Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

e-pass η μόνη λύση στην παρούσα φάση.

Αυτή είναι η λύση για να μη σου σπάνε τα νεύρα από τα διόδια, στο θέμα κόστους δεν αλλάζει και κάτι (μη μου πείτε ότι έχει έκπτωση 20 λεπτά... )

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το αντίστοιχο epass για την Ολυμπία οδό αναφέρει 

1-5  0%

6-10 15%

11-20 30%

21-30 40%

31-40 50%

41-60 60%

και αφορά τους σταθμούς από Πάτρα μέχρι Αθήνα (όχι Αττική οδό)

Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως λειτουργεί(αν προπληρώνω η με χρεώνει άμεσα).. αλλά θα τους καλέσω μέσα στη μέρα.Εγώ με ΜΟ 2-3 εξόδους το μήνα είμαι στο 30% και στη πράξη έχω

Πάτρα-Αθήνα-Πάτρα από 22,80 σε 15,96 

Πάτρα-Κόρινθος-Πάτρα από 15,00 σε 10,50

Δημοσ.

Τα διόδια από όσο ξέρω θα ξηλωθούν αργότερα.

Εγώ αυτό πιστεύω.

καλά κάνεις και πιστεύεις αλλά προσωπικά δεν το πιστεύω με την καμία μέχρι να το δω...

χωρίς να το ψάξω και πολύ εγώ πιστεύω ότι απλά βγήκε ο "θείτσος" είπε την μαγκιά του σαν να είναι σε καφενείο και όλα καλά...

το θέμα δεν είναι ότι είναι υπερβολικά γιατί για κάποιον είναι τίποτα ενώ για κάποιον άλλο είναι απλά απαγορευτικό ποσό για εκδρομή. το θέμα είναι ότι είναι ΑΔΙΚΑ για όλους μας τα μετωπικά διόδια..μόνο στις εισόδους και στις εξόδους θα έπρεπε να υπήρχαν...τα μεν στις εισόδους να εκδίδουν χαρτί πληρωμής και τα μεν στις εξόδους να γίνεται η πληρωμή..πληρώνεις μόνο για το τμήμα χρήσης του δρόμου.

guess what....προϋπόθεση υλοποίησης τέτοιου έργου απαιτεί μυαλό   :ph34r:

Δημοσ.

το αντίστοιχο epass για την Ολυμπία οδό αναφέρει 

1-5  0%

6-10 15%

11-20 30%

21-30 40%

31-40 50%

41-60 60%

και αφορά τους σταθμούς από Πάτρα μέχρι Αθήνα (όχι Αττική οδό)

Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως λειτουργεί(αν προπληρώνω η με χρεώνει άμεσα).. αλλά θα τους καλέσω μέσα στη μέρα.Εγώ με ΜΟ 2-3 εξόδους το μήνα είμαι στο 30% και στη πράξη έχω

Πάτρα-Αθήνα-Πάτρα από 22,80 σε 15,96 

Πάτρα-Κόρινθος-Πάτρα από 15,00 σε 10,50

Δε ρωτάς και αν αυτά είναι μόνο με το δικό τους ή και αυτό της Αττικής οδού?

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ αυτό πιστεύω.

όλα πια τα έχουν βαπτίσει μνημονιακή απαίτηση. την ευθύνη δλδ για μία ακόμη φορά αλλού.

πάντως τα μοναδικά διόδια που ξηλώθηκαν ήταν αυτά που ήταν εγκατεστημένα μόλις 1χλμ(!) για την έξοδο της χαλκίδας. να τα αρπάξουν όσο μπορούν δλδ. ευτυχως ξηλώθηκαν αλλά όπως μας ενημέρωσαν, απλώς θα μετακομίσουν τώρα πια στο νέο δρόμο τανάγρα χαλκίδα

Δημοσ.

Ακόμα δεν έχω καταλάβει πως λειτουργεί(αν προπληρώνω η με χρεώνει άμεσα)

Προπληρώνεις.

Βήμα 4

Ο πομποδέκτης που έχετε στα χέρια σας έχει ήδη ενεργοποιηθεί. Για να μπορέσετε να τον χρησιμοποιήσετε απομένει να μεταφέρετε επαρκές χρηματικό ποσό στο συνδρομητικό σας λογαριασμό.

Πώς θα ανανεώσω/προσθέσω χρήματα στο λογαριασμό μου;

Ανανέωση του υπολοίπου γίνεται με την καταβολή μετρητών σε λωρίδα με εισπράκτορα, με πιστωτική/χρεωστική κάρτα σε κάποιο από τα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών της Ολυμπίας Οδού ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (δείτε εδώ οδηγίες "Ανανέωση Λογαριασμού μέσω Alpha Bank").

