Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όταν αγοράζω εφαρμογές, πληρώνω τον δημιουργό της εφαρμογής, όχι την εταιρεία του λειτουργικού. Τον δημιουργό του λειτουργικό ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΑ μια φορά όταν αγόρασα λειτουργικό. Όταν πληρώνω καπέλο σε κάθε εφαρμογή, καπέλο στο συμβόλαιο και μου βάζει τώρα και διαφημίσεις από τις οποίες πάλι μεγάλο ποσό θα παίρνει η apple, αυτό λέγεται νταβατζιλίκι.

Νταβατζιλίκι που πλήττει τους δημιουργούς και τον τελικό χρήστη.

Μάλλον δεν έχεις ακόμη καταλάβει πού θα προβάλλονται οι διαφημίσεις !

Επισυνάπτω 2 κομμάτια από δικό μου post λίγο πιο πάνω...

Καταρχήν διαφημίσεις θα προβάλλονται σε όσες από τις δωρεάν εφαρμογές, το επιλέξει ο developer.

Με λίγα λόγια, δεν θα βλέπεις τις -ενοχλητικές- διαφημίσεις, όσο χρησιμοποιείς το τηλέφωνό σου, ή όσο επιλέγεις να κατεβάζεις τις full εκδόσεις των προγραμμάτων (και να πληρώσεις για αυτές) και όχι τις δωρεάν.

Δηλαδή τί θέλεις ? Να δουλεύει δωρεάν η Apple, οι κατασκευαστές των τηλεφώνων, οι developers των εφαρμογών, οι ιδιοκτήτες του περιεχομένου (πχ δημοσιογράφοι των New York Times) και όλοι οι υπόλοιποι της αλυσίδας, ώστε να μην βλέπεις εσύ διαφημίσεις ???

Θα δούλευες εσύ δωρεάν για να μου παρέχεις εσύ μια υπηρεσία κάθε μήνα ? Αν ναι, you are hired ! Στείλε μου PM.

Αν θέλεις να μην βλέπεις διαφημίσεις, πάρε την full έκδοση ! Έχεις την επιλογή, όπως άλλωστε μπορείς να επιλέξεις την NOVA για να δεις 2 ωρες ταινίας χωρίς διακοπές. Αλλά θα ... πληρώσεις.

Δεν μπορείς όμως να έχεις την απαίτηση να σου δίνει ο άλλος δωρεάν υπηρεσίες, χωρίς αντάλλαγμα, αφού ούτε κι εσυ το κάνεις σε καμία περίπτωση !!!

• Απαντ. 149
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Είναι προφανές ότι το επιδίωξα καλά τα λες. Δεν ενδιαφέρει κανέναν μια διαφορετική σκόπια στην τέλεια Apple. Όλα καλα.

Δημοσ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_multitasking

Αυτό που έκανε η apple είναι ψευτό-m/t δηλαδή 7 λειτουργίες που δίνουν την αίσθηση του m/t μέσω του API της, με λίγο marketing brain wash και όμορφα λογάκια και κάθε apple fanboy πιστεύει ακλόνητα πως πρόκειται για πραγματικό m/task.

Φαινομενικά δουλεύει και αυτό είναι που θέλουν όλοι να κάνουν την δουλειά τους, σωστά μέχρι εδώ το κακό στην προκειμένη περίπτωση είναι πως τα παρουσιάζουν, δεν μας νοιάζει αν βγάζει φράγκα ας βγάλει μας νοιάζει γιατί μας συμπεριφέρεται σαν να έχουμε IQ -200.

Το μεγαλύτερο κακό της apple είναι η πολιτικές που ακολουθεί.

Flash δεν πρόκειται να βάλει εκτός και αν πρόκειται για υλοποίηση την οποία θα μπορεί να κοντρολάρει άμεσα, οι λόγοι προφανείς (ίσως να γίνει με την νεα σουίτα της adobe)

Έχω το iphone 2g, πολύ καλό και ποιοτικό κινητό, όμως παιδιά έχω να βάλω μέσα τραγούδια και βίντεο από πέρσι, πολύ απλά γιατί το itunes πρήζει, έχω χάσει επαφές έχω χάσει φωτογραφίες με αυτό το κ@#@#)@_#) πρόγραμμα και έχω σαλτάρει, φοβάμαι πλέον να το κάνω sync, έλεος δηλαδή.

Και πριν πει κανεις πως ίσως ειμαι κάποιος που δεν ξέρει από υπολογιστές γι αυτό δυσκολεύομαι, χειρίζομαι περίπλοκα προγράμματα λόγο δουλειάς όπως 3ds max, after effects, boujou, flash κλπ κλπ

Περιμένω να δω εαν θα βγάλει κάτι αξιόλογο σαν νέο κινητό το καλοκαίρι (κάμερα με flash και οι λοιπές γνωστές ελλείψεις) αλλά με κόβω για HD2, Nexus κλπ με mobile win 7.

