Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Πληρώστε τα διόδια, ή πάρτε Μ.Μ.Μ. Έλεος με τους ελληνάρες, τα αυτοκινητάκια 20ετίας και το τζαμπατζηλίκι. Όποιος δεν έχει για συντήρηση αυτοκινήτου, να μην έχει αυτοκίνητο - δημόσιο κίνδυνο. Στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτό γίνεται, και το δίκτυό τους δεν είναι πολύ καλύτερο από το εδώ, όπως γίναμε πλέον πλην Κρήτης.

Γυρνώντας φέτος από Πήλιο στην Κηφισιά, πέτυχα μινιμουμ 10 τύπους με στάρλετ και γιάρις 00' να έχουν σκασμένα λάστιχα στη ΛΕΑ. Πόσο μυαλό θέλει για να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνοι και για τον εαυτό τους, αλλά και για ανύποπτους άλλους; Τι φταίμε οι υπόλοιποι αν αλλάζουν λάστιχα στη 10ετία;  ΚΤΕΛ και έληξε η υπόθεση, τί το κακό έχουν δεν καταλαβαίνω. Δωρεάν wifi και κλιματισμός, απόλυτη ασφάλεια σχεδόν, περίπου ίδιος χρόνος με το να έχεις 1400άρι 15ετίας+.

Εμείς που αποφεύγουμε διόδια το κάνουμε γιατί αφενός μεν κάνουμε τακτικά κάποιες διαδρομές με ανάλογο κόστος στην τσέπη μας (εκτός αν σε βάλαμε συνεταίρο), και το κάνουμε με αξιοπρέπεια και όχι σαν τους τζαμπατζήδες τους "δεν πληρώνω" που κάνουν νταηλίκια σηκώνοντας μπάρες. 

Το ότι έχεις εσύ χρήματα να πληρώνεις τα διόδια (Κηφισιά γαρ) δε σου δίνει κανένα δικαίωμα να τσουβαλιάζεις αυτούς που επιλέγουν να τα αποφύγουν. Αναφέρθηκες δε, σε αυτοκίνητα που είναι στη ΛΕΑ (άρα κατ'επέκταση σε Εθνική Οδό) και το γεγονός ότι είναι κακοσυντηρημένα σου έχω νέα δεν οφείλεται στην αποφυγή διοδίων (μόνο εσύ κάνεις τέτοια συσχέτιση). 

Αλλά φυσικά ο νεοέλληνας αντί να αναζητήσει τα βαθύτερα αίτια γιατί ένα φαινόμενο σαν αυτό το διοδίων έχει γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον ενοχλεί, προτιμά να κράξει αυτούς που μετακινούνται αποφεύγοντας τα, αρκετοί εξ αυτών για δουλειά, για να αποφύγουν το δυσβάσταχτο μηνιαίο κόστος λόγω της ύπαρξης τους.

ΥΓ1. Καρδίτσα - Αθήνα το κάνω με 22€ καύσιμο (και 0€ μέχρι πρότινος διόδια) στο 1000άρακι μου επομένως τα περί φτηνών λεωφορείων είναι αρλούμπες (έχεις πάρει ποτέ λεωφορείο άραγε;)

ΥΓ2. Δεν ξέρεις τι έχει ο καθένας στο πορτοφόλι του (αν έχει) αλλά επιμένεις στο τσουβάλιασμα όλων γιατί μάλλον εσύ το φυσάς.

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, becoming_I είπε

Εμείς που αποφεύγουμε διόδια το κάνουμε γιατί αφενός μεν κάνουμε τακτικά κάποιες διαδρομές με ανάλογο κόστος στην τσέπη μας (εκτός αν σε βάλαμε συνεταίρο), και το κάνουμε με αξιοπρέπεια και όχι σαν τους τζαμπατζήδες τους "δεν πληρώνω" που κάνουν νταηλίκια σηκώνοντας μπάρες. 

