Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο πεδίο αυτό οι εταιρίες πιέζουν την κυβέρνηση για αλλαγή του φορολογικού νόμου και για μετατροπή της άρνησης πληρωμής σε αδίκημα από το 2013, όταν το κράτος θα προσδοκά πλέον έσοδα από τον ΦΠΑ του κομίστρου. Μέχρι τότε όμως η Νέα Οδός και η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βλέπουν όλο και περισσότερους οδηγούς να αγνοούν τα διόδια. απο revma.worldpress.com

δεν ξερω πλέον ακριβώς τι γίνεται ...λένε θα κρατάνε φωτογραφίες απο πινακίδες (ψαρωτικά μαλλον) . Η αρχή προστασίας δεδομένων είπε οκ , και αν πας σε αστικο δικαστηριο αθωώνεται η μη καταβολή κόμιστρου (το γνωρίζουν οι εταιρίες ) είναι όμως ετσι ή θα έρθει καμια κεραμιδα ...? :( επιπλέον ένας λόγος παραπάνω (για αθώωση μη καταβολης κομίστρου οδηγών)ειναι για την ολύμπια οδό Αθήνα - πατρα - κλπ που δεν είναι αυτοκινητόδρομος της προκοπής

Δημοσ.

ναι,διαβασα οτι ετοιμαζουν αλλαγες σε νομους.

αυριο θα ξαναβγουν στον αυτια και τον παπαδακη και θα μιλησουν...

Δημοσ.

δεν ισχυει αυτο που λες,μη διαδιδες ψεμματα

εξηγησε μου φιλε μου εσυ τότε κι ασε τα βιντεάκια κατα μέρος.

Ελεως ασχολιας με το αντικειμενο, γνωριζω πως η αττικη οδος ειναι αυτοχρηματοδοτουμενο εργο, κοινοπραξιας κατασκευής απο ακτωρα και αβακα.Ισως μου ξεφευγει καποιος "μικροτερος" εργολάβος.

Οπως ακριβώς ισχύει και με τα διοδια της γεφυρας ριου αντιριου.ΑΜΙΓΩΣ αυτοχρηματοδοτουμενο εργο με ανταποδοτικό οφελος τα διοδια.

Οπως ακριβως και με τα τουνελ που ανοιγονται στα τεμπη.(για αυτο αφηνω μια πιθανοτητα συμμετοχής τους ελλ.δημ. αλλά πρέπει να το ψάξω.

Φυσικά αν έχω καπου λάθος, θα χαρώ να με διορθώσεις.

Δημοσ.

Οπως ακριβως και με τα τουνελ που ανοιγονται στα τεμπη.(για αυτο αφηνω μια πιθανοτητα συμμετοχής τους ελλ.δημ. αλλά πρέπει να το ψάξω.

Σε όλα τα έργα που γίνονται με παραχώρηση, το δημόσιο έχει ποσοστό συμμετοχής. Για αυτό άλλωστε παίρνει και ποσοστό από τα διόδια. Επίσης το δημόσιο εισπράτει και το ΦΠΑ από τα διόδια.

Επίσης, η κοινοτική οδηγία που αναφέρει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διόδια σε δρόμους που δεν έχουν εναλλακτικές διαδρομές, περιέχει και μερικές εξεραίσεις (όπως κάθε νόμς άλλωστε). Μία από αυτές αναφέρει ότι η παραπάνω οδηγία ισχύει σε χώρες που έχουν εκτεταμένους αυτοκινητόδρομους σε όλη τη χώρα (π.χ Γερμανία). Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Ελλάδα.

Επίσης, μετά την απελευθέρωση από την προσταστία προσωπικών δεδομένων, αναμένονται εξελίξεις (αρνητικές) για τους παραβάτες.

http://www.aodos.gr/summary.asp?catid=19503

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε όλα τα έργα που γίνονται με παραχώρηση, το δημόσιο έχει ποσοστό συμμετοχής. Για αυτό άλλωστε παίρνει και ποσοστό από τα διόδια. Επίσης το δημόσιο εισπράτει και το ΦΠΑ από τα διόδια.

