Super Moderators paredwse Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 [...] Δεν είπα ότι δεν τον συμφέρει, είπα ότι σε κοροϊδεύει άμα είσαι τελικός χρήστης και σου πετάει το iAd σαν feature που θα κάνει τη ζωή σου καλύτερη, όπως και έκανε. Μα αυτό δεν αντιλαμβάνεσαι. Το συγκεκριμένο feature του OS 4.0 δεν απευθύνεται στους τελικούς χρήστες, πώς να το κάνουμε; Δηλαδή θέλει πολύ μυαλό για να το καταλάβουμε; Ή πρέπει να διαχωρίζει μια παρουσίαση σε features για τους τελικούς χρήστες και σε features για developers; Όταν παρουσιάζει δηλαδή το Xcode 3.0 ή το iPhone OS SDK, θέλει ιδιαίτερη νοητική προσπάθεια για να αντιληφθείς ότι δεν απευθύνεται σε εμένα που δεν σκαμπάζω γρι από προγραμματισμό; Τι να πω... Έτσι όπως τα λες, δείχνεις εσύ πιο φανατικός από τους applehaters. Πετάγεσαι να υπερασπιστείς το παραδάκι της apple Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια: α) Δεν πετάγομαι, αυτό το thread αφορά κυρίως χρήστες όπως εγώ, που τους ενδιαφέρει άμεσα το OS 4.0 γιατί θα το περάσουν στο iPhone τους. Αντιθέτως, εσύ που δεν έχεις iPhone, τι γυρεύεις εδώ; β) Δεν υπερασπίζομαι ούτε όμως κατακρίνω τη νόμιμη προσπάθεια μίας εταιρείας να προσποριστεί κέρδος, ιδίως όταν η προσπάθεια αυτή δεν αφορά την αφαίρεση κονδυλίων από τη δική μου τσέπη. Δεν με ενδιαφέρει. Δεν θα γίνω φτωχότερος εάν η Apple ή η όποια Apple βγάλει λεφτά. Από την άλλη, εσύ κόπτεσαι για την Apple η οποία (κατά τα γραπτά σου) "σκαρφίζεται κι άλλους τρόπους να βγάλει χρήματα." Τι σε νοιάζει, τα δικά σου χρήματα παίρνει; Αλήθεια, εξανίστασαι και για άλλες εταιρείες κατ' αυτόν τον τρόπο; Σηκώνεις την παντιέρα του μη-κέρδους και για την Unilever, για παράδειγμα; Ή είναι επιλεκτικές οι ευαισθησίες σου;
Nomedor Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 α) Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν έχω iphone και για αυτό πετάγομαι και λέω τη γνώμη μου εκτός και αν μου το απαγορεύσουν. Οι λόγοι που δεν "πάμε" την apple είναι λίγο πολύ γνωστοί δεν χρειάζονται ανάλυση β) Αν πιστεύεις ότι δεν υπερασπίζεσαι τα οικονομικά της apple κάνε ένα poll γιατί εγώ μόνος μου δεν φτάνω για να σου το δώσω να το καταλάβεις. Στο έχω πει αρκετές φορές ότι είναι υπερ της apple που ασχολούμαι εγώ και ο καθένας μαζί της και αν λες ότι δεν το έχεις καταλάβει τότε μας δουλεύεις ψιλό γαζί οπότε μην ακούω κηρύγματα του τύπου: άστεμε ήσυχο, για δε με αφήνετε ήσυχο. Αλλά να μην πούμε και εμείς τη γνώμη μας.
