Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τόσο κόστισε. 1,2-1,3 δίς. Ήταν η πρώτη συζήτηση που έγινε στα τηλεοπτικά παράθυρα το 2004 μετά τις εκλογές, θυμάμαι πολύ καλά.

Περιλαμβάνεται και η κατασκευή των εξόδων.

Για πες μας τώρα, ονόματα θυγατρικών που έχουν ιδρύσει... Να πετάει κανείς πυροτεχνήματα είναι εύκολο...

Πάντως, καλά θα κάνουμε, σαν χρήστες, να πληρώνουμε διόδια. Είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε δρόμους της προκοπής.

,

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=183737&nt=108&lang=1

http://www.politis-gr.com/?p=2003

και εδω λεει για τις υπερκοστολογησεις

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=114147

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=1601955

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5333381

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οπότε ανακεφαλαιώνουμε, αν η τιμη είναι ακριβή, φταίει το κράτος που ψήφισε τη σύμβαση και με τη σειρά μας, φταίμε εμείς που τους ψηφίσαμε για να ψηφίσουνε αυτοί με τη σειρά τους τη σύμβαση (πολλά ψηφίσαμε σε μια πρόταση ;) ).

win-win

Οπότε ανακεφαλαιώνουμε, αν η τιμη είναι ακριβή, φταιέι το κράτος που ψήφισε τη σύμβαση και με τη σειρά ΣΑΣ, φταίΤΕ ΕΣΕΙΣ που τους ψηφίζΑΤΕ για να ψηφίσουνε αυτοί με τη σειρά τους τη σύμβαση (πολλά ψηφίσαμε σε μια πρόταση ;) ).

Fixed

Χαίρομαι που επιτέλους υπάρχει αυτοκριτική σε αυτή τη χώρα. Και επειδη φίλε Μάριε, δεν πιστευώ, όταν για παράδειγμα κάνεις μια ζημιά, να έχεις ΑΠΑΙΤΗΣΗ να συνεισφέρουν και τρίτοι στην αποπληρωμή της, τοτε δεν πιστεύω να έχεις και απαίτηση απο ΟΛΟΥΣ τους πολίτες να συνεισφέρουν σε αυτό που δημιουργήσατε η πλειοψηφία του 90%. Αφήστε το 10% στην ησυχία του και πληρώστε διόδια 1000€ την περασιά. Δε με αφορα καθόλου.

Δημοσ.

Αφήστε το 10% στην ησυχία του και πληρώστε διόδια 1000€ την περασιά. Δε με αφορα καθόλου.

Η δημοκρατία δουλεύει με την πλειοψηφεία.

Δημοσ.

η πλειοψηφια δε μπορει να υποχρεωνει την μειοψηφια να δουλευει στα κατεργα για να καθεται η πλειοψηφια

Δημοσ.

Οπότε ανακεφαλαιώνουμε, αν η τιμη είναι ακριβή, φταιέι το κράτος που ψήφισε τη σύμβαση και με τη σειρά ΣΑΣ, φταίΤΕ ΕΣΕΙΣ που τους ψηφίζΑΤΕ για να ψηφίσουνε αυτοί με τη σειρά τους τη σύμβαση (πολλά ψηφίσαμε σε μια πρόταση ;) ).

Fixed

Χαίρομαι που επιτέλους υπάρχει αυτοκριτική σε αυτή τη χώρα. Και επειδη φίλε Μάριε, δεν πιστευώ, όταν για παράδειγμα κάνεις μια ζημιά, να έχεις ΑΠΑΙΤΗΣΗ να συνεισφέρουν και τρίτοι στην αποπληρωμή της, τοτε δεν πιστεύω να έχεις και απαίτηση απο ΟΛΟΥΣ τους πολίτες να συνεισφέρουν σε αυτό που δημιουργήσατε η πλειοψηφία του 90%. Αφήστε το 10% στην ησυχία του και πληρώστε διόδια 1000€ την περασιά. Δε με αφορα καθόλου.

Δυστυχως αγαπητε μου Critter ετσι λειτουργει η πλειοψηφια. Διοτι κι εγω δεν ψηφησα αυτους που πολλα πραγματα τα εκαναν νομους, απο τη στιγμη ομως που ζω εδω μαζι τους ειμαι υποχρεωμενος να δεχομαι αυτους τους νομους. Ουτε φορους θελω να πληρωνω (γιατι οπως και τα διοδια ειναι δυσαναλογα των εσοδων μου), ουτε ασφαλιση (παλι ειναι υπερβολικη για αυτα που βγαζω), και πολλα αλλα. Λες να σταματησω να τα πληρωνω μιας κι εγω ειμαι μεσα στο 10% ;

Επισης μπορει να μην πιστευω στην αξια της ανθρωπινης ζωης και να γουσταρω να μαχαιρωνω κανα δυο καθως βγαινω για καφεδακι, μπορω να το κανω επειδη δεν τους ψηφησα;

Δημοσ.

