Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την μεγάλη ηττα την φάγανε με τον νέο δρόμο Καλαμάτας Σπάρτης.

Η διαδρομή Λεύκτρο-Σπάρτη, έχει μηδαμινή κίνηση. Φανταστείτε οτι τα ΚΤΕΛ στην αρχη πήγαιναν από εκεί, αλλά ακούστηκε οτι δε τους μείωσαν τη τιμή και προτιμουν να πηγαίνουν απ τον παλιό δρόμο.

Και ειναι υπέροχος δρόμος, και με πολύ ωραία διαδρομή

Και σε Ιόνια οδό μια απο τα ιδια.

Οποιος δεν κανει μεγαλο-μακρινο ταξιδι, παει απο την παλια εθνικη, που εχει ξεφορτωσει πλεον λογω της Ιονιας!

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και σε Ιόνια οδό μια απο τα ιδια.

Οποιος δεν κανει μεγαλο-μακρινο ταξιδι, παει απο την παλια εθνικη, που εχει ξεφορτωσει πλεον λογω της Ιονιας!

Εχουν οντως αδειασει οι παλιοι δρομοι απο φορτηγα και πολλα λεωφορεια;

Ρωταω επειδη στην Εγνατια (ειδικα στο κομματι απο Θεσσαλονικη Αλεξανδρουπολη) η παλια εθνικη μια χαρα φορτηγα και ΚΤΕΛ εχει, μαλιστα εχω πετυχει φορτηγο να μην πηγαινει απλα απο την παλια εθνικη οδο αλλα να κανει την αποφυγη μεσω Σχολαριου για να αποφυγει τα διοδια λαγκαδικιων.

ΥΓ. Ουτε λογως φυσικα για φορτηγα μεσα στην Χαλαστρα, μεχρι και αναποδα σε μονοδρομο εχω δει φορτηγο στην Χαλαστρα.

Δημοσ.

Πρωτον, ηταν ετσι πριν απο (περιπου) 4 χρονια; (ρωταω γιατι οι δρομοι και ειδικα οι κομβοι αλλαζουν)

Δεν έχουν αλλάξει, άσε που η φωτογραφία που σου έδειξα είναι παλιά, πάρθηκε πριν 3 χρόνια(Νοέμβριο 2014). Αν κοιτάξεις πάνω αριστερά θα το δεις.

Δευτερον, που ειναι το σημα διοδιων που λες στην ταμπελα; δεν φαινεται κατι τετοιο στην εικονα που εδωσες.

Έχεις δίκιο, η συγκεκριμένη ταμπέλα δεν έχει το σήμα των διοδίων, το έχει η προηγούμενη:

https://www.google.gr/maps/@38.0690775,23.7608199,3a,75y,261.03h,80.52t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9NSWkoIGk7tbbHUQEzinlg!2e0!7i13312!8i6656

Τριτον, απο οτι με εχουν εξηγησει διαφοροι κατοικοι αθηνων και περιχωρων, εχει σχεση που θες να πας στην Αθηνα, εγω τοτε επρεπε να παω Μαρουσι και με ειχαν πει οτι ναι μεν ειναι ευκολο να μην μπω αττικη οδο θα κανω τουλαχιστον ενα μισαωρο παραπανω και μιας και ηταν θεμα υγειας ο λογος που κατεβηκα Αθηνα δεν σκεφτομουνα τα διοδια της αττικης οδου, αλλα θυμαμαι οτι δεν υπηρχε καποια ιδιαιτερη σημανση για το που μπαινεις αττικη οδο και που οχι, μονο ξαφνικα βλεπεις διοδια μπροστα σου.

Τώρα τι σχέση έχει η Αθήνα με το Μαρούσι... μόνο εσύ ξέρεις. Δες στο χάρτη που είναι το ένα και που το άλλο:

https://www.google.gr/maps/place/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9/@38.0091809,23.7666876,11.5z/data=!4m5!3m4!1s0x14a198d9f10aa437:0x6a583832f5b336f!8m2!3d38.0549562!4d23.807655

Δημοσ.