Nomedor Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 (επεξεργασμένο) Μα αυτό δεν αντιλαμβάνεσαι. Το συγκεκριμένο feature του OS 4.0 δεν απευθύνεται στους τελικούς χρήστες, πώς να το κάνουμε; Συγνώμη λάθος μου. Το μπέρδεψα εγώ γιατί το είχε ανάμεσα στα άλλα 6 feautres για τους devs. ______edit Τελικά παραφράζεις όπως θέλεις πράγματα ή δεν τα διαβάζεις ολόκληρα, διάλεξε και πάρε. Το "σκαρφίζεται κι άλλους τρόπους να βγάλει χρήματα" το είπα για να δείξω την αντίθεση ανάμεσα στις φιλοσοφίες 2 εταιριών. Αλλά εσύ το απομόνωσες. Γιατί; Που θέλω να καταλήξω όμως! Το adfree είναι στο επίσημο Market του android από την μία και βλέπεις από την άλλη την apple να σκαρφίζεται κι άλλους τρόπους να βγάλει χρήματα. Anyway Επεξ/σία 10 Απριλίου 2010 από Nomedor
SilverCloak Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Έτσι, έτσι!!! Flame on... Λοιπόν, μ' αρέσει Nomedor που καταλαβαίνεις ότι είναι προς όφελος της Apple να έρχεσαι σε αντιπαράθεση για αυτή, αλλά συνεχίζεις... Paredwse, νομίζω ότι αυτό που λέει ο Nomedor είναι ότι είναι λίγο γλοιώδες να πασάρεις ως feature κάτι που είναι απλά ένα cash cow για την εταιρία (ελπίζω και για τους devs, αλλά όπως και να έχει είναι λίγο καταχρηστικό το νταβατζιλίκι που ζητάει ΙΜΟ). Είναι σαν τις τράπεζες που σου λένε πόσο σε αγαπάνε και θέλουν να σου δώσουν τόσο πολύ τα λεφτά τους (μας) για να πάρεις το σπιτάκι σου... Δεν έχω άλλη λέξη, είναι γλοιώδες να προσποιείσαι ότι ενδιαφέρεσαι για τον πελάτη, ενώ τόσο εξόφθαλμα ωφελείσαι κυρίως εσύ. Δεν μπορεί να βγαίνει η τράπεζα να μου διαφημίζει ότι ενδιαφέρεται για εμένα και την οικογένεια μου και την εστία μου, όταν ενδιαφέρεται μόνο για τα φράγκα από τους τόκους. Άλλο να πουλήσεις ένα προϊόν και άλλο να προσποιείσαι ενδιαφέρον για τον πελάτη. Για εξηγήστε μου λίγο τώρα, τι εννοείτε με το ψευδό- multitasking. Έχει ή δεν έχει;
nikosl Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Πληρώνεις 600γιούρια το iphone, πληρώνεις 50€ το μήνα min για phone + data, πληρώνεις τα apps , αλλά να τρώς και διαφημίσεις στα μούτρα σαν να είσαι τζαμπατζής?
ceasar Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Να κάνω μια ερώτηση που μπορεί να θεωρηθεί αφελής, τίποτα για ενσωμάτωση flash δεν ακουσα. Δεν ξέρω αν περιμέναμε κάτι τετοιο ή αν είχε αναφερθεί εξαρχής οτι δεν επαιζε!
Mercyful_Fate Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Πληρώνεις 600γιούρια το iphone, πληρώνεις 50€ το μήνα min για phone + data, πληρώνεις τα apps , αλλά να τρώς και διαφημίσεις στα μούτρα σαν να είσαι τζαμπατζής? Αγαπητέ, αν δεν σε ενδιαφέρουν συσκευές σαν το iPhone, το mobile internet και οι εφαρμογές σε τέτοιες συσκευές, μην τα πληρώνεις. Πάρε ένα κινητό των 100 ευρώ και κάνεις μια χαρά τη δουλιά σου. Αν δεν σ'ενδιαφέρει το σπορ γιατί πρέπει να γκρινιάζεις? Όσο για το iAd: Οι διαφημήσεις είναι ένα πολύ καλό κίνητρο για να διατεθούν δωρεάν πολλές εφαρμογές που έως τώρα είχαν τιμές 0.79-0.99. Επωφελούνται οι χρήστες, γιατι θα έχουν διαθέσιμες περισσότερες τσάμπα εφαρμογές, επωφελείται και η Apple γιατί θα παίρνει 40% αντί για 30% ανά εφαρμογή, και φυσικά παραμένει η επιλογή για τον dev για το εάν θα πουλήσει την εφαρμογή ή εάν θα την δώσει δωρεάν με διαφημήσεις. Να κάνω μια ερώτηση που μπορεί να θεωρηθεί αφελής, τίποτα για ενσωμάτωση flash δεν ακουσα. Δεν ξέρω αν περιμέναμε κάτι τετοιο ή αν είχε αναφερθεί εξαρχής οτι δεν επαιζε! Όπως είναι τώρα τα πράγματα, πιο πιθανό είναι να το γυρίσουν όλα τα online streamings σε html5, παρά να βάλει η Apple το flash σε iPhone/iPad.