Tο αντίτιμο των διοδίων, καθορίζεται βάση της σύμβασης και την πρόοδο του έγου. Δεν γίνεται με απόφαση του ιδιώτη, όποτε θέλει και ότι ποσό θέλει.

Tί σε κάνει να πιστεύεις πως όταν ολοκληρωθούν τα έργα το αντίτιμο των διοδίων θα παραμείνει σταθερό ή θα μειωθεί ??

Η απλή λογική ορίζει πως το κόστος κατασκευής είναι κατα πολύ μικρότερο απο το κόστος συντήρησης σε βραχυχρόνια βάση....(μην σου πω και σε μακροχρόνια βάση).

Δημοσ.

Tί σε κάνει να πιστεύεις πως όταν ολοκληρωθούν τα έργα το αντίτιμο των διοδίων θα παραμείνει σταθερό ή θα μειωθεί ??

Η απλή λογική ορίζει πως το κόστος κατασκευής είναι κατα πολύ μικρότερο απο το κόστος συντήρησης σε βραχυχρόνια βάση....(μην σου πω και σε μακροχρόνια βάση).

Αυτό λέω, αναφέρεται στη σύμβαση πότε και πόσο θα αυξηθεί το ποσό. Μετά το πέρας (πάλι στη σύμβαση αναφέρεται), η αύξηση γίνεται με άλλα κριτήρια.

Με λίγα λόγια, όλα είναι υπολογισμένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η δημοκρατία δουλεύει με την πλειοψηφεία.

That was a joke right; Οταν η δημοκρατία η οποία επικαλείσε, λειτουργήσει δημοκρατικά σε όλα τα επιπεδα και όχι σε όσα συμφέρει κάποιους, τοτε θα ειμαι μαζί σου. Δες μονο το εκλογικό συστημα, που δεν διοικει τη χώρα η πλειοψηφία και θα καταλάβεις (δεν υπαρχει πιο τρανταχτο παράδειγμα στο οτι δεν εχουμε δημοκρατια). Οτι τον συμφερει λεει ο καθενας και η πλακα ειναι ότι πολλοί απο αυτους που τα λένε, δεν εχουν καταλάβει οτι ΔΕΝ τους συμφερει κιόλας. Απλα διασπείρουν οτι ακούνε απο τα ΜΜΕ. Κριτική σκέψη 0.

Δυστυχως αγαπητε μου Critter ετσι λειτουργει η πλειοψηφια. Διοτι κι εγω δεν ψηφησα αυτους που πολλα πραγματα τα εκαναν νομους, απο τη στιγμη ομως που ζω εδω μαζι τους ειμαι υποχρεωμενος να δεχομαι αυτους τους νομους. Ουτε φορους θελω να πληρωνω (γιατι οπως και τα διοδια ειναι δυσαναλογα των εσοδων μου), ουτε ασφαλιση (παλι ειναι υπερβολικη για αυτα που βγαζω), και πολλα αλλα. Λες να σταματησω να τα πληρωνω μιας κι εγω ειμαι μεσα στο 10% ;

Επισης μπορει να μην πιστευω στην αξια της ανθρωπινης ζωης και να γουσταρω να μαχαιρωνω κανα δυο καθως βγαινω για καφεδακι, μπορω να το κανω επειδη δεν τους ψηφησα;

Τους κανονες της πλειοψηφίας δεν τους δέχομαι και εξηγησα γιατι. Επομενως όλο το υπόλοιπο επιχειρημα κατερρεεί. Ασε που έχω εξηγησει υπεραναλυτικά πιο πριν γιατι δεν δεχομαι να πληρωνω πραγματα που θεωρω οτι έχω ΥΠΕΡπληρώσει. Με οποιον και αν έχω κανει αυτη τη συζητηση απο κοντά, δεν υπάρχει περιπτωση να έχει στο τέλος κάτι να πει. Απ'το φορουμ όντως είναι δύσκολο.