Ακόμη και ο πιο σκληροπυρηνικός apple fanboy που ζώζετε με εκρηκτικά και ανατινάζεται σε κεντρικό microsoft store, ξέρει πολύ καλά ότι η apple έχει λάθος.

Διαφωνώ με όλα τα παραπάνω... αλλά.... χαχαχαχααχχαχαχαχ έχεις τα ρέστα μου για το τελευταίο! :P

Δημοσ.
Από πότε στο pc πληρώνω νταβατζιλίκι στην microsoft για κάθε εφαρμογή που εγκαθιστώ? Από πότε μου πετάει η ms διαφημίσεις στις εφαρμογές που χρησιμοποιώ? Ξεχνάς στο pc έχω και την επιλογή για ad block. Εξ αρχής όμως η σύγκρισή του iphone με υπολογιστή είναι άτοπη.

Εγώ δεν μίλησα για pc. Είπα το απλό. Πληρώνω την apple 600€ για συσκευή. Πληρώνω νταβατζιλίκι στην apple μέσω του παρόχου μου κάθε πρώτη του μήνα. Πληρώνω στην apple νταβατζιλίκι για κάθε app που εγκαθιστώ.

Γιατί πρέπει να φάω στην μάπα ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ από τη στιγμή που σκάω τόσα λεφτά στην apple κάθε χρόνο? Χάρη μου κάνουνε δλδ, ή τσάμπα μου δώσανε το κινητό?

Δεν είναι καθόλου έτσι. Με τη λογική αυτή σκας €600 για τηλεόραση, €100 στη ΔΕΗ, γιατί να τρως στη μάπα διαφημίσεις στα κανάλια. Εκτός και αν δεν επιθυμείς ούτε στα free apps διαφημίσεις κάτι που θα ήταν παράλογο. Συμφωνώ απόλυτα με το μήνυμα του nikosgalis.

Έχω σαφώς αντίθετη άποψη με το να θεωρείται η διαφήμιση ως το απόλυτο κακό και να αντιμετωπίζεται από μερικούς ως spam. Δε ξέρω αν γνωρίζεται πόσο σημαντική είναι για όλα τα μέρη που συμμετέχουν σ' αυτή και φυσικά και για τον τελικό χρήστη. Χωρίς διαφήμιση ακόμα και η Google δεν θα ήταν αυτός ο κολοσσός σήμερα και ούτε λόγος για τις δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρει τώρα και μερικοί τις θεωρούν αυτονόητες.

Μιλάμε για εταιρείες με μετόχους και όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα οπότε τι πιο λογικό να επιζητούν το κέρδος αφού μόνο έτσι μπορούν να αναπτυχθούν. Αλλιώς ειδικά σε αυτό τον τόσο ανταγωνιστικό τομέα, αν δεν εξελίσσεσαι και δεν προσφέρεις ενδιαφέροντα προϊόντα/λύσεις, τότε σε τρώει η μαρμάγκα. Όπως πολύ σωστά είχε πει πολύ παλιά και ο Bill Gates, αύριο μπορεί να βγει οποιοσδήποτε, να φτιάξει κάτι απίστευτο με αποτέλεσμα να τρέχει και να μη φτάνει η εταιρεία του (επαληθεύτηκε).

Θα πρέπει πλέον να ξεπεράσουμε κάποιες γενικότητες και κλισέ που υπάρχουν στη βιομηχανία αυτή όπως η Google ο big brother, η Apple ο σταυροφόρος, η Microsoft ο δρακουμέλ, η διαφήμιση είναι spam κ.ο.κ. Μιλάμε για πόλεμο εταιρειών όπου όμως ο τελικός χρήστης ωφελείται απίστευτα αφού έχει περισσότερες επιλογές. Σκεφθείτε μόνο την αγορά των smartphones πριν 3-4 χρόνια και κάντε τις συγκρίσεις τώρα και μετά την κυκλοφορία των Windows Phone 7 να δείτε τις απίστευτες διαφορές.

Δεν υπάρχει τέλειο λειτουργικό, τέλειο κινητό και φυσικά τέλεια γυναίκα. Απλά κοιτάμε αυτό που καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες μας :-)

Δημοσ.

Τα features είναι επτά (7), εκ των οποίων τα περισσότερα απευθύνονται στους τελικούς χρήστες, κάποιο σε network administrators (εκτός εάν προσπαθείς να μας πεις ότι τα security features...) και το iAd στους developers.