Το κόστος πάντως δεν είναι 10 λεπτά το χιλιόμετρο όπως έγραψες, είναι περίπου τα μισά.

Δημοσ.

Ο Γολγοθάς ήταν μετά το Αντίρριο. Έχουν μπει παντού βαρβάτα διόδια, και βλέπω σημεία που αναμένεται να ανοίξουν.

Εγώ αυτό πιστεύω.

Μιλάμε για τα ίδια άτομα που προεκλογικά έλεγαν να μην πληρώνουμε διόδια.

Και οι σταθμοί εξαπλώνονται σαν αλυσίδες καφέ.

Δημοσ.

Εγώ αυτό πιστεύω.

θα ξηλωθουν μολις μπει σε λειτουργια το αναλογικο συστημα.3μενα αυτο μου λεει οτι δεν ειναι ξηλωμα αλλα αντικατασταση.κατα τα αλλα ναι ωραιο το παραμυθι αλλα δεν ειχε δρακο.
Δημοσ.

Προπληρώνεις.

Το κόστος πάντως δεν είναι 10 λεπτά το χιλιόμετρο όπως έγραψες, είναι περίπου τα μισά.

έπεσε λάθος διαίρεση :) όπως και να έχει είναι πολλά 0,05 ανά χλμ!!! εμένα τόσο κατανάλωση έχει το αμάξι μου , δηλαδή είναι σαν να καίω διπλά !

Δημοσ.

Ενα φοβερο που εζησα το καλοκαιρι ειναι οτι με μηχανη τα διοδια στη γεφυρα ειναι πιο φθηνα απο αυτα στην Κλοκοβα που μπηκαν τωρα. 1.90 στη γεφυρα 2.05 στην Κλοκοβα. Με ξεπερασε!!

Δημοσ.

Οσο πολλοι συμπολιτες βρίσκουν λογική την υπαρξη διοδιων με οποιοδηποτε πρόσχημα, αλλο τοσο θα υποστηριζω φανατικα το "μνημονιο μέχρι να σβήσει ο ηλιος".

• Like 3
Δημοσ.

εδώ νεα διόδια εμφανίζονται μήνα παρα μήνα και μερικοί ελπίζουν σε μείωση τους.

μάλλον κάνετε πλάκα.

άντε σε λίγο καιρό τα διόδια θα είναι περισσότερα από τα πρατήρια καυσίμων στους δρόμους.

μ αρέσει που μερικοί το βρίσκουν φυσιολογικό.

κατα τα άλλα υπάρχει και το θέμα με τα διόδια που τα συζητάμε εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

καλά κάνεις και πιστεύεις αλλά προσωπικά δεν το πιστεύω με την καμία μέχρι να το δω...

Καλά, θα δεις που θα καταργηθούν τα διόδια και ... θα είναι μέρα μεσημέρι

όλα πια τα έχουν βαπτίσει μνημονιακή απαίτηση.

Ναι αλλά του χρόνου τέτοια εποχή που δε θα έχουμε μνημόνιο δε θα ισχύει αυτό και άρα θα καταργηθούν

Το δήλωσε ο προθυπουργός στη Θεσσαλονίκη ... και ότι λέγεται στη θεσσαλονίκη είναι μελετημένο σοβαρά και λεπτομερώς και πραγματοποιείται "μέχρι κεραίας".

Μιλάμε για τα ίδια άτομα που προεκλογικά έλεγαν να μην πληρώνουμε διόδια.

για όνομα του θεού ... πέσ μου που το είδες αυτό, που υπάρχει γραμμένο. Το ίδιο παραμύθι και με ότι τάχα λέγανε να μη πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ

θα ξηλωθουν μολις μπει σε λειτουργια το αναλογικο συστημα.3μενα αυτο μου λεει οτι δεν ειναι ξηλωμα αλλα αντικατασταση.κατα τα αλλα ναι ωραιο το παραμυθι αλλα δεν ειχε δρακο.

technically αν ξηλωθεί η μπάρα είναι "ξήλωμα" ... δε φταίει κανείς αν δεν καταλαβαίνει ο κοσμάκης τι λέμε

on topic

Οι τιμές και οι θέσεις των διοδίων πιστευω πλέον έχουν αναπλαισιωθεί σε απόλυτα λογικά και κοινωνικά αποδεκτά επίπεδα.

Αυτό άλλωστε αποδικύεται από την αυτοκατάργηση στη πράξη του κινήματος δεν πληρώνω που πετυχαινοντας τον σκοπό τώρα πληρώνει κανονικά τα διόδια. Πότε ήταν τελευταία φορά που ακούσατε ή είδατε κάποια ακτιβιστική δράση σε διόδια?

