Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H μαζικη παρανομη εισοδος ηταν αποτελεσμα μερικων βιντεο στο youtube που γιναν μοδα απο εναν τυπο που νουθετουσε εκ του ασφαλους ολους τους υπολοιπους να κανουν οτι και αυτος. Μετα ο ενας τυπος γινανε πολλοι, οι πολλοι γινανε παμπολοι και μεινανε και λιγα "κοροιδα" που ηταν νομοτυποι. Η μηπως τα κοροιδα ηταν αλλα τελικα?

Επισης, ειτε εχει παρει 1, ειτε 7, ειτε 17 χρονια η εκδικαση ενος ζητηματος, δεν νομιμοποιειται κανεις να αλλαξει τον νομο κατα βουληση "επειδη αργει η εκδικαση". Και αν το κανει τοτε να μην του προκαλει εκπληξη οτι επεσε βαρυς ο πελεκυς απο τη δικαιοσυνη, ακομα κι αν καποιοι τον διαβεβαιωναν απτα ερασιτεχνικα βιντεακια τους οτι ειναι 1000% νομιμος αν δεν πληρωσει, δινοντας τους μαλιστα και οδηγιες βημα προς βημα για το πως ακριβως θα παρανομουν!

Επαναλαμβανω, η τοποθετηση μου αφορα τη συζητηση που ειχε γινει στο παρον τοπικ αλλα και γενικα σε youtube, MME, blogs κλπ οπου καποιοι παιρναν στο λαιμο τους (ελαφρα τη καρδια) οσους προετρεπαν να καταστρατηγησουν το νομο. Σημερα το δικαστηριο εξεδωσε αποφαση που δαψευδει πανηγυρικα τη σιγουρια που ειχαν ορισμενοι εδω και μερικα χρονια. Συμπερασμα: Η ανευθυνοτητα εχει ορια.

• Like 2
  • Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όπως έγραψες και ο ίδιος στο προηγούμενό σου ποστ, όταν βλέπεις κάτι παράνομο, προσφεύγεις στη δικαιοσύνη και περιμένεις την απόφασή της.

Αυτό έκαναν λοιπόν και οι πολίτες αρχικά (7 χρόνια πριν)

Αφού είδαν πως η πολιτεία δεν ήθελε να ασχοληθεί με το ζήτημα, ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες.

Το κράτος άρχισε να πουλάει τα διόδια (2008) και φυσικά οι ιδιοκτήτες αύξησαν το αντίτιμο των διοδίων "για να γίνουν τα έργα".

Η σταγόνα στο νερό ξεχείλισε όταν άρχισαν να ζητάνε χρήματα από ανθρώπους που τα σπίτια τους ήταν δίπλα στα διόδια και δεν υπήρχε άλλος δρομος να χρησιμοποιήσουν (βλέπε Στυλίδα με τον Απόστολο να κάνει τον Ράμπο) και στην Πατρών Κορίνθου, όπου τα έργα δεν ξεκίναγαν αλλά το αντίτιμο είχε φθάσει να ειναι το μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα.

Τότε ξεκίνησε και το κίνημα "δε πληρώνω", βρίσκοντας οπαδούς σε κάθε γωνία της Ελλάδας, οπου οπως ειναι λογικό παρεισφρησαν και τζαμπατζήδες.

Οι εταιρείες άρχισαν τις αγωγές και η Ολυμπια οδός, αρχισε τα έργα στην Πατρων-Κορίνθου.

Το κράτος ποινικοποίησε το "δε πληρώνω" και η Ολύμπια οδός στα καπάκια, σταμάτησε τα έργα, αφήνοντας έναν δρόμο χειρότερο απ ότι ήταν πριν.

Αν εσύ θεωρείς πως πρέπει να πληρώνεις τα συγκεκριμένα διόδια, τη στιγμή που η ιδια η εταιρία με τις πλάτες της κυβέρνησης κοροϊδεύει και κλέβει το κόσμο, τότε εγώ πάω πάσο.

Τονίζω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να πληρώσω για έναν καλοφτιαγμένο δρόμο, όπως είναι η Αττικη οδός, ή η Κορίνθου Τρίπολης, άσχετα αν θεωρώ το αντίτιμο υπερβολικό.

