Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με επεξεργασία βίντεο... Φταίει το pc μου?

killer76

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!!!

Ειλικρινά δεν ήξερα αν επρεπε να γράψω την ερώτηση μου στο "hardware ή στο software"

Έχω φάει ένα κόλλημα τώρα τελευταία ερασιτεχνικα βεβαια με την επεξεργασία βίντεο (μονταζ, φίλτρα, εφέ κλπ). Στην αρχή δοκίμασα το adobe after effect. Το προβλημα ήταν οτι στο preview απο όλα τα frame μου έδειχνε το 10%, τα άλλα ήταν μαυρα. Μετά στο rendering , μου έκανε εξαγωγή το βίντεο 2 λέπτα κανονικά από τα 10 που ήταν και τα υπολοιπα 8 λέπτα μαυρίλα.

Μετα δοκίμασα το Magix movie edit 15. Στις 9 απο τις 10 περιπτώσεις που εβαζα ένα φίλτρο το μηχανημα και το πρόγραμμα πάγωνε και μονο με alt ctrl kai del ξεκόλαγε.

Το μηχάνημα που τα τρέχω τα προγράμματα είναι laptop multirama (Centrino duo 1,83 mhz / 2 gb ram / geforce go 7400)

α) Φταίει ο υπολογιστής ή τα προγράμματα ? Εγώ νόμιζω οτι η υπολογιστική ισχύς πάιζει ρολο μονο στο rendering αντι για 20 λεπτά π.χ. να το κάνει σε 5. Κάνω λάθος?

β) Αν είναι θέμα υπολογιστή τι μου προτείνετε να πάρω ? Εγώ προτιμώ να πάω πάλι σε κανα laptop 17" κλπ. ή απαιτείται 1000% desktop?

γ) Θέλω να φτιάχνω βιντεάκια οπως αυτό. έχετε να προτείνετε άλλο πρόγραμμα?

Δημοσ.

AviDemux

Δοκίμασε πρώτα με αυτό που είναι ελεύθερο(δεν υπάρχει περίπτωση να να κάνει μονο 10% σαν demo) αν επιμένει το πρόβλημα ενδέχεται να είναι πρόβλημα κάποιου αλλου προγράμματος,η του λειτουργικού.

Επίσης ενδέχεται να είναι πρόβλημα έλλειψης μνήμης.

Δημοσ.

Κοιτα να περασεις τους τελευταιους drivers για την καρτα γραφικων σου. Ισως να ειναι και καποια ρυθμιση απο το προγραμμα που να το προκαλει αυτο. Νομιζω οτι ειχα παθει παρομοιο πραγμα στο παρελθον και εβαλα μια πιο καινουργια καρτα και δουλευα κανονικα μετα.

Δημοσ.
AviDemux

Δοκίμασε πρώτα με αυτό που είναι ελεύθερο

Είναι πολύ απλό αυτό.

Δηλαδή απο τις απαντήσεις σας καταλαβαίνω οτι το μηχανημα μου ειναι ενταξει ε?

Δημοσ.

εγω νομιζω οτι οντως το laptop σου ειναι "μικρο" για ικανοποιητικη επεξεργασια βιντεο

απο εκει και περα υπαρχουν αλλα που μπορεις να κανεις...και κατι αλλο τα βιντεο σε τι μορφη ειναι ?τα εχεις κανει capture απο καμερα ή τα εχεις απλως περασει στο σκληρο?

αν θες οποσδηποτε laptop για αυτη την δουλεια πας σε αλλη κατηγορια ,αν θες να σου προτεινω μερικα και εγω και οι υπολοιποι...παντως για αρχη κανε αναβαθμιση τους drivers και δοκιμασε και κανενα αλλο προγραμμα για video

Δημοσ.
και κατι αλλο τα βιντεο σε τι μορφη ειναι ?τα εχεις κανει capture απο καμερα ή τα εχεις απλως περασει στο σκληρο?

Έχω μία κάμερα που τραβάει hd ready σε SD card. Βάζω την κάρτα στο pc και τα κάνω copy - paste στον σκληρό.

Δημοσ.

εαν δεν ειναι οι drivers πιθανοτατα ειναι ανεπαρκης η καρτα γραφικων του λαπτοπ για τετοια δουλεια. Ειχα παλια ενα φορητο με geforce 64mb αν θυμαμαι καλα και αντιμετωπιζα το ιδιο προβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...