Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Με λίγα λόγια το βασικό πρόβλημα είναι ο Ελληνας πίθηκος οδηγός 

Δε ξέρω αν θα συμφωνήσω η θα διαφωνησω. Η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί πρόβλημα και σε Ευρωπαικές χώρες. Οι Γερμανοί βέβαια υποστηρίζουν πως χωρίς όριο ταχύτητας μειώνονται τα ατυχήματα. Παρόλαυτα το ποσοστό τους σε τροχαία σε αυτοκινητόδρομους δεν έχει μειωθεί και βέβαια όσοι ειναι υποστηριχτές της Γερμανικης νοοτροπίας, "αμελουν" να πουν το πόσο δυνατή ειναι η Γερμανικη οδοποιία ή το ότι πολλοί αυτοκινητόδρομοι δεν έχουν μεν όριο ταχύτητας, το προτεινόμενο ομως δεν ξεπερνάει τα 130 και αν εμπλακείς σε τροχαίο με μεγαλύτερη ταχύτητα, διώκεσαι κανονικότατα νομικά.

Το ότι οι Έλληνες ειναι γενικά επιθετικοι και υπερόπτες οδηγοί ειναι γνωστο. Βέβαια όσοι το υποστηρίζουν αυτο δεν έχουν δει πως οδηγουν οι Ισπανοι, οι Ιταλοί και ακόμα χειρότερα οι Τουρκοι :P:P 

12 λεπτά πριν, mindreader είπε

αυξανει και η καταναλωση καυσιμου

Nα ένας λογος για να αυξηθουν τα ορια :P:P 

Επεξ/σία από pontez2
  • Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Με λίγα λόγια το βασικό πρόβλημα είναι ο Ελληνας πίθηκος οδηγός 

Εκεί είναι το ζουμί. Τι να τις κάνω τις πυραμίδες και τις θεωρίες, όταν στην πράξη έρχεται ο ούγκανος και στα καταρρίπτει όλα;

• Moderators
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εκεί είναι το ζουμί. Τι να τις κάνω τις πυραμίδες και τις θεωρίες, όταν στην πράξη έρχεται ο ούγκανος και στα καταρρίπτει όλα;

Το θέμα είναι ότι ο αυτοκίνητο δρόμος σε προστατεύει αρκετά από τον ουγκανο οδηγό ενώ οι μικροί δρόμοι όχι. Τέλος πάντων, τέλος με το οφφ τοπικ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mindreader είπε

Δεν το θεωρω βεβαια επιχειρημα για αποφυγη των αυτοκινητοδρομων, προς Θεου, αλλα να πουμε επισης οτι ακριβως λογω αυξημενης ταχυτητας, αυξανει και η καταναλωση καυσιμου....

Πχ καποιος που απο Αθηνα, πάει στην Δυτική Ελλάδα, αν δεν πολυβιαζεται και δεν ειναι κουρασμενος, πιο καλα συμφερει να παει απο Λιβαδεια-Αμφισσα-Ναυπακτο, παρα απο την νεα Πατρων Κορινθου. 0 διόδια, ωραια διαδρομη, και παροτι ειναι 1-1,5 παραπανω ωρα + καμια 50χλμ παραπανω δρομος (απο το αν πηγαινες απο Ριο), καταληγεις να κανεις οικονομια οχι μονο απο τα διοδια και τη γεφυρα/καραβι που γλυτωσες, αλλα και απο τα καυσιμα, αφου το αμαξι με 80-100 χλμ, κανει μια χαρα οικονομικη οδηγηση, με πολυ χαμηλη καταναλωση. Κοινως τα εξοδα καμια σχεση...

Πατρων Κορινθου: ενα σωρο διοδια(πρεπει να βγαινει 15 ευρω περιπου) + Γεφυρα/καραβι + αυξημενη καταναλωση καυσιμου, ενω...

Ελευσινα-Λιβαδεια-Ναυπακτος: μονο το καυσιμο σου, μειωμενο κι αυτο!!!!

Ναι, είπα κι εγώ πιο πάνω ότι με το δικό μου αυτοκίνητο έχω παρατηρήσει διαφορά περίπου 1 λίτρου/100χλμ. μεταξύ οδήγησης από παραδρόμους (με 60-80χλμ./ώρα) και οδήγησης σε εθνικές οδούς (90-100χλμ/ώρα). Αν αντί για ~100 κάνουμε λόγο για 120-130 παίζει να ανέβει άλλο 1 λίτρο στα 100χλμ η κατανάλωση.

