Προς το περιεχόμενο

Επιλογη iMac 27"

vanzelvoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
+1 στον haHa, τα έχει υπολογισμένα...!!!

Εγώ βέβαια θα επέλεγα κατευθείαν τον i7 να ξεμπερδεύω...!!!

Εξαρτάται και από το τι αντέχει η τσέπη σου και το "για τι δουλειά το θέλεις" (εννοώ οτι θα μπορούσες να βολευτείς και με τον i5 μια χαρά. Δεν θα έχεις πολύ τρελές διαφορές στην ταχύτητα λογικά, αλλά θα έχεις όμως διαφορά στην ταχύτητα).

Τα θέλω όλα τα Mac λέμεεε....!! Δεν μου φτάνει ο Mac Pro, θέλω και τα νέα MBP και το υπέροχο iMac 27 i7 με την οθονάρα του...!!!!

Ήμουνα τις προάλλες σε ένα μαγαζί και έβλεπα οθόνες..., μετά βλέπω παραδίπλα (πάλι - για πολλοστή φορά) τους iMac 27...και τρελαίνομαιιι....!!!! χιχιιχι

Απλά δεν παίζεται η οθόνη του....!!! Φοβερή...

Mac και ξερό ψωμί...χιχι :-)

LG είναι, πρώτης διαλογής και επιλεγμένες μία μία.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
LG είναι, πρώτης διαλογής και επιλεγμένες μία μία.

Ναι είχα δει ανοιγμένο τον iMac στο iFixit νομίζω...!!!

Το θέμα με τις οθόνες και το δικό μου δίλημμα είναι η νέα εποχή του 3D Monitor με τα 3D Video (polarized). Για να μπορέσουμε να δούμε 3D, θα πρέπει να έχουμε οθόνη με συχνότητα 120Khz. Στις CRT (Cathode Ray Tubes) παλιότερα είχαμε τέτοιες συχνότητες στις καλές οθόνες, οπότε ένας με μία παλιού τύπου οθόνη, μπορεί να δει 3D (polarized). Στης σημερινές επίπεδες χρειαζόμαστε λίγο χρόνο μέχρι να έρθουν αρκετά μοντέλα και σε καλές/προσιτές τιμές. Συνεπώς δεν αξίζει και τόσο να δώσουμε σε αυτή την περίοδο τόσα πολλά λεφτά για οθόνη θα μπορούσαμε να περιμένουμε - ή - θα αργήσουν να γίνουν προσιτές στον κόσμο οπότε αγοράζουμε άφοβα.

Είχα δει μία 24 LED της LG και μου άρεσε θα έλεγα. Το μόνο αρνητικό ήταν οτι ήταν 24 και όχι 27" καθώς επίσης και ότι δεν είχε ενσωματωμένο TV-Tunner. Αλλά τα χαρακτηριστικά της και η τιμή της και το γεγονός ότι είναι λεπτή, σε κερδίζουν κάπως.

Και έχω ένα ερώτημα για την "αντίθεση". Οι αντιθέσεις που αναφέρουν οι οθόνες είναι κατά κάποιο τρόπο "πλασματικές" δεν είναι οι "πραγματικές" αντιθέσεις αυτές που αναγράφονται. (κάτι σαν την ισχύ PMPO και RMS δηλαδή - αυτό εννοώ "πλασματικές").

Ξέρει κανείς τον αλγόριθμο για την μετατροπή της "πλασματικής" (και καλά "pmpo") αντίθεσης σε "πραγματική" (και καλά σαν την "RMS" στην ισχύ) αντίθεση?

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τις "πλασματικές αντιθέσεις" στις οθόνες...!!! Με μπερδεύουν τα εμπορικά κόλπα των εταιριών και δεν έχω και πολύ χρόνο για ψάξιμο γενικώς τελευταία....(με έφαγε η δουλειά..χιχιχ)

(μην παρεξηγήσετε οτι μπερδεύω την ισχύ με την αντίθεση..!!! Καμία σχέση. Απλώς σαν παράδειγμα "πραγματικής και πλασματικής" αντίθεσης τα αναφέρω τα PMPO και RMS).

