kdiamant Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Ερώτηση 1: πόσσες εφαρμογές μπορούν να τρέχουν ταυτόχρονα; Ερώτηση 2: Αν έχει περιορισμό τότε απο εκεί και πέρα τι γίνεται; (δηλαδή ποιά θα κλήσει και ποια θα τρέχει στο background) Ερώτηση 3: Έχω iPhone και είμαι συνδεδεμένος με wifi αλλά χωρίς να έχω στο κινητό κάρτα sim. Μιλάω μέσω ενός προγράμματος στο msn και ξαφνικά λέω ας παίξω ενα game χωρις να κάνω logout απο τη εκάστοτε εφαρμογή για msn. Θα λαμβάνω σε πραγματικό χρόνο τα μηνύματα στο msn? Αυτά για να καταλάβω λίγο καλύτερα την υλοποίηση του multitasking.
nikosgalis Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Κάθε αλλαγή στα προιόντα Apple, μυρίζει "θέλουμε και αλλά από τα λεφτά σας". Απλά βρήκαν τρόπο να βάλουν χέρι στα λεφτά που βγάζουν οι devs από τα apps. Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά μέχρι τώρα το 100% από τα λεφτά το έπαιρναν οι devs εε; Γιατί να μην πάρει και η apple το 40%; Ωραίο feature, one of the 7, πως θα βγάλει και άλλα λεφτά η apple Αυτό το πράγμα δεν το καταλαβαίνω, ειλικρινά. Δεν μπορώ να καταλάβω, δηλαδή, γιατί είναι κακό να βγάζει κάποιος χρήματα. Εσείς, που κατηγορείτε την Apple, δεν δουλεύετε κάπου ? Δεν έχετε έναν μισθό ? Δεν θα θέλατε και μεγαλύτερο μισθό για να πάρετε καλύτερο κινητό, PC, home theater, αυτοκίνητο, σπίτι ? Εκτός αν είστε μοναχοί και ζείτε με φακές και ελιές, και σνομπάρετε τον καταναλωτισμό. Τι διαμονοποίηση του κέρδους είναι πια αυτή. Το κέρδος δεν είναι κακό, εκτός κάποιος σε κοροιδεύει για να σου πάρει τα χρήματα. Σου πουλάει κάτι κακό, ημιτελές ή χαλασμένο, και εσύ καλείσαι να το πληρώσεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε κάτι πρωτοποριακό (θα εξηγήσω παρακάτω), και είναι δίκαιο να υπάρχει ανταμοιβή για αυτό. Παράγουν κάτι, και πληρώνονται για το προϊόν τους. Δεν είναι βασική αρχή της οικονομίας αυτή ? Η διαφήμιση όπως και να την φτιάξεις είναι πάντα ενοχλητική και ιδιαίτερα στα κινητά Καταρχήν διαφημίσεις θα προβάλλονται σε όσες από τις δωρεάν εφαρμογές, το επιλέξει ο developer. Με λίγα λόγια, δεν θα βλέπεις τις -ενοχλητικές- διαφημίσεις, όσο χρησιμοποιείς το τηλέφωνό σου, ή όσο επιλέγεις να κατεβάζεις τις full εκδόσεις των προγραμμάτων (και να πληρώσεις για αυτές) και όχι τις δωρεάν. Δηλαδή τί θέλεις ? Να δουλεύει δωρεάν η Apple, οι κατασκευαστές των τηλεφώνων, οι developers των εφαρμογών, οι ιδιοκτήτες του περιεχομένου (πχ δημοσιογράφοι των New York Times) και όλοι οι υπόλοιποι της αλυσίδας, ώστε να μην βλέπεις εσύ διαφημίσεις ??? Θα δούλευες εσύ δωρεάν για να μου παρέχεις εσύ μια υπηρεσία κάθε μήνα ? Αν ναι, you are hired ! Στείλε μου PM. iAd - μεγάλη μπούρδα, χάρηκε ο jobs που είναι interactive? Έφερε ένα παράδειγμα όπου μέσα σε 30mins θα πεταγόντουσαν 10 διαφημίσεις... Δεν με αφήνουν να αγιάσω ένα πράγμα. Εκεί που το είχα δει πιο ψύχραιμα έρχεται ως Jobs και πετάει ένα απίστευτο feature όπως το iAd που σου παρουσιάζει και ότι είναι και καλά για το καλό του χρήστη άσχετα αν λέει τη μαγική λέξη "opportunities" που θα έχουν οι devs/διαφημιζόμενοι.