Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα χαιρομουν πολυ αν γινοταν κι αυτο εδω.που γινεται βασικα,αλλα γινεται και με φορους και διοδια...διπλα και τριπλα λεφτα χαμενα

Εγω παλι δε θα χαιρομουν, να πληρωσω κι αλλους φορους για κατι που εκ των πραγματων δε χρησιμοποιω.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δηλαδη δεν εχει λεφτα το κρατος που χαριζει 450 εκ ευρω στον μπομπολα για να φτιαξει τσαμπα την αττικη οδο,αλλα εχει λεφτα ο ελληνας σκισμενος απο την εφορια που δεν εχει να φαει? :rolleyes:

Καταρχήν τα λεφτά δόθηκαν πριν χρόνια, τότε πραγματικά υπήρχαν λεφτά!

Ανεξάρτητα εαν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν λεφτά, το σπουδαιότερο όμως είναι ότι πληρώνει διόδια ο χρήστης της Αττικής οδού.

Αυτό υποστηρίζω και εγώ. Τα διόδια πρέπει να πληρώνονται από τους χρήστες.

Δημοσ.

Εγω παλι δε θα χαιρομουν, να πληρωσω κι αλλους φορους για κατι που εκ των πραγματων δε χρησιμοποιω.

ουτε εγω θα ηθελα να πληρωνω πολλα πραγματα που χρησιμοποιω,οπως τις επιδοτησεις για τις αγονες γραμμες,αρδρευσεις και ηλεκτροδοτησεις σε κατσικοχωρια,δρομο στη κατω κωλοπετεινιτσα,το αγαλμα του καραμανλη,το παγκακι στη σταδιου,και οτι λεωφορειο δε χρησιμοποιω.

επισης δεν εχω αρρωστησει ποτε,οποτε δε χρειαζομαι ακομα νοσοκομεια.ουτε εχω πιασει φωτια...

παρ ολα αυτα ξερεις οτι τα πληρωνουμε ολοι μας αυτα,ξερεις οτι τους δρομους τους πληρωνουμε αρχικα με τους φορους,και μετα με τα διοδια και επιμενεις οτι θες να πληρωνεις και τις 2 φορες... :mellow:

Δημοσ.

ουτε εγω θα ηθελα να πληρωνω πολλα πραγματα που χρησιμοποιω,οπως τις επιδοτησεις για τις αγονες γραμμες,αρδρευσεις και ηλεκτροδοτησεις σε κατσικοχωρια,δρομο στη κατω κωλοπετεινιτσα,το αγαλμα του καραμανλη,το παγκακι στη σταδιου,και οτι λεωφορειο δε χρησιμοποιω.

επισης δεν εχω αρρωστησει ποτε,οποτε δε χρειαζομαι ακομα νοσοκομεια.ουτε εχω πιασει φωτια...

παρ ολα αυτα ξερεις οτι τα πληρωνουμε ολοι μας αυτα,ξερεις οτι τους δρομους τους πληρωνουμε αρχικα με τους φορους,και μετα με τα διοδια και επιμενεις οτι θες να πληρωνεις και τις 2 φορες... :mellow:

Ειπα οτι δε θα ηθελα, τωρα αν με αναγκασουν οπως σωστα αναφερεις και εσυ στα υπολοιπα, αναγκαστικα θα τα πληρωσω.

Δεν επιμενω να τους πληρωσω 2 φορες, απλα ξερω οτι αν φυγουν πχ τα διοδια, δεν θα μας πουνε οτι τα λεφτα πλεον θα τα βρουν απο τους υπαρχοντες φορους, αλλα θα μας βαλουν καποιον εξτρα φορο, οποτε παλι 2 φορες θα τα πληρωσουμε. Απλα μεσω φορων δε θα μπορω ουτε εγω να μην τα πληρωσω, μιας και δεν τους χρησιμοποιω τους δρομους αυτους, ουτε εσυ θα μπορεις να μην τα πληρωσεις οπως κανεις τωρα που περνας ανοιγοντας τη μπαρα. Τοτε θα μας γδυνουν και τους δυο και δε θα λεμε κουβεντα.