---------- Προσθήκη στις 00:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:27 ----------

Εδω εισαστε παιδια:

Dell U2711

638€ με το Φπα, παρομοιο πανελ ips με αυτην του iMac 27", με μονο μειονεκτημα οτι δεν ειναι led backlit(μικρο το κακο οταν μιλαμε για desktop οθονες και οχι laptop), αλλα με διαφορα πλεονεκτηματα:

3 χρονια onsite εγγυηση, πληθος εισοδων(VGA, 2x DVI, HDMI, DisplayPort, Component, Composite), 12-bit internal processing για ακομα καλυτερα-περισσοτερα χρωματα(παρολο που δεν ειναι led, εχει καλυτερα χρωματα και μπορει να αποδωσει 1.07 billion εναντι 16.7 million), μεγαλυτερο color gamut (102% εναντι 72%), ρυθμισου υψους (πολυ σημαντικο) και μερικα ακομα καλουδια(card reader κλπ).

Το βασικοτερο: ΔΕΝ ειναι Glossy!! (γιατι στις 27" εχετε δει ποσες αντανακλασεις φαινονται αν δεν εχετε πληρη ελεγχο στον φωτισμο)

Μιλαμε για τρομερη οθονη, χωρις μαλιστα να εχει αστρονομικη τιμη!

Για κατι πιο γηινο σε μεγεθος, ριξτε μια ματια και σε αυτην:

dell u2410

Oh...yeah...!!! Την γνωρίζω την κυρία...:-D

Δημοσ.
Ναι είχα δει ανοιγμένο τον iMac στο iFixit νομίζω...!!!

Το θέμα με τις οθόνες και το δικό μου δίλημμα είναι η νέα εποχή του 3D Monitor με τα 3D Video (polarized). Για να μπορέσουμε να δούμε 3D, θα πρέπει να έχουμε οθόνη με συχνότητα 120Khz. Στις CRT (Cathode Ray Tubes) παλιότερα είχαμε τέτοιες συχνότητες στις καλές οθόνες, οπότε ένας με μία παλιού τύπου οθόνη, μπορεί να δει 3D (polarized). Στης σημερινές επίπεδες χρειαζόμαστε λίγο χρόνο μέχρι να έρθουν αρκετά μοντέλα και σε καλές/προσιτές τιμές. Συνεπώς δεν αξίζει και τόσο να δώσουμε σε αυτή την περίοδο τόσα πολλά λεφτά για οθόνη θα μπορούσαμε να περιμένουμε - ή - θα αργήσουν να γίνουν προσιτές στον κόσμο οπότε αγοράζουμε άφοβα.

Είχα δει μία 24 LED της LG και μου άρεσε θα έλεγα. Το μόνο αρνητικό ήταν οτι ήταν 24 και όχι 27" καθώς επίσης και ότι δεν είχε ενσωματωμένο TV-Tunner. Αλλά τα χαρακτηριστικά της και η τιμή της και το γεγονός ότι είναι λεπτή, σε κερδίζουν κάπως.

Και έχω ένα ερώτημα για την "αντίθεση". Οι αντιθέσεις που αναφέρουν οι οθόνες είναι κατά κάποιο τρόπο "πλασματικές" δεν είναι οι "πραγματικές" αντιθέσεις αυτές που αναγράφονται. (κάτι σαν την ισχύ PMPO και RMS δηλαδή - αυτό εννοώ "πλασματικές").

Ξέρει κανείς τον αλγόριθμο για την μετατροπή της "πλασματικής" (και καλά "pmpo") αντίθεσης σε "πραγματική" (και καλά σαν την "RMS" στην ισχύ) αντίθεση?

Δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τις "πλασματικές αντιθέσεις" στις οθόνες...!!! Με μπερδεύουν τα εμπορικά κόλπα των εταιριών και δεν έχω και πολύ χρόνο για ψάξιμο γενικώς τελευταία....(με έφαγε η δουλειά..χιχιχ)

(μην παρεξηγήσετε οτι μπερδεύω την ισχύ με την αντίθεση..!!! Καμία σχέση. Απλώς σαν παράδειγμα "πραγματικής και πλασματικής" αντίθεσης τα αναφέρω τα PMPO και RMS).