Δε λέω καλά κάνει από τη δικιά του τη σκοπιά αλλά μην το πετάς ρε φίλε και σαν feature βγάζει μάτι. Είναι μετά να ηρεμήσεις; Μα καλά, μόνο εγώ το βλέπω έτσι; Επειδή έκατσα και είδα όλο το presentation, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. Όχι μόνο δεν είναι μπούρδα το iAD, αλλά τολμώ να πω ότι επανεφευρίσκει τις διαφημίσεις ο Jobs (όπως επανεφήυρε το κινητό, και το iPad). Κι εγώ ο ίδιος ως developer, θα ήθελα να βγάλω μια εφαρμογή, και να πληρώσω το ενοίκιό μου, με τα χρήματα που θα έβγαζα από τις διαφημίσεις της. Αν δεν "πουλούσαν" οι διαφημίσεις, δεν θα μπορούσα να πληρώσω το ενοίκιό μου, και δεν θα συνέχιζα να βάζω εφαρμογές (για να τις κατεβάσεις εσύ δωρεάν και να τις απολαμβάνεις. Και οι σημερινές διαφημίσεις δεν πουλάνε. Εμένα μου χάρισαν (= δεν πλήρωσα) την εφαρμογή "ΤΑ ΝΕΑ" (κάποιοι εργάζονται και πληρώνονται στον ΔΟΛ για να διαβάζω εγώ τις ειδήσεις ξάπλα στον καναπέ) και ευελπιστούν να βγάλουν κάποια έσοδα από τις διαφημίσεις. Ε με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα (κλείνει η εφαρμογή και σε στέλνει στον Safari) απλά με απωθούν. Δεν θα κάνω ποτέ κλικ στο banner γιατί δεν θέλω να με πετάξει από την εφαρμογή. Ο Jobs λοιπόν, πραγματικα κάνει πλέον τις διαφημίσεις πολύ περισσότερο ελκυστικές. Και προσπερνάει ένα κάρο εταιρίες που ασχολούνται εδώ και χρόνια με το αντικείμενο, όπως προσπέρασε την ΝΟΚΙΑ και όλες τις άλλες. Και αν έκαναν 5 στους εκατό κλικ στη διαφήμιση, τώρα θα κάνουν 15. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερα έσοδα σε εμένα. Άρα, θα συνεχίζω να βγάζω εφαρμογές, και θα συνεχίσεις να τις απολαμβάνεις (ναι εσύ !) δωρεάν. Θα συνεχίσει ο δημοσιογράφος στα ΝΕΑ να γράφει, και να έχει μισθό, για να έρθει μετά σε εσένα, και να σου πληρώσει κάτι για το δικό σου προϊόν, και να συνεχίσεις να έχεις κι εσύ μισθό. Ε αυτός ο άνθρωπος που θα το καταφέρει αυτό, δικαιούται το μερίδιό του. Θυμίζω, ότι ένας άνθρωπος, ήρθε και πήρε ένα αντικείμενο που προϋπήρχε (ΝΟΚΙΑ, Ericsson, Motorola) και του έδωσε εντελώς καινούρια σημασία. Το ίδιο συνέβει με το iPOD (mp3 players υπήρχαν και πριν από αυτό). Και αυτό δημιούργησε (ή διατήρησε) εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Θέσεις στην Apple, στα εργοστάσια παραγωγής, στη διακίνηση του προϊόντος, στην προώθηση του προϊόντος (διαφημιστές), στην πώλησή τους. Έδωσε μια πλατφόρμα σε χιλιάδες developers να φτιάξουν τη δική τους εφαρμογή και σε μεγάλες εταιρίες (ΜΜΕ, εκδοτικούς οίκους, μουσική βιομηχανία, κλπ) άλλο ένα κανάλι για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Ε ας μην είμαστε μηδενιστές όλου αυτού του εγχειρήματος. Η μιζέρια και ο αρνητισμός δεν έχει βοηθήσει κανένα. Ρίχνοντας πέτρες στους πρωτοπόρους, θα είχαμε μείνει στην εποχή των σπηλαίων... ("και γιατί να πηγαίναμε στο φεγγάρι άλλωστε ?") Over and out ΥΓ. Επειδή όσο γράφω είδα κι άλλα posts για τις διαφημίσεις. Αν θέλεις να μην βλέπεις διαφημίσεις, πάρε την full έκδοση ! Έχεις την επιλογή, όπως άλλωστε μπορείς να επιλέξεις την NOVA για να δεις 2 ωρες ταινίας χωρίς διακοπές. Αλλά θα ... πληρώσεις. Δεν μπορείς όμως να έχεις την απαίτηση να σου δίνει ο άλλος δωρεάν υπηρεσίες, χωρίς αντάλλαγμα, αφού ούτε κι εσυ το κάνεις σε καμία περίπτωση !!!