Nomedor Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Έτσι, έτσι!!!Flame on... Λοιπόν, μ' αρέσει Nomedor που καταλαβαίνεις ότι είναι προς όφελος της Apple να έρχεσαι σε αντιπαράθεση για αυτή, αλλά συνεχίζεις... Για εξηγήστε μου λίγο τώρα, τι εννοείτε με το ψευδό- multitasking. Έχει ή δεν έχει; Μα με πνίγει το άδικο, τι να κάνω; Έχει κάτι σαν Multitasking από ότι κατάλαβα αλλά με εξαιρέσεις και όχι κανονικό.
Mercyful_Fate Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Έχει κάτι σαν Multitasking από ότι κατάλαβα αλλά με εξαιρέσεις και όχι κανονικό. Ουσιαστικά σου δίνει κάποια interfaces για να φτιάξεις multitasking εφαρμογές, αλλά σου βάζει περιορισμούς οι οποίοι π.χ. φροντίζουν για την απρόσκοπη λειτουργία της συσκευής (π.χ. αν η Apple θεωρεί ότι πάνω από 7 εφαρμογές στη μνήμη υποβαθμίζουν τα standards λειτουργίας που η ίδια έχει θέσει για το iPhone, τότε προφανώς θα σου βάλει έναν αντίστοιχο περιορισμό).
Nightstrike Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Σε όλους όσους δεν γουστάρουν να πληρώνουν για apps και διαφημίσεις, ας κάνουν ένα jailbreak να βρουν την υγειά τους! Το jailbreak community είχε copy-paste και search και video recording όταν η apple έλεγε ότι δεν τα χρειάζεσαι. Μυρίζομαι widgets στο jailbreak του ipad! widgets jailbreak ipad iad - τα 0.79-0.99 δεν θα γίνουν τζάμπα. Θα σου πουν από 1.50 προσφορά 0.99 με 1 ad ανά 3 λεπτά. Και το 5.00 θα έχει ad ανά 5 λεπτά (άλλο app όχι το ίδιο με πριν) ! Multitasking - gz για το βίντεο γιατί πραγματικά μόνο το δικό σου ήταν κατατοπιστικό! Τι σου λέει λοιπόν η apple? Θα κάνω save στην Ram τα 7 τελευταία apps στο σημείο όπου τα άφησες αλλά χωρίς να τρέχουν από πίσω. εξαίρεση αποτελούν τα apps της μουσικής-voip (skype)-gps τα οποία θα τρέχουν και θα σου δίνουν πληροφορίες π.χ. να ακούς οδηγίες του navigation. όλα αυτά για να υπάρξει μία σωστή διαχείριση της μπαταρίας. Να κάνω μία ερώτησή όμως? Εάν σε μία φάση της μέρας πεις θα δείξω τα 32 παιχνίδια που έχω στο iphone στους φίλους μου, και μετά σταματήσεις, χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο. Δεν θα έχει γεμίσει η Ram και δεν θα χρειάζεται μπαταρία για να την συντηρεί συνέχεια στο 80% (ας πούμε) ? Δεν χάνεις έτσι μπαταρία? Δεν λέω καλό είναι αλλά δεν ξέρω κατά πόσον θα βγει καλό ήθελε να αποφύγει να έχει γεμάτη την Ram και να χάνεις resources.... Στο Nexus one BTW μπορείς να έχει και 29apps ταυτόχρονα ανοιγμένα και δεν κολάει. [ame=http://www.youtube.com/watch?v=CpBCMq-OxKQ]nexus one[/ame]
Aztec Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 (επεξεργασμένο) Καλά το nexus και το desire είναι οπλοπολυβόλα. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2010 από Aztec
nikosl Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Αγαπητέ, αν δεν σε ενδιαφέρουν συσκευές σαν το iPhone, το mobile internet και οι εφαρμογές σε τέτοιες συσκευές, μην τα πληρώνεις. Πάρε ένα κινητό των 100 ευρώ και κάνεις μια χαρά τη δουλιά σου. Αν δεν σ'ενδιαφέρει το σπορ γιατί πρέπει να γκρινιάζεις? Όσο για το iAd: Οι διαφημήσεις είναι ένα πολύ καλό κίνητρο για να διατεθούν δωρεάν πολλές εφαρμογές που έως τώρα είχαν τιμές 0.79-0.99. Επωφελούνται οι χρήστες, γιατι θα έχουν διαθέσιμες περισσότερες τσάμπα εφαρμογές, επωφελείται και η Apple γιατί θα παίρνει 40% αντί για 30% ανά εφαρμογή, και φυσικά παραμένει η επιλογή για τον dev για το εάν θα πουλήσει την εφαρμογή ή εάν θα την δώσει δωρεάν με διαφημήσεις. Όπως είναι τώρα τα πράγματα, πιο πιθανό είναι να το γυρίσουν όλα τα online streamings σε html5, παρά να βάλει η Apple το flash σε iPhone/iPad. Όταν δίνεις 1200€ το χρόνο για μια συσκευή και τις υπηρεσίες που σου προσφέρει, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φάς στη μάπα τις διαφημίσεις του καθενός. Τόσο απλή απορία.