Δημοσ.

έπεσε λάθος διαίρεση :) όπως και να έχει είναι πολλά 0,05 ανά χλμ!!! εμένα τόσο κατανάλωση έχει το αμάξι μου , δηλαδή είναι σαν να καίω διπλά !

Δεν διαφωνώ, τα διόδια είναι πανάκριβα όχι μόνο στο συγκεκριμένο δρόμο αλλά και σε όλη την Ελλάδα(0,06€/χλμ κατά μέσο όρο).

Σκέψου το λίγο διαφορετικά όμως... θα προτιμούσες να έδινες ~12€ στην παλιά καρμανιόλα αντί 22,80€ που δίνεις τώρα στον υπάρχον δρόμο?

Δημοσ.

Εγώ ας πούμε δε θέλω να σταματάω ούτε στα διόδια, και δεν εννοώ μόνο επειδή πρέπει να πληρώσω. Ακόμα και το e-PASS σε αναγκάζει να κόψεις, σχεδόν να σταματήσεις, για να περάσεις.

Αυτό λοιπόν είναι που σου δίνει μια τέτοια διαδρομή, όταν κινείσαι σταθερά και ομαλά.

Φυσικά σου δίνει και περισσότερη ασφάλεια, και καλύτερη κατανάλωση.

Οπότε δεν είναι απλά ότι «φτάνω 10-15 λεπτά νωρίτερα».

Από τον παράδρομο σίγουρα πρέπει να γυμνάσεις αρκετά παραπάνω τα πόδια σου στα πεντάλ καθώς και το

λαιμό σου σε κάποιες διασταυρώσεις κοιτάζοντας αριστερά - δεξιά.

Όταν δεν σου αρέσει απλά πας από Εθνική όπως κάνουν οι περισσότεροι και δεν γκρινιάζεις για τα υψηλά διόδια.

Εγώ κάνω κάτι να τους ταρακουνήσω από τότε που μέσα στην κρίση ενώ εμένα μου μείωσαν το μισθό 40%  αυτοί

αύξησαν τα διόδια κατά 40% .Εσύ (και να μην παρεξηγηθούμε δεν το λέω προσωπικά αλλά γενικά) απλά ρίχνεις

νερό στο μύλο τους

Όσο για την οικονομία μπορώ να σου πω ότι αναλυτικά και ανά χιλιόμετρο έκαιγα περισσότερο καύσιμο κινούμενος

με 120-130 στην  Εθνική και 4-5 χιλιάδες στροφές και λιγότερο κινούμενος από 80-90 χιλιόμετρα και 2-3 χιλιάδες

στροφές.Τώρα αν σταματήσω κκαι σε 2-3 διασταυρώσεις δεν νομίζω ότι η κατανάλωσή μου θα εκτιναχθεί στα

ύψη όπως θα γίνει αν φτάσω τις 6000 στροφές και τα 15ο-160 χιλιόμετρα.

Και μη μου πεις ότι στους παράδρομους έγιναν περισσότερα πολύνεκρα ατυχήματα από αυτά που έγιναν στις

"ασφαλείς" Εθνικές οδούς της Ελλάδας όπου με μηδέν πλέον τροχονομικό έλεγχο ο καθένας οδηγεί όπως του

γουστάρει.

Με αυτά δεν θέλω να πω ότι ο παράδρομος είναι καλίτερος , απλά δεν γουστάρω να σκύβω συνεχώς το κεφάλι

και προσπαθώ να αντιδράσω σε αυτό  κάθε τρόπο και όχι όπως έκαναν κάποιοι, κάποιου δήθεν  κινήματος

δεν πληρώνω που οι πρωτεργάτες τπου μου θυμίζουν συνδικα-ληστές που ο μόνος σκοπός τους ήταν

να αναριχηθούν στην εξουσία μέσω κάποιων αφελών. B) :P

Αυτά και εύχομαι καλά ταξίδια είτε με διόδια είτε χωρίς διόδια. :)

Edit. Και επειδή μιλάμε για τροχονομικό έλεγχο να σου πω ότι στον παράδρομο τους τελευταίους

5 μήνες με σταμάτησαν δύο φορές για έλεγχο,δεν μου έκαναν κάτι γιατί είμαι σε όλα τυπικός.

Για πες μου στην Εθνική πόσες φορές σε έχουν ενοχλήσει ή ένοιωσες ότι υπάρχει κίνδυνος

να μην ξεπεράσεις τα 120 χιλιόμετρα γιατί θα σε σταματήσουν;;;;;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...