Το ότι έχεις εσύ χρήματα να πληρώνεις τα διόδια (Κηφισιά γαρ) δε σου δίνει κανένα δικαίωμα να τσουβαλιάζεις αυτούς που επιλέγουν να τα αποφύγουν. Αναφέρθηκες δε, σε αυτοκίνητα που είναι στη ΛΕΑ (άρα κατ'επέκταση σε Εθνική Οδό) και το γεγονός ότι είναι κακοσυντηρημένα σου έχω νέα δεν οφείλεται στην αποφυγή διοδίων (μόνο εσύ κάνεις τέτοια συσχέτιση). 

Αλλά φυσικά ο νεοέλληνας αντί να αναζητήσει τα βαθύτερα αίτια γιατί ένα φαινόμενο σαν αυτό το διοδίων έχει γιγαντωθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον ενοχλεί, προτιμά να κράξει αυτούς που μετακινούνται αποφεύγοντας τα, αρκετοί εξ αυτών για δουλειά, για να αποφύγουν το δυσβάσταχτο μηνιαίο κόστος λόγω της ύπαρξης τους.

ΥΓ1. Καρδίτσα - Αθήνα το κάνω με 22€ καύσιμο (και 0€ μέχρι πρότινος διόδια) στο 1000άρακι μου επομένως τα περί φτηνών λεωφορείων είναι αρλούμπες (έχεις πάρει ποτέ λεωφορείο άραγε;)

ΥΓ2. Δεν ξέρεις τι έχει ο καθένας στο πορτοφόλι του (αν έχει) αλλά επιμένεις στο τσουβάλιασμα όλων γιατί μάλλον εσύ το φυσάς.

Καλά τα περί εργολάβων που είπε κι ο προηγούμενος, ασχολίαστα. Η μόνιμη επωδός του τζαμπατζή ελληνάρα. Τα θέλω όλα, τώρα , τζάμπα.

Εσείς κάνετε ακριβώς ό,τι οι δεν πληρώνω, μπαίνετε δηλαδή σε Αυτοκινητόδρομο (μία ιδωτική υπηρεσία) στα τζάμπα ενώ υπάρχει η δυνατότητα της Εθνικής Οδού. Κανένα δικαίωμά σας δεν καταστρατηγείται. Μόνο το "δικαίωμα" να κάνετε τσάμπα κι ασφαλέστατα διαδρομάρες χωρίς να πληρώνετε μία. Άρα μη μου λες για αξιοπρεπή στάση. Αξιοπρεπής στάση είναι ακολουθώ στο Αθήνα - Θεσσ. την Π.Ε.Ο. και φτάνω (με την ευχή του Θεού) κάποια στιγμή. Όχι μπαίνω σε φόρα να δω πού να μπω και πού να βγω ώστε να αποφύγω την πληρωμή. Είναι ακριβώς το ίδιο με το "πότε δεν κοιτάει το γκαρσόνι, να εξαφανιστώ".

Άμα πας Καρδίτσα από Αθήνα με 1000άρι, ελπίζω να μην έχεις παιδιά ή άλλες εκκρεμότητες που θα δεινοπαθούν μία ζωή όταν το τζόκερ που παίζεις (μάλλον συχνά) δε θα σου βγει.

Δεν φυσάω τίποτα, προέρχομαι από οικογένεια με καθαρό οικογενειακό εισόδημα όχι πάνω από  35κ. Το ότι έτυχε να ζω στην κηφισιά λόγω υπάρχουσας από τα 70ς περιουσίας για να μου τη λένε ελληναράδες σαν εσάς, δηλώνει ότι εσείς τσουβαλιάζετε αβέρτα.

1 ώρα πριν, lightsout είπε

Ασφαλώς θα αστειεύεσαι.

Εκτός κι αν αναφέρεσαι στο τζαμπατζιλικι των εργολάβων, όπου φτιάχνουν έργα με τα λεφτά των πολιτών, συμμετέχοντας ΕΛΑΧΙΣΤΑ με δικά τους κεφάλαια, και μετά μας κατσικωνουν τα διόδια... εφ' όρου ζωής. Αυτό, μάλιστα, είναι τζαμπατζιλικι. 