Παιδια, και για να εξηγούμαστε, εγω δεν έχω προβλημα αν εσεις δεν έχετε προβλημα να σας τρώνε τα λεφτα και να τους δίνεται κι'άλλα επειδη λέει "έτσι λειτουργει η πλειοψηφία". Πραγματικα σας το λεω. Κάντε ότι θέλετε. Απλα προσωπικά και με τεκμηριωμένα επιχειρηματα εξηγω γιατι εγω δεν το κανω. Αν το κάνω, θα θεωρήσω τον ευατο μου αναξιοπρεπή και ηλίθιο. Δεν εφαγα 10 χρονια στα πανεπιστημια για να μην εχω τη στοιχειωδη κριτική σκέψη. Το ιδιο το σύστημα μου διδαξε οικονομικά και ποτε δεν ασχολήθηκα με κανενα χώρο της πολιτικής για να μου σαπισουν το μυαλό και να σκέφτομαι "ιδεολογικα".

Επεξ/σία από Critter
Δημοσ.

Οκ είναι μια πραγματικότητα με την Αττική οδό η οποία δεν ισχύει για την γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Το σπουδαιότερο είναι ότι υπάρχει ένας υπερσύγχρονος δρόμος, εννοώ την Εγνατία οδό, η οποία δεν έχει διόδια.

Όπως θα ξέρεις την χρησιμοποιούν Τούρκικα και Βουλγάρικα φορτηγά. Ο Έλληνας φορολογούμενος επιδοτεί το εξωτερικό εμπόριο των παραπάνω χωρών. Είναι μια ακραία κατάσταση η οποία θα πρέπει το συντομότερο να σταματήσει.

Πρέπει λοιπόν να επιβληθούν διόδια ανάλογου ύψους και στην Εγνατία οδό ή οποία χρησιμοποιείτε εντατικά και συστηματικά από ξένους και Έλληνες.

Δημοσ.

Δες μονο το εκλογικό συστημα, που δεν διοικει τη χώρα η πλειοψηφία και θα καταλάβεις (δεν υπαρχει πιο τρανταχτο παράδειγμα στο οτι δεν εχουμε δημοκρατια).

Τους κανονες της πλειοψηφίας δεν τους δέχομαι και εξηγησα γιατι.

Απλοποιείς τα πράγματα και δεν είναι καθόλου έτσι.

Επίσης τί θα πει δε σέβεσαι του κανόνες της πλειοψηφίας; Αν δε τους σέβεσαι πάρε τα βουνά να μείνεις μόνος. Αν έχεις να προτείνεις άλλο σύστημα (εκλογικό με απλή αναλογική; Να ξαναζήσουμε το 89;) πες και μας, αλλιώς αερολογείς.

Τα επιχειρήματα σου, είναι λογικά μόνο σε εσένα. Βέβαια επεκτήνωντας, αυτό είναι και το πρόβλημα της χώρας. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και πιστεύει ότι έχει και δίκιο.

Δυστυχώς το πανεπιστήμιο δε σου δίδαξε καμία αρετή, γνώση και κριτική σκέψη.

Τέλος αυτό το εγώ τόσα χρόνια πλήρωνα δε μου λέει κάτι. Ακόμα και αν δεν έχεις "αμαρτήσει¨πουθενά, και μόνο που θέωρείς ότι είσαι κορόιδο επειδή πλήρωνες, δείχνει έλλειψη παιδείας.

Αυτή είναι η Ελλάδα, όποιος πληρώνει θεωρείτε ανόητος. Όλοι στο κλέψιμο λοιπόν...

Δημοσ.

παρακολουθώ αυτό το νήμα (και άλλα σχετικά) και παρατηρώ ότι οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε αυτούς που συμφωνούν με την πληρωμή των διοδίων μετά τις συνεχείς αυξήσεις (τιμής αλλά και αριθμού σταθμών) αλλά και αυτούς που διαφωνούν. κάποιοι διαχωρίζουν τον εαυτό τους με το σκεπτικό "το όλο θέμα αφορά εσάς που μετακινείστε". δεν σκέφτονται όμως ότι ακόμα και στην πολυθρονα σου να κάθεσαι τα διογκωμένα διόδια θα τα πληρώσεις έτσι κι αλλιώς. αν εξαιρέσουμε την περίπτωση να έχεις στην αυλή σου κατσικούλα η οποία σου προμηθεύει το ημερήσιο γάλα, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το γάλα σου έρχεται από κάπου μακριά. όπως και το κρέας, το αλεύρι, το κ...όχαρτο, κλπ. καθώς όλοι αυτοί οι προμηθευτές είναι εταιρίες, πιστεύει κανείς ότι δεν θα μετακυλήσουν άμεσα την αύξηση του κόστους μεταφοράς στο προϊόν;

μην νομίζετε λοιπόν ότι κάποιος βρίσκεται στο απειρόβλητο των επιπτώσεων. όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. και μάλιστα διάφοροι επιτήδειοι καταφέρνουν να μας κάνουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας για μια πιο άνετη θέση μέσα στο...καζάνι.

