Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επί της ουσίας, εσύ προσωπικά στην ερώτηση "πόσο κοστίζουν τα διόδια Θεσσαλονίκη-Αθήνα" ποια νομίζεις ότι είναι η σωστή απάντηση?

α) 30,65€ (Μάλγαρα έως Αφίδνες)

β) 33,45€ (Όλα τα παραπάνω + Αττική οδό)

Το α θα έλεγα.

• Like 1
  • Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την μεγάλη ηττα την φάγανε με τον νέο δρόμο Καλαμάτας Σπάρτης.

Η διαδρομή Λεύκτρο-Σπάρτη, έχει μηδαμινή κίνηση. Φανταστείτε οτι τα ΚΤΕΛ στην αρχη πήγαιναν από εκεί, αλλά ακούστηκε οτι δε τους μείωσαν τη τιμή και προτιμουν να πηγαίνουν απ τον παλιό δρόμο.

Και ειναι υπέροχος δρόμος, και με πολύ ωραία διαδρομή

Το συγκεκριμενο κομματι το θεωρω μεγαλη μαλακια γιατι αν πηγαινεις κανονικα με τα ορια οσο χρονο θες να πας απο τον παλιο δρομο τοσο θες και απο τον καινουριο λογω της μεγαλυτερης αποστασης. Οποτε απο αυτο το δρομο περα τους κόστους των δίοδων ξοδευεις και περισσοτερη βενζινη λογω λογω μεγαλυτερης αποστασης.

Βλεπω να βαζουν διοδια και στο παλιο για εκτρεψουν την κινηση στον καινουριο δρομο. Οπως και στα τεμπη οπου ενω δοθηκε ο νεος δρομος σε κυκλοφορια τα διοδια που υπαρχουν στον παλιο, πλεον, δρομο ακομη λειτουργουν. Μαλιστα στο σχεδιο ειναι νομιζω να μεταφερθουν στη παλιά θέση στα τεμπη μεσα γιατι τωρα υπαρχει ακομη η δυνατοτητα παρακαμψης τους μεσω Αιγάνης.

Δημοσ.

Το συγκεκριμενο κομματι το θεωρω μεγαλη μαλακια γιατι αν πηγαινεις κανονικα με τα ορια οσο χρονο θες να πας απο τον παλιο δρομο τοσο θες και απο τον καινουριο λογω της μεγαλυτερης αποστασης. Οποτε απο αυτο το δρομο περα τους κόστους των δίοδων ξοδευεις και περισσοτερη βενζινη λογω λογω μεγαλυτερης αποστασης.

Βλεπω να βαζουν διοδια και στο παλιο για εκτρεψουν την κινηση στον καινουριο δρομο. Οπως και στα τεμπη οπου ενω δοθηκε ο νεος δρομος σε κυκλοφορια τα διοδια που υπαρχουν στον παλιο, πλεον, δρομο ακομη λειτουργουν. Μαλιστα στο σχεδιο ειναι νομιζω να μεταφερθουν στη παλιά θέση στα τεμπη μεσα γιατι τωρα υπαρχει ακομη η δυνατοτητα παρακαμψης τους μεσω Αιγάνης.

Δε νομίζω οτι μπορουν να κάνουν τέτοια φουστιά. Δεν υπήρχαν ποτέ διόδια στην Τριπόλεως-Σπάρτη και ειναι λογικο διοτι δεν αποτελεί Εθνικη οδό αλλά περιφερειακό δρόμο.

Τα Τέμπη (κακός) ηταν εθνικη οδός, οπότε προβλεπόντουσαν διόδια.

Δημοσ.

Ναι δε

Δε νομίζω οτι μπορουν να κάνουν τέτοια φουστιά. Δεν υπήρχαν ποτέ διόδια στην Τριπόλεως-Σπάρτη και ειναι λογικο διοτι δεν αποτελεί Εθνικη οδό αλλά περιφερειακό δρόμο.

Τα Τέμπη (κακός) ηταν εθνικη οδός, οπότε προβλεπόντουσαν διόδια.

Ναι συμφωνω. Χαριν αστεισμου ανεφερα  την λειτουργια διοδιων στο παλιο δρομο Τριπολης-Σπαρτης γιατι για το συγκεκριμενο κομματι εχουν μπει "μεσα" .

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι γιατί το Σαββατοκύριακο θα ταξιδέψω προς Λαμία και λέω τουλάχιστον στο πήγαινε να πάω από εναλλακτική διαδρομή.

Το θέμα είναι ότι στα videos στο YouTube δείχνουν ότι πάνε στην ουσία από τη νέα εθνική, απλά βγαίνουν σε κάτι εξόδους απ' ότι έχω καταλάβει.

Στο Google Maps όμως νομίζω ότι μου βγάζει εντελώς άλλη διαδρομή.

Επειδή το να κάτσω να δω τα βιντεάκια και να αποστηθίσω πού ακριβώς βγαίνω δεν το πολυβλέπω, και επειδή τελικά δε θα 'μαι μόνος μου, δεν ξέρω αν έχει νόημα να βάλω σαν προορισμό τη Λαμία, να επιλέξω στις ρυθμίσεις να μη με πηγαίνει από διόδια, και να κινούμαι από τη νέα εθνική, και όπου με βγάζει μόνο του.

Δημοσ.

Φίλε μόνο από εδώ θα μάθεις τη διαδρομή και από τα άλλα βιντεάκια του Κούλη για επιστροφή.

Ο google σε πάει όπου νάναι.

https://www.youtube.com/watch?v=RPRuM1n7pVQ&t=1726s

Εγώ είδα το βιντεο 2-3 φορές και εκτύπωσα από  χάρτη τα δύσκολα σημεία.

