Προς το περιεχόμενο

Επιλογη iMac 27"

vanzelvoul

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες!

Αποφασισα και εγω να κανω ο βημα προς το μηλαρακι και να τσιμπησω το καινουριο iMac.

Ερωτησεις: Μηπως το 27αρι ειναι υπερβολικο για να μπει πανω σε γραφειο για καθημερινη χρηση ιντερνετ, ταινιες, μουσικη?

Ποιο απο τα 3 iMac 27 να διαλεξω. Σκεφτομαι το πιο ακριβο με τον i7 αλλα και εδω θελω τη γνωμη σας καθως απο τον core 2 duo κοστιζει 400 ευρω παραπανω. (για i5 δε το σκεφτομαι καθως η διαφορα τους ειναι 150 ευρω )

Ευχαριστω εκ των προτερων!

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στις ταινιες θα δεις διαφορα, στο internet αν θες να εχεις ανοιχτα πολλα παραθυρα...

Για αυτα που θες σε καλυπτει ο Core 2 Duo ανετα... δεν χρειαζεται να δινεις παραπανω

χρηματα...B)

Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ με τον tr3quart1sta, μη σου πω κιόλας πως για την παραπάνω χρήση και οι 27" είναι λίγο υπερβολή, αλλά είναι και πειρασμός.

Κρίμα μου δεν υπάρχουν πλεόν οι 24" iMac, ήταν καλή μέση λύση.

Δημοσ.

Πολύ καλή επιλογή το 27". Μη σου φαίνεται μεγάλο μιας και μπορείς να το βάλεις και σε τοίχο με μια βάση. Σε λίγο καιρό θα καταλάβεις τι σημαίνει να δουλεύεις σε μια επιφάνεια εργασίας με ανάλυση 2560x1440. Μεταξύ αυτών των δύο ΚΑΛΩΝ επιλογών θα προτιμούσα τον i5 μιας και τα υπόλοιπα λεφτά θα τα έριχνα σε περιφερειακά. Λίγα τα λεφτά της αναβάθμισης και δε θα καταλάβεις και πολύ διαφορά αν δεν ασχολείσαι επαγγελματικά με βίντεο. Ακόμη και να δουλεύεις βίντεο, σε ένα 64bit σύστημα, η διαχείριση της επεξεργαστικής ισχύος είναι αρκετά διαφορετική και σε Unix σύστημα ακόμη καλύτερη.

* 2.66GHz επεξεργαστής Intel Core i5 με 8ΜΒ μοιραζόμενη L2 cache σε πλήρη ταχύτητα επεξεργαστή, Δυναμική απόδοση Turbo Boost έως και 3.2GHz

* 2.8GHz επεξεργαστής Intel Core i7 με 8ΜΒ μοιραζόμενη L2 cache σε πλήρη ταχύτητα επεξεργαστή, Δυναμική απόδοση Turbo Boost έως και 3.46GHz.Hyper- Threading έως και 8 εικονικούς πυρήνες

Δεν θα άφηνα πάνω τον Intel Core 2 Duo με 6ΜΒ μοιραζόμενη L2 cache γιατί όπως και να έχει μια μεγαλύτερη cache είναι σαφώς καλύτερη επιλογή.

Πρόσφατα αγόρασα το MBP 17" στα 2.8 Ghz και μπορώ να πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από τα υλικά κατασκευής μέχρι και τον τελευταίο κώδικα του λογισμικού του. Άξιζε το αρκετά μεγάλο ποσό της αγοράς.

Καλώς ήλθες και εσύ στο μηλαράκι...

Δημοσ.
Πολύ καλή επιλογή το 27". Μη σου φαίνεται μεγάλο μιας και μπορείς να το βάλεις και σε τοίχο με μια βάση. Σε λίγο καιρό θα καταλάβεις τι σημαίνει να δουλεύεις σε μια επιφάνεια εργασίας με ανάλυση 2560x1440. Μεταξύ αυτών των δύο ΚΑΛΩΝ επιλογών θα προτιμούσα τον i5 μιας και τα υπόλοιπα λεφτά θα τα έριχνα σε περιφερειακά. Λίγα τα λεφτά της αναβάθμισης και δε θα καταλάβεις και πολύ διαφορά αν δεν ασχολείσαι επαγγελματικά με βίντεο. Ακόμη και να δουλεύεις βίντεο, σε ένα 64bit σύστημα, η διαχείριση της επεξεργαστικής ισχύος είναι αρκετά διαφορετική και σε Unix σύστημα ακόμη καλύτερη.