Aztec Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 (επεξεργασμένο) Η ερώτηση είναι γιατί να σπαταλαω τσάμπα όγκο δεδομένων επειδή έτυχε να παίξω ένα παιχνιδάκι. Έστω και αυτό το λίγο πού θα χρειάζεται. Πάντως η Google δεν παίρνει προμήθεια από τα apps αλλά αν δεν κάνω λάθος οι providers. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2010 από Aztec
Mercyful_Fate Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Όταν δίνεις 1200€ το χρόνο για μια συσκευή και τις υπηρεσίες που σου προσφέρει, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φάς στη μάπα τις διαφημίσεις του καθενός. Τόσο απλή απορία. Για τον ίδιο λόγο που δίνεις παρόμοια (τουλάχιστον) λεφτά σε υπολογιστές, internet κλπ. και τρως στην μάπα πολύ περισσότερες και χειρότερες διαφημήσεις. Ικανοποιημένος?
telas Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μα με πνίγει το άδικο, τι να κάνω; Έχει κάτι σαν Multitasking από ότι κατάλαβα αλλά με εξαιρέσεις και όχι κανονικό. http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_multitasking Αυτό που έκανε η apple είναι ψευτό-m/t δηλαδή 7 λειτουργίες που δίνουν την αίσθηση του m/t μέσω του API της, με λίγο marketing brain wash και όμορφα λογάκια και κάθε apple fanboy πιστεύει ακλόνητα πως πρόκειται για πραγματικό m/task. Φαινομενικά δουλεύει και αυτό είναι που θέλουν όλοι να κάνουν την δουλειά τους, σωστά μέχρι εδώ το κακό στην προκειμένη περίπτωση είναι πως τα παρουσιάζουν, δεν μας νοιάζει αν βγάζει φράγκα ας βγάλει μας νοιάζει γιατί μας συμπεριφέρεται σαν να έχουμε IQ -200. Το μεγαλύτερο κακό της apple είναι η πολιτικές που ακολουθεί. Flash δεν πρόκειται να βάλει εκτός και αν πρόκειται για υλοποίηση την οποία θα μπορεί να κοντρολάρει άμεσα, οι λόγοι προφανείς (ίσως να γίνει με την νεα σουίτα της adobe) Έχω το iphone 2g, πολύ καλό και ποιοτικό κινητό, όμως παιδιά έχω να βάλω μέσα τραγούδια και βίντεο από πέρσι, πολύ απλά γιατί το itunes πρήζει, έχω χάσει επαφές έχω χάσει φωτογραφίες με αυτό το κ@#@#)@_#) πρόγραμμα και έχω σαλτάρει, φοβάμαι πλέον να το κάνω sync, έλεος δηλαδή. Και πριν πει κανεις πως ίσως ειμαι κάποιος που δεν ξέρει από υπολογιστές γι αυτό δυσκολεύομαι, χειρίζομαι περίπλοκα προγράμματα λόγο δουλειάς όπως 3ds max, after effects, boujou, flash κλπ κλπ Περιμένω να δω εαν θα βγάλει κάτι αξιόλογο σαν νέο κινητό το καλοκαίρι (κάμερα με flash και οι λοιπές γνωστές ελλείψεις) αλλά με κόβω για HD2, Nexus κλπ με mobile win 7. Ακόμη και ο πιο σκληροπυρηνικός apple fanboy που ζώζετε με εκρηκτικά και ανατινάζεται σε κεντρικό microsoft store, ξέρει πολύ καλά ότι η apple έχει λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα