Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν υπηρχε το app store πως θα αγοραζες τις εφαρμογες; Θα στις εστελνε ο developer σπιτι σου με courier, η μηπως θα τις αγοραζες απο καταστηματα τυπου πλαισιο;

Απο οποιο μαγαζι και να τις αγοραζες θα πληρωνες και το κερδος του καταστηματος.

Στο app store πληρωνεις 30% καπελο για τα λειτουργικα εξοδα του, επειδη σε αυτη τη ζωη τιποτα δεν ειναι τσαμπα.

Βεβαια θα μου πεις , γιατι οι εφαρμογες να πωλουνται μονο μεσα απο app store και οχι μεσω καποιου αλλου store;

Αυτο ειναι μονοπωλειο και πρεπει να φαει προστημο για μονοπωλιακες τακτικες.

Αυτο το εχω σκεφτει αλλα δεν εχω βρει καποια απαντηση περιμενω να δω τι θα γινει στο μελλον

Sent from my iPhone using Insomnia.app

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Ολοι ξέρουν οτι η apple ειναι dead στο άμεσο μέλλον απο όποια πλευρά να το κοιτάξει κανείς.

.

.

Η Apple κανει οτι μπορεί για να βγαλει χρήματα πριν ξεπέσει η δόξα τις.

Αυτή σου η δήλωση θα μείνει στην ιστορία.

Να την ξαναθυμηθείς σε μερικά χρόνια ;-)

Δημοσ.
Ολοι ξέρουν οτι η apple ειναι dead στο άμεσο μέλλον απο όποια πλευρά να το κοιτάξει κανείς.

Οι υπολογιστές του σήμερα ξεκινάνε απο τα 100 ευρω σε 5 χρόνια απο τώρα θα σου χαρίζουν pc & pc εστι windows linux hacintosh και ολα τα αλλα λειτουργικά συστήματα του κόσμου.

Η Apple κανει οτι μπορεί για να βγαλει χρήματα πριν ξεπέσει η δόξα τις.

Σήμερα με διαφημίσεις αύριο με και εγω δεν ξέρω τι.

Και η google μην σου πω...

Δημοσ.

Ναι αλλά αν υπήρχε δυνατότητα για εναλλακτικά market η και παροχή της εφαρμογής από το site του developer οι εφαρμογές θα ήταν χωρίς καπέλο. Ειδικά από το site του developer. Ο ανταγωνισμός θα έφερνε ακόμα και μείωση των τιμών και του ποσοστού προμήθειας. Αλλά γενικά είναι θέμα επιλογής πού αφήνεις στον χρήστη. Για αυτό αναφέρεται και ως νταβατζιλίκι.

Δημοσ.
Ναι αλλά αν υπήρχε δυνατότητα για εναλλακτικά market η και παροχή της εφαρμογής από το site του developer οι εφαρμογές θα ήταν χωρίς καπέλο. Ειδικά από το site του developer. Ο ανταγωνισμός θα έφερνε ακόμα και μείωση των τιμών και του ποσοστού προμήθειας

Και θα γινει οτι εγινε με τα windows, πειρατεια.

Ενας θα αγοραζει την εφαρμογη και θα την εχουν ταυτοχρονα χιλιαδες στο τσαμπα.

Αποτελεσμα αυτου; τιμες στα υψη και περιορισμο του πληθους των εφαρμογων.

Ενω αν οι εφαρμογες ειναι υπο αυστηρη φυλαξη aka app store; χαμηλες τιμες 0,79 ευρω! και χιλιαδες developers.

Το street fighter για το iphone κανει 5 ευρω ενω για τα windows 50 ευρω!

Ξερουν οι developers πως οτι φτιαξουν για το iphone θα πληρωθουν, αρα βγαζουν καλυτερες εφαρμογες συνεχεια, με ζηλο.

Γιατι να φτιαξει καποιος εφαρμογη για το android? για να μη πληρωθει ποτε; ανοιχτο ειναι μπατε σκυλοι αλεστε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα δεν υπάρχει πειρατεία στο iPhone;

Επίσης το android έχει και λιγο την φιλοσοφία του open source και θα στηριχτεί πολύ στα free apps(έστω και με διαφημίσεις). Όσο θυμάμαι πχ βγήκε το toss it επί πληρωμή και έσκασε το paper toss χωρίς πληρωμή και καλύτερης ποιότητας. Επομενως το πρώτο θα πάει απατο

Ακόμα στο android μπορείς να βρείς δωρεάν από το market πχ. app πού ψάχνεις και κατεβαζεις mp3. Παράνομο μεν αλλά υπάρχει επιλογή. Η πειρατεία είναι θέμα παιδειας και όχι περιοριστικών μέτρων.

