Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πιστεύω όλοι οι άνθρωποι μόλις γνωρίζουν έναν άνθρωπο του αντίθετου φύλου(ή και του ίδιου, προτιμήσεις είναι αυτές), ο πρώτος διαχωρισμός που κάνουν είναι "τον έχωνα /δεν τον έχωνα". Από κει και πέρα υπάρχουν ΚΙ ΑΛΛΑ πράγματα και συνθήκες που οδηγούν στην τελική μορφή σχέσης.

Συμφωνώ απόλυτα. Απλά το 90% των αντρών όταν πουν ότι δεν την χώνουν (ούτε αυτή ούτε τις κολλητές) δεν την εντάσσουν στην κατηγορία του αδερφού. Απλά πάνε στο δίπλα μαγαζί. Αντίθετα οι γυναίκες σε πολλές περιπτώσεις κάνουν τον άλλο αδερφό για λόγους δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης. My two cents.

• Απαντ. 205
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι το σύνηθες. Και είναι σπάνιο σε σημείο εξαφάνισης. Οι συνθήκες όμως, μπορούν να υπάρξουν για κάτι τέτοιο. Εγγυημένα.

Δημοσ.

και εγω πιστευω οτι οι αντρες εχουν πιο ισχυρους δεσμους αλλα οχι παντα.

Οσο μεγαλωνει ο ανθρωπος αλλαζει, αρχιζουν να τον ενδιαγερουν τα κακα της μοιρας (γυναικες λεφτα),για αυτο φιλους πραγματικους εχουμε μεχρι το γυμνασιο.

Μου εχει τυχει και μενα να με κανουν παρεα για συγκεκριμενους λογους, η να σε κανουν στην ακρη χωρις να το περιμενεις και χωρις να φτες εσυ.

Τα ιδια με τις γυναικες εισαι 16-17 και νομιζεις οτι το κοριτσακι που εχεις,ειναι για σενα η αρχη και το τελος, του κοσμου.Μην μου πει κανεις οτι εχει ερωτευτει οπως ερωτευτηκε οταν ηταν 16 και 17 χρονων?

Καποια στιγμη ξυπνας και βλεπεις τη πραγματικοητα, γινεσαι σκληρος και τα συνηθίζεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και το αρχικό ποστ μιλάει γενικά για φιλίες, θα 'θελα να πω μερικές σκέψεις για το θέμα γενικά... Προσωπικά οι φίλοι είναι πολύ σημαντικό θέμα στην ζωή μου, και πολλές φορές τους βάζω πάνω από προσωπικό συμφέρον... Πραγματικό φίλο έχω μόνο έναν, ο οποίος μου έσωσε την ζωή κάποτε, μετά έχω αρκετούς καλούς φίλους, και ακόμη περισσότερους "απλούς" φίλους και γνωστούς...

Κατ'αρχάς όσο αυξάνεται η ηλικία τόσο δυσκολότερο γίνεται να κάνει φίλους κανείς, πόσο μάλλον πραγματικούς φίλους, γιατί αυξάνεται συνεχώς με την ηλικία, η μη-δεκτικότητα ενός ανθρώπου προς τους άλλους, η αδυναμία αλλαγής του χαρακτήρα/συμπεριφορών του, η καχυποψία του, τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις...

Παράλληλα με αυτό όμως, στην δημιουργία ενός πραγματικού φίλου συμβάλει και η περίοδος/φάση στην οποία βρίσκεται η ζωή ενός ανθρώπου. Όσο περισσότερες οι δυσκολίες αλλά και οι πρωτόγνωρες εμπειρίες που αντιμετωπίζει, τόσο πιο εύκολο είναι να ξεχωρίσει άτομα και τόσο πιο εύκολα δημιουργούνται ισχυροί δεσμοί και αναμνήσεις με τον υποψήφιο πραγματικό φίλο. Οπότε πιστεύω πως η μόνη ηλικία που δημιουργούνται πραγματικοί φίλοι είναι η εφηβεία. Αργότερα και νωρίτερα από αυτήν την φάση (όσο κρατήσει για τον καθένα) είναι δύσκολο έως αδύνατο να κάνει κανείς πραγματικούς φίλους.