Radiatedsoul Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Αν αγορασω το νεο iphone που θα βγει το καλοκαιρι, υπαρχει τροπος να μεταφερω τα παντα απο το παλιο μου iphone στο καινουριο; Ενωω ομως να μεταφερω τα παντα, απο εφαρμογες, σωσηματα μεσα στις εφαρμογες, φωτο, επαφες κτλ. Δε θελω δηλαδη να παρω το νεο iphone και να προσπαθω να θυμηθω τι εφαρμογες ειχα στο παλιο για να τις ξαναπερασω. Γινεται αυτο και αν ναι, με ποιον τροπο; Sent from my iPhone using Insomnia.app
Exoskeletor Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 ρε καλεσε γιωργο που σου λεω να πουμε, τι βρεθηκαν πολλα αποτελεσματα λες στον hal
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 α) Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν έχω iphone και για αυτό πετάγομαι και λέω τη γνώμη μου εκτός και αν μου το απαγορεύσουν. Οι λόγοι που δεν "πάμε" την apple είναι λίγο πολύ γνωστοί δεν χρειάζονται ανάλυση One who purposely and deliberately (that purpose usually being self-amusement) starts an argument in a manner which attacks others on a forum without in any way listening to the arguments proposed by his or her peers. He will spark of such an argument via the use of ad hominem attacks (i.e. 'you're nothing but a fanboy' is a popular phrase) with no substance or relevence to back them up as well as straw man arguments, which he uses to simply avoid addressing the essence of the issue. Ο ορισμός της συμπεριφοράς σου στο Urban Dictionary παραπέμπει στο troll. Διάλεξε εάν θες να χαρακτηρίζεσαι έτσι ή όχι. β) Αν πιστεύεις ότι δεν υπερασπίζεσαι τα οικονομικά της apple κάνε ένα poll γιατί εγώ μόνος μου δεν φτάνω για να σου το δώσω να το καταλάβεις. Για άλλη μία φορά επιδεικνύεις αδυναμία κατανόησης: δεν υπερασπίζομαι τα οικονομικά κανενός πλην του εαυτού μου. Άλλο υπερασπίζομαι και άλλο δεν αντιτίθεμαι, καιρός να μάθεις τη διαφορά. Συγνώμη λάθος μου.Το μπέρδεψα εγώ γιατί το είχε ανάμεσα στα άλλα 6 feautres για τους devs. Τα features είναι επτά (7), εκ των οποίων τα περισσότερα απευθύνονται στους τελικούς χρήστες, κάποιο σε network administrators (εκτός εάν προσπαθείς να μας πεις ότι τα security features...) και το iAd στους developers. Εάν δεν μπαίνεις στον κόπο να σπαταλήσεις την ελάχιστη νοητική προσπάθεια που χρειάζεται προκειμένου να αντιληφθείς τις παραπάνω διαφορές, λυπάμαι αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα της Apple ή δικό μου, είναι πρόβλημα δικό σου.
Nightstrike Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Καλά τι σημασία έχει σε ποιόν απευθύνετε το iad στην παρουσίαση? Δεν επηρεάζει τον χρήστη? Δεν μπορούμε να το κρίνουμε? Δεν μπορούμε να πούμε ότι πριν το 4.0 δεν είχαμε διαφημίσεις και μετά έχουμε και δεν μας αρέσει αυτό? Δεν με νοιάζει που μπορεί αν είναι λίγο φτηνότερο το app (πράγμα που δεν είναι και σίγουρο) gizmodo - iAd Κάποιος έλεγε ότι όταν πατάς τα σημερινά ads σε βγάζει στον safari και σου κλείνει την εφαρμογή. Παίζει ένας από τους λόγους που βγάλανε το multitasking να είναι και αυτός!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Καλά τι σημασία έχει σε ποιόν απευθύνετε το iad στην παρουσίαση? Δεν επηρεάζει τον χρήστη? Δεν μπορούμε να το κρίνουμε? Δεν μπορούμε να πούμε ότι πριν το 4.0 δεν είχαμε διαφημίσεις και μετά έχουμε και δεν μας αρέσει αυτό? [...] Μάλλον δεν παρακολούθησες τη συζήτηση εξ' αρχής, ψάξε λίγο πιο πάνω για να μπεις στο νόημα. Hint: Το μέλος Nomedor εξανέστη επειδή ο Steve Jobs παρουσίασε, ως feature για τον τελικό χρήστη του OS 4.0 το iAds. Του εξηγώ ότι το συγκεκριμένο feature δεν απευθύνεται στον τελικό χρήστη και αδυνατεί ακόμη και τώρα να το καταλάβει. Read it and weep. Κάποιος έλεγε ότι όταν πατάς τα σημερινά ads σε βγάζει στον safari και σου κλείνει την εφαρμογή. Παίζει ένας από τους λόγους που βγάλανε το multitasking να είναι και αυτός! Μπράβο, γι'αυτό το βγάλανε το multi-tasking. Είσαι μέγας! Και μετά καταστρέψανε τη συγκεκριμένη λειτουργία με τα iAds που είναι interactive και δεν χρειάζονται multitasking! Είναι παντελώς ηλίθιοι κι εσύ είσαι μέγας (δις)!
Nomedor Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 για άλλη μια φορά παραποιείς κάτι για να το παρουσιάσεις όπως σε βολεύει. Γιατί σύμφωνα με τον ορισμό αυτό θα έπρεπε να σου κάνω επίθεση εγώ ενώ τώρα γίνεται το ακριβός αντίθετο. Εγώ εκφράζω τις απόψεις μου κι εσύ κάνεις τόσες επιθεσεις. Με αναγκάζεις ίσα-ίσα να ερθω εγώ σε προσωπική αντιπαράθεση μαζί σου ενώ μέχρι τώρα δεν το επιδίωξα ούτε μια φορά χωρίς πρώτα να το έχεις κάνει εσύ(το αποφεύγω να το ξεκινήσω μιας και είσαι mod). Εσύ επιμένεις να ασχολείσαι με το βαθύτερο νόημα σε αν εχω εχω προσωπικό πρόβλημα αντί να παραθέτεις επιχειρήματα για το αν είναι καλό το OS4 ή όχι κάνοντας σωστό διάλογο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 για άλλη μια φορά παραποιείς κάτι για να το παρουσιάσεις όπως σε βολεύει. Γιατί σύμφωνα με τον ορισμό αυτό θα έπρεπε να σου κάνω επίθεση εγώ ενώ τώρα γίνεται το ακριβός αντίθετο. Εγώ εκφράζω τις απόψεις μου κι εσύ κάνεις τόσες επιθεσεις. Με αναγκάζεις ίσα-ίσα να ερθω εγώ σε προσωπική αντιπαράθεση μαζί σου ενώ μέχρι τώρα δεν το επιδίωξα ούτε μια φορά χωρίς πρώτα να το έχεις κάνει εσύ(το αποφεύγω να το ξεκινήσω μιας και είσαι mod). Εσύ επιμένεις να ασχολείσαι με το βαθύτερο νόημα σε αν εχω εχω προσωπικό πρόβλημα αντί να παραθέτεις επιχειρήματα για το αν είναι καλό το OS4 ή όχι κάνοντας σωστό διάλογο. Καλά, ό,τι πεις. Βλέπω τα προηγούμενά σου επιχειρήματα (για παράδειγμα αυτό για το iAd και ότι απευθύνεται στον... τελικό χρήστη) και διαπιστώνω την πλούσια επιχειρηματολογία σου. Όσο για το ότι είμαι mod, τι σχέση έχει; Σου απαγόρευσε ποτέ κανείς να γράψεις την άποψή σου; Τιμωρήθηκες ποτέ για την έκφραση διαφορετικής άποψης; Εκτός εάν είναι άλλος ένας τρόπος υπεκφυγής. Δεν πειράζει, συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια.
