Προς το περιεχόμενο

Πως να συνδέσω δύο διαμερίσματα;;;

fonzi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι ιδιοκτήτης 2 γειτονικών διαμερισμάτων και σκοπεύω στο ένα που έχει γραμμή τηλεφώνου απλή PSTN να κάνω σύνδεση (έκανα ήδη την αίτηση) για 24Mbps γραμμή με προσφορά το baudtec ασύρματο ρουτεράκι.

Στο άλλο διαμέρισμα διακόπτω την υπάρχουσα γραμμή. Εκεί έχω ένα τοπικό δικτυάκι με ένα linksys 354g. Συνήθως δεν χρησιμοποιώ την ασύρματη δυνατότητά του αλλά μόνο ethernet συνδέσεις.

Το ερώτημα είναι ποιά συνδεσμολογία πρέπει να ακολουθήσω:

Να μείνει το baudtec δίπλα σε κάποια υποδοχή τηλεφώνου στο διαμέρισμα που θα έχει τη σύνδεση (εκεί δεν υπάρχει υπολογιστής) και να τραβήξω utp καλώδιο μέχρι το linksys που θα το βάλω πλέον να παίζει το ρόλο του ρουτερ μόνο;

Να τραβήξω καλώδιο τηλεφώνου από την πρίζα τηλεφώνου του διαμερίσματος με τη σύνδεση μέχρι το άλλο διαμέρισμα που έχω το τοπικό δίκτυο και να συνδέσω εκεί το baudtec το οποίο θα χρησιμοποιήσω και ως ρουτερ (έχει 4 ethernet) καταργόντας το linksys εντελώς;

Καλά τα λέω ή κάτι μπερδεύω;

Πειράζει αν βάλω το baudtec σε κάποια πρίζα τηλεφώνου που να μην είναι η πρώτη-κεντρική;

Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω ασύρματη σύνδεση από το ένα διαμέρισμα στο άλλο διότι δεν γουστάρω τις πολλές ακτινοβολιες...

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κάτι βασικό που σου διαφεύγει. Και τα δυο Router που έχεις είναι adsl routers άρα δε γίνεται να συνδέσεις το ένα με το άλλο (σαν πολύμπριζο). Αυτό σημαίνει ότι το παρακάτω δεν μπορεί να γίνει.

Να μείνει το baudtec δίπλα σε κάποια υποδοχή τηλεφώνου στο διαμέρισμα που θα έχει τη σύνδεση (εκεί δεν υπάρχει υπολογιστής) και να τραβήξω utp καλώδιο μέχρι το linksys που θα το βάλω πλέον να παίζει το ρόλο του ρουτερ μόνο;

Για να "παίξει" το παραπάνω, χρειάζεται να αγοράσεις σκέτο router για να κάνεις το υποδίκτυο.

Να τραβήξω καλώδιο τηλεφώνου από την πρίζα τηλεφώνου του διαμερίσματος με τη σύνδεση μέχρι το άλλο διαμέρισμα που έχω το τοπικό δίκτυο και να συνδέσω εκεί το baudtec το οποίο θα χρησιμοποιήσω και ως ρουτερ (έχει 4 ethernet) καταργόντας το linksys εντελώς;

Το παραπάνω είναι το καλύτερο (και πιο οικονομικό) που μπορείς να κάνεις. Επίσης ... δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσεις το baudtec, επειδή έχεις σύνδεση ΟΤΕ. Άνετα μπορείς να αντικαταστήσεις το baudtec με το linksys

Πειράζει αν βάλω το baudtec σε κάποια πρίζα τηλεφώνου που να μην είναι η πρώτη-κεντρική;

Όχι δεν έχει τόσο σημασία. Φιλτράκια στις συσκευές να βάλεις και είσαι εντάξει.

Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω ασύρματη σύνδεση από το ένα διαμέρισμα στο άλλο διότι δεν γουστάρω τις πολλές ακτινοβολιες...

Αγγίζεις μεγάλη κουβέντα. Ζεις ΗΔΗ σε ένα πολύ έντονο ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον (κινητά, κεραίες, γείτονες, δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος, κλπ)

Δημοσ.

Αν το Linksys είναι ασύρματο modem-router όπως βρήκα, τότε δεν μπορείς να εφαρμόσεις την πρώτη λύση που προτείνεις, γιατί αυτό δεν μπορεί να δεχτεί είσοδο ethernet. Θα χρειαζόσουν ένα switch για το σκοπό αυτό.

Η δεύτερη λύση είναι απολύτως εφικτή (αφού στο πρώτο διαμέρισμα δεν χρειάζεσαι υπολογιστή) και δεν υπάρχει πρόβλημα με την πρίζα που θα μπει το modem. Αν είναι η πρώτη προφανώς μειώνεις τις πιθανότητες για παράσιτα που να οφείλονται σε προβλήματα της εσωτερικής εγκατάστασης αλλά αν η εγκατάσταση είναι καλή δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα.