Δημοσ.

That was a joke right; Οταν η δημοκρατία η οποία επικαλείσε, λειτουργήσει δημοκρατικά σε όλα τα επιπεδα και όχι σε όσα συμφέρει κάποιους, τοτε θα ειμαι μαζί σου. Δες μονο το εκλογικό συστημα, που δεν διοικει τη χώρα η πλειοψηφία και θα καταλάβεις (δεν υπαρχει πιο τρανταχτο παράδειγμα στο οτι δεν εχουμε δημοκρατια). Οτι τον συμφερει λεει ο καθενας και η πλακα ειναι ότι πολλοί απο αυτους που τα λένε, δεν εχουν καταλάβει οτι ΔΕΝ τους συμφερει κιόλας. Απλα διασπείρουν οτι ακούνε απο τα ΜΜΕ. Κριτική σκέψη 0.Τους κανονες της πλειοψηφίας δεν τους δέχομαι και εξηγησα γιατι. Επομενως όλο το υπόλοιπο επιχειρημα κατερρεεί. Ασε που έχω εξηγησει υπεραναλυτικά πιο πριν γιατι δεν δεχομαι να πληρωνω πραγματα που θεωρω οτι έχω ΥΠΕΡπληρώσει. Με οποιον και αν έχω κανει αυτη τη συζητηση απο κοντά, δεν υπάρχει περιπτωση να έχει στο τέλος κάτι να πει. Απ'το φορουμ όντως είναι δύσκολο.Παιδια, και για να εξηγούμαστε, εγω δεν έχω προβλημα αν εσεις δεν έχετε προβλημα να σας τρώνε τα λεφτα και να τους δίνεται κι'άλλα επειδη λέει "έτσι λειτουργει η πλειοψηφία". Πραγματικα σας το λεω. Κάντε ότι θέλετε. Απλα προσωπικά και με τεκμηριωμένα επιχειρηματα εξηγω γιατι εγω δεν το κανω. Αν το κάνω, θα θεωρήσω τον ευατο μου αναξιοπρεπή και ηλίθιο. Δεν εφαγα 10 χρονια στα πανεπιστημια για να μην εχω τη στοιχειωδη κριτική σκέψη. Το ιδιο το σύστημα μου διδαξε οικονομικά και ποτε δεν ασχολήθηκα με κανενα χώρο της πολιτικής για να μου σαπισουν το μυαλό και να σκέφτομαι "ιδεολογικα".

Απο τη στιγμη που δεν δεχεσαι τους κανονες της πλειοψηφιας εστω και αυτης που θεωρει ο εκλογικος νομος οτι ειναι πλειοψηφια, ικανη για να κυβερνησει, τι καθομαστε και συζηταμε μετα. Δεν εχει κανενα νοημα νομιζω.

Αν δεν ειναι πλειψηφια, ας μαζευτει η πραγματικη πλειοψηφια, και ας αλλαξει τα πραγματα καθολικα, και οχι εδω κι εκει. Αν απ' την αλλη ειναι η μοναδικη πλειοψηφια που μαζευεται και εχει την ιδια θεωρια για το πως πρεπει να γινουν τα πραγματα (ενω ολοι οι αλλοι αν και πλειοψηφια στο συνολο, διαχωρισμενοι σε δεκαδες μικρες μειοψηφιες), οφειλουμε δυστυχως να τη σεβαστουμε, αλλιως μια απο τις δυο πλευρες πρεπει να αποχωρησει, και να παει να ζησει καπου αλλου.

παρακολουθώ αυτό το νήμα (και άλλα σχετικά) και παρατηρώ ότι οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε αυτούς που συμφωνούν με την πληρωμή των διοδίων μετά τις συνεχείς αυξήσεις (τιμής αλλά και αριθμού σταθμών) αλλά και αυτούς που διαφωνούν. κάποιοι διαχωρίζουν τον εαυτό τους με το σκεπτικό "το όλο θέμα αφορά εσάς που μετακινείστε". δεν σκέφτονται όμως ότι ακόμα και στην πολυθρονα σου να κάθεσαι τα διογκωμένα διόδια θα τα πληρώσεις έτσι κι αλλιώς. αν εξαιρέσουμε την περίπτωση να έχεις στην αυλή σου κατσικούλα η οποία σου προμηθεύει το ημερήσιο γάλα, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις το γάλα σου έρχεται από κάπου μακριά. όπως και το κρέας, το αλεύρι, το κ...όχαρτο, κλπ. καθώς όλοι αυτοί οι προμηθευτές είναι εταιρίες, πιστεύει κανείς ότι δεν θα μετακυλήσουν άμεσα την αύξηση του κόστους μεταφοράς στο προϊόν;μην νομίζετε λοιπόν ότι κάποιος βρίσκεται στο απειρόβλητο των επιπτώσεων. όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. και μάλιστα διάφοροι επιτήδειοι καταφέρνουν να μας κάνουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας για μια πιο άνετη θέση μέσα στο...καζάνι.