Δεν έχουν αλλάξει, άσε που η φωτογραφία που σου έδειξα είναι παλιά, πάρθηκε πριν 3 χρόνια(Νοέμβριο 2014). Αν κοιτάξεις πάνω αριστερά θα το δεις.

Έχεις δίκιο, η συγκεκριμένη ταμπέλα δεν έχει το σήμα των διοδίων, το έχει η προηγούμενη:

https://www.google.gr/maps/@38.0690775,23.7608199,3a,75y,261.03h,80.52t/data=!3m6!1e1!3m4!1s9NSWkoIGk7tbbHUQEzinlg!2e0!7i13312!8i6656

Τώρα τι σχέση έχει η Αθήνα με το Μαρούσι... μόνο εσύ ξέρεις. Δες στο χάρτη που είναι το ένα και που το άλλο:

https://www.google.gr/maps/place/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B9/@38.0091809,23.7666876,11.5z/data=!4m5!3m4!1s0x14a198d9f10aa437:0x6a583832f5b336f!8m2!3d38.0549562!4d23.807655

Εννοεις αυτο το συμβολο χρωματος μπλε που θυμιζει το γραμμα Α; απο ποτε αυτο ειναι σημα διοδιων; εγω ξερω το σημα διοδιων ειναι ο κοκκινος κυκλος με τον λευκο δισκο και την μαυρη γραμμη στον δισκο (Link.png Site: αυτο ).

Τι εννοεις τι σχεση εχει η Αθηνα με το Μαρουσι; το Μαρουσι ειναι ειτε δημος ειτε περιοχη (ξερω οτι ηταν παλια δημος αλλα δεν ξερω τι εγινε με το σχεδιο Καλλικρατης) της Αθηνας. Μηπως λεγοντας Αθηνα εννοεις τον δημο αθηναιων (τον κεντρικο δημο της Αθηνας) οταν αναφερεσαι στην τοποθεσια της Αθηνας και του Αμαρουσιου;

Δημοσ.

Εχουν οντως αδειασει οι παλιοι δρομοι απο φορτηγα και πολλα λεωφορεια;

Ρωταω επειδη στην Εγνατια (ειδικα στο κομματι απο Θεσσαλονικη Αλεξανδρουπολη) η παλια εθνικη μια χαρα φορτηγα και ΚΤΕΛ εχει, μαλιστα εχω πετυχει φορτηγο να μην πηγαινει απλα απο την παλια εθνικη οδο αλλα να κανει την αποφυγη μεσω Σχολαριου για να αποφυγει τα διοδια λαγκαδικιων.

ΥΓ. Ουτε λογως φυσικα για φορτηγα μεσα στην Χαλαστρα, μεχρι και αναποδα σε μονοδρομο εχω δει φορτηγο στην Χαλαστρα.

Ναι,  λογικο ειναι, η κινηση μοιραζεται πια, η παλια εθνικη δεν εχει σχεση με το πως ηταν πριν απο πλευρας κινησης. Χάλια δρομος, αλλα ομως η κινηση εχει πεσει.

Δημοσ.

Ναι, λογικο ειναι, η κινηση μοιραζεται πια, η παλια εθνικη δεν εχει σχεση με το πως ηταν πριν απο πλευρας κινησης. Χάλια δρομος, αλλα ομως η κινηση εχει πεσει.

Να έχει πέσει ναι λογικό, να έχει σχεδόν μηδενιστεί μου έκανε εντύπωση.

Δημοσ.