Δεύτερον, η μετακίνηση είναι μια βασική ανάγκη των ανθρώπων κι ο καθένας την καλύπτει όσο καλύτερα μπορεί. Προτιμώ να βλέπω ακινητοποιημένα οχήματα στη ΛΕΑ, αντί να χρησιμοποιείται από διάφορους τζιπατους, καμπριολατους κ.α για να πηγαίνουν πατημένοι και να κάνουν προσπεράσεις από δεξιά. 

Οι εργολάβοι  είναι ιδιώτες που παρέχουν μία υπηρεσία. Τίποτα δε φτιάξανε με δικά σου λεφτά. Έλεος με τους ψεκασμένους.

Για τα περί ανάγκης εξήγησα παραπάνω. Η ανάγκη καλύπτεται από το κράτος δια των Π.Ε.Ο. Αυτό που δεν καλύπτεται, είναι οι τουνελάρες και τα άψογα οδοστρώματα που επιτρέπουν την ταχύτερη δυνατή μετακίνηση.

• Like 3
  • Thanks 2
  • Confused 2
Δημοσ.
Στις 9/4/2010 στις 11:38 ΜΜ, minarokeftes είπε

Δεν νομίζω.......

εντίτ, Τί παράπονα έχετε απο τον δρόμο Αθηνών-Θεσσαλονίκης??? (δεν ειρωνεύομαι)

Κανένα φίλε .αφουβεφτιαξαν τον Μαλιακό και τα τέμπο είναι εξαιρετικός δρόμος . 3:45 λεπτά 

Δημοσ.

Προφανώς δε με ξέρεις και κάνεις υποθέσεις μπας και σου βγει τίποτα. Τζόγο δεν παίζω, παιδιά δεν έχω αλλά για να μου την πεις τσουβαλιάζεις κατά το σύνηθες (είναι πιο εύκολο).  Άλλωστε καλύτερα να επιτεθείς σε εμένα παρά να πεις κάτι ουσιώδες γιατί είναι λάθος η αποφυγή διοδίων μέσω παραδρόμων.

Η δουλειά μου αν διάβαζες insomnia θα την ήξερες (την έχω γράψει κατ'επανάληψη) και όπως οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, δίνουμε αγώνα να μη χρωστάμε και να είμαστε αξιοπρεπείς. 

31 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Εσείς κάνετε ακριβώς ό,τι οι δεν πληρώνω, μπαίνετε δηλαδή σε Αυτοκινητόδρομο (μία ιδωτική υπηρεσία) στα τζάμπα ενώ υπάρχει η δυνατότητα της Εθνικής Οδού

Αυτό το διάβασες μετά που το έγραψες; Σου έχω νέα, οι δρόμοι είναι δημόσιοι και οι συμβάσεις είναι για τη συντήρηση τους. Όταν λήξει η σύμβαση ο δρόμος άνετα μπορεί να είναι χωρίς διόδια (συνήθως ανανεώνονται). 

Οι δεν πληρώνω αρνούνται να πληρώσουν το κόμιστρο και υπόκεινται τις νομικές συνέπειες. 

Το ότι μένεις στην Κηφισιά με ώθησε να αναπαράγω ένα ανόητο στερεότυπο και για αυτό ζητώ συγγνώμη. Προφανώς δεν είναι όλοι φραγκάτοι όσοι χρησιμοποιούν τα διόδια. 

Το ζητούμενο είναι να έχουμε μια αντιπαράθεση με επιχειρήματα και κατά πόσο θεωρείται ηθικό ή όχι (δεν έχω δει πουθενά ότι είναι παράνομο) η αποφυγή διοδίων σε ένα δίκτυο που χρεώνει το ίδιο έναν που θα κάνει 10 χλμ με αυτόν που θα κάνει 100 χλμ σε αυτό. 

44 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Οι εργολάβοι  είναι ιδιώτες που παρέχουν μία υπηρεσία. Τίποτα δε φτιάξανε με δικά σου λεφτά.