Εδώ όμως μιλάμε για εγκληματική κοροϊδία. Να τονισθεί πως η Πατρων Κορίνθου υπήρξε ο δρόμος με το μεγαλύτερο ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων.

Η κοινοπραξία βέβαια μπορεί να θεωρεί πως μειώθηκε αυτό το ποσοστό. Πράγματι σε μονή λωρίδα που χωράει μόλις ένα αυτοκίνητο, δε μπορείς να τρέχεις. Ευγε :P

• Like 4
Δημοσ.

<<Αποκρυπτουν βεβαια οτι τιποτε δεν εχει τελειωσει και η υποθεση(με τον ταξιτζη) θα οδηγηθει στις δικαστικες αιθουσες οπου και θα κριθει.

Πολλες τετοιες διαταγες πληρωμης εχουν παρθει, χωρις διαξαγωγη δικης και φυσικα δεν ειναι η "πρώτη πανελλαδικα απόφαση που ανοιγει τους ασκους του Αιολου". Οι ασκοι του Αιολου εχουν ανοιξει απο καιρο και το κινημα μας προετοιμαζεται νομικα και κινηματικα για να αντιμετωπισει οτι μαυριζει τη ζωη μας και οτι αντιστρατευεται τα συνταγματικα μας δικαιωματα.

Μια πρωτη σημαντικη μαχη ειναι την Δευτερα 17/12, 9 πμ , στο δικαστηριο του Κιατου οπου δικαζονται συναγωνιστες μας του Κινηματος Δεν Πληρωνω και πολιτες με αδικες και χαλκευμενες κατηγοριες. Ολοι πρεπει να δωσουμε δυναμικο παρον.>>

-παληκαρια μην τα ξαναλεμε και γω αν χρησιμοποιουσα συχνα τον δρομο κορινθου-ριου δεν θα πληρωνα.ο δρομος ειναι σκατα(οσοι δεν εχουν περασει να το γραφουν οταν ποσταρουν ) και ειναι γνωστο οτι εδω και 1,5 χρονο η εταιρια εχει πτωχευσει.Μαλιστα η μεγαλη σηραγγα οπου να ναι οσα χαλασαν θα τα ξαναπληρωσουν/με...

• Like 1
Δημοσ.

Μα ξέρεις τι γίνεται? Είναι δεδομένο κατά την αποψή μου, πως όποιος υποστηρίζει οτι πρέπει να πληρώνουμε για εκεινη τη καρμανιόλα, απλά δεν έχει περάσει ποτέ.

Δε νοείτε λογικός άνθρωπος να μην εκνευρίζεται και μόνο στη θέα των διοδίων μια εταιρίας που έχει παγώσει τα έργα εδω και 2 χρόνια περίπου, αφήνοντας ένα χάος.

Δημοσ.

Δεν εχετε πιασει το νοημα αυτου που λεω. Επειδη χρησιμοποιω συχνα (οσο συχνα μου αντιστοιχει ως κατοικο εξωτερικου) την Αθηνων-Πατρων, λογω καταγωγης, ξερω καλυτερα απο πολλους την ιστορια αυτου του δρομου εδω και 22-23 συναπτα ετη που θυμαμαι δηλαδη τον εαυτο μου. Οτι ο δρομος ειναι σε μαυρα χαλια το γνωριζω. Οτι τα διοδια, των οποιων η τιμη ειναι και αδικαιολογητα υψηλη (τελευταια φορα που πληρωσα στα διοδια του Κιατου μου ειπαν ενα ποσο γυρω στα 3 ευρω και τους λεω "μαζι με τον καφε?" :devil: ) δεν δικαιολογουν την υπαρξη τους εκει συμφωνω. Το ειπα και πιο πανω. ΔΕΝ συμφωνω ομως με το οτι πηραν μερικοι το νομο στα χερια τους και επραξαν κατα βουληση (ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ οτι τα διοδια δεν πρεπει να υπαρχουν--->ΔΕΝ τα πληρωνω γιατι ετσι μου γουσταρει κι ετσι εκρινα) και πολυ περισσοτερο δε συμφωνω με το πατροναρισμα αλλα κυριως τις διαβεβαιωσεις προς συμπολιτες οτι δεν κινδυνευουν να τιμωρηθουν αν κανουν οτι κανω κι εγω. Οταν παρανομεις (και μεχρι τα διοδια να αποδειχθουν παρανομα, οποιος δε τα πληρωνει παρανομει, δεν εχει παρακατω) αναλαμβανεις και τις ευθυνες σου και δεν λες στους αλλους να παρανομησουν και να μη φοβουνται τιποτα.