nikosl Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Για τον ίδιο λόγο που δίνεις παρόμοια (τουλάχιστον) λεφτά σε υπολογιστές, internet κλπ. και τρως στην μάπα πολύ περισσότερες και χειρότερες διαφημήσεις. Ικανοποιημένος? Από πότε στο pc πληρώνω νταβατζιλίκι στην microsoft για κάθε εφαρμογή που εγκαθιστώ? Από πότε μου πετάει η ms διαφημίσεις στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ? Ξεχνάς στο pc έχω και την επιλογή για ad block. Εξ αρχής όμως η σύγκρισή του iphone με υπολογιστή είναι άτοπη. Εγώ δεν μίλησα για pc. Είπα το απλό. Πληρώνω την apple 600€ για συσκευή. Πληρώνω νταβατζιλίκι στην apple μέσω του παρόχου μου κάθε πρώτη του μήνα. Πληρώνω στην apple νταβατζιλίκι για κάθε app που εγκαθιστώ. Γιατί πρέπει να φάω στην μάπα ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ από τη στιγμή που σκάω τόσα λεφτά στην apple κάθε χρόνο? Χάρη μου κάνουνε δλδ, ή τσάμπα μου δώσανε το κινητό?
Nomedor Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δεν σε είπα ότι το έκανες. Ίσα ίσα είπα ότι για αυτό το λόγο εγώ αποφεύγω να ξεκινησω ευθεία αντιπαράθεση μαζί σου με αποτέλεσμα να μην ισχύει ο ορισμός του τρολαρισματος. Αμα είχα σκοπό να τρολαρω θα έλεγα αλλά πράγματα πχ πως και το θυμήθηκαν μετ; από 3 χρόνια σνομπαρισματος το multitouch. folders lol και τα λοιπα. Εμένα έπιασες από τα μούτρα και όχι εγώ εσένα.
Mercyful_Fate Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, αν και μάλλον θα το αρνηθείς και αυτό. Από πότε στο pc πληρώνω νταβατζιλίκι στην microsoft για κάθε εφαρμογή που εγκαθιστώ? Αν εσύ θεωρείς νταβατζιλίκι την χρηματική τιμή μιας εμπορικής εφαρμογής, τότε τι να σου πω. Μην την αγοράζεις αν δεν θες, δεν σε αναγκάζει κανένας. Από πότε μου πετάει η ms διαφημίσεις στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ? Ξεχνάς στο pc έχω και την επιλογή για ad block. Εξ αρχής όμως η σύγκρισή του iphone με υπολογιστή είναι άτοπη. Υπάρχουν εφαρμογές που σου διατίθενται δωρεάν με αντάλλαγμα την προβολή ενός/δύο διαφημιστικών banners. Αν δεν είχαν τα banners πιθανόν δεν θα στα δίνανε δωρεάν, αλλά έναντι κάποιου ποσού. Για να μην μιλήσω για το 99% των σελίδων στο Internet που έχουν διαφημίσεις (μερικές σε βαθμό αηδίας). Εγώ δεν μίλησα για pc. Είπα το απλό. Πληρώνω την apple 600€ για συσκευή. Πληρώνω νταβατζιλίκι στην apple μέσω του παρόχου μου κάθε πρώτη του μήνα. Πληρώνω στην apple νταβατζιλίκι για κάθε app που εγκαθιστώ. Έχεις ψυχολογικό με το νταβατζιλίκι, ε? Μήπως θεωρείς νταβατζιλίκι και τα λεφτά που δίνει σε αμάξια (αν έχεις), συσκευές, καφέδες ή άλλες ασχολίες? Αν ναι, έχεις πρόβλημα, να το κοιτάξεις. Αν όχι, τότε απλώς είσαι προκατειλημμένος ως προς συγκεκριμένες εταιρίες (Apple καλή ώρα). Απο κει και πέρα, πληρώνεις 600 ευρώ για να αγοράσεις μια συσκευή, δεν πληρώνεις κανέναν νταβατζή. Αν δεν την χρειάζεσαι και παρ' όλα αυτά πληρώνεις το "νταβατζιλίκι", τότε να πας να κοιταχτείς. Πληρώνεις τον πάροχό σου για να σου δίνει ομιλία, sms