αντε και βρισκεις οθονη σε καλη τιμη μετα ομως αντε να βρεις πηγη με 3D περιεχομενο...:fear:

Δημοσ.

είχα μια κάρτα γραφικών το 2001 με 3D γυαλιά. Έκαναν ΤΕΛΕΙΑ δουλειά σε οποιοδήποτε παιχνίδι.

Έπαιζες Colin McRae και πήγαινες πίσω οταν τουμπάριζες...

---------- Προσθήκη στις 00:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:48 ----------

@ vag3d

δεν είναι πλασματικές οι τιμές. Απλά είναι πολύ "ιδανικές" οι περιστάσεις στις οθόνες για να δεις το τέλειο μαύρο ή το τέλειο λευκό ή την απόκριση εικόνας από π.χ. γκρι-λευκό-γκρί

Όπως και το RMS δεν είναι πλασματικό αλλά πραγματικότατο...

Δημοσ.

haHa εχεις δικιο, ειναι φοβερο αυτο το dell! Να σου πω την αληθεια εχω καιρο να παρακολουθησω οθονες.

Δημοσ.

Παιδια τελικα δε κρατηθηκα και πηρα τον i7. υπερεβαλα το ξερω αλλα σκοπευω να τον κρατησω μια 5ετια. Νομιζω θα κρατησει τι λετε?

Πλεον ειμαι χαρουμενος που μπηκα στο κοσμο των Mac, εστω και εαν με ετσουξε λιγο!!!

Παω να το λιωσω!

Δημοσ.
Παιδια τελικα δε κρατηθηκα και πηρα τον i7. υπερεβαλα το ξερω αλλα σκοπευω να τον κρατησω μια 5ετια. Νομιζω θα κρατησει τι λετε?

Πλεον ειμαι χαρουμενος που μπηκα στο κοσμο των Mac, εστω και εαν με ετσουξε λιγο!!!

Παω να το λιωσω!

Κλασσικά και εικονογραφημένα....

Καλορίζικο πάντως το μηχανάκι...

Να αντέξει μια 5ετία; Με το ίδιο λογισμικό ναι. ΧΑΛΑΡΑ.

Αν κοιτάς τα μηχανάκια γύρω σου εκείνη την εποχή σίγουρα θα νιώθεις κάπως με το μηχανάκι σου γιατί θα κυκλοφοράνε οι 48πύρηνοι της Intel.

Την τεχνολογία ποτέ δεν την προλαβαίνεις. Απλά αγοράζεις κάτι το οποίο δε θα το λυπάσαι σε ένα δύο χρόνια.

Καλορίζικο και πάλι. Απλά εμένα με ενδιαφέρει να μου πεις πως σου φαίνεται η 27''... κορυφή έτσι; Σε μια βδομάδα θα χαίρεσαι που δε πήρες την μικρή.

Δημοσ.

Αν κοιτάς τα μηχανάκια γύρω σου εκείνη την εποχή σίγουρα θα νιώθεις κάπως με το μηχανάκι σου γιατί θα κυκλοφοράνε οι 48πύρηνοι της Intel.

Την τεχνολογία ποτέ δεν την προλαβαίνεις. Απλά αγοράζεις κάτι το οποίο δε θα το λυπάσαι σε ένα δύο χρόνια.

Καλορίζικο και πάλι. Απλά εμένα με ενδιαφέρει να μου πεις πως σου φαίνεται η 27''... κορυφή έτσι; Σε μια βδομάδα θα χαίρεσαι που δε πήρες την μικρή.

Ειχα 22αρα. Μου φαινεται μεγαλη ειναι η αληθεια. Αλλα η ποιοτητα της ΔΕΝ υπαρχει!! Θελω λιγο να τη συνηθισω. Οπως και το ποντικι. Το magic mouse με ταλαιπωρει λιγο.

Δημοσ.

Παδια δεν εχω λογια.

Μετα απο 3 ημερες και αφου προσαρμοστικα στο περιβαλλον εχω να πω πως αξιζει μεχρι και την τελευται δεκαρα η αγορα!!