ΥΓ την εφαρμογή αυτή την έδειξα σε φιλο με iPhone και έπαθε πλάκα. Δεν είμαι fanboy όλα τα κινητά κάπου υστερούν αλλα πρέπει να αποδεχόμαστε κάποιες φορές τα προβλήματα αφού σίγουρα η επιλογή μας τα είχε αξιολογήσει ως υποδυεστερα από την μη αγορά.

Επεξ/σία από Aztec
Δημοσ.

Βεβαια θα μου πεις , γιατι οι εφαρμογες να πωλουνται μονο μεσα απο app store και οχι μεσω καποιου αλλου store;

Αυτο ειναι μονοπωλειο και πρεπει να φαει προστημο για μονοπωλιακες τακτικες.

Αυτο το εχω σκεφτει αλλα δεν εχω βρει καποια απαντηση περιμενω να δω τι θα γινει στο μελλον

Δεν υπάρχει κανένα θέμα προστίμου, γιατί απλώς η Apple δεν κατέχει καμιά δεσπόζουσα θέση στις αγορές που δραστηριοποιείται. Μη λέμε και ότι θέλουμε.

Αυτή σου η δήλωση θα μείνει στην ιστορία.

Να την ξαναθυμηθείς σε μερικά χρόνια ;-)

Ενώ οι υπόλοιπες είναι λιγότερο "ιστορικές". :lol:

Δημοσ.
Μάλλον δεν παρακολούθησες τη συζήτηση εξ' αρχής, ψάξε λίγο πιο πάνω για να μπεις στο νόημα.

Hint: Το μέλος Nomedor εξανέστη επειδή ο Steve Jobs παρουσίασε, ως feature για τον τελικό χρήστη του OS 4.0 το iAds. Του εξηγώ ότι το συγκεκριμένο feature δεν απευθύνεται στον τελικό χρήστη και αδυνατεί ακόμη και τώρα να το καταλάβει. Read it and weep.

Μπράβο, γι'αυτό το βγάλανε το multi-tasking. Είσαι μέγας! :lol:

Και μετά καταστρέψανε τη συγκεκριμένη λειτουργία με τα iAds που είναι interactive και δεν χρειάζονται multitasking! Είναι παντελώς ηλίθιοι κι εσύ είσαι μέγας (δις)! :lol:

Μάλλον έχω παρακολουθήσει την συζήτηση και εσύ δεν καταλαβαίνεις το νόημα.

Όσο για το Multitasking, το είπα ειρωνικά, δεν μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια γιατί αποφάσισε η apple βάλει multitasking, μάλλον ο ανταγωνισμός την ώθησε και μάλλον το ipad.

hint: αυτό που είπες για το Multitasking το θεωρώ προσωπική επίθεση από έναν moderator-funboy

• Super Moderators
Δημοσ.
Μάλλον έχω παρακολουθήσει την συζήτηση και εσύ δεν καταλαβαίνεις το νόημα.

Μάλιστα, χαίρομαι γιατί έχεις επιχειρήματα. :-)

[...]

hint: αυτό που είπες για το Multitasking το θεωρώ προσωπική επίθεση από έναν moderator-funboy

Έχεις δίκιο, κάθε άποψη που δεν συμφωνεί με τη δική σου είναι εξ ορισμού προσωπική επίθεση. :lol:

Δημοσ.

Τολμώ να προτείνω την παρακάτω εικόνα για μελλοντικό λογότυπο του insomnia...(καλή και χρυσή η Apple αλλά please relax) :-)

4507447443_6072b4ae16_o.jpg

Στο θέμα μας τώρα, ως κάτοχος 3G εδώ και 1,5 χρόνο μπορώ να δηλώσω εξαιρετικά απογοητευμένος από την επικείμενη αναβάθμιση...Αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαν; Σοβαρά; Βλέποντας πχ αυτό το βίντεο που αφορά στο HTC Desire

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=rkwV7FQIa2Q&feature=player_embedded[/ame]

και παρατηρώντας ότι πλέον το αντίστοιχο κινητό με Android κάνει σχεδόν ότι και το Iphone και παράλληλα συμπληρώνει και αρκετές αδυναμίες το Iphone OS, θεωρώ ότι η Apple πρέπει να κάνει σοβαρότερη προσπάθεια για να μην αρχίσει να χάνει πελάτες...