Δημοσ.

Έκανα πρόσφατα και τις δύο εναλλακτικές διαδρομές. Μια κανονικά με διόδια από Ολυμπία οδός - Γέφυρα - Ιονία οδό και μια χωρίς καθόλου διόδια Αθήνα - Μάνδρα - Θήβα - Ναύπακτος - Αγρίνιο - Άρτα - Ιωάννινα. Επειδή τα έκανα και σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ τους νομίζω έχω και μια πιο αντικειμενική άποψη.

Η κανονική διαδρομή (με διόδια) είναι σαφώς πιο ασφαλές, πιο ξεκούραστη, πιο κοντινή, πιο γρήγορη.

Η εναλλακτική διαδρομή είναι κάπου 70 χμ. πιο μακρινή, καταναλώνεις την ίδια ποσότητα βενζίνης (επειδή πας πιο σιγά), θέλεις 1,5-2 ώρες παραπάνω, αλλά γλυτώνεις 38€ διόδια. Για όποιον τα 38€ είναι σημαντικό ποσό είναι μια εναλλακτική. Θα ξεκινήσει 2 ώρες νωρίτερα από το σπίτι αλλά θα του έχουν μείνει 38€ στην τσέπη. Οι περισσότεροι δουλεύουν όλη την μέρα για 38€, άλλοι ακόμα και για λιγότερα.

Όποιος την ακολουθήσει όμως θα πρέπει να ξέρει τι τον περιμένει. Η διαδρομή θέλει προσοχή και υπομονή. Αν δεν τα έχεις ΜΗΝ την ακολουθήσεις. Καλύτερα να πληρώσεις τα 38€ και να φτάσεις ασφαλής και ήρεμος στο προορισμό σου παρά να γίνεις επικίνδυνος για σένα και τους γύρο σου. Πρέπει να υποστείς και τον αργό οδηγό μπροστά σου, και την νταλίκα, και τα τρακτέρ στην Βοιωτία, και τα φανάρια (μόνο στην Άρτα ένα καμιά 20αριά), και τις στροφές, και την κακή άσφαλτο σε πολλά σημεία και και και ...

Αν είσαι σχετικά βιαστικός και οξύθυμος ή ταξιδεύεις με γυναίκα - παιδιά που κάθε 10 λεπτά σε ρωτάνε "πότε θα φτάσουμε;" θα το μετανιώσεις. Από την άλλη, αν είσαι ήρεμος και χαλαρός μια χαρά θα σου κάτσει. Όντως υπάρχει και λιγότερη κίνηση τώρα πια. Και με τα 38€ κάνεις ένα δώρο στο εαυτό σου ;)  

Δημοσ.

Βέβαια δεν είναι μόνο 38€, αφού σχεδόν πάντα τα ταξίδια έχουν και επιστροφή.

Από εκεί και πέρα, ανεξάρτητα πόσο φουσκωμένη είναι η τσέπη του καθενός, 80€ για να πας και να έρθεις Άρτα (9 διόδια χωρίς Αττική Οδό!), νομίζω είναι σεβαστό ποσό.

Δημοσ.

1800αρι του 2000 έχω 3L/100 διαφορά σε μεγάλες εθνικές / παράδρομους

8,5l/100 μέση τιμή σε ανοιχτό δρόμο (στα 140 έχω από το trip computer συνήθως 4/100 αλλά αναφέρω αποτελέσματα βάση γεμίσματος και όχι εγκέφαλου)

11,5/100 σε παράδρομους κίνηση κτλπ  

οπότε στην διαδρομή αυτή θα κέρδιζα 38-25 την παραπάνω βενζίνη που θα κατανάλωνα.

για 8 ευρώ προτιμώ την ασφάλεια μου 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aris1986 είπε

Bαλανε στον Αγιο Στεφανο διοδια ακουσα;

ΤιΝαΦτοιΡΕ;

Οσο ηταν αντιπολιτευση σηκωναν μπαρες....κατακαημενη Ελλαδα, πουλημενοι στα συμφεροντα....κοψοχερηδες πρεπει να γινουμε απαντες.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Dark_son20 είπε

1800αρι του 2000 έχω 3L/100 διαφορά σε μεγάλες εθνικές / παράδρομους

8,5l/100 μέση τιμή σε ανοιχτό δρόμο (στα 140 έχω από το trip computer συνήθως 4/100 αλλά αναφέρω αποτελέσματα βάση γεμίσματος και όχι εγκέφαλου)

11,5/100 σε παράδρομους κίνηση κτλπ  

οπότε στην διαδρομή αυτή θα κέρδιζα 38-25 την παραπάνω βενζίνη που θα κατανάλωνα.