Πολυ περισσοτερο δεν γινεται να μετατρεπονται σε κοροιδα οι νομοταγεις πολιτες, ετσι απλα.

7-10-15 χρονια αν κανει να εκδικαστει εσυ μαζευε αποδειξεις και μολις εκδικαστει ζητα τα λεφτα σου πισω. Η πρωτοβουλια παρανομιας εχει και τα ρισκα της..

tip. Τα διοδια του Κιατου παρακαμπτονται ευκολα απο μια ομορφη παραθαλασσια διαδρομη στα χωρια της Κορινθιας εαν δε θελετε να πληρωνετε. Και την εκδρομη σας κανετε, και καθυστερειτε κανα 20λεπτο ολο κι ολο, μιας και κινειστε με χαμηλοτερες ταχυτητες σε επαρχιακο δρομο. Παροτι αλλες τετοιες παρακαμψεις ιδιαιτερα προς Λαρισα τις κοψανε τεχνηεντως ή τους βαλανε κι εκει διοδια (εκει ομως ο δρομος εδω και 5-6 χρονια ειναι πλεον καλος στο 90%), αυτην την παρακαμψη του Κιατου την εχουν ακομη ανοιχτη. Εγω λοιπον που δε γουσταρω να πληρωνω τα διοδια Κιατου εχω μια 10ετια να τα πληρωσω (με εξαιρεση 3-4 φορες που βιαζομουν ακομα και αυτο το 20λεπτο) αλλα χωρις να ειμαι παρανομος...

• Like 2
Δημοσ.

Το κράτος άρχισε να πουλάει τα διόδια (2008) και φυσικά οι ιδιοκτήτες αύξησαν το αντίτιμο των διοδίων "για να γίνουν τα έργα".

Χάρισε ο Σουφλιάς σε ημέτερους tbh.

Δημοσ.

Όπως έγραψες και ο ίδιος στο προηγούμενό σου ποστ, όταν βλέπεις κάτι παράνομο, προσφεύγεις στη δικαιοσύνη και περιμένεις την απόφασή της.

Αυτό έκαναν λοιπόν και οι πολίτες αρχικά (7 χρόνια πριν)

Αφού είδαν πως η πολιτεία δεν ήθελε να ασχοληθεί με το ζήτημα, ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες.

Η σταγόνα στο νερό ξεχείλισε όταν άρχισαν να ζητάνε χρήματα από ανθρώπους που τα σπίτια τους ήταν δίπλα στα διόδια και δεν υπήρχε άλλος δρομος να χρησιμοποιήσουν (βλέπε Στυλίδα με τον Απόστολο να κάνει τον Ράμπο) και στην Πατρών Κορίνθου, όπου τα έργα δεν ξεκίναγαν αλλά το αντίτιμο είχε φθάσει να ειναι το μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα.

Τότε ξεκίνησε και το κίνημα "δε πληρώνω", βρίσκοντας οπαδούς σε κάθε γωνία της Ελλάδας, οπου οπως ειναι λογικό παρεισφρησαν και τζαμπατζήδες.

Οι εταιρείες άρχισαν τις αγωγές και η Ολυμπια οδός, αρχισε τα έργα στην Πατρων-Κορίνθου.

Το κράτος ποινικοποίησε το "δε πληρώνω" και η Ολύμπια οδός στα καπάκια, σταμάτησε τα έργα, αφήνοντας έναν δρόμο χειρότερο απ ότι ήταν πριν.