Τι εννοεις τι σχεση εχει η Αθηνα με το Μαρουσι; το Μαρουσι ειναι ειτε δημος ειτε περιοχη (ξερω οτι ηταν παλια δημος αλλα δεν ξερω τι εγινε με το σχεδιο Καλλικρατης) της Αθηνας. Μηπως λεγοντας Αθηνα εννοεις τον δημο αθηναιων (τον κεντρικο δημο της Αθηνας) οταν αναφερεσαι στην τοποθεσια της Αθηνας και του Αμαρουσιου;

Εννοώ πως άλλη περιοχή είναι αυτή που λέγεται Αθήνα, και άλλη αυτή που λέγεται Μαρούσι. Το κόστος των διοδίων που έγραψα παραπάνω αφορούσε τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα, και όχι τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Μαρούσι που αναγκαστικά(για να μην καθυστερείς δηλαδή) χρησιμοποιείς την Αττική οδό. Για να πας Αθήνα, δεν μπαίνεις καν Αττική οδό.

Δημοσ.

Εννοώ πως άλλη περιοχή είναι αυτή που λέγεται Αθήνα, και άλλη αυτή που λέγεται Μαρούσι. Το κόστος των διοδίων που έγραψα παραπάνω αφορούσε τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα, και όχι τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Μαρούσι που αναγκαστικά(για να μην καθυστερείς δηλαδή) χρησιμοποιείς την Αττική οδό. Για να πας Αθήνα, δεν μπαίνεις καν Αττική οδό.

Οταν καποιος λεει οτι θα παει σε μια πολη, συνηθως, δεν διευκρινιζει τον δημο, την περιοχη ή τον οικισμο στην πολη που λεει οτι θελει να παει, για αυτο και οταν λεμε Αθηνα εννοουμε (συνηθως) καπου στην περιοχη της Αττικης.

ΥΓ. Επισης, πληροφοριακα το αναφερω, οτι δεν ειναι και παρα πολλοι οι ανθρωποι που ξερουν οτι, τεχνικα, ο Πειραιας ειναι διαφορετικη πολη.

Δημοσ.

Οταν καποιος λεει οτι θα παει σε μια πολη, συνηθως, δεν διευκρινιζει τον δημο, την περιοχη ή τον οικισμο στην πολη που λεει οτι θελει να παει, για αυτο και οταν λεμε Αθηνα εννοουμε (συνηθως) καπου στην περιοχη της Αττικης.

Αφού λοιπόν νομίζεις πως όταν κάποιος λέει πως θέλει να πάει Αθήνα εννοεί πως θέλει να πάει οπουδήποτε στην Αττική, με ποια λογική του λες πως πρέπει να υπολογίζει ΚΑΙ τα διόδια της Αττικής οδού?

Τόσο βαρύ θα σου πέσει αν παραδεχτείς πως αυτό που έγραψες ήταν λάθος?

Δημοσ.

Αφού λοιπόν νομίζεις πως όταν κάποιος λέει πως θέλει να πάει Αθήνα εννοεί πως θέλει να πάει οπουδήποτε στην Αττική, με ποια λογική του λες πως πρέπει να υπολογίζει ΚΑΙ τα διόδια της Αττικής οδού?

Τόσο βαρύ θα σου πέσει αν παραδεχτείς πως αυτό που έγραψες ήταν λάθος?

Οχι δεν ηταν λαθος, μονο εσεις οι κατοικοι Αττικης (και μαλιστα οσοι ειναι πολλα χρονια κατοικοι) διευκρινεζετε τους δημους και τις περιοχες (λες και οι υπολοιποι κατοικοι της Ελλαδος γνωριζουν ντε και καλα ολους τους δημους και περιοχες της Αττικης), εμεις οι υπολοιποι κατοικοι της Ελλαδος αποκαλουμε ολη την περιοχη της Αττικης απλα Αθηνα, ναι τεχνικα ειναι λαθος αλλα εχει γινει συνηθεια του λογου.

Πρεπει να αναφερεις τα διοδια της Αττικη οδου (για να τον ενημερωσεις ή υπενθυμισεις) σε μια τετοια κουβεντα επειδη δεν ξερεις που ακριβως θελει να παει ο αλλος στην Αττικη, επισης ειναι πιθανον για καποιον που δεν ξερει τους δρομους να μπει καταλαθος στην αττικη οδο* (ειδικα αν βαλει καποιο προγραμμα πλοηγησης) και το κυριοτερο απο ολα δεν γνωριζει ολος ο κοσμος οτι ενας δρομος που στην ουσια ειναι περιφερειακος εχει διοδια.