Τα features ειναι 100 απο τα οποια διαλεξανε να παρουσιασουνε τα 7 για να μην παρει

η παρουσιαση κανενα 5ωρο... το iAd προοριζεται κυριως στους devs αλλα εχει αντικτυπο

στον τελικο χρηστη οπου σου λεει οτι ειναι λιγο διαφορετικες απο αυτες που εχουμε

συνηθισει οτι ειναι λιγοτερο σπασ@ρχ...κες και ειναι καπως πιο παιχνιδιαρικες οπου

ο χρηστης θα μπαινει σε ενα μενου οπου θα εχει εικονες, βιντεακια, παιχνιδακια κλπ

σχετικα με το προιον και μολις βαρεθει θα μπορει να συνεχισει ακριβως εκει που ηταν

πριν και να κανει τη δουλεια του...

Δημοσ.
1ον: Το 30% της τιμής που πληρώνεις πάει στην Apple για το App Store, όχι για το iPhone. :rolleyes:

2ον: τον δημιουργό του λειτουργικού τον πληρώνεις όταν αγοράζεις το iPhone, αλλά εσύ και αυτό το θεωρείς νταβατζιλίκι. Να πας λοιπόν στην Vodafone και να τους ζητήσεις ένα iPhone με 0-50-100 ευρώ. Και μην παραλείψεις να μας πεις πως δέχθηκαν το αίτημά σου. ;)

3ον: Ποσοστά επί του συμβολαίο κινητής τηλεφωνίας παίρνει ως αντάλλαγμα για να παρέχει αποκλειστικότητα διάθεσης της συσκευής. Μια εμπορική συμφωνία είναι μεταξύ δύο εταιριών, η οποία ποσώς θα έπρεπε να σε νοιάζει. Και στο κάτω κάτω, αν θεωρείς ότι η τιμή του συμβολαίου κινητής τηλεφωνίας είναι ακριβή λόγω αυτού του "καπέλου", μην την αγοράζεις. Γιατί σκας?

4ον: πως πλήττεται ο δημιουργός όταν δημιουργούνται opportunities για περισσότερα/διαφορετικά έσοδα, και ο χρήστης όταν δημιουργούνται opportunities για περισσότερες δωρεάν εφαρμογές? Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό?

1) Η apple μπαίνει συνέταιρος σε ξένη πνευματική ιδιοκτησία απλά επειδή παίζει σε δικά της μηχανάκια. Φαντάσου η Microsoft να πάει στην Αutodesk και να της ζητήσει το 30% επειδή η διάδοση των προγραμμάτων της, οφείλεται στα windows.

2) Δεν διαφώνησα. Είπα από την αρχή, ότι η apple πληρώθηκε, δεν μου το έδωσε τσάμπα το τηλέφωνο. Πλήρωσα το τα λειτουργικά έξοδα, το rnd, πλήρωσα τα κέρδη του αποθέματος.

3)Μια χαρά με νοιάζει. Απλά οι ελληνικές εταιρίες αντί να έχουν συγκεκριμένο αποκλειστικό πρόγραμμα για iphone (όπως η AT&T) μετακύλησαν το κόστος σέ όλους τους συνδρομητές, αντί για τους κατόχους iphone.

4) Πλήττεται γιατί μπαίνει συνέταιρος η apple με 30% και καλά για να κάνει digital signature την εφαρμογή σου, τη στιγμή που κάτι αντίστοιχο γίνεται από την microsoft με 100$. Καρπώνεται το 30% της δουλειάς σου χωρίς να έχει κάνει τπτ. Είναι ο ορισμός της έννοιας νταβατζιλίκι. Απλά δεν θές να το καταλάβεις.

Δημοσ.

nikosl, έχεις αντιληφθεί λάθος τον όλο μηχανισμό που λειτουργεί το πράγμα, από το τι πουλιέται και τι πληρώνεται, μεχρι και το ποιος και πως επωφελείται.

Λυπάμαι αλλά εγώ σταματάω εδώ, καθώς αυτά που λέω δεν βρίσκουν καμιά ανταπόκριση.

Δημοσ.
nikosl, έχεις αντιληφθεί λάθος τον όλο μηχανισμό που λειτουργεί το πράγμα, από το τι πουλιέται και τι πληρώνεται, μεχρι και το ποιος και πως επωφελείται.

Λυπάμαι αλλά εγώ σταματάω εδώ, καθώς αυτά που λέω δεν βρίσκουν καμιά ανταπόκριση.

Απάντα σε κάτι συγκεκριμένο και μετά μην ξανα-απαντάς.

Πρέπει η Μicrosoft από αύριο να κρατάει μέρισμα 30% για κάθε εφαρμογή που πωλείται για windows? Δλδ για το photoshop από τα 1000€ που κοστίζει σήμερα, τα 300 να πηγαίνουν στην microsoft και τα 700 στην adobe.

Δημοσ.
Απάντα σε κάτι συγκεκριμένο και μετά μην ξανα-απαντάς.