Αν εσύ θεωρείς πως πρέπει να πληρώνεις τα συγκεκριμένα διόδια, τη στιγμή που η ιδια η εταιρία με τις πλάτες της κυβέρνησης κοροϊδεύει και κλέβει το κόσμο, τότε εγώ πάω πάσο.

Τονίζω πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να πληρώσω για έναν καλοφτιαγμένο δρόμο, όπως είναι η Αττικη οδός, ή η Κορίνθου Τρίπολης, άσχετα αν θεωρώ το αντίτιμο υπερβολικό.

Εδώ όμως μιλάμε για εγκληματική κοροϊδία. Να τονισθεί πως η Πατρων Κορίνθου υπήρξε ο δρόμος με το μεγαλύτερο ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων.

Η κοινοπραξία βέβαια μπορεί να θεωρεί πως μειώθηκε αυτό το ποσοστό. Πράγματι σε μονή λωρίδα που χωράει μόλις ένα αυτοκίνητο, δε μπορείς να τρέχεις. Ευγε :P

Και εγώ δεν έχω πρόβλημα να πληρώνω για ένα καλομηχανογραφημένο κράτος χωρίς περίσσιους υπαλλήλους να βαράνε απλά μια σφραγίδα ή να βάζουν μια υπογραφή , αλλά μιας και δε τολμάει να πειράξει το κράτος ούτε έναν από αυτούς τους 400 χιλιάδες που κάνουν κάποια ψευτο-διοικητική δουλειά , η μόνη λύση είναι η μετανάστευση.

• Like 1
Δημοσ.

Το να πας απο παρακαμπτήριο δεν είναι "επαναστατική" πράξη όμως.

Άσε που αργείς κιόλας.

H παρακαμπτήριος έχει κλείσει λόγω....έργων :-)

Ασε που τα τελευταια χρόνια ήταν σε άθλια κατάσταση.

Μη ψάχνουμε να βρουμε τρόπο να τους δικαιολογήσουμε.

Υπάρχει έγκλημα εδώ και πολλά χρόνια στην Πατρων Κορίνθου το οποίο συνεχίζει να υφίσταται. Πιστεύεις οτι αν υπήρχε σοβαρή παρακαμπήριος που θα ήταν ασφαλέστερη και θα αργουσες ακομα και 1 ώρα, θα γινόταν τόση φασαρία?

Το παράδοξο ειναι πως ακομα δεν έχει επέμβει εισαγγελέας.

Πολλοί απο εδώ φωνάζατε για το δημόσιο και καλά κάνατε.

Εδω υπάρχει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου το κράτος με τις ευλογίες των εκαστοτε κυβερνήσεων δεν έκανε τίποτε για να βελτιώσει τον δρόμο, πούλησε τελικά στον ιδιώτη και ο ιδιώτης αντί να καλυτερεψει τα πράγματα, τα χειροτέρεψε εις βάρος των πολιτών. Του εκλεισε ακόμα και τις εναλλακτικές που είχε.

Και αντι η κυβέρνηση να ποινικοποιήσει τα συγκεκριμένα διόδια, ή να τα βγάλει όσο δεν γίνονται τουλάχιστον έργα. έδωσε εντολή να συλλαμβάνονται όσοι πάνε να περάσουν τζάμπα!!!!!!!

Νταβατζιλίκι από κάθε άποψη :-)

Δημοσ.

Kυριοι το τσαμπα πεθανε ηρθε ο καιρος να το παρετε χαμπαρι ,αν δεν σας αρεσουν οι νομοι ας πατε σε αλλη χωρα και δοκιμαστε εκει να μην πληρωσετε διοδια .

Και εγω δεν γουσταρω να πληρωνω την ΕΡΤ διοτι ποτε δεν την βλεπω, και κοστιζει δυσαναλογα καθως ηταν παντα και ειναι ακομα αντρο κομματοσκυλων.Επισης δεν γουσταρω να πληρωνω την υγεια (εχω και ιδιωτικη ασφαλεια) και γενικα δεν γουσταρω να πληρωνω ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ τιποτα κρατικο.