Η δημιουργία βέβαια ενός πραγματικού φίλου εξαρτάται και από τον χαρακτήρα τον δικό σου, αλλά και του άλλου... Κάποια άτομα είναι αδύνατον να γίνουν πραγματικοί φίλοι για τον οποιοδήποτε, γτ απλά έχουν ισχυρό εγώ, και θα διακατέχονται μονίμως στην ζωή τους από εγωισμό. Φαντάζομαι πάντως πως η δημιουργία πραγματικής φιλίας είναι στόχως όλων, και παράλληλα βλέπω πως πολύς κόσμος, απλά στοχεύει σε λάθος άτομα για αυτήν την "δουλειά". (όπως φυσικά γίνεται και στις ερωτικές σχέσεις)

Όσον αφορά το "φίλοι από συμφέρον", πιστεύω πρέπει να γίνει εδώ ένας διαχωρισμός. Συμφέρον μπορεί να θεωρηθεί πως έχει και αυτός που με πλησιάζει γιατί π.χ. είμαι ωραίος και έτσι θα γνωρίσει καμιά καλή γκόμενα, συμφέρον μπορεί να έχει και αυτός που με πλησιάζει γιατί είμαι ο διευθυντής της εταιρίας και θα τον προωθήσω. Καταλαβαίνετε όμως ότι υπάρχει μια τεράστια διαφορά... Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τις σχέσεις ατόμων σε περιβάλλον ιεραρχίας, δεν νομίζω πως σε γενικές γραμμές οι φιλίες καθαρά από συμφέρον είναι πολλές, γιατί πολύ απλά, δεν έχει κανείς να κερδίσει κάτι ιδιαίτερο από μένα κάποιος, ούτε και εγώ από αυτόν...

Το ότι θα σε παρατήσει εύκολα κάποιος φίλος, οφείλεται κατά την γνώμη μου, όχι γιατί σταμάτησε να έχει συμφέρον από εσένα. Απλά γτ εξ' αρχής σε έβλεπε σαν κάποιο άτομο που ναι'μεν έχετε κάποια κοινά και σε συμπαθεί, αλλά δεν νιώθει για σένα κάτι παραπάνω, και δεν σε θεωρεί σημαντικό άτομο στην ζωή του. Δυστηχώς οι περισσότερες παρέες σήμερα πάντως αποτελούνται από τέτοια άτομα... Αυτό δεν μπορώ να το κατατάξω στην κατηγορία "φίλοι από συμφέρον" πάντως...Όπως και να'χει όμως, πάντα, έστω και ασυναίσθητα, λαμβάνω υπόψιν και τι κοινωνικά κέρδη θα έχω από μια φιλική σχέση... Πολλές φορές αν δω πως δεν θα κερδίσω κάτι ιδιαίτερο, και δεν έχω και κάποια κοινά με το εν λόγω άτομο, δεν θα μπώ καν στον κόπο να το πλησιάσω.

Κλείνοντας, (γτ σαν πολλά έγραψα, αν και έχω να πω κ άλλα) η δική εμπειρία από το χάσιμο φίλων ήταν η εξής... Αρχικά και μέχρι το τέλος του σχολείου, βρισκόμουν σε μια Χ πόλη, με κάποιους Ψ φίλους από το νηπιαγωγείο... Περάσαμε πολλά μαζί, και στην παιδική ηλικία αλλά και αργότερα... Έφυγα λοιπόν σαν φοιτητής, και επέστρεφα πίσω για ένα 10ήμερο 3 φορές το χρόνο. Όταν επέστρεψα πλέον πιο μόνιμα, βρήκα πίσω τα ίδια άτομα... Από τις 3 πρώτες συναντήσεις και πέρα, κατάλαβα πως πλέον, δεν είμαστε το ίδιο... Ένιωθα πως έχω αλλάξει, κάποιοι άλλοι είχαν αλλάξει επίσης, και κάποιοι άλλοι είχαν μείνει στα ίδια... Ναι μεν νιώθω κάποια Ζ αισθήματα για αυτούς, γτ 15 χρόνια φιλίας δεν ξεχνιούνται έτσι απλά, αλλά δεν ήθελα και ιδιαίτερα να βρίσκομαι μαζί τους, και συνήθως το μόνο που κάναμε όταν βρισκόμασταν ήταν να συζητάμε τα παλιά... Έκανα προσπάθειες για να ξαναενωθεί κάπως η παρέα, αλλά δεν είδα ιδιαίτερη ανταπόκριση, προφανώς γτ ότι ίσχυε για μένα, ίσχυε και για τους υπόλοιπους... Περίμενα πολύ περισσότερα από τα άτομα αυτά, αλλά δεν...