Πρέπει η Μicrosoft από αύριο να κρατάει μέρισμα 30% για κάθε εφαρμογή που πωλείται για windows? Δλδ για το photoshop από τα 1000€ που κοστίζει σήμερα, τα 300 να πηγαίνουν στην microsoft και τα 700 στην adobe.

Η Apple προσφέρει στους developers ένα δίκτυο πωλήσεων και στους users ένα "κατάστημα" που μπορούν να βρουν 100% ασφαλείς εφαρμογές για όλα τα γούστα. ΕΣΥ πληρώνεις το πρόγραμμα. Ο DEVELOPER δίνει το 30% στην Apple για την διανομή του προϊόντος του μέσω του καταστήματός της.

Δημοσ.
Καρπώνεται το 30% της δουλειάς σου χωρίς να έχει κάνει τπτ. Είναι ο ορισμός της έννοιας νταβατζιλίκι. Απλά δεν θές να το καταλάβεις.

Οταν σου εχει κοινό 70 εκατομμυριων για την εφαρμογη σου, πλήρωνει bandwith, servers, διαφημιση κλπ αυτο δεν ειναι τπτ? Χωρις αυτο το 30% το App store δεν θα ηταν οπως ειναι σήμερα.

Οσο για το iAd διαφημισεις υπήρχαν πριν 4.0 και στις δωρεαν εφαρμογες του app store και του cydia μεσω Admob, προς τι το κόλλημα λοιπόν? επειδη θα παιρνει χρήματα η apple και οχι η admob(Google σε λιγο)?

Δημοσ.
Η Apple προσφέρει στους developers ένα δίκτυο πωλήσεων και στους users ένα "κατάστημα" που μπορούν να βρουν 100% ασφαλείς εφαρμογές για όλα τα γούστα. ΕΣΥ πληρώνεις το πρόγραμμα. Ο DEVELOPER δίνει το 30% στην Apple για την διανομή του προϊόντος του μέσω του καταστήματός της.

Εγώ πληρώνω 30% καπέλο στην εφαρμογή για να ελέγξει η apple αν είναι ασφαλής, τη στιγμή που η διαδικασία ελέγχου αν κρίνουμε από τον ανταγωνισμό (βλέπε ψηφιακή υπογραφή της MS) κοστίζει 100€ για κάθε εφαρμογή που θέλει να υποβάλλει ο εκάστοτε developer. Καλούμαι λοιπόν να ξανα-πληρώσω την πλατφόρμα της apple, ενώ ήδη την πλήρωσα 600€. Και τώρα θα κληθώ να την "πληρώσω" και για κάθε free εφαρμογή που ως τώρα είχα, μέσω των σπαστικών διαφημίσεων.

Δημοσ.

Ολοι ξέρουν οτι η apple ειναι dead στο άμεσο μέλλον απο όποια πλευρά να το κοιτάξει κανείς.

Οι υπολογιστές του σήμερα ξεκινάνε απο τα 100 ευρω σε 5 χρόνια απο τώρα θα σου χαρίζουν pc & pc εστι windows linux hacintosh και ολα τα αλλα λειτουργικά συστήματα του κόσμου.

Η Apple κανει οτι μπορεί για να βγαλει χρήματα πριν ξεπέσει η δόξα τις.

Σήμερα με διαφημίσεις αύριο με και εγω δεν ξέρω τι.

Δημοσ.
Ολοι ξέρουν οτι η apple ειναι dead στο άμεσο μέλλον απο όποια πλευρά να το κοιτάξει κανείς.

Οι υπολογιστές του σήμερα ξεκινάνε απο τα 100 ευρω σε 5 χρόνια απο τώρα θα σου χαρίζουν pc & pc εστι windows linux hacintosh και ολα τα αλλα λειτουργικά συστήματα του κόσμου.

Η Apple κανει οτι μπορεί για να βγαλει χρήματα πριν ξεπέσει η δόξα τις.

Σήμερα με διαφημίσεις αύριο με και εγω δεν ξέρω τι.

Με το android να είναι ήδη στο 80% των πωλήσεων της apple, πραγματικά το μόνο με κρατάει είναι η touchscreen του iphone, που μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει άλλο τηλέφωνο να την φτάσει.

Η υπόθεση μυρίζει έντονα pc. Και εκεί η apple έκανε το πρώτο βήμα, τελικά άλλοι καρπώθηκαν την πρωτοπορία της.

Δημοσ.

Καλά το 30% είναι καθαρό νταβατζιλίκι. Αν θέλει ας αφήσει ανοιχτό να εγκαθιστας από αλλά market και από εξωτερικές πηγές και να δινει έτσι επιλογή στον χρήστη.Αυτην την δυνατότητα την έχεις στο android χωρίς σπασίματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...