Δημοσ.

Λυπάμαι, δεν μπορείς ή δεν θέλεις να καταλάβεις κάποια θέματα.

Καταλαβαίνω ότι είναι και θέμα γνώσεων πολιτικής οικονομίας αλλά, εδώ που τα λέμε, στο ινσομνια απαγορεύει οτιδήποτε σχετικό. :rolleyes:

Άλλο τα δημόσια αγαθά και άλλο τα ιδιωτικά αγαθά.

διάβασε λίγο εδώ:

http://www.econ.uoa.gr/UA/content/gr/Article.aspx?office=16&folder=483&article=577

και εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Public_good

"επισης δεν εχω αρρωστησει ποτε,οποτε δε χρειαζομαι ακομα νοσοκομεια.ουτε εχω πιασει φωτια..."

Εύχομαι να μην σου τύχει, αλλά εάν σου τύχει ?

Δημοσ.

Aθηνα προς Ζαχαρω μεσω Τριπολης, ηδη ειμαι στο 4ο διοδιο το αυτο που τους πεταγε

Ειμαστε Μεγαλοπολη αλλα ψηνομαι στο επομενο να μην πληρωσω

(Δεν οδηγω εγω, για να μην αναρωτιεστε πως ποσταρω)

Για το θεμα του "δεν ειναι στο χερι του πολιτη το τι ειναι παρανομο"

Γιατι, ειναι στο χερι της εταιρειας? Εγω θα περναω και ας με κυνηγαει η εταιρεια μετα αν κρινει οτι ειμαι παρανομος αν το παμε ετσι

Αν βαλω εγω μπαρα στην Κηφησιας και ζηταω διοδια, θα με πληρωνετε και θα μου κανετε μετα μηνυση?Γιατι εγω πιστευω οτι θα με γραψετε στα @@ σας

Δημοσ.

Ειπα οτι δε θα ηθελα, τωρα αν με αναγκασουν οπως σωστα αναφερεις και εσυ στα υπολοιπα, αναγκαστικα θα τα πληρωσω.

Δεν επιμενω να τους πληρωσω 2 φορες, απλα ξερω οτι αν φυγουν πχ τα διοδια, δεν θα μας πουνε οτι τα λεφτα πλεον θα τα βρουν απο τους υπαρχοντες φορους, αλλα θα μας βαλουν καποιον εξτρα φορο, οποτε παλι 2 φορες θα τα πληρωσουμε. Απλα μεσω φορων δε θα μπορω ουτε εγω να μην τα πληρωσω, μιας και δεν τους χρησιμοποιω τους δρομους αυτους, ουτε εσυ θα μπορεις να μην τα πληρωσεις οπως κανεις τωρα που περνας ανοιγοντας τη μπαρα. Τοτε θα μας γδυνουν και τους δυο και δε θα λεμε κουβεντα.

παρανοηση,εννοουσα οτι παρολο που οικονομικα με χαλαει,θελω να πληρωνω(και ολοι μαζι μου αναλογα με τις δυνατοτητες τους) ωστε να ζουμε ολοι σε μια καλυτερη χωρα,αλλα οχι να πληρωνω οταν ξερω οτι τα λεφτα θα πανε σε κλεφτες.

το οτι οι πολιτικοι θα κανουν γυφτιες και λαμογιες και θα ζητανε απο αλλου τα λεφτα στο χερι μας ειναι να μη το δεχτουμε,οχι μονο με τη ψηφο,αλλα με την αντιδραση εμμεση και αμεση

οπως περσι ζηταγανε εξτρα λεφτα για τελη κυκλοφοριας εμμεσα πηρανε τα ... επειδη παρα πολλοι παραδωσαν πινακιδες

φαντασου κιολας και χωρις συννενοηση ο ελληνας(μεγας λατρης της καλοπερασης και του ιχ) εφερε το αυτοκινητο του σε ακινησια...