*αυτο το περιεργο μπλε συμβολο με το γραμμα Α, δεν ειναι σημα διοδιων το οποιο μπορουμε να αναγνωρισουμε ευκολα, σου εδειξα πως ειναι το κανονικο σημα διοδιων

ΥΓ. Δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχθω τα λαθη μου, το εκανα με το θεμα της μεταφορας αυτοκινητου με το τραινο (ειπα οτι για να το λενε, τα πραγματα μαλλον εχουν αλλαξει).

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον tsioulak στο ότι οι περισσότεροι επαρχιώτες λέγοντας Αθήνα εννοούμε όλη την Αττική! Είναι λάθος βέβαια αλλά έτσι έχει επικρατήσει. Διαφωνώ όμως ότι είναι πιο εύκολο να μπεις Αττική οδό χωρίς να το καταλάβεις. Είναι αρκετά ξεκάθαρο και για μένα είναι πιο λογικό αν δεν ξέρεις που πάει η Αττική οδός να μη μπεις και να ακολουθήσεις πινακίδες για Αθήνα - Πειραιά.

Δημοσ.

Λεπτομέρειες για μας :P :D

(Όπως λέμε Αμερική :D ).

E ναι. 

Γενικά επικρατει το "παω Αμερικη" ή στη καλυτερη "παω NY.

Δε ξέρω ούτε έναν πάντως που θα πάει Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και θα πει οτι πάει πχ στο Μαρουσι ή αντιστοιχα στη Καλαμαριά.

Οπως επισης δε ξέρω κανέναν μη Πατρινο που θα πει οτι θα πάει Αγυιά

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον tsioulak στο ότι οι περισσότεροι επαρχιώτες λέγοντας Αθήνα εννοούμε όλη την Αττική! Είναι λάθος βέβαια αλλά έτσι έχει επικρατήσει. Διαφωνώ όμως ότι είναι πιο εύκολο να μπεις Αττική οδό χωρίς να το καταλάβεις. Είναι αρκετά ξεκάθαρο και για μένα είναι πιο λογικό αν δεν ξέρεις που πάει η Αττική οδός να μη μπεις και να ακολουθήσεις πινακίδες για Αθήνα - Πειραιά.

Επί της ουσίας, εσύ προσωπικά στην ερώτηση "πόσο κοστίζουν τα διόδια Θεσσαλονίκη-Αθήνα" ποια νομίζεις ότι είναι η σωστή απάντηση?

α) 30,65€ (Μάλγαρα έως Αφίδνες)

β) 33,45€ (Όλα τα παραπάνω + Αττική οδό)

Δε ξέρω ούτε έναν πάντως που θα πάει Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και θα πει οτι πάει πχ στο Μαρουσι ή αντιστοιχα στη Καλαμαριά.

Οπως επισης δε ξέρω κανέναν μη Πατρινο που θα πει οτι θα πάει Αγυιά

Εδώ τα μπερδεύεις λιγάκι.

Η Αγυιά είναι συνοικία που βρίσκεται μέσα στα όρια της πόλης των Πατρών και ανήκει στον Δήμο Πατρέων, όπως ακριβώς συνοικίες της Αθήνας είναι Γκύζη, Εξάρχεια, Πλάκα κτλ, όπως αντίστοιχα συνοικίες της Θεσσαλονίκης είναι Χαριλάου, Τούμπα κτλ. Είναι 100% σωστό να πεις "πάω Πάτρα" αν ο προορισμός σου είναι η Αγυιά.

Αντιθέτως το Μαρούσι και η Καλαμαριά ούτε βρίσκονται μέσα στα όρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ούτε ανήκουν στους ομώνυμους Δήμους, ανήκουν στο Δήμο Αμαρουσίου και Καλαμαριάς αντίστοιχα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...