Υ.Γ.

Τι είναι αυτά τα gayστικα ρε... ή είναι φίλος σου και στα καλά και στα δύσκολα ή είναι απλά γνωστός-φίλος που δεν έχετε πολλά να πείτε.

Μ' αρέσει η λογική "μαύρο-άσπρο" αλλά πολλές φορές τα πράγματα περιπλέκονται... Και μάλιστα πολύ άσχημα... Πάντως ψιλοάσχετο με το quote, αλλά πιστεύω πως φιλία μεταξύ των 2 φίλων υπάρχει... Ναι μου πέρασε από το μυαλό να *cencored* με την φίλη μου, αλλά δεν νομίζω πως σημαίνει κάτι αυτό... Το ότι έγινε κάτι, ή αυτό το κάτι μου πέρασε από το μυαλό, ή και υπήρξαν φάσεις που ήθελα να γίνει, δεν ρίχνει άκυρο στην φιλία μας... Αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει είναι φιλία μεταξύ γυναικών...

Επεξ/σία από Alchemist`
Δημοσ.

για να απαντησω στα πρωτα ποστς της τοπικ σταρτερ.

αφου βλεπεις οτι οι φιλες σου δεν τραβανε απλα παρατατες, δεν ειστε ζευγαρι παντρεμενο με παιδια. κατα την γνωμη μου οι φιλες που κρατας απο την παιδικη ηλικια ειναι η πλεον ψευτικες γτ οταν τις αρχισες δεν ειχες κριση. οποτε παρακατω.

δευτερον φιλια μεταξυ αντρων και γυναικων (στρειτ και οι δυο) δεν υπαρχει. ολοι οι αντρες που θεωριτικα εχω μαζι τους φιλικη σχεση (δεν μιλαω για απλους γνωστους) εχουν εκφραση την επιθυμια να με πηδηξουν (και καποιοι το καταφεραν γτ κι εγω ανθρωπος ειμαι :P) ακομα κι αυτοι που ορκιζονταν οτι δεν ειμαι ο τυπος τους και οτι δεν τους αρεσω, ακομα και παλιοι συμαθητες που γνωριζομαστε απο 3-4 χρονων και προσωπικα τους βλεπω σαν αδερφια. αρα κοριτσακια ξυπνατε τα πατε καλα μαζι τους γτ καταβαθος τους γυαλιζεται. υπαρχουν βεβαια και ορισμενες εξαιρεσεις αλλα πολυ σπανια.

τριτων περι γυναικειων φιλιων. δεν γινεται να εχεις 10 κολλητες. δεν ειναι απλα ολες κολλητες σου. οι καλοι φιλοι (γενικα) μετριουνται στο ενα χερι και ειναι αυτοι που αποδεδειγμενα δεν θα σου κανουν πουστια. εχω βρεθει και στην θεση της καλης και της κακιας, οι περιστασεις αλλαζουν το ιδιο και οι ανθρωποι. αλλα να μην γενικολογουμε οπως ακουσα απο μια αριστουχο συμφοιτητρια μου που την ειχα για εξυπνη και κοντεψα να χασω το μαλλι μου "οι φιλες ειναι εχθροι, ολες προσπαθουν να σου φαν τον αντρα" :X οκ τι της απαντας εκει;

μηπως "οι γκομενοι σου ειναι χαλια καμια δεν τους θελει"

μηπως " αμα δεν εισαι ικανη να τους κρατησεις δεν φταινε οι αλλες"

μηπως νομιζεις οτι θελω να σου φαω τον γκομενο και με φοβασαι;

μηπως εισαι τελικα πανηλιθια και μπλεκεις μονο με πουτανες φιλες;

η μηπως ολες οι φιλες που ειχες ηταν ψευτικες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...