Και με ποιανού λεφτά γίνανε οι δρόμοι; Γιατί δεν είναι όλα χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Καλά τα περί εργολάβων που είπε κι ο προηγούμενος, ασχολίαστα. Η μόνιμη επωδός του τζαμπατζή ελληνάρα. Τα θέλω όλα, τώρα , τζάμπα.

Εσείς κάνετε ακριβώς ό,τι οι δεν πληρώνω, μπαίνετε δηλαδή σε Αυτοκινητόδρομο (μία ιδωτική υπηρεσία) στα τζάμπα ενώ υπάρχει η δυνατότητα της Εθνικής Οδού. Κανένα δικαίωμά σας δεν καταστρατηγείται. Μόνο το "δικαίωμα" να κάνετε τσάμπα κι ασφαλέστατα διαδρομάρες χωρίς να πληρώνετε μία. Άρα μη μου λες για αξιοπρεπή στάση. Αξιοπρεπής στάση είναι ακολουθώ στο Αθήνα - Θεσσ. την Π.Ε.Ο. και φτάνω (με την ευχή του Θεού) κάποια στιγμή. Όχι μπαίνω σε φόρα να δω πού να μπω και πού να βγω ώστε να αποφύγω την πληρωμή. Είναι ακριβώς το ίδιο με το "πότε δεν κοιτάει το γκαρσόνι, να εξαφανιστώ".

Άμα πας Καρδίτσα από Αθήνα με 1000άρι, ελπίζω να μην έχεις παιδιά ή άλλες εκκρεμότητες που θα δεινοπαθούν μία ζωή όταν το τζόκερ που παίζεις (μάλλον συχνά) δε θα σου βγει.

Δεν φυσάω τίποτα, προέρχομαι από οικογένεια με καθαρό οικογενειακό εισόδημα όχι πάνω από  35κ. Το ότι έτυχε να ζω στην κηφισιά λόγω υπάρχουσας από τα 70ς περιουσίας για να μου τη λένε ελληναράδες σαν εσάς, δηλώνει ότι εσείς τσουβαλιάζετε αβέρτα.

Οι εργολάβοι  είναι ιδιώτες που παρέχουν μία υπηρεσία. Τίποτα δε φτιάξανε με δικά σου λεφτά. Έλεος με τους ψεκασμένους.

Για τα περί ανάγκης εξήγησα παραπάνω. Η ανάγκη καλύπτεται από το κράτος δια των Π.Ε.Ο. Αυτό που δεν καλύπτεται, είναι οι τουνελάρες και τα άψογα οδοστρώματα που επιτρέπουν την ταχύτερη δυνατή μετακίνηση.

θελεις και τα γραφεις?ή σου ξεφευγουν αβαδιστα?

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, becoming_I είπε

Προφανώς δε με ξέρεις και κάνεις υποθέσεις μπας και σου βγει τίποτα. Τζόγο δεν παίζω, παιδιά δεν έχω αλλά για να μου την πεις τσουβαλιάζεις κατά το σύνηθες (είναι πιο εύκολο).  Άλλωστε καλύτερα να επιτεθείς σε εμένα παρά να πεις κάτι ουσιώδες γιατί είναι λάθος η αποφυγή διοδίων μέσω παραδρόμων.

Η δουλειά μου αν διάβαζες insomnia θα την ήξερες (την έχω γράψει κατ'επανάληψη) και όπως οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες, δίνουμε αγώνα να μη χρωστάμε και να είμαστε αξιοπρεπείς. 

Αυτό το διάβασες μετά που το έγραψες; Σου έχω νέα, οι δρόμοι είναι δημόσιοι και οι συμβάσεις είναι για τη συντήρηση τους. Όταν λήξει η σύμβαση ο δρόμος άνετα μπορεί να είναι χωρίς διόδια (συνήθως ανανεώνονται). 

Οι δεν πληρώνω αρνούνται να πληρώσουν το κόμιστρο και υπόκεινται τις νομικές συνέπειες. 

Το ότι μένεις στην Κηφισιά με ώθησε να αναπαράγω ένα ανόητο στερεότυπο και για αυτό ζητώ συγγνώμη. Προφανώς δεν είναι όλοι φραγκάτοι όσοι χρησιμοποιούν τα διόδια. 