Η παρακάτω έρευνα που αφορά χρήση smartphones στις ΗΠΑ δείχνει στασιμότητα( και μάλιστα μείωση κατά 0,1%) του ποσοστού της Apple και παράλληλα αύξηση κατά 5,2% της χρήσης του Android:

http://comscore.com/Press_Events/Press_Releases/2010/4/comScore_Reports_February_2010_U.S._Mobile_Subscriber_Market_Share

Εγώ προσωπικά έκτος αν αλλάξει κάτι δραστικά με την ανακοίνωση της επόμενης γενιάς Iphone θα την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια προς το Desire.

Δημοσ.

Διαφωνώ με όλα τα παραπάνω... αλλά.... χαχαχαχααχχαχαχαχ έχεις τα ρέστα μου για το τελευταίο! :P

χαχααχα τρελή ατάκα όντως :D

Πάμε να δούμε λίγο τι είπα πιο πάνω, που διαφωνείς στο flash, δεν φταίει η αδυναμία της μπαταρίας, δεν φταίει ότι δεν υλοποιείται λόγο interface (touch), φταίει ότι δεν το κοντρολάρει άμεσα η apple, με λίγα λόγια να στο κάνω λιανά, flash = υπηρεσίες, παιχνίδια, εφαρμογές, interactive περιεχόμενο και άλλα πολλά, όταν έχει το appstore ας πούμε 1.000.000 εφαρμογές, παιχνίδα σε flash θα βρεις τα διπλάσια και τα περισσότερα σχεδόν free, άρα flash yok στο iphone λόγο $υμφερόντων και πάω πάσο αν και δεν συμφωνώ να μου λεει η apple και η κάθε apple τι μπορώ και τι όχι με το κινητό μου.

Α

Παρακάτω ανέφερα την δυσχρηστία του itunes, έχει κάποια features καλά αλλά επειδή είμαι άνθρωπος τις τάξης και τις οργάνωσης σε θέματα αρχείων βρίσκω το itunes να αφήνει πίσω πολύ trash - junk και μλκιούλες, πες μου λίγο έναν καλό λόγο γιατί δεν μπορώ να παω σε έναν φίλο μου να φορτώσω 2 άλμπουμ και πέντε τσόντες που λέει ο λόγος ( :D ) και να φύγω χωρίς να σβήσει όλα τα τραγούδια / φωτογραφίες / παιχνίδια και εφαρμογές που έχω στο κινητό μου;

Πάμε τώρα στο HD2 και το Nexus που πρόκειται για 2 πάρα πολύ καλά κινητά και πιο open.

Επίσης ένα άλλο θέμα που θα ήθελα να συζητήσουμε είναι γιατί δεν μπορώ να φτιάξω εφαρμογές για το iphone από το pcάκι μου;

Και τέλος multitask δεν είναι να μου δίνει 7 τρόπους για να υλοποιήσω τις εφαρμογές μου, κάνει δουλειά δεν λέω αλλά είναι περισσότερο workaround. Όχι γιατι δεν μπορούν να το κάνουν αλλά γιατί το κρατάνε για αργότερα.

Δημοσ.
χαχααχα τρελή ατάκα όντως :D

Πάμε να δούμε λίγο τι είπα πιο πάνω, που διαφωνείς στο flash, δεν φταίει η αδυναμία της μπαταρίας, δεν φταίει ότι δεν υλοποιείται λόγο interface (touch), φταίει ότι δεν το κοντρολάρει άμεσα η apple, με λίγα λόγια να στο κάνω λιανά, flash = υπηρεσίες, παιχνίδια, εφαρμογές, interactive περιεχόμενο και άλλα πολλά, όταν έχει το appstore ας πούμε 1.000.000 εφαρμογές, παιχνίδα σε flash θα βρεις τα διπλάσια και τα περισσότερα σχεδόν free, άρα flash yok στο iphone λόγο $υμφερόντων και πάω πάσο αν και δεν συμφωνώ να μου λεει η apple και η κάθε apple τι μπορώ και τι όχι με το κινητό μου.

