις ενώ το GPS σας πάει για πολύ περισσότερο δρόμο εκτός εθνικής. 

Επεξ/σία από becoming_I
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, becoming_I είπε

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του εν λόγω οδηγού σε σχέση με την αποφυγή διοδίων μέσω GPS είναι ότι ο οδηγός αυτός, κάνει τις ελάχιστες εκτός εθνικής παρακάμψεις ενώ το GPS σας πάει για πολύ περισσότερο δρόμο εκτός εθνικής. 

E και εγώ όταν είδα στην αρχή το Link, λέω σιγά τα αυγά, και δε το βάζω στο GPS ;

Όταν άνοιξα το αρχείο κατάλαβα τι έχεις κάνει

Το τύπωσα ήδη και θα το αφήσω στο αμάξι, για να το χρησιμοποιήσω όταν χρειαστεί να ανέβω Λαμία :)

Δημοσ.

Τον Οκτώβρη είχα πάει Λαμία με χρήση GPS επιλέγοντας αποφυγή διοδίων, δηλαδή από Οινόη, Ερυθρές, Θήβα, Αλίαρτο, έξω από τη Λιβαδειά, Κάτω Τιθορέα, Αμφίκλεια, Μπράλο, Λαμία.

Όντως ο δρόμος ήταν επαρχιακός, μάλιστα έτυχε να κοντέψει να με σκοτώσει ένας στην Αμφίκλεια όπως έγραψα και πιο πάνω, αλλά η διαδρομή ήταν σαφώς λιγότερο βαρετή.

Επίσης, επειδή πάνω από 80 δύσκολα πήγαινες, τελικά μου βγήκε πιο οικονομικά, παρόλο που δεν το περίμενα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

E και εγώ όταν είδα στην αρχή το Link, λέω σιγά τα αυγά, και δε το βάζω στο GPS ;

Όταν άνοιξα το αρχείο κατάλαβα τι έχεις κάνει

Το τύπωσα ήδη και θα το αφήσω στο αμάξι, για να το χρησιμοποιήσω όταν χρειαστεί να ανέβω Λαμία :)

Και καλά έκανες :)

Προφανώς μπορείς να το δώσεις όπου και σε όποιον θέλεις ούτως ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι. 

ΥΓ. Οι τιμές των διοδίων πρόσφατα αυξήθηκαν, οι τιμές θέλουν μια μικρή αναθεώρηση προς τα πάνω :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...