Χαρη, αν πιστευα οτι εστω και μια στο εκατομμυριο το ανοιγμα της μπαρας θα μας μειωσει τα διοδια η θα σταματησει τα διοδια πχ της πατρας (γιατι να τα σταματησει νεα διοδια σαν της αττικης ας πουμε, δεν τιθεται θεμα), τοτε ναι, θα φωναζα κι εγω υπερ. Απο τη στιγμη που δεν το πιστευω (και νομιζω κανενας δεν το πιστευει), θεωρω υποκριτικο το ολο εγχειρημα.

Αλλο λοιπον να γινονται συνεχεια καταληψεις πανω στα διοδια, ωστε να εκφρασουμε συλλογικα την αντιθεση μας, πραγμα το οποιο και θεωρω σωστο (κι αυτο παλι μεχρις ενος σημειου, δε θα δεχτω δηλαδη να μαζευτουνε 10-15 ατομα να κλεισουν τα διοδια), κι αλλο να μην πληρωνουμε γενικα ολα τα διοδια της χωρας (εκτος απο εκεινα που δεν μας παιρνει), και να υποκρινομαστε οτι κανουμε επανασταση.

Ενταξει το δεχομαι οτι καποιοι βγαινουν οικονομικα κερδισμενοι απο το να μην πληρωσουν (γιατι ας πουμε κανουν συνεχεια τετοιες μετακινησεις), μαγκια τους και ομορφια τους, αλλα να μη βγαινουν να λενε ολους τους υπολοιπους κουτορνιθια, και παιρνουν στο λαιμο τους κι αθωο κοσμακη.

Δημοσ.
Χαρη, αν πιστευα οτι εστω και μια στο εκατομμυριο το ανοιγμα της μπαρας θα μας μειωσει τα διοδια η θα σταματησει τα διοδια πχ της πατρας (γιατι να τα σταματησει νεα διοδια σαν της αττικης ας πουμε, δεν τιθεται θεμα), τοτε ναι, θα φωναζα κι εγω υπερ. Απο τη στιγμη που δεν το πιστευω (και νομιζω κανενας δεν το πιστευει), θεωρω υποκριτικο το ολο εγχειρημα.

Αλλο λοιπον να γινονται συνεχεια καταληψεις πανω στα διοδια, ωστε να εκφρασουμε συλλογικα την αντιθεση μας, πραγμα το οποιο και θεωρω σωστο (κι αυτο παλι μεχρις ενος σημειου, δε θα δεχτω δηλαδη να μαζευτουνε 10-15 ατομα να κλεισουν τα διοδια), κι αλλο να μην πληρωνουμε γενικα ολα τα διοδια της χωρας (εκτος απο εκεινα που δεν μας παιρνει), και να υποκρινομαστε οτι κανουμε επανασταση.

συνεχεια γινονται ανοιγματα στα διοδια!γιατι δεν εχεις παει ποτε σε κανενα?

Δημοσ.

συνεχεια γινονται ανοιγματα στα διοδια!γιατι δεν εχεις παει ποτε σε κανενα?

Αν μπορουσα θα πηγαινα. Το να σηκωθω απο την Αρτα ομως να κανω τουλαχιστον 200 χλμ, για να παραστω, και να χασω τη δουλεια μου, δεν μπορω να το κανω. Αν τυχει να ειμαι καπου κοντα σε κατι τετοιο, ευχαριστως να παραμεινω στο κλεισιμο τους. Πιστευω ομως κι εσυ να θεωρεις οτι δεν ειναι αυτο το πρωταρχιμο μου μελημα, υπαρχουν πολλα αλλα πιο βασικα που πρεπει να αντιδρασω, και το κανω (οπως απεργιες, πορειες, για το μισθο μου, για την ακριβεια κλπ), και τα οποια μπορω να τα κανω απο εδω που ειμαι.

Ας αντιδρασουν ο πιο κοντινοι, και οι πιο αναγκασμενοι (αλλα σωστη αντιδραση, οχι περναω τη μπαρα και χαιρομαι), και μη χαλιεσαι, εχει τοσο πολυ κοσμο η καθε περιοχη διοδιων που ουτε που θα καταλαβετε οτι λειπουμε εμεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...