Δημοσ.

δεν έχω συναντήσει ποτέ router που να έχει περιορισμό στο να χρησιμοποιήσεις μονο το switch του.

όλες οι πόρτες είναι και uplink.

στα παλιά τα χρόνια τα switchakia είχαν ειδική και καλά θύρα για αυτό.

απλά να θυμηθείς να κλήσεις dhcp στο linksys.

ωστόσο σίγουρα το πιο σωστό τεχνικά φυσικά είναι να αντικατασταθεί το linksys από ένα switch (ένα 5porto το βρίσκεις και με 10euro)

όσο για λύση το utp είναι άπειρες φορές καλύτερο από το να τραβήξεις γραμμή τηλεφώνου κάτι που θα σκοτώσει τον συγχρονισμό της γραμμής σου.

15 μέτρα καλώδιο τηλεφώνου έχω δει να ρίχνουν από τα 12mbps στα 6-7 το κλείδωμα της γραμμής.

επίσης να σου πω ότι το 354g με ένα neptune firmware είναι πολύ καλύτερο από την πατάτα το baudtec :P

οπότε σκέψου να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς για βασικό στην νέα γραμμή με ένα πενταπορτo switch σε σένα και άσε το baudtec στη ντουλάπα

Δημοσ.

to linksys αν το baudtec ειναι Ip 192.168.1.100 και βαλεις εσυ στο Linksys 192.168.1.200 και κλεισεις τον dhcp θα γινει

μια χαρα access point.η το αναποδα το Linksys san adsl router και το baudtec σαν ρουτερ.

για αυτο που λες

αν κανεις αυτο τοτε θα εχει το αλλο διαμερισμα αλλα δεν θα εχουν και τα 2.αυτο δεν τραβας απο το ενα διαμερισμα στο αλλο

απλα ενωνεις κατω στον κατανεμητη και το αλλο διαμερισμα πανω στην γραμμη σου.δεν εχει νοημα.παλι το ενα διαμερισμα

θα εχει νετ αφου δεν μπορεις να εχεις ταυτοχρονα 2 adsl router πανω

δεν εισαι υποχρεωμενος να το βαλεις στην κεντρικη.

αυτο για την ακτινοβολια sorry που θα το πω αλλα δεν εχει νοημα.γυρω σου θα εχεις πανω απο 4-5 δικτυα που εκμπεμπουν και

σιγουρα πιανεις και τρως ακτινοβολια απο αυτα και καποια θα ειναι πολυ πιο δυνατα απο αυτο που θα εχεις στο αλλο

διαμερισμα.β.σιγουρα εχεις κινητα μεσα στο σπιτι που ειναι πολυ χειροτερα εκτος αν κλεινεις ολα τα κινητα σου και ολα τα κινητα

των γειτονων σου.επισης ειτε εσυ ειτε μεσα στην πολυκατοικια εχεις dect ασυρματα τα οποια εχουν ανετα μια 200 μετρα εμβελεια και επισης

τα τρως ολα αυτα απο ακτινοβολια.δεν μιλαω για αλλα τοσα πραγματα που δεν ξερεις καν οτι υπαρχουν και ομως υπαρχουν.

dark son για να σου ριξουν τα 15 μετρα καλωδιο τοσο το συγχρονισμο πρεπει το καλωδιο να ηταν διαλυμενο στεγνα.κανονικα ουτε μισο Megabit δεν πρεπει να χασεις με 15 μετρα καλωδιο

αμα ειναι μια χαρα το καλωδιο

Δημοσ.

Δεν είναι και πολύ πρακτικό να έχεις το router σε άλλο διαμέρισμα!

Δεν ξέρω τι κάνει ο OTE, αλλά με τη forthnet, ένα reset τη μέρα το χρειάζομαι. Σκέψου να έπρεπε να πάω στο διπλανό διαμέρισμα να το κάνω αυτό! Και ναι, υπάρχουν και φορές που δεν πιάνει ο χειρισμός μέσω web interface (ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί - απλά δεν έχω access στο router - καταρρέει και το εσωτερικό δίκτυο, πάντα μετά από disconnect όμως).

Άσε που θέλω να βλέπω τα ledάκια!

Οπότε τηλεφωνικό καλώδιο από 'μένα. Δοκίμασε βέβαια πρώτα αν έχεις πτώση στη ποιότητα, καλού-κακού, αν και πολύ αμφιβάλλω ότι θα έχεις πρόβλημα.

Δεν μας λες και όλο το σενάριο και έχω μείνει με την εντύπωση ότι έχεις κάνει κάτι Πόντιο(no offense meant). Έχει internet το διαμέρισμα που δεν έχει υπολογιστές και τούμπαλιν; :shock:

Δημοσ.
Δεν είναι και πολύ πρακτικό να έχεις το router σε άλλο διαμέρισμα!