* 2.66GHz επεξεργαστής Intel Core i5 με 8ΜΒ μοιραζόμενη L2 cache σε πλήρη ταχύτητα επεξεργαστή, Δυναμική απόδοση Turbo Boost έως και 3.2GHz

* 2.8GHz επεξεργαστής Intel Core i7 με 8ΜΒ μοιραζόμενη L2 cache σε πλήρη ταχύτητα επεξεργαστή, Δυναμική απόδοση Turbo Boost έως και 3.46GHz.Hyper- Threading έως και 8 εικονικούς πυρήνες

Δεν θα άφηνα πάνω τον Intel Core 2 Duo με 6ΜΒ μοιραζόμενη L2 cache γιατί όπως και να έχει μια μεγαλύτερη cache είναι σαφώς καλύτερη επιλογή.

Πρόσφατα αγόρασα το MBP 17" στα 2.8 Ghz και μπορώ να πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από τα υλικά κατασκευής μέχρι και τον τελευταίο κώδικα του λογισμικού του. Άξιζε το αρκετά μεγάλο ποσό της αγοράς.

Καλώς ήλθες και εσύ στο μηλαράκι...

+1

Εχουν περασει απο τα χέρια μου ένα 20ρι Core 2, ένα 24 Core 2, και τωρα πηρα το 27άρι Core i5.

το 27άρι Core i5 δε συγκρίνεται με τίποτα σε όλα. παίζει 1080 HD Video λες και ειναι 640*480 DivX άκι απρόσκοπτα. Ανοίγεις Aperture Library με 60 GB φωτος σε νανοσεκόντς... Δε συζητάμε πως είναι η beta του Starcraft 2 σε αυτη την ανάλυση...

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς πως τα παραπάνω μηχανήματα είναι "τούμπανα", το θέμα είναι αν αξίζει η αγορά τους σε σχέση με αυτά που θέλει να κάνει κάποιος.

Νομίζω πως να δωσει κάποιος 1930€ που κάνει ένας iMac i5 για να βλέπει ταινίες, να σερφάρει και να ακούει μουσική είναι λίγο υπερβολή.

Βέβαια όλα αυτά είναι σχετικά ανάλογα με την τσέπη του καθενός. Κάποιος για να κάνει τα ίδια θα μπορούσε να πάρει έναν Mac Pro 8-core με δύο 30" cinema displays...

Δημοσ.

Απλά για μένα όταν ήταν να σκάσω 2.300 € για το ΜΒΡ 15.4" 2.8Ghz, είπα ότι είναι κρίμα να μην δώσω άλλα 200€ και να πάω στο αντίστοιχο 17". Πολλά τα θετικά του έναντι του 15.4".

Έτσι λέω και στο παιδί, και να ρίξει 150€, όπως λέει, και να πάρει κάτι πιο δυνατό μιας και σίγουρα θα ρίξει και Γουίντος σε parallel αλλά και αν θέλει παιχνιδάκια να τα τρέχει τα παραθύρια σε Boot camp. Έτσι και αλλιώς τα ρίχνεις που τα ρίχνεις, πιες 10 ποτά λιγότερα και πάρε κάτι εξ αρχής. Γιατί ότι κάνεις στην αρχή. Σπάνια κάποιος αναβαθμίζει ειδικά αν έχει και άλλα έξοδα.

---------- Προσθήκη στις 18:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:03 ----------

+1

Εχουν περασει απο τα χέρια μου ένα 20ρι Core 2, ένα 24 Core 2, και τωρα πηρα το 27άρι Core i5.

το 27άρι Core i5 δε συγκρίνεται με τίποτα σε όλα. παίζει 1080 HD Video λες και ειναι 640*480 DivX άκι απρόσκοπτα. Ανοίγεις Aperture Library με 60 GB φωτος σε νανοσεκόντς... Δε συζητάμε πως είναι η beta του Starcraft 2 σε αυτη την ανάλυση...

αυτό ακριβώς με εντυπωσίασε στο Μαc.

Και φυσικά η τυχαία ανακάλυψη μου καθώς στο Word πάτησα Ctrl + κούνησα την ροδέλα. Και βουαλά.