Όπως 'εγραψα και σε άλλο topic:

Flash δεν έχει πλήρες ούτε το Android OS ακόμα, και από δοκιμές που έκανα με το nexus (desire rom με flash lite beta), είναι υπερβολικά βαρύ και δεν "βολεύει" ιδιαίτερα για παιχνίδια, αφού δεν αντιλαμβάνεται το mouseover από την οθόνη αφής. Για τα δε videos, θα έλεγα ότι όλα τα βασικά websites έχουν αρχίσει το switch σε HTML5 οπότε δεν βλέπω το Flash σαν μόνο λόγο για αγορά Android τηλεφώνου.

Παρακάτω ανέφερα την δυσχρηστία του itunes, έχει κάποια features καλά αλλά επειδή είμαι άνθρωπος τις τάξης και τις οργάνωσης σε θέματα αρχείων βρίσκω το itunes να αφήνει πίσω πολύ trash - junk και μλκιούλες, πες μου λίγο έναν καλό λόγο γιατί δεν μπορώ να παω σε έναν φίλο μου να φορτώσω 2 άλμπουμ και πέντε τσόντες που λέει ο λόγος ( :D ) και να φύγω χωρίς να σβήσει όλα τα τραγούδια / φωτογραφίες / παιχνίδια και εφαρμογές που έχω στο κινητό μου;

Το όλο πρόβλημα με το itunes sync το καταλαβαίνω σε μερικούς, είναι επειδή δεν χρησιμοποιείτε το itunes για τη μουσική / video συλλογή σας. Το βλέπετε απλά σαν εργαλείο sync του iPhone. Είναι απόλυτα λογικό λοιπόν να έχεις αυτό το κόλλημα και το κατανοώ αλλά εμένα πάλι ο πλήρης έλεγχος του iTunes μου έλλειψε όταν αποχωρίστηκα το iPhone, και προσπαθούσα πως και πως να συγχρονίσω το Nexus One με παρόμοιο τρόπο (βλέπε doubletwist, the missing sync κτλ). Θεωρώ πιο απλό και εύκολο να έχεις ένα μενού από το οποίο να του λες "βάλε μου αυτό και αυτό και αυτό" και να ξέρεις πάντα τι έχεις στη συσκευή σου, παρά να του βάζεις και να του βάζεις αρχεία μόνος σου και μετά από λίγο καιρό να μην ξέρεις τι σου γίνεται. Το έχω πάθει άπειρες φορές όταν είχα WM τηλέφωνα, και παραλίγο να το πάθω τώρα πρόσφατα που είχα το Nexus (σε 2 εβδομάδες που το κράτησα). Το usb stick mode είναι κάτι που θα συμπλήρωνε αρκετά το iPhone (αν και η έλλειψη κλασικής usb port θα το δυσκόλευε γιατί δε θα μπορούσες να βρεις παντού καλώδιο)... αλλά υπάρχει workaround και για αυτό, βλέπε jailbreak για usb stick mode αλλά και κάποιες εφαρμογές free και μη στο appstore για σύνδεση μέσω wifi.

Όσον αφορά για το junk του itunes, τι ακριβώς junk αφήνει;

Επίσης ένα άλλο θέμα που θα ήθελα να συζητήσουμε είναι γιατί δεν μπορώ να φτιάξω εφαρμογές για το iphone από το pcάκι μου;
Σε αυτό έχεις δίκιο. Η Apple θέλει να πληρώσεις και το hw και το sw της για να code-άρεις.

Και τέλος multitask δεν είναι να μου δίνει 7 τρόπους για να υλοποιήσω τις εφαρμογές μου, κάνει δουλειά δεν λέω αλλά είναι περισσότερο workaround. Όχι γιατι δεν μπορούν να το κάνουν αλλά γιατί το κρατάνε για αργότερα.

Είναι ένα workaround με πολύ καλό αποτέλεσμα όσον αφορά μπαταρία, performance κτλ... εμένα προσωπικά με βολεύει περισσότερο από το backgrounder που είχα στο iPhone, και το έβγαλα αμέσως γιατί εκτός του ότι έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα με τις ανοιχτές εφαρμογές, έπεφτε πολύ και η απόδοση αλλά και η μπαταρία πιο γρήγορα. Και για να είμαι ειλικρινής, είμαι ευχαριστημένος όπως φαίνεται το workaround της apple, και περίπου έτσι το περίμενα.

Δημοσ.

paredwse, σε εμένα που έχω ακριβώς την ίδια άποψη με τον Nomedor γιατί δεν απαντάς; Νιώθω παραμελημένος. :-D

Also featuring, ευχαριστώ αυτούς που μου διευκρίνισαν τι είναι το ψεύδο-multitasking. Αν δουλεύει, μια χαρά το βλέπω. Είναι ένας συμβιβασμός, αλλά τι να κάνουμε, δεν είναι και laptop αυτό το μαραφέτι που χωράει στην τσέπη (με το ζόρι, βέβαια).

street-fighter, Κασσάνδρα, απορώ ειλικρινά που είδες την κατάρρευση της Apple. Ήρθε όνειρο προφητικό; Γιατί να στηρίχτηκες σε real-world data δεν παίζει...

NikosGalis, σε ένα πράγμα μόνο διαφωνώ:

δεν είναι κακό το κέρδος. Είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους που είναι κακή. Αυτό είναι το πρόβλημα του καπιταλισμού. Τραβάμε το σχοινί, όσο πάει. Δεν σταματάμε ποτέ αν δεν σπάσει.

Δημοσ.

δεν είναι κακό το κέρδος. Είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους που είναι κακή. Αυτό είναι το πρόβλημα του καπιταλισμού. Τραβάμε το σχοινί, όσο πάει. Δεν σταματάμε ποτέ αν δεν σπάσει.

Αν και δεν είμαι οπαδός του ακραίου καπιταλισμού (άλλωστε κατέρρευσε εκ των έσω το σύστημα), νομίζω ότι υπάρχει ένα καλός κανόνας, που "ελέγχει" αυτούς που το παρατραβάνε στο κέρδος.

Υπάρχει ο ... ανταγωνισμός. Και επειδή πολύ θεωρητικός ακούγεται αυτός ο όρος, θυμίζω ότι όσο ο γίγαντας Microsoft κοιμόταν με τα αρχαία windows mobile 6.5, ήρθε η apple, που παρέδωσε ένα καλό προϊόν σε αξιοπρεπή τιμή, και τους πήρε τα σόβρακα, σαρώνοντας την αγορά.

Αν τώρα, έρθει η Google και πάρει τα σόβρακα της Apple, με καλύτερο συνδυασμό προϊόντος/τιμής, τότε και η Apple θα αλλάξει τακτική.

Με λίγα λόγια, δεν με πειράζει αυτός που αποζητά το μέγιστο κέρδος. Αν δεν έχει αντίπαλο, καλά κάνει. Αν κανένας δεν μπορεί να βγάλει καλύετρο προϊόν, τότε το αξίζει το μέγιστο κέρδος. Αν κανένας γιατρός στην Ελλάδα δεν αναλαμβάνει έναν ασθενή και έρχεται ένας Γάλλος να του χαρίσει άλλα 20 χρόνια ζωής, τότε προφανώς αυτός ο Γάλλος αξίζει το "μέγιστο κέρδος".

[Το πρόβλημα είναι το καρτέλ (βλ. βενζινάδικα), που κρατάει ψηλά τις τιμές χωρίς λόγο, αλλά ας μείνουμε στην τεχνολογία, όπου δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα.]

• Super Moderators
Δημοσ.
paredwse, σε εμένα που έχω ακριβώς την ίδια άποψη με τον Nomedor γιατί δεν απαντάς; Νιώθω παραμελημένος. :-D

Α, χίλια συγγνώμη, δεν ήθελα να προσβάλλω. :-)

Ισχύουν όσα έγραψα και προηγουμένως, το iAd απευθύνεται στους develop::ers κι όχι στους τελικούς χρήστες.Απλή η απάντηση, κάποιον σοβαρό αντίλογο δεν διάβασα. :-)

[...]

Άρα δεν είσαι κατά της Apple, της Google κλπ - είσαι κατά του καπιταλισμού. :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...