Το ζητούμενο είναι να έχουμε μια αντιπαράθεση με επιχειρήματα και κατά πόσο θεωρείται ηθικό ή όχι (δεν έχω δει πουθενά ότι είναι παράνομο) η αποφυγή διοδίων σε ένα δίκτυο που χρεώνει το ίδιο έναν που θα κάνει 10 χλμ με αυτόν που θα κάνει 100 χλμ σε αυτό. 

Και με ποιανού λεφτά γίνανε οι δρόμοι; Γιατί δεν είναι όλα χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Εστιάζω στο ότι δεν αποφεύγεις τον αυτοκινητόδρομο ως υπηρεσία, αλλά στο ότι αποφεύγεις μόνο τις πληρωμές αυτής της υπηρεσίας. Εσύ = όλοι οι εδώ. Αυτό λέγεται τσάμπα. Γι' αυτό είναι λάθος η αποφυγή διοδίων μέσω παραδρόμων. Πόσο πιο απλά να το πω;

Ναι, αλλά τους δρόμους κάποιος τους βάφει, τους συντηρεί, τους επιδιορθώνει, τους αναβαθμίζει, τους επιτηρεί και τους φωτίζει. Αυτά είναι έξοδα. Κάποιος πρέπει να πληρώσει γι' αυτά, καθώς και το νόμιμο και ηθικό κέρδος αυτού που τα συντονίζει όλα αυτά. ΑΝ θέλει το δημόσιο, ας μην ανανεώσει τις συμβάσεις. Σε 3 μήνες θα είναι χαβούζες τύπου ΕΣΣΔ οι δρόμοι. Γι' αυτό, ή αποδέχεσαι το καθεστώς αυτό (ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα ουσιωδώς) και πληρώνεις το μερτικό σου, ή παίρνεις την εθνική οδό και πας νόμιμα , ηθικά, τίμια και στην ευχή της παναγίας (θα τη χρειαστείς). Αλλιώς, Μ.Μ.Μ. Ή μία ζωή στην οποία δε θα απαιτούνται τόσες μετακινήσεις.

Οι δρόμοι έγιναν όπως έγιναν ( 25% μη καθαρά ελληνικά λεφτά, καθώς κι εκεί υπάρχουν κονδύλια Ε.Ε. έμμεσα και 75% ευρωπαϊκά -με μία απειροελάχιστη ποσόστωση Ελληνικών) και είναι δημόσιοι ως υποδομή. Όλα τα άλλα χαρακτηριστικά τους, που είναι και το μεγαλύτερό τους έξοδο, από τις λάμπες των τούνελς μέχρι τον τελευταίο κηπουρό νησίδας, είναι ιδιωτικά. Και δεν θα τα είχες χωρίς να επωμισθείς ένα κόστος, είτε άμεσα (όπως τώρα), είτε μέσω ακόμα πιο αυξημένης φορολογίας - ενός μέτρου οριζοντίως και καθέτως αδίκου, καθώς δεν ταξιδεύουμε όλοι το ίδιο.

Από ΟΛΑ όσα ελληναράδικα έχουν ειπωθεί εδώ, μόνο ένα πράγμα μπορώ να εντοπίσω ως έχον βάση: Την αναλογικότητα. Είναι πράγματι άδικο να πληρώνεις 8 ευρώ επειδή μένεις λίγο πάνω από τη Μαλακάσα πχ , ενώ αυτός που μένει λίγο πιο κάτω να έχει κόστος 0. Γι' αυτό και γίνονται ταχείες και σοβαρές κινήσεις να γίνει αναλογικό και χιλιομετρικό το κόστος των διοδίων. Με άλλα λόγια, να φύγει και το τελευταίο, πολύ περιορισμένο και πολύ εξειδικευμένο δίκαιο επιχείρημα από τα χείλη του Τζαμπατζή.