Ομως αναγκαζομαι να τα πληρωσω γιατι αν σταματησουμε ολοι εμεις που δεν "γουσταρουμε" να πληρωνουμε πολυ απλα δεν θα εχετε ουτε ιντερνετ για να αερολογητε.Αλλιως παμε σε λογικη ζουγκλας οπου ο καθενας πληρωνει οτι τον συμφερει -βολευει,δεν νομιζω να σας αρεσει αυτο ,αλλωστε πρεσβευεται αυτη η νοοτροπια της ζουγκλας απο συγκεκριμενο πολιτικο σχηματισμο στο ακουσμα του οποιου βγαζετε αλεργικα σπυρακια (και δικαιως).

Bottom line που λενε και στις πολιτισμενες χωρες ,μην γλυφεται εκει που φτυνεται και επιτελους αποφασιστε τι θελετε ολα δικα μας δεν γινεται.

• Like 4
Δημοσ.

απο που προκυπτει οτι υπηρχε κατι τσαμπα?!

με ποιον τροπο βοηθανε τα διοδια και η ερτ στο να εχεις αλλα πραγματα?νομιζεις οτι αποφερουν και εσοδα στο κρατος?!

αν εβγαινες και εκτος χωρας θα εβλεπες οτι στις περισσοτερες χωρες δεν υπαρχουν διοδια αλλα λεπομερειες...

επιπλεον εχει γραφτει αρκετες φορες οτι εδω και χρονια περιμενουν δικες εναντιων αδικων νομων που τεχνιαιντως δεν πραγματοπιουνται!

σχετικα με δημοσια υγεια. αν δεν μπορουν να την ελεξουν ας την κανουν ιδιωτικη οπως και στις περισσοτερες πολιτισμενες χωρες που λες και συ.ΑΛΛΑ να ξερεις οτι εχεις ιδιωτικη ασφαλεια γιατι υπαρχει και η δημοσια υγεια.αλλιως πιστεψε με χλωμο να χες γιατι θα δεινες τα χ2-3 για ιδιωτικη....

υ.γ. ρευμα νερο δρομοι μμμ πρεπει να ειναι κρατικα αν γινουν ιδωτικα υπαρχει θεμα...

Δημοσ.

με ποιον τροπο βοηθανε τα διοδια και η ερτ στο να εχεις αλλα πραγματα?νομιζεις οτι αποφερουν και εσοδα στο κρατος?!

αν εβγαινες και εκτος χωρας θα εβλεπες οτι στις περισσοτερες χωρες δεν υπαρχουν διοδια αλλα λεπομερειες...

επιπλεον εχει γραφτει αρκετες φορες οτι εδω και χρονια περιμενουν δικες εναντιων αδικων νομων που τεχνιαιντως δεν πραγματοπιουνται!

σχετικα με δημοσια υγεια. αν δεν μπορουν να την ελεξουν ας την κανουν ιδιωτικη οπως και στις περισσοτερες πολιτισμενες χωρες που λες και συ.ΑΛΛΑ να ξερεις οτι εχεις ιδιωτικη ασφαλεια γιατι υπαρχει και η δημοσια υγεια.αλλιως πιστεψε με χλωμο να χες γιατι θα δεινες τα χ2-3 για ιδιωτικη....

υ.γ. ρευμα νερο δρομοι μμμ πρεπει να ειναι κρατικα αν γινουν ιδωτικα υπαρχει θεμα...

Ναι ναι, να παραμεινουν, αρχισα κι εγω να το πιστευω αυτο, διοτι ως γνωστον με τον ιδιωτη δεν ξερεις ποσο θα αυξησει τις τιμες (κλασσικη και διαχρονικη ατακα εδω μεσα), ενω με το καλο μας το κρατος, ξερουμε απο τωρα οτι το κοινωνικο μας αγαθο που λεγεται ρευμα, θα παρει μια μικρη αυξησουλα που θα φτασει το 45% στον επομενο χρονο...

• Like 4
Δημοσ.

ενω τωρα που ειναι κρατικα, δεν υπαρχει θεμα.. :rolleyes:

• Like 3
Δημοσ.

Εχω παει σε πολυ περισσοτερες χωρες απο οσες φανανταζεσαι και φυσικα δεν ισχυει αυτο που λες ,τα υπολοιπα ειναι αναξια σχολιασμου.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...