για 8 ευρώ προτιμώ την ασφάλεια μου 

Μισό, άλλο η κίνηση σε πόλη όπως η Αθήνα, άλλο σε επαρχιακές οδούς.

Εγώ έχω 1300άρι του 1998, στην Αθήνα καίω 8,5 l/100, στην εθνική με ~100 καίω 6 l/100, και τις δύο φορές που έκανα ταξίδι από επαρχιακές οδούς έκαψα 5,2 l/100. Πήγα το Πάσχα σε χωριό στην Άρτα, έκανα 422 χιλιόμετρα και έκαψα 22 λίτρα. Στο ίδιο ταξίδι από Ιόνια Οδό έχω κάψει 24-25.

Δεν παίζει να κατανάλωνες 11,5 l/100 πηγαίνοντας από επαρχιακές οδούς.

Δημοσ.

Αθηνα μεσα ειμαι στα 12,5

σε ταξίδι προς Μέτσοβο που έπεσα πίσω από τρακτέρ νταλίκες και ότι άλλο την γκαντεμιά της άνοιξης στον κάμπο ήμουν πάρα πολύ ώρα με 2α -3η

και σε κάτι ανηφόρες μετά ορθοβούνι μου κάναν γυμναστική στο συμπλέκτη 

σε αυτή τη εκδρομή τα 55 λίτρα μου βγάλαν 530 οπότε ναι κάπου στα 10,3 και όχι 11+ είναι επαρχιακή

Καλαμάτα φέτος από τον τούμπανο δρόμο αλλά με 13 ευρώ διόδια  τα 55 μου βγάλαν 640    οπότε κάπου στα 8,4

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Μισό, άλλο η κίνηση σε πόλη όπως η Αθήνα, άλλο σε επαρχιακές οδούς.

Εγώ έχω 1300άρι του 1998, στην Αθήνα καίω 8,5 l/100, στην εθνική με ~100 καίω 6 l/100, και τις δύο φορές που έκανα ταξίδι από επαρχιακές οδούς έκαψα 5,2 l/100. Πήγα το Πάσχα σε χωριό στην Άρτα, έκανα 422 χιλιόμετρα και έκαψα 22 λίτρα. Στο ίδιο ταξίδι από Ιόνια Οδό έχω κάψει 24-25.

Δεν παίζει να κατανάλωνες 11,5 l/100 πηγαίνοντας από επαρχιακές οδούς.

Βασικά έγραψε 11,5l/100km για "παράδρομους κίνηση κτλ", όχι για επαρχιακές οδούς.

Επίσης εφόσον λέει πως είναι 1800cc του 2000 σίγουρα ζυγίζει πάνω από τόνο, σε αντίθεση με το starlet που ζυγίζει μόλις 820 κιλά. Λογικό είναι να καίει αρκετά παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεωρώ πολύ δύσκολο αν πηγαίναμε κονβόι προχθές να έκαιγε εκείνος 11,5 κι εγώ 5,2. Μην πω απίθανο κι ακουστώ απόλυτος.

Για κίνηση και μποτιλιαρίσματα το ξεκαθάρισα ότι αλλάζει το πράγμα.

Το αρκετά παραπάνω πώς το ορίζεις;

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1500kg περίπου  με εμάς και τα πράματα.

Και που να δεις κατι 1ες 2ες που το trip computer βγαζει 24-25λ τα 100 και γω κλαίω 

Επεξ/σία από Dark_son20
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Οσο ηταν αντιπολιτευση σηκωναν μπαρες....κατακαημενη Ελλαδα, πουλημενοι στα συμφεροντα....κοψοχερηδες πρεπει να γινουμε απαντες.

Τι να πούνε τα διόδια σε σχέση με μια αργομισθία που στοιχίζει 1 εκατομμύριο ευρώ μέχρι να πεθάνει.

Σιγά μην δεν ψηφίσει το 1 εκατομμύριο ευρώ ο άλλος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...