και mobile internet, δεν πληρώνεις κανέναν νταβατζή. Αν δεν την χρειάζεσαι και παρ' όλα αυτά πληρώνεις το "νταβατζιλίκι", τότε να πας να κοιταχτείς. Πληρώνεις τους developers που φτιάχνουν τα apps και την Apple επειδή προσφέρει ένα ΚΕΝΤΡΙΚΟ μαγαζάκι με αυτοματοποιημένες υπηρεσίες για να κατεβάζεις εσύ χρήστη μου τα apps αυτά όσο πιο ανώδυνα και εύκολα γίνεται, δεν πληρώνεις κανέναν νταβατζή. Αν δεν χρειάζεσαι τα apps και παρ' όλα αυτά πληρώνεις το "νταβατζιλίκι", τότε να πας να κοιταχτείς. Επίσης, αν δουλέυεις κάπου, την Δευτέρα το πρωϊ που θα πας στη δουλιά σου να πεις στο αφεντικό σου να μην συνεχίσει να πληρώνει το νταβατζιλίκι που του πουλάς. Αντ' αυτού να του πεις ότι από δω και στο εξής θα δουλεύεις δωρεάν, αρκεί να σου εξασφαλίζει ένα σάντουιτς για μεσημεριανό φαγητό. Γιατί πρέπει να φάω στην μάπα ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ από τη στιγμή που σκάω τόσα λεφτά στην apple κάθε χρόνο? Χάρη μου κάνουνε δλδ, ή τσάμπα μου δώσανε το κινητό? Για να παίρνεις δωρεάν εφαρμογές που χωρίς διαφημίσεις θα τις πλήρωνες. Αλλά ξέρω, αν δεν είχε διαφημίσεις που αναγκαζόσουν να τις αγοράζεις, πάλι θα γκρίνιαζες για νταβατζιλίκια και άλλα τέτοια σαχλά.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δεν σε είπα ότι το έκανες. Ίσα ίσα είπα ότι για αυτό το λόγο εγώ αποφεύγω να ξεκινησω ευθεία αντιπαράθεση μαζί σου με αποτέλεσμα να μην ισχύει ο ορισμός του τρολαρισματος. Αμα είχα σκοπό να τρολαρω θα έλεγα αλλά πράγματα πχ πως και το θυμήθηκαν μετ; από 3 χρόνια σνομπαρισματος το multitouch. folders lol και τα λοιπα. Εμένα έπιασες από τα μούτρα και όχι εγώ εσένα. Καλώς, ό,τι πεις. Είναι προφανές ότι επιθυμείς να αντιπαρατεθείς προσωπικά μαζί μου. Λυπάμαι αλλά, υπό αυτό το πρίσμα, δεν το συνεχίζω, δεν θα επιτρέψω να γίνει το συγκεκριμένο thread και το forum πεδίο προσωπικής διαμάχης. Καλή συνέχεια.
nikosl Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, αν και μάλλον θα το αρνηθείς και αυτό. Αν εσύ θεωρείς νταβατζιλίκι την χρηματική τιμή μιας εμπορικής εφαρμογής, τότε τι να σου πω. Μην την αγοράζεις αν δεν θες, δεν σε αναγκάζει κανένας. Υπάρχουν εφαρμογές που σου διατίθενται δωρεάν με αντάλλαγμα την προβολή ενός/δύο διαφημιστικών banners. Αν δεν είχαν τα banners πιθανόν δεν θα στα δίνανε δωρεάν, αλλά έναντι κάποιου ποσού. Για να μην μιλήσω για το 99% των σελίδων στο Internet που έχουν διαφημίσεις (μερικές σε βαθμό αηδίας). Έχεις ψυχολογικό με το νταβατζιλίκι, ε? Μήπως θεωρείς νταβατζιλίκι και τα λεφτά που δίνει σε αμάξια (αν έχεις), συσκευές, καφέδες ή άλλες ασχολίες? Αν ναι, έχεις πρόβλημα, να το κοιτάξεις. Αν όχι, τότε απλώς είσαι προκατειλημμένος ως προς συγκεκριμένες εταιρίες (Apple καλή ώρα). Απο κει και πέρα, πληρώνεις 600 ευρώ για να αγοράσεις μια συσκευή, δεν πληρώνεις κανέναν νταβατζή. Αν δεν την χρειάζεσαι και παρ' όλα αυτά πληρώνεις το "νταβατζιλίκι", τότε να πας να κοιταχτείς. Πληρώνεις τον πάροχό σου για να σου δίνει ομιλία, sms και mobile