όταν έχεις μία τέτοια ανάλυση http://img696.imageshack.us/img696/1121/2010040955655pm.png

μπορείς ένα avatar, π.χ. το δικό σου, να το δεις ΘΗΡΙΟ http://img402.imageshack.us/img402/1503/2010040961445pmf.png ακόμη και αν έχω ενεργοποιημένη την "μικρή" κάρτα γραφικών για οικονομία ρεύματος... :devil:

Δημοσ.
Έτσι και αλλιώς τα ρίχνεις που τα ρίχνεις, πιες 10 ποτά λιγότερα και πάρε κάτι εξ αρχής.

Κι εγώ ρε μπαγάσα με αυτό το επιχείρημα ξεκινάω κάθε φορά αλλά στο τέλος πίνω και τα 10 ποτά και εκεί γίνεται η τσακουρδελιά όλη.

Δημοσ.

Καταληγω στον i5.

Ετσι και αλλιως φορανε ακριβως τα ιδια πανω και αμα μου τη βαρεσει πεταω τον i7 μετα ετσι?

Πηγα ρωτησα στο Saturn και μου ειπαν αναμονη ενα μηνα. Οσοι εχουν αγορασει εχουν καμια συμβουλη να μου δωσουν?

Κι εγώ ρε μπαγάσα με αυτό το επιχείρημα ξεκινάω κάθε φορά αλλά στο τέλος πίνω και τα 10 ποτά και εκεί γίνεται η τσακουρδελιά όλη.

Χαχαχαχαχαχααχα εχω ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο προβλημα δικε μου......

Δημοσ.
Καταληγω στον i5.

Ετσι και αλλιως φορανε ακριβως τα ιδια πανω και αμα μου τη βαρεσει πεταω τον i7 μετα ετσι?

Πηγα ρωτησα στο Saturn και μου ειπαν αναμονη ενα μηνα. Οσοι εχουν αγορασει εχουν καμια συμβουλη να μου δωσουν?

Εγώ πήρα το πλαίσιο και του λέω πες μου που τον έχεις διαθέσιμο (μένω Πειραιά). Μου ειπαν στο κατάστημα της Κηφισιάς, το έκλεισα πήγα απο εκεί με το μονο φόβο να χωραει το κουτί στο iQ και το τσίμπησα την ίδια μέρα που το αποφάσισα μη τυχόν και βρεθεί κανένας φίλος να με νουθετίσει να μη χαλάω τα λεφτά μου έτσι.

Δημοσ.
Εγώ πήρα το πλαίσιο και του λέω πες μου που τον έχεις διαθέσιμο (μένω Πειραιά). Μου ειπαν στο κατάστημα της Κηφισιάς, το έκλεισα πήγα απο εκεί με το μονο φόβο να χωραει το κουτί στο iQ και το τσίμπησα την ίδια μέρα που το αποφάσισα μη τυχόν και βρεθεί κανένας φίλος να με νουθετίσει να μη χαλάω τα λεφτά μου έτσι.

Αρα πρεπει να ξεκινησω τα τηλεφωνα.

Παντως η αληθεια ειναι οτι δε με χαλαει η αναμονη προλαβω βα σπρωξω και το desktop!

Δημοσ.

γιατί δεν ψάχνεις τους επίσημους resellers????? είναι μακράν καλύτερη επιλογή.

Εμένα μου έδωσαν δωρεάν και ένα σεμινάριο για εξοικείωση με το Mac και δώρο την εγκατάσταση σε virtual machine τα windows 7 64 bit.

---------- Προσθήκη στις 19:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:49 ----------

http://www.isquare.gr/appleproducts/authorised-resellers

Δημοσ.
γιατί δεν ψάχνεις τους επίσημους resellers????? είναι μακράν καλύτερη επιλογή.

Εμένα μου έδωσαν δωρεάν και ένα σεμινάριο για εξοικείωση με το Mac και δώρο την εγκατάσταση σε virtual machine τα windows 7 64 bit.

---------- Προσθήκη στις 19:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:49 ----------

http://www.isquare.gr/appleproducts/authorised-resellers

Γιατι το πλαισιο εχει 12 ατοκες δοσεις. Θελω να δωσω μια γερη προκαταβολη και τα αλλα δοσεις και δεν ξερω αν οι επισημοι resellers το κανουν αυτο.

Δημοσ.

Όχι δε το έκανε αυτό, αυτός που το πήρε.

3 άτοκες λέει... δηλαδή (του λέω) 800€/ μήνα; Τι είμαι ο Κόκκαλης;

Θα εγκαταστήσεις και γουίντος;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...