Για να καταλάβω, από το σύνδεσμο που δημοσίευσα σε προηγούμενο μήνυμα, λέει ψέμματα ο υφυπουργός; (τα bold δικά μου):

«Το κράτος λαμβάνει μόνο το Φ.Π.Α. από την καταβολή των διοδίων» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Δημοσ.

Που το ΦΠΑ ειναι νομιμο να το λαμβανει,καθως το διοδιο ειναι ουσιαστικα παροχή υπηρεσιας.

Απλά φιλε marios_geo καπου μπερδευομαστε (ηθελημένα?) με τις λεξεις/ορους.

Η αττικη οδος δεν προυπηρχε για να παραχωρηθει.

Ουτε τα τουνελ των τεμπων

Ουτε η γεφυρα ριου αντιρριου.

Η εθνικη θεσνικης/αθηνων,ναι συμφωνω, κι εγω θεωρω παρανομη την εκμεταλλευση της απο 3το.

Δημοσ.

Για να καταλάβω, από το σύνδεσμο που δημοσίευσα σε προηγούμενο μήνυμα, λέει ψέμματα ο υφυπουργός; (τα bold δικά μου):

«Το κράτος λαμβάνει μόνο το Φ.Π.Α. από την καταβολή των διοδίων» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Το δημόσιο φυσικά και εισπράτει λεφτά από τα διόδια (όχι μόνο το φπα)

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=205234

Δημοσ.

Που το ΦΠΑ ειναι νομιμο να το λαμβανει,καθως το διοδιο ειναι ουσιαστικα παροχή υπηρεσιας.

Απλά φιλε marios_geo καπου μπερδευομαστε (ηθελημένα?) με τις λεξεις/ορους.

Η αττικη οδος δεν προυπηρχε για να παραχωρηθει.

Ουτε τα τουνελ των τεμπων

Ουτε η γεφυρα ριου αντιρριου.

Η εθνικη θεσνικης/αθηνων,ναι συμφωνω, κι εγω θεωρω παρανομη την εκμεταλλευση της απο 3το.

ό όρος παραχώρηση είναι γενικός. Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποιο έργο για να παραχωρηθεί.

Απλά σου παραχωρώ το χώρο να κάνεις κάτι.

Δημοσ.

Απλοποιουμε πολύ τους ορους και λαικιζουμε...

Πρεπει να μιλησουμε με αναλογους ορους που,υποτιθεται εσυ ο Χ,ο Ψ που ανηκεις στο κινημα κατα της πληρωμης διοδιων γνωριζετε.

Εγω μεχρι προτινος γνωριζω πως το κρατος εχει παραχωρήσει την εθνικη θεσν αθην το οποιο λεγεται πως ειναι παρανομο,εξου και η μη πληρωμη διοδιων απο πολλους συνελληνες.

Αλλα περι ριο αντιριο,τεμπη,αττικη οδο το κρατος Δ Ε Ν μπορεσε να τα κατασκευάσει μονο του,ουτε ειχε τα κονδυλια,ουτε τπτ.

Γιαυτο τα κατασκευασαν εταιριες οι οποιες τα εκμεταλλευονται.

Πως να το πω,ειναι ιδιωτικά έργα με συμφωνια καποια χρονια μετα να περαστουν στο ελληνικο δημοσιο.

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει γιατί ακριβώς διαφωνούμε.

Εγώ είμαι υπέρ των συμφωνιών παραχώρησης, μιας και το δημόσιο απέτυχε τόσα χρόνια να κάνει σοβαρό έργο, παρότι εισέπραττε διόδια για πολλά χρόνια.

Επίσης, μια συμφωνία παραχώρησης δεν αφορά αποκλειστικά κατασκευή, αλλά λειτουργία και συντήρηση. Με λίγα λόγια τοποθετήθηκε καινούριος τάπητας σε πολλά σημεία του εθνικού δικτύου, πράγμα που είχαμε να δούμε από την επόχη του Τρικούπη...

Δημοσ.

εξηγησε μου φιλε μου εσυ τότε κι ασε τα βιντεάκια κατα μέρος.