internet, δεν πληρώνεις κανέναν νταβατζή. Αν δεν την χρειάζεσαι και παρ' όλα αυτά πληρώνεις το "νταβατζιλίκι", τότε να πας να κοιταχτείς. Πληρώνεις τους developers που φτιάχνουν τα apps και την Apple επειδή προσφέρει ένα ΚΕΝΤΡΙΚΟ μαγαζάκι με αυτοματοποιημένες υπηρεσίες για να κατεβάζεις εσύ χρήστη μου τα apps αυτά όσο πιο ανώδυνα και εύκολα γίνεται, δεν πληρώνεις κανέναν νταβατζή. Αν δεν χρειάζεσαι τα apps και παρ' όλα αυτά πληρώνεις το "νταβατζιλίκι", τότε να πας να κοιταχτείς. Επίσης, αν δουλέυεις κάπου, την Δευτέρα το πρωϊ που θα πας στη δουλιά σου να πεις στο αφεντικό σου να μην συνεχίσει να πληρώνει το νταβατζιλίκι που του πουλάς. Αντ' αυτού να του πεις ότι από δω και στο εξής θα δουλεύεις δωρεάν, αρκεί να σου εξασφαλίζει ένα σάντουιτς για μεσημεριανό φαγητό. Για να παίρνεις δωρεάν εφαρμογές που χωρίς διαφημίσεις θα τις πλήρωνες. Αλλά ξέρω, αν δεν είχε διαφημίσεις που αναγκαζόσουν να τις αγοράζεις, πάλι θα γκρίνιαζες για νταβατζιλίκια και άλλα τέτοια σαχλά. Όταν αγοράζω εφαρμογές, πληρώνω τον δημιουργό της εφαρμογής, όχι την εταιρεία του λειτουργικού. Τον δημιουργό του λειτουργικό ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΑ μια φορά όταν αγόρασα λειτουργικό. Όταν πληρώνω καπέλο σε κάθε εφαρμογή, καπέλο στο συμβόλαιο και μου βάζει τώρα και διαφημίσεις από τις οποίες πάλι μεγάλο ποσό θα παίρνει η apple, αυτό λέγεται νταβατζιλίκι. Νταβατζιλίκι που πλήττει τους δημιουργούς και τον τελικό χρήστη.
Mercyful_Fate Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Όταν αγοράζω εφαρμογές, πληρώνω τον δημιουργό της εφαρμογής, όχι την εταιρεία του λειτουργικού. Τον δημιουργό του λειτουργικό ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΑ μια φορά όταν αγόρασα λειτουργικό. Όταν πληρώνω καπέλο σε κάθε εφαρμογή, καπέλο στο συμβόλαιο και μου βάζει τώρα και διαφημίσεις από τις οποίες πάλι μεγάλο ποσό θα παίρνει η apple, αυτό λέγεται νταβατζιλίκι.Νταβατζιλίκι που πλήττει τους δημιουργούς και τον τελικό χρήστη. 1ον: Το 30% της τιμής που πληρώνεις πάει στην Apple για το App Store, όχι για το iPhone. 2ον: τον δημιουργό του λειτουργικού τον πληρώνεις όταν αγοράζεις το iPhone, αλλά εσύ και αυτό το θεωρείς νταβατζιλίκι. Να πας λοιπόν στην Vodafone και να τους ζητήσεις ένα iPhone με 0-50-100 ευρώ. Και μην παραλείψεις να μας πεις πως δέχθηκαν το αίτημά σου. 3ον: Ποσοστά επί του συμβολαίο κινητής τηλεφωνίας παίρνει ως αντάλλαγμα για να παρέχει αποκλειστικότητα διάθεσης της συσκευής. Μια εμπορική συμφωνία είναι μεταξύ δύο εταιριών, η οποία ποσώς θα έπρεπε να σε νοιάζει. Και στο κάτω κάτω, αν θεωρείς ότι η τιμή του συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας είναι ακριβή λόγω αυτού του "καπέλου", μην την αγοράζεις. Γιατί σκας? 4ον: πως πλήττεται ο δημιουργός όταν δημιουργούνται opportunities για περισσότερα/διαφορετικά έσοδα, και ο χρήστης όταν δημιουργούνται opportunities για περισσότερες δωρεάν εφαρμογές? Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα