xaikman Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Γεια χαρα σε ολους! Εχω εναν υπολογιστη με CPU intel core2 Duo E660, 4gb memory, 400gb hard disk και καρτα γραφικων nvidia 9800gt σε μια μητρικη της gigabyte. Την καρτα γραφικων την εχω περιπου 8-9 μηνες και δουλευε μια χαρα, οσπου ξαφνικα αρχισε να ανεβαζει πολυ υψηλες θερμοκρασιες. Εχει δικο της ανεμιστηρακι το οποιο τελευταια κανει υπερβολικο θορυβο! οι θερμοκρασιες οταν παιζω καποιο παιχνιδι ανεβαινουν πανω απο 90c κατι που οδηγει σε επανεκινηση του υπολογιστη. εχω καθαρισει το συστημα, εβαλα αλλο ενα ανεμιστηρακι στο κουτι αλλα δεν εγινε τιποτα. η καρτα συνεχιζει να ''καιγεται''... Δεν εχω κανει overclocking η' να εχω πειραξει κατι αλλο. να υποθεσω οτι η καρτα τα ''εφτυσε'' η' μπορει να συμβαινει κατι αλλο?? Ευχαριστω πολυ!!
Sadamiraq Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Γενικως οι θερμοκρασιες σου στο pc ειναι ικανοποιητικες η καιγονται και τα υπολοιπα μερη?Γιατι αν ειναι ετσι τοτε ειναι λογικο να ζεστενεται πιο ευκολα και η καρτα,επισης την εχεις καθαρισει ποτε την ψυκτρα της μπορει να εχει μπουκωσει με σκονες και να μην μπορει να βγαινει ο αερας,αυτο ειναι και το πιο πιθανο,ε και αν μετα απο ολα αυτα συνεχιζει τα ιδια,μαλλον παει για rip
xaikman Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 οι υπολοιπες θερμοκρασιες ειναι φυσιολογικες, μονο η καρτα γραφικων χτυπαει κοκκινο. τα εχω καθαρισει ολα οσο πιο καλα γινοταν. Οπως ειπα το ανεμιστηρακι της καρτας κανει πλεον υπερβολικο θορυβο -ακομα και σε χαμηλες στροφες. μαλλον τα επαιξε η καρτα λοιπον....
Sadamiraq Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Για να κανει θορυβο στις χαμηλες στροφες οπως λες την εχει πιεει το ανεμιστηρι και οχι η καρτα,απλως μαλλον δεν την ψυχει καλα πια γιαυτο και η υπεθερμανση,δοκιμασε να παρεις ενα ανεμηστιρα αλλο 8αρι 12αρι την εχεις και βαλτον να βαραει μεσα στο ανεμιστηρα,αμα δεις να υπαρχει καποια αισθητη πτωση θερμοκρασιας τοτε θα ξερεις οτι δεν ειναι απο την καρτα
xaikman Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 βασικα το εχω κανει και αυτο... εχω ηδη συνδεσει αλλο ενα ανεμιστηρακι, ανοιξα το κουτι κτλ.... τιποτα.... κι εγω στην αρχη το ανεμιστηρακι σκεφτηκα αλλα μετα απο ολα αυτα να ανεβαζει παλι θερμοκρασια.... επομενη κινηση... καταψυξη!!!!
Sadamiraq Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δεν καταβες παρτο στα χερια σου και κρατα το ετσι ωστε να βαραει τον αερα αμεσως στην καρτα πανω στο ανεμηστιρα και δες το ετσι μετα απο κανα 5λεπτο τις θερμοκρασιες,εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι προβλημα απο την κακη ψυξη του ανεμηστιριου και οχι προβλημα της καρτας
xaikman Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Αυτο εχω κανει... το εχω στερεωσει ετσι ωστε να βαραει ακριβως οπως λες... και οχι για 5 λεπτα αλλα εδω και αρκετες μερες! η αληθεια ειναι πως ενω στην αρχη εκανε επανεκκινηση καθε 5 λεπτα, μετα απο το ανεμιστηρακι κανει καθε 15!! κατι ειναι κι αυτο!
blacksuede Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 άλλαξε όλη την ψύκτρα της να ηρεμήσεις..... η 4850 έκανε shutdown το pc στους 105 C , τώρα με την χάλκινη παίζει μαξ 65 σε κουτί κύβο...και idle από 55 59 στους 44.... http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650637&u=THERMALTAKE-CL-G0102-DUORB
d3m0n Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Rma στο κατάστημα που την πήρες αν έχεις ακόμα εγγύηση. Θα στην αλλάξουν 100%.
xaikman Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 ευτυχως ειναι ακομα στην εγγυηση! αν ειναι θα την στειλω για αλλαγη! ευχαριστω πολυ ολους σας!
kanesaxo Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Επειδη διαβασα στο το θεμα ψυξης που ανεφερες,εβγαλες την καρτα γραφικων να την πιασεις στα χερια σου και να την καθαρισεις? επειδη ανεφερες πως το κανες για το υπολοιπο πισι. Κι εγω σε ιδια περιπτωση με την δικη σου,ειχε γεμισει σκονη η ψυκτρα απο μεσα,και ειχε πιασει μουργα το ανεμιστηρακι κι εκανε θορυβο...και 95 βαθμους θερμοκρασια. Τα ξηλωσα ολα,τα καθαρισα κι ολα οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.