Καταρχην η οθονη του ισως ειναι οτι καλυτερο εχω δει μεχρι στιγμης. Απιστευτα χρωμα, εξαιρετικη γωνια θεασης και φοβερη λεπτομερεια. Πολυ σημαντικο για εμενα αφου μπορω πλεον ανετα να σαπισω στο κρεβατι και να βλεπω σειρες.

Απιστευτα γρηγορος, απιστευτα αθορυβος και ποιοτικα χιλιομετρα μακρια απο οτι εχω πιασει στα χερια μου.

Ευτυχης κατοχος λοιπον. Για οσους το σκεφτονται οτι ειναι πολλα τα λεφτα να σταματησουν τωρα. Πιστευω οτι οποιο και εαν επαιρνα απο τη σειρα των iMac θα ημουν απολυτα ευχαριστημενος.

Προτεινω ομως ανεπιφυλακτα το 27αρι. Δουλευω 5 πραγματα μαζι και πολλες φορες το expose δε χρειαζεται καν!!

Και μια φοτο για να μοιραστω τη χαρα μου:

imag0084o.th.jpg

Δημοσ.
Παδια δεν εχω λογια.

Μετα απο 3 ημερες και αφου προσαρμοστικα στο περιβαλλον εχω να πω πως αξιζει μεχρι και την τελευται δεκαρα η αγορα!!

Καταρχην η οθονη του ισως ειναι οτι καλυτερο εχω δει μεχρι στιγμης. Απιστευτα χρωμα, εξαιρετικη γωνια θεασης και φοβερη λεπτομερεια. Πολυ σημαντικο για εμενα αφου μπορω πλεον ανετα να σαπισω στο κρεβατι και να βλεπω σειρες.

Απιστευτα γρηγορος, απιστευτα αθορυβος και ποιοτικα χιλιομετρα μακρια απο οτι εχω πιασει στα χερια μου.

Ευτυχης κατοχος λοιπον. Για οσους το σκεφτονται οτι ειναι πολλα τα λεφτα να σταματησουν τωρα. Πιστευω οτι οποιο και εαν επαιρνα απο τη σειρα των iMac θα ημουν απολυτα ευχαριστημενος.

Προτεινω ομως ανεπιφυλακτα το 27αρι. Δουλευω 5 πραγματα μαζι και πολλες φορες το expose δε χρειαζεται καν!!

Και μια φοτο για να μοιραστω τη χαρα μου:

imag0084o.th.jpg

Μεγειές, μεγειές....!!!

Καλώς όρισες στο Club των Mac Users...!!! Καλώς όρισες στον παράδεισο...!!! :-)

Είμαι σίγουρος ότι θα τον κατα-ευχαριστηθείς τον Mac σου (όπως και όλοι μας)...!!! :-)

Δημοσ.

Αμα φτιάχνεις,ριπάρεις,συμπιέζεις,κόβεις,ράβεις ταινίες μια χαρα ειναι οι 48 πυρήνες.

Αλλιώς Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει...

Δημοσ.

πήγα το είδα κοντά σήμερα, στο demostore στην αγγελάκη εδώ στην θεσσαλονίκη.

τι να πώ περίεργα συναισθήματα. πολύ μεγάλο ρε μάγκες ΠΟΛΥ.

καλό δυνατό χρυσό αλλά κόλλωσα στο μέγεθος της massive οθόνης.

ψιλογκρινιάζω γιατί στο επόμενο update θα προβώ σε αγορά ;(

Δημοσ.
πήγα το είδα κοντά σήμερα, στο demostore στην αγγελάκη εδώ στην θεσσαλονίκη.

τι να πώ περίεργα συναισθήματα. πολύ μεγάλο ρε μάγκες ΠΟΛΥ.

καλό δυνατό χρυσό αλλά κόλλωσα στο μέγεθος της massive οθόνης.

ψιλογκρινιάζω γιατί στο επόμενο update θα προβώ σε αγορά ;(

απο οκτωβριο που βγηκε ΤΩΡΑ το ειδες????????:confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...