Προς το περιεχόμενο

Δεν βλεπουν τον SSD τα 7 κατα την εγκστασταση

lizart684

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Αγορασα εναν SSD APACER για να τον εχω μονο για το λειτουργικο αλλα οταν παω να εγκαταστησω τα win 7 64bit η εγκατασταση δεν τον βλεπει. Στο ΒΙΟS φαινετε κανονικα. Εχω δοκιμασει να ορισω και IDE kai ahci αλλα τιποτα.

Καμια ιδεα η κανενας με ιδιο προβλημα?

Δημοσ.
Καλησπερα. Αγορασα εναν SSD APACER για να τον εχω μονο για το λειτουργικο αλλα οταν παω να εγκαταστησω τα win 7 64bit η εγκατασταση δεν τον βλεπει. Στο ΒΙΟS φαινετε κανονικα. Εχω δοκιμασει να ορισω και IDE kai ahci αλλα τιποτα.

Δες στο site του motherboard σου μήπως εχει τπτ drivers.

Είχα παλιότερα τέτοιο θέμα όταν πήγαινα να περάσω xp με τον σκληρό σε AHCI και ήθελε drivers τους οποίους κάπου στους ζήταγε κατά την εγκατάσταση τους έβαζες σε στικάκι και όλα κομπλέ μετά.

Λογικά σαν ide θα έπρεπε να παίζει...

Δημοσ.

Μου έχει τύχει με κανονικούς HDD. Εκκίνησα με Ubuntu live cd, τους έκανα partition και format με τον αντίστοιχο partition manager και στην επόμενη προσπάθεια εγκατάστασης win 7 ο installer τους είδε κανονικά. Επίσης θα πρότεινα και update bios.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται drivers έναs SSD

Δημοσ.

O SSD δεν χρειάζεται drivers, χρειάζεται όμως μερικές φορές να έχεις drivers για τον controller του δίσκου.

Σε ένα portege M400 που έχω δεν βλέπει τον δίσκο αν δεν βάλω τους drivers για τον controller.

Ευτυχώς τα win 7 βλέπουν τους Drivers ακόμα και από usb stick. Κατά την εγκατάσταση επέλεξε "load driver" για να τον φορτώσεις. Μετά θα τον βλέπει κανονικά.

Δημοσ.

Εχω περασει 6 φορες Win7 σε 6 διαφορετικους SSD, ποτε δεν ειχα θεμα. Δοκιμασες να το αλλαξεις θεση SATA ?

Δημοσ.

Ναι εχω αλλαξει και θεση SATA. Θα ψαξω να δω αν υπαρχουν drivers του controller.Αλλα η Μ/Β ειναι "πολυ" καινουργια..κανονικα δεν θα επρεπε να ειναι κομπλε? για update bios δεν ξερω..

Δημοσ.

Δεν πρεπει να εχει κανενα απολυτως προβλημα, βαζεις τον SSD, bootareis απο το DVD και κανεις εγκατασταση.

Τωρα δοκιμασε μηπως πρεπει να τον κανεις Simple Volume σε καποιο αλλο PC πριν περασεις τα Windows.

Δημοσ.

Τον εκανα μολις format και θα δοκιμασω να δω τι γινεται...Βρηκα και κατι drivers αλλα ελεγαν για RAID. Δεν ξερω αν ειναι αυτοι που χρειαζονται η κατι αλλο..

Δημοσ.

Λοιπόν.. Αφού τον φορμαρα σε άλλο pc τον συνεδεσα, και αφού ξαναγύρισα σε ahci επιτέλους τον ειδε αλλά... Τον εμφανιζει χωρισ διαθεσιμο χώρο!! Και δε μπορώ να του κάνω κάτι!παταω στην επιλογη format αλλα τίποτα!Τον βλέπει μόλις με 1mb .. Καμία ιδεα?

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

-1 @ #9

Είναι θέμα driver για τον controller στην αρχή του installation των 7.

Μου έχει τύχει και εμένα. Κατέβασε τους σωστούς drivers και με δισκετούλα στην αρχή, όλα θα πάνε καλά.

P.S. IDE compatibility από το BIOS καλύτερα :-)

Δημοσ.

Τοτε και τις 6 φορες που εχω βαλει 7 σε SSD μαλλον ηταν θαυμα θεου που δεν χρειαστηκα Drivers......

Απο την αλλη ισως να φταιει πως και τις 6 φορες εβαλα την Ultimate Edition αλλα δεν το νομιζω.

Δημοσ.

Έχει να κάνει με τον controller της μητρικής - η δικιά μου DFI θέλει drivers για τα 7 - ενώ η asus στον δεύτερο δεν θέλει.

Με το ίδιο αυθεντικό δισκάκι αυτά ;)

Πάντως ακόμα και να έχεις μητρική με "απίθανο" controller, μπορείς με το nLite και τα συναφή να ενσωματώσεις τον driver στο dvd των windows και είσαι ok - ever since :-)

Δημοσ.

Gigabyte EX58-UD7 / EX58-UD5P - ASRock X58-SuperComputer / Extreme 3

Δεν εχω δοκιμασει να βαλω σε αλλο συστημα 7 παρα σε συστηματα με τετοιες μητρικες, τωρα δεν ξερω αν εχουν σουπερ ντουπερ κοντρολλερ και ολα πηγαν κατευχην οποτε δεν μπορω να ειμαι και 100% σιγουρος.

Δημοσ.

Ακομα δεν το εχω λυσει.. Και ενα αλλο που προεκυψε ηταν πως ουτε σε εναν κανονικο σκληρο 500αρι δε με αφηνει να κανω install ta 7. Θα δοκιμασω αυριο να περασω drivers..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...