Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πάντως δεν μπορείς να βγάλεις άκρη τι γίνεται (εγώ τουλάχιστον :whistle: ).

διαβάζεις από τη μία ότι δόθηκε το οκ από την ΑΠΔ για να δίνονται τα στοιχεία των πολιτών με βάση τις κάμερες εδώ λέει ότι δε δόθηκε αλλά ότι μαγειρεύεται.

άντε βγάλε άκρη τώρα...

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μολις ειπε στο μεγκα ( παραπληροφορηση δηλαδη )

οτι θα υπαρξει μειωση διοδιων στους υπο κατασκευη δρομους 50% και για τους τελειωμενους δεν ειπε κατι..Επισης ειπε οτι "θα" ειναι πλημελημα το να μην πληρωνεις στις ΑΣΤΙΚΕΣ συγκοινωνιες..για τα διοδια δεν ειπε κατι..!!

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Παράβαση του ΚΟΚ ή μη πληρωμή διοδίων? Απορώ που το στηρίζουν αυτό...

Ειμαι περίεργος να διαβάσω το σκεπτικό τους.Αυτά τα νομικιστικα έχουν καταντήσει αηδια.

Δημοσ.

έχουμε συνηθίσει όλοι να παραπονιόμαστε για τα αργά αντανακλαστικά του κράτους

εγώ προσωπικά έρχομαι να "χαιρετήσω" μια περίπτωση στην οποία ήταν ταχύτατο.

καθώς ο ρόλος και η υποχρέωση της πολιτείας είναι η προστασία των πολιτών (με ιδιαίτερη μέριμνα στις ευπαθείς ομάδες), η ταχύτατη αντίδραση που υπήρξε για να προστατευθούν διάφορες αναξιοπαθούσες τεχνικές, κατασκευαστικές και άλλες εταιρίες από τους μη πληρώνοντας βολεμένους, με άφησε άφωνο. και ευτυχώς τακτοποιήθηκε και το θέμα των "τεμπέληδων" αστυνομικών που νόμιζαν ότι θα λουφάρουν όταν οι διάφορες εταιρίες "αυτοκινητόδρομοι λαμόγια ΑΕ" έχουν εισπρακτικά προβλήματα. τώρα πια η μη πληρωμή διοδίων θα προβλέπεται και στον κοκ και ο κάθε τροχονόμος θα είναι επιφορτισμένος με την βεβαίωση της "παράβασης". πιθανότατα θα δούμε και σχετική ερώτηση στις θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.

ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους ευασθητοποιημένους των κέντρων λήψης αποφάσεων. όχι από εμένα, αλλά σίγουρα από το σύνολο των μετόχων διαφόρων σχετικών εταιριών

Δημοσ.

έχουμε συνηθίσει όλοι να παραπονιόμαστε για τα αργά αντανακλαστικά του κράτους

εγώ προσωπικά έρχομαι να "χαιρετήσω" μια περίπτωση στην οποία ήταν ταχύτατο.

καθώς ο ρόλος και η υποχρέωση της πολιτείας είναι η προστασία των πολιτών (με ιδιαίτερη μέριμνα στις ευπαθείς ομάδες), η ταχύτατη αντίδραση που υπήρξε για να προστατευθούν διάφορες αναξιοπαθούσες τεχνικές, κατασκευαστικές και άλλες εταιρίες από τους μη πληρώνοντας βολεμένους, με άφησε άφωνο. και ευτυχώς τακτοποιήθηκε και το θέμα των "τεμπέληδων" αστυνομικών που νόμιζαν ότι θα λουφάρουν όταν οι διάφορες εταιρίες "αυτοκινητόδρομοι λαμόγια ΑΕ" έχουν εισπρακτικά προβλήματα. τώρα πια η μη πληρωμή διοδίων θα προβλέπεται και στον κοκ και ο κάθε τροχονόμος θα είναι επιφορτισμένος με την βεβαίωση της "παράβασης". πιθανότατα θα δούμε και σχετική ερώτηση στις θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών.

ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους ευασθητοποιημένους των κέντρων λήψης αποφάσεων. όχι από εμένα, αλλά σίγουρα από το σύνολο των μετόχων διαφόρων σχετικών εταιριών

Το κρατος δεν εχει σκοπο να προστατευσει την οποιαδηποτε εταιρια, αλλα τον ιδιο του τον εαυτο, γιατι αν η οποιαδηποτε εταιρια καταγγειλει τη συμβαση, το κρατος θα βγει ζημιωμενο. Εκτος αυτου, απο το καθε διοδιο, το κρατος ηδη εισπρατει ενα ποσο, καθως και το φπα, αρα στην ουσια μπορει να σε κυνηγησει γιατι φοροδιαφευγεις (σκεψου μια παρομοια περιπτωση, οπου εχεις ενα πειρατικο λογισμικο στο γραφειο σου, και η εφορια μπορει να σε κυνηγησει, οχι γιατι δεν πληρωσες το Βασιλακη, αλλα γιατι απο την μη αγοροπωλησια, το κρατος εχασε το φπα).

Δημοσ.

η εφορια μπορει να σε κυνηγησει, οχι γιατι δεν πληρωσες το Βασιλακη, αλλα γιατι απο την μη αγοροπωλησια, το κρατος εχασε το φπα).

μπορεί να κυνηγήσει αλλά δεν το κάνει. γιατί; δεν έχει ανθρώπους; μέσα; μηχανισμούς; ή τελικά δεν πολυενδιαφέρεται καθώς το φπα που πάει σε κρατικά ταμεία δεν βοηθάει καμιά τσέπη. τουλάχιστον όχι αυτές για τις οποίες υπάρχει ενδιαφέρον

και αν τελικά όπως λες δεν προστατεύει καμιά εταιρία, γιατί η αντίδραση στο "εταιρικό" πρόβλημα είναι τόσο γρήγορη; γιατί αναθέτουμε στους τροχονόμους να μαζεύουν φράγκα για την εταιρία; μια που είναι συνέχεια στους δρόμους ας τους βάλουμε να τσεκάρουν και καμιά τσάντα να δούμε αν κόπηκε απόδειξη από το χ κατάστημα έτσι ώστε να έχουμε επιπλέον φπα. γιατί μας ενδιαφέρει μόνο το φπα των διοδίων;;;

και τελικά, το ίδιο κράτος που βγαίνει καθημερινά ζημιωμένο από πρόστιμα που τρώμε από ΕΕ για 1002 λόγους και δεν κάνει τίποτα, φοβάται μην βγει ζημιωμένο από κάποια εταιρία; συγνώμη που θα φανώ χοντροκέφαλος αλλά το μόνο που βγαίνει ζημιωμένο από την ιστορία και νοιάζεται είναι κάποιες χψ εταιρίες/τράπεζες και πολύ απλά έχουν τα κονέ για να προωθήσουν τα θέματά τους

Δημοσ.

οχι γιατι δεν πληρωσες το Βασιλακη, αλλα γιατι απο την μη αγοροπωλησια, το κρατος εχασε το φπα).

Νομίζω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι οικονομική διαφορά μεταξύ τρίτων. Η εφορία θα πάρει ή δεν θα πάρει το φ.π.α. μετά την απόφαση των αρμόδιων οργάνων. Π.χ. αν δεν πληρώσεις το ενοίκιο στον ιδιοκτήτη, θα έρθει η εφορία και θα πει πλήρωνε γιατί χάνω; Θα πάτε στα δικαστήρια και όταν τελικά πληρώσεις...

Δημοσ.

πολύ εύστοχο το παράδειγμα και η παρατήρησή σου firewalker. νομίζω ότι έχεις δίκιο

Π.χ. αν δεν πληρώσεις το ενοίκιο στον ιδιοκτήτη, θα έρθει η εφορία και θα πει πλήρωνε γιατί χάνω; .

σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πρόβλεψη. θα το συμπεριλάβει στον κοκ και θα σου στείλει...τροχονόμο

Δημοσ.

πολύ εύστοχο το παράδειγμα και η παρατήρησή σου firewalker. νομίζω ότι έχεις δίκιο

σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πρόβλεψη. θα το συμπεριλάβει στον κοκ και θα σου στείλει...τροχονόμο

Ναι, οκ. Αν το κάνει παράβαση του Κ.Ο.Κ. θα έρχεται κλήση στο σπίτι. Θα πηγαίνεις αν θέλεις στο δικαστήριο κ.τ.λ. Όπως γίνεται με κάθε κλήση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...