Επεξ/σία από qwertyuiop2
  • Like 5
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Τι εννοείς "προέρχομαι από οικογένεια με καθαρό οικογενειακό εισόδημα όχι πάνω από  35κ."; Ότι ο πατέρας σου και η μάνα σου βγάζουν 35κ ή εσύ και η γυναίκα σου βγάζετε 35κ.; (Αφήνω από έξω την λεπτομέρεια των 35κ. καθαρά και αν αυτοί που συζητάνε εδώ έχουν 35κ. καθαρά να διαχειριστούν κάθε χρόνο). Διόδια πληρώνεις τακτικά, για να πας στη δουλειά, στο σπίτι σου κτλ ή 2 φορές το χρόνο για να πας διακοπές; 

Γιατί αν είσαι 20 χρονών και τα πληρώνει όλα ο μπαμπάς ή τα περισσότερα τότε είναι λογικό να έχεις τέτοιες απόψεις για αυτούς που τους "πονάει η τσέπη" να δίνουν τα 20€ σε διόδια. Επίσης είναι διαφορετικό να πληρώνεις 2 φορές το χρόνο και διαφορετικό να πληρώνεις 2 φορές την εβδομάδα. Άλλο να σου κοστίσουν 20€ παραπάνω οι διακοπές σου και άλλο να σου κοστίζει 20€ παραπάνω κάθε φορά που πας στην δουλειά σου. Μάλλον ξεκινάς από πολύ διαφορετική αφετηρία από τι ξεκινούν όλοι αυτοί που προσπαθούν να τα αποφύγουν.

Επίσης όντως πρέπει να είσαι μικρός για να σου φαίνονται όλα λογικά και φυσιολογικά με τις συμβάσεις παραχώρησης και με το ύψος των διοδίων. Δεν θυμάσαι ούτε πως έγιναν οι παραχωρήσεις, ούτε πως έγιναν οι επεκτάσεις τους, ούτε πως έφτασαν τα διόδια σε αυτό το ύψος.  Πολύ "βρώμικη" και αμαρτωλή ιστορία. Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος 40+ που έχει ζήσει από την αρχή αυτή την ιστορία και του φαίνονται όλα καλά και φυσιολογικά.

Ας μην ανοίξουμε την συζήτηση για το που πάνε τα λεφτά που πληρώνουμε σε διόδια, πόσες φορές αλλάζουν χέρια και αν παίρνει το δημόσιο αυτά που θα έπρεπε. Πίστευε αυτά που σου λέει ο εκάστοτε υπουργός πως τα διόδια θα γίνουν "πιο δίκαια" και πως στο φινάλε όλα γίνονται για το καλό μας.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Δυστυχως δεν μου αφηνεις περιθωρια...!!! 

τζαμπατζιλικια.mp3      😋

IMG-0ff13ae5898c1117a4f661c31f3cc2f3-V.jpg

Επεξ/σία από gia_nnis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vasilk είπε

Τι εννοείς "προέρχομαι από οικογένεια με καθαρό οικογενειακό εισόδημα όχι πάνω από  35κ."; Ότι ο πατέρας σου και η μάνα σου βγάζουν 35κ ή εσύ και η γυναίκα σου βγάζετε 35κ.; (Αφήνω από έξω την λεπτομέρεια των 35κ. καθαρά και αν αυτοί που συζητάνε εδώ έχουν 35κ. καθαρά να διαχειριστούν κάθε χρόνο). Διόδια πληρώνεις τακτικά, για να πας στη δουλειά, στο σπίτι σου κτλ ή 2 φορές το χρόνο για να πας διακοπές; 

Γιατί αν είσαι 20 χρονών και τα πληρώνει όλα ο μπαμπάς ή τα περισσότερα τότε είναι λογικό να έχεις τέτοιες απόψεις για αυτούς που τους "πονάει η τσέπη" να δίνουν τα 20€ σε διόδια. Επίσης είναι διαφορετικό να πληρώνεις 2 φορές το χρόνο και διαφορετικό να πληρώνεις 2 φορές την εβδομάδα. Άλλο να σου κοστίσουν 20€ παραπάνω οι διακοπές σου και άλλο να σου κοστίζει 20€ παραπάνω κάθε φορά που πας στην δουλειά σου. Μάλλον ξεκινάς από πολύ διαφορετική αφετηρία από τι ξεκινούν όλοι αυτοί που προσπαθούν να τα αποφύγουν.