ο κινημα των διοδιων ξεκινησε απο διοδια αλλα ασχολειται και με αλλους τομεις και επεκτεινεται παραπερα...

Δημοσ.

Aθηνα προς Ζαχαρω μεσω Τριπολης, ηδη ειμαι στο 4ο διοδιο το αυτο που τους πεταγε

Ειμαστε Μεγαλοπολη αλλα ψηνομαι στο επομενο να μην πληρωσω

(Δεν οδηγω εγω, για να μην αναρωτιεστε πως ποσταρω)

Ειδικά για αυτή την διαδρομή υπάρχουν εναλλακτικές. Γιατί δεν τις επιλέγεις ?

Ο δρόμος παραδόθηκε πριν μερικούς μήνες, εάν δεν κάνω λάθος. Σύγχρονος αυτοκινητόδρομος ασφαλής για υψηλές ταχύτητες κλπ,

Γιατί όμως θα πρέπει να πληρωθεί η κατασκευή από την γενική φορολογία? Εγώ και εκατομμύρια άλλοι Ελληνες δεν τον χρησιμοποιούν...

Δημοσ.

παρανοηση,εννοουσα οτι παρολο που οικονομικα με χαλαει,θελω να πληρωνω(και ολοι μαζι μου αναλογα με τις δυνατοτητες τους) ωστε να ζουμε ολοι σε μια καλυτερη χωρα,αλλα οχι να πληρωνω οταν ξερω οτι τα λεφτα θα πανε σε κλεφτες.

το οτι οι πολιτικοι θα κανουν γυφτιες και λαμογιες και θα ζητανε απο αλλου τα λεφτα στο χερι μας ειναι να μη το δεχτουμε,οχι μονο με τη ψηφο,αλλα με την αντιδραση εμμεση και αμεση

οπως περσι ζηταγανε εξτρα λεφτα για τελη κυκλοφοριας εμμεσα πηρανε τα ... επειδη παρα πολλοι παραδωσαν πινακιδες

φαντασου κιολας και χωρις συννενοηση ο ελληνας(μεγας λατρης της καλοπερασης και του ιχ) εφερε το αυτοκινητο του σε ακινησια...

ο κινημα των διοδιων ξεκινησε απο διοδια αλλα ασχολειται και με αλλους τομεις και επεκτεινεται παραπερα...

Ουτοπικα εχεις απολυτο δικιο, κι εγω θα χαιρομουν να πληρωσω για μια καλυτερη χωρα γενικοτερα κι ας μην χρησιμοποιουσα ολες τις ανεσεις που θα προσεφερε.

Πρακτικα ομως, οταν οι ποροι ειναι περιορισμενοι, και οταν απο τα χιλια εργα ανα την ελλαδα, η μικρη πολη μπορει να μην παρει ουτε ενα, τοτε δυστυχως μπαινει μεσα κι ο ανταγωνισμος. Μια μαμημενη Ιονια οδο, την εχουν ξεκινησει εδω καποιες δεκαετιες, κι ακομη τα 3/4 ειναι στα χαρτια, ενω καποια αλλα εργα στην υπολοιπη χωρα εχουν ξεκινησει πολυ αργοτερα και εχουν ηδη τελειωσει.

Οποτε, γιατι να πληρωνω εγω απο την πολη μου, και τα εργα να γινονται συνεχως αλλου;

Δημοσ.

Ουτοπικα εχεις απολυτο δικιο, κι εγω θα χαιρομουν να πληρωσω για μια καλυτερη χωρα γενικοτερα κι ας μην χρησιμοποιουσα ολες τις ανεσεις που θα προσεφερε.