Ελεως ασχολιας με το αντικειμενο, γνωριζω πως η αττικη οδος ειναι αυτοχρηματοδοτουμενο εργο, κοινοπραξιας κατασκευής απο ακτωρα και αβακα.Ισως μου ξεφευγει καποιος "μικροτερος" εργολάβος.

Οπως ακριβώς ισχύει και με τα διοδια της γεφυρας ριου αντιριου.ΑΜΙΓΩΣ αυτοχρηματοδοτουμενο εργο με ανταποδοτικό οφελος τα διοδια.

αφου δε τα βλεπεις,γιατι να κατσω να σου γραφω αυτα ακριβως που λενε τα βιντεακια?

το δημοσιο εδωσε 450 εκ ευρω για την αττικη οδο,που τοσο ηταν το πραγματικο κοστος του δρομου

οι ακτωρες και οι λοιποι υπερκοστολογησαν το εργο επι 3 που εφτασε τα 1,3 δις ευρω

κονομα γερη

μετα βαλανε και τα διοδια και κονομανε αβερτα

υποτιθεται οτι η συμβαση ελεγε οτι οταν γινοταν αποσβεση του κοστους με ενα 11% κερδος ο δρομος θα γυρναγε στο δημοσιο...πουντος?

τι κανανε?φτιαξανε θυγατρικες εταιριες της αττικης οδου και οτι λεφτα βγαζανε απο τα διοδια τα δινανε σε αυτες και περνιοντουσαν σαν εξοδα!αρα η αττικη οδος εχει οσα εξοδα οσα εσοδα.αρα ο δρομος θα γυρισει στο δημοσιο οταν ερθουν εξωγηινοι.

Δημοσ.

Εγω σκεφτομαι πολυ σοβαρα να καλυψε τις πινακιδες μου 50 μετρα πριν και μετα τα διοδια.

Η Αρχη Προστασιας Προσωπικων Δεδομενων δεν ειναι τιποτα αλλο παρα απλα δημοσιουπαλληλακια που κι αυτα παιζουν το παιχνιδι των μεγαλοεργολαβων και τους κανουν το χατηρι.

Η αποφαση αυτη μονο αισχρη μπορει να χαρακτηριστει, και το λεω επειδη εχω εμπειρια με την ΑΠΠΔ...

Στην πολυκατοικια μου ειχαμε εναν τρελο που δεν πληρωνε κοινοχρηστα επειδη δεν του αρεσε ο κηπος και ηθελε να κλαδευουμε τις τριανταφυλλιες οπως ηθελε αυτος.

Ειχαμε λοιπον ενα πινακακι λιγο μετα την εισοδο, οπου εβγαινε η μηνιαια κατασταση κοινοχρηστων και ο κυριος αυτος απαιτουσε να μην φαινεται το ποσο που χρωσταγε και μαζευοταν αθροιστικα.

Πηγε λοιπον στην ΑΠΠΔ και ειπε οτι παραβιαζουμε τα προσωπικα του δεδομενα επειδη αναρτουμε τον πινακα κοινοχρηστων στην εισοδο, και η Αρχη τον δικαιωσε.

Συγκρινετε μου τωρα τις δυο αποφασεις...απο την μια δεν επιτρεπει να φαινονται τα κοινοχρηστα στις πολυκατοικιες, και απο την αλλη επιτρεπει σε ιδιωτη να βιντεοσκοπει αλλον ιδιωτη και να του καταγραφει την πινακιδα και καπακι να μπορει να βρει και τα στοιχεια του για να του απευθυνθει στην ιδιωτικη του κατοικια...

Δημοσ.

οχι για πολλους λογους

1ον ειναι παρανομο να κυκλοφορεις χωρις η με καλλυμενες πινακιδες,και σιγουρα θα σε γραψουν και θα το χαρουν...

2ον ειναι μουφα η ολη υποθεση με την ΑΠΔ απ οσο διαβασα και ακουσα

3ον εγω τουλαχιστον δε φοβαμαι ουτε εξωδικα ουτε καμερες ουτε τιποτα,αν θελουν ας με τρεχουν στα δικαστηρια για τα διοδια,εμενα και μερικους χιλιαδες ακομα... :lol:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...