Επίσης όντως πρέπει να είσαι μικρός για να σου φαίνονται όλα λογικά και φυσιολογικά με τις συμβάσεις παραχώρησης και με το ύψος των διοδίων. Δεν θυμάσαι ούτε πως έγιναν οι παραχωρήσεις, ούτε πως έγιναν οι επεκτάσεις τους, ούτε πως έφτασαν τα διόδια σε αυτό το ύψος.  Πολύ "βρώμικη" και αμαρτωλή ιστορία. Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος 40+ που έχει ζήσει από την αρχή αυτή την ιστορία και του φαίνονται όλα καλά και φυσιολογικά.

Ας μην ανοίξουμε την συζήτηση για το που πάνε τα λεφτά που πληρώνουμε σε διόδια, πόσες φορές αλλάζουν χέρια και αν παίρνει το δημόσιο αυτά που θα έπρεπε. Πίστευε αυτά που σου λέει ο εκάστοτε υπουργός πως τα διόδια θα γίνουν "πιο δίκαια" και πως στο φινάλε όλα γίνονται για το καλό μας.

Aν ήμουν εγώ η οικογένεια θα έλεγα ότι "η οικογένειά μου χχχχ". Όχι ότι "προέρχομαι" από κάπου. Η Ελληνική γλώσσα είναι ακριβής.

Όπως ακριβής ήταν και η άποψή μου προηγουμένως: Υπάρχει δωρεάν επιλογή, τίμια και νόμιμη. Αντρίκεια, αν είστε σεξιστής. Παίρνετε την Π.Ε.Ο. Ούτε γκρίνιες στα φόρα, ούτε βαλκανικές συνωμοσιολογιές για κακούς εργολάβους με αμαρτωλές ιστορίες, ούτε υποβόσκοντα ad hominem.

Και, τέλος, προέρχομαι από μία θετικιστική παιδεία που μου επιτρέπει να μη βλέπω έναν μανιχαϊκό κόσμο στον οποίο τα πράματα χωρίζονται σε "για το καλό μας" και "για το κακό μας". Υπάρχουν αποχρώσεις και σίγουρα πολλά δε γίνονται για το καλό μας, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό. Η πολιτική είναι η τέχνη της διαχείρισης των αντιδράσεων που προκύπτουν από την *όποια* αναδιανομή πλούτου. Για τη δική μου περίπτωση γνωρίζω ότι προσφέρεται ωραιότατος Π.Ε.Ο. που χρησιμοποιώ εγώ και οι γονείς μου για τα πέριξ της Αττικής που δε μας επηρεάζουν τα 5-10 λεπτά παραπάνω διαδρομής.

Δημοσ.

Με τις βλακείες που γράφει ο τύπος, που εμφανίστηκε αφού κάναμε πρώτα συζήτηση για διαμοιρασμό αρχείου με διαδρομές, εκτιμώ ότι μάλλον θέλει απλά να διαλύσει το θέμα. Μην του δίνετε σημασία.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vasilk είπε

Χωρίς κακή διάθεση .... Είμαι πάνω από 40 και το μόνο που ξέρω είναι ότι οι δρόμοι έγιναν πιο ασφαλείς από τις "Εθνικές Οδούς" του 80 & του 90.....Μπορείς  να αναλύσεις σύντομα ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Χωρίς κακή διάθεση .... Είμαι πάνω από 40 και το μόνο που ξέρω είναι ότι οι δρόμοι έγιναν πιο ασφαλείς από τις "Εθνικές Οδούς" του 80 & του 90.....Μπορείς  να αναλύσεις σύντομα ?

Και γω παλια επαιρνα μια καλη συνταξη αλλα τωρα παμε εκει:  Απο 850 στα 400.mp3

😋😋😋

Επεξ/σία από gia_nnis
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...