Βέβαια μέχρι Σχηματάρι τον ξέρω απέξω γιατί 4,5 χρόνια που πάω Εύβοια δεν έχω πάει ποτέ από διόδια.  

Μέχρι Σχηματάρι πας μόνο από παράδρομο από κει και πάνω χρησιμοποιείς δύο φορές και μεγάλα

κομμάτια της Εθνικής οδού.

Δημοσ.

Δηλαδή αυτός στο video πάει από παράδρομο σε όλη τη διαδρομή, πλην των δύο κομματιών που λες;

Αν ναι, σε σχέση με τη διαδρομή που μου βγάζει το Google Maps πώς είναι;

Δημοσ.

Αξίζει τον κόπο, αν αντί για 4 ώρες κάνεις 8;

Δημοσ.

Κοίτα, εμένα μέχρι Λαμία μ' ενδιαφέρει, καθώς μετά δεν έχει άλλα διόδια μέχρι τον προορισμό μου.

Αθήνα-Λαμία μέσω της νέας εθνικής οδού είναι ~2½ ώρες, μη σου πω 3 για μένα που αν δε βιάζομαι πάω με ~90χλμ/ώρα.

Οπότε απ' τους παραδρόμους, και αν δεν πηγαίνω με 50-60 αλλά πάλι γύρω στα 80-90 (αν είναι εφικτό), πόσο περισσότερο να μου πάρει μέχρι τη Λαμία;

Ο χρόνος δε μ' ενδιαφέρει τόσο, όσο αν ο δρόμος είναι πολύ πιο κουραστικός ή κάψω περισσότερη βενζίνη.

Βέβαια, αν είναι οι 3 ώρες να γίνουν 5+, προφανώς και δεν έχει και πολύ νόημα.

Μέχρι 1 ώρα παραπάνω το αντέχω.

Δημοσ.

για μενα να παω λαμια κατω απο 140 λιγο δυσκολο και οχι μονο εγω και πολλοι αλλοι σε κομματια μεγαλης ευθειας εννοω

δεν κερδιζεις και πολλα βενζινη καις παραπανω

Δημοσ.

για μενα να παω λαμια κατω απο 140 λιγο δυσκολο και οχι μονο εγω και πολλοι αλλοι σε κομματια μεγαλης ευθειας εννοω

δεν κερδιζεις και πολλα βενζινη καις παραπανω

και όμως δεν καις πολύ παραπάνω (να μην πω κιόλας ότι συμβαίνει το ...ανάποδο),

επειδή στην εθνική καις για να πιάσεις 140

ενώ στον παράδρομο δεν καις γιατί κινείσαι με χαμηλότερες ταχύτητες

όσο κι αν ακούγεται για ανέκδοτο,

είναι έτσι

στην δε χρονοαπόσταση,

υπάρχει μια μικρή επιβάρυνση αλλά πολύ λιγότερο από όσο κανείς φαντάζεται

αυτά κι από μένα δοκιμασμένα στην πράξη

• Like 2
Δημοσ.

Κοίτα, η χαμηλότερη κατανάλωση επιτυγχάνεται όταν κινείσαι πολύ ομαλά και σταθερά, με όσο το δυνατόν λιγότερες αυξομειώσεις στην ταχύτητα, αλλαγές ταχύτητας, κατεύθυνσης και φρεναρίσματα.

Οπότε αν εγώ πηγαίνω με 90χλμ/ώρα σταθερά στην ΕΟ, σίγουρα θα καταναλώνω λιγότερο απ' ότι αν βγαίνω σε εξόδους, σταματάω σε διασταυρώσεις κ.λπ., κι ας πηγαίνω πάλι με 90 στα υπόλοιπα κομμάτια.

Αν στην ΕΟ πηγαίνεις με 140 προφανώς είναι πολύ πιθανό να κάψεις περισσότερο απ' ότι αν πήγαινες απ' τους παραδρόμους όπου λογικά δε θα μπορείς να κινηθείς με 140.

Βέβαια θα φτάσεις και σε πολύ μικρότερο χρόνο στον προορισμό σου, για όποιον σημαίνει κάτι αυτό.

Πάντως δε με βλέπω να κάθομαι να βλέπω το βίντεο 5 φορές μπας και εμπεδώσω πώς ακριβώς θα κινηθώ, ούτε θα κάτσω να εκτυπώσω χάρτες.

Πιο πιθανό το βλέπω να πηγαίνω όπως με βγάζει το Google Maps στο link παραπάνω. Εξάλλου σύμφωνα με αυτό η διαφορά σε χρόνο είναι μικρή μέχρι τη Λαμία. Εκτός κι αν δεν ισχύει και είναι πολύ παραπάνω ή είναι πολύ δύσκολος ο δρόμος.

Γνωρίζει κανένας;

Δημοσ.

Δηλαδή αυτός στο video πάει από παράδρομο σε όλη τη διαδρομή, πλην των δύο κομματιών που λες;

Αν ναι, σε σχέση με τη διαδρομή που μου βγάζει το Google Maps πώς είναι;

O gogle σε πάει συνέχεια παράδρομο γιατί πρέπει να είναι 100% νόμιμος και δεν σου δείχνει που μπορείς

να μπεις και να βγεις από τη Νέα Εθνική χωρίς να πληρώσεις όπως το κάνει ο φίλος που έχει ανεβάσει όλη τη

διαδρομή και αρκετές διορθώσεις μετά.

Τον έχω παρακολουθήσει και έχω κάνει τη διαδρομή αρκετές φορές.

Για το αν αξίζει ή δεν αξίζει να πας απέξω κάνοντας 1-2 ώρες παραπάνω ας μας πει ο φίλος αν για αυτόν έχουν 

αξία 15 ευρώ να πας Λαμία και άλλα τόσο να γυρίσεις. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...