Πρακτικα ομως, οταν οι ποροι ειναι περιορισμενοι, και οταν απο τα χιλια εργα ανα την ελλαδα, η μικρη πολη μπορει να μην παρει ουτε ενα, τοτε δυστυχως μπαινει μεσα κι ο ανταγωνισμος. Μια μαμημενη Ιονια οδο, την εχουν ξεκινησει εδω καποιες δεκαετιες, κι ακομη τα 3/4 ειναι στα χαρτια, ενω καποια αλλα εργα στην υπολοιπη χωρα εχουν ξεκινησει πολυ αργοτερα και εχουν ηδη τελειωσει.

Οποτε, γιατι να πληρωνω εγω απο την πολη μου, και τα εργα να γινονται συνεχως αλλου;

μα σου ξαναλεω οτι δεν ειναι οτι το κρατος δεν εχει λεφτα για τα εργα,ειναι οτι θελει να τα χαρισει στους εργολαβους,οπως εγινε με την αττικη οδο...

εδωσε 450 εκ ευρω τα οποια ηταν ακριβως το πραγματικο κοστος του δρομου... προσωπικα αν εφτιαχνε το κρατος την αττικη οδο μονο του και εβαζε διοδια συμβολικα για συντηρηση πχ 50 λεπτα τοτε δε θα ειχα προβλημα,ΑΛΛΑ στο σημειο που φτασαμε εδω να μας κλεβουν και να βαζουν οσα και οπου θελουν διοδια δεν κανω πισω και δεν τους χαριζω ουτε 1 σεντ.

η ιονια οδος σταματησε επειδη υπαρχουν δυσκολιες στη κατασκευη,αλλα τα διοδια υπαρχουν,και μαλιστα τα διοδια στις αφιδνες πληρωνουν τη κατασκευη της ιονιας οδου!αυτο πως σου ακουγεται που υποστηριζεις οτι πρεπει να πληρωνει ο χρηστης το δρομο και οχι καποιος που δεν προκειται να περασει ποτε? :mellow:

Δημοσ.

Ειδικά για αυτή την διαδρομή υπάρχουν εναλλακτικές. Γιατί δεν τις επιλέγεις ?

Τώρα που το λες,είχε μετά το τελευταίο τούνελ στο Αρτεμίσιο και πριν τα διόδια της Βυτίνας ένα κατσικοδρομάκι που με γλύτωνε 2.20€.Τώρα βάλανε μία τσιμεντένια μπάρα κάθετα και με πονάνε τα €.Και θα το πάνε 2.30€.
Δημοσ.

Κάνε την αρχή με τα διόδια και βλέπουμε. :)

Σαν χρήστης του αυτοκινητόδρομου, δηλαδή.

Δημοσ.

Κάνε την αρχή με τα διόδια και βλέπουμε. :)

Σαν χρήστης του αυτοκινητόδρομου, δηλαδή.

μη λεμε παλι τα ιδια

τα διοδια δεν ειναι φορος ,γιατι ο φορος εχει αναλογικοτητα

δε μου λες,πως σου φαινεται που τα διοδια των αφιδνων ειναι για να πανε λεφτα στην ιονια οδο?

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ δεν μας περνάει από το μυαλό εναλλακτικός τρόπος ταξιδιού ειδικά τραίνο. Αθήνα - Θεσσαλονίκη δεν είναι τέλεια αλλά είναι ανταγωνιστικό.

Βέβαια όσον αφορά την Πελοπόννησο δυστυχώς μας τελείωσε.

Έχουμε ευθύνη σαν πολίτες για την κατάντια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα.

μη λεμε παλι τα ιδια

τα διοδια δεν ειναι φορος ,γιατι ο φορος εχει αναλογικοτητα

δε μου λες,πως σου φαινεται που τα διοδια των αφιδνων ειναι για να πανε λεφτα στην ιονια οδο?

Ποιος είπε ότι είναι φόρος? δεν είναι φόρος.

Είναι τέλος χρήσης. Κάποιος πρέπει να πληρώσει για την κατασκευή και την συντήρηση και αυτός είναι ο χρήστης.

Για τα διόδια των Αφιδνών δεν έχω άποψη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...