kousman Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 θελω να κανω δικτυο σε 3 υπολογιστες ...οι 2 εχουν windows 7 και υπαρχει τοπικο δικτυο μεταξυ τους για κοινη χρηση αρχειων ενω ο αλλος εχει ubuntu αλλα δεν συνδεεται με το ρουτερ με ethernet αλλα με wifi...πως μπορω να βαλω και αυτον στο δικτυο για κοινη χρηση αρχειων (υποψιν εχω βαλει το samba)??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PrimitiveSix Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 οι άλλοι δύο υπολογιστές έχουν κάποιο antivirus ή firewall ? αν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο λογικά θα πρέπει να δουλεύει σωστά το δίκτυο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kousman Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 κοιτα απο το pc με ubuntu βλεπω μονο το ενα pc με windows αλλα δεν γινεται το αντιθετο...τι να κανω με αυτο που ειπεσ? να τα απενεργοποιησω τελειως? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zapatista Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Πρεπει να βαλεις τους κοινοχρηστους απο τα Win7 ωστε να τους βλεπουν ολοι οι χρηστες (Share with -> Everyone ) εμενα οποτε μου χρειαστηκε ετσι μονο δουλεψε (οχι μονο σε 7αρια, γενικως σε ολα τα win). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Εδώ είσαι. Έτσι το έκανα εγώ τουλάχιστον και μπορούσα να μεταφέρω αρχεία και όλα κομπλέ. Έστησα samba. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kousman Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι για να εχω προσβαση στα αρχεια του pc ubuntu απο τα windows 7 μου ζηταει κωδικο (ασφαλεια windows )....βαζω το username και password που εχω στο ubuntu αλλα τιποτα ..τ πρεπει να βαλω??? p.s. thanks liakopaido αλλα δεν τα καταφερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pisio Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 ο user είναι μέλος στο samba group Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kousman Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 sorry αλλα δεν σε καταλαβαινω ...τι σημαινει αυτο??? τι πρεπει να κανω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pisio Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 το link που έδωσε ο Liakopaido τα λέει αρκετά αναλυτικά > 1.1 Starting samba and setting up user accounts Let us fire up samba for the first time. Type: Code: sudo /etc/init.d/samba start There shouldn't be any errors - if you are presented with an error message make sure everything is correct (search for typos and/or invalid paths). Time to add yourself as an samba user. NOTE: You will be asked for a password - make sure you use the same as you use for login! Code: sudo smbpasswd -L -a your_username sudo smbpasswd -L -e your_username In case you need other users to be able to access the share you need to add them to your system AND samba as well. Make sure you use the very same Windows usernames and passwords! NOTE: Windows XP doesn't set passwords for its useraccount per default. If you haven't set a password on your XP box just press enter when prompted to enter a password for the user account you're about to create! In the following example we will add an user called "mark" ... Example: Code: sudo useradd -s /bin/true mark sudo smbpasswd -L -a mark sudo smbpasswd -L -e mark The "-s /bin/true" in the first line prevents the users from being able to access the commandline of your linux box ("-s" stands for "shell"). I strongly advise you to follow this recommendation! Don't change that setting to a valid login-shell unless you really know what you are doing! Repeat this step until you configured all user accounts! Now that we configured samba and created the user accounts we are done with the Linux-part - there's one more thing to do in Windows. τρέξε σε κονσόλα >cat /etc/group και δες εαν υπάρχει κάποιο group samba ή ότι άλλο όνομα του έχεις δώσει και ποιοι user είναι μέλη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.