Δεν ξέρω τι κάνει ο OTE, αλλά με τη forthnet, ένα reset τη μέρα το χρειάζομαι. Σκέψου να έπρεπε να πάω στο διπλανό διαμέρισμα να το κάνω αυτό! Και ναι, υπάρχουν και φορές που δεν πιάνει ο χειρισμός μέσω web interface (ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί - απλά δεν έχω access στο router - καταρρέει και το εσωτερικό δίκτυο, πάντα μετά από disconnect όμως).

Άσε που θέλω να βλέπω τα ledάκια!

Οπότε τηλεφωνικό καλώδιο από 'μένα. Δοκίμασε βέβαια πρώτα αν έχεις πτώση στη ποιότητα, καλού-κακού, αν και πολύ αμφιβάλλω ότι θα έχεις πρόβλημα.

Δεν μας λες και όλο το σενάριο και έχω μείνει με την εντύπωση ότι έχεις κάνει κάτι Πόντιο(no offense meant). Έχει internet το διαμέρισμα που δεν έχει υπολογιστές και τούμπαλιν; :shock:

δικτυου μαλλον θες να πεις.οσο για το ενα reset Την ημερα μαλλον ειναι ωρα να αλλαξεις κανα ρουτερ.το να πεσει η γραμμη οκ αλλα το να μην μπαινεις web interface ειναι πολυ παραξενο.τι ρουτερ εχεις?

Δημοσ.
δικτυου μαλλον θες να πεις.οσο για το ενα reset Την ημερα μαλλον ειναι ωρα να αλλαξεις κανα ρουτερ.το να πεσει η γραμμη οκ αλλα το να μην μπαινεις web interface ειναι πολυ παραξενο.τι ρουτερ εχεις?

Όχι, τηλεφώνου θέλω να πω. Θα τραβήξει καλώδιο τηλεφώνου από το διαμέρισμα που έχει internet, σε αυτό που δεν έχει και θα συνδέσει εκεί(δίπλα στο PC) το modem/router.

Όσο για το άλλο, μιας και σε βρήκα πρόθυμο, άκου: Έχω ένα USR9108B (Annex B). Εδώ και καιρό, φοβάμαι ότι τα έχει φτύσει, αλλά είχα σκάσει ένα σκασμό λεφτά να το πάρω και δεν το λες και μάπα. Εκτός από αυτά που είπα, κάνει και άλλα κόλπα, όπως ότι δεν εμφανίζεται σαν wireless δίκτυο. Αναγκάστηκα να το βγάλω από hidden που το είχα ωραία και καλά, μπας και παίξει. Πράγματι, έπαιξε, αλλά διαπιστώνω ότι εξαφανίζεται όταν έχει φόρτο (όταν κατεβάζει torrents) - το laptop μια το βλέπει, μια όχι.

Όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι στοχαστικά και αυτό είναι που μου τη δίνει περισσότερο και μου μυρίζει hardware πρόβλημα. Έβαλα και το τελευταίο firmware από USR, αλλά τζίφος, μιας και το έχουν κλασμένο εντελώς το Annex B και η μόνη αναβάθμιση που είδα ήταν να βγαίνει ένα παράθυρο στο WEBUI και να μου λέει να αγοράσω το καταπληκτικό feature, VPN.

Συγνώμη για το hijack και αν θεωρείται πρέπον, θα ανοίξω νέο thread, κάτι που έλεγα να κάνω εξάλλου, αλλά μιας και βρήκα εδώ πρόθυμο...

Δημοσ.

αμ δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς για τον φόβο των Ιουδαίων...

Στο διαμέρισμα που θα βάλω το ιντερνετ το τηλέφωνο είναι βγαλμένο σε όνομα ατόμου της οικογένειάς μου που παίρνει δωρεάν τη σύνδεση. Και μόνο στη γραμμή που είναι απευθείας στο όνομά του δίνουν δωρεάν ίντερνετ.

Στο άλλο (που βρίσκονται οι υπολογιστές) το τηλέφωνο είναι σε άλλο όνομα που δεν δικαιούται φυσικά δωρεάν.

Η απόσταση είναι 6-7 μέτρα σε ευθεία οπότε μπορεί να μου βγει 10-15 μέτρα στην πράξη για να το περάσω χωρίς να ενοχλεί.

* Το linksys είναι για ISDN. Οπότε θέλει φλασάρισμα αν είναι να χρησιμοποιηθεί αυτό ως adsl router.

** Είναι λέτε προτιμότερο να παίξω με ασύρματες συνδέσεις; Ευθεία 6 μέτρα και μεσολαβούν μόνο τζάμια. Μαλλον εύκολα θα εχω άριστο σήμα. Μπορώ έτσι να αξιοποιήσω τα 2 ρουτεράκια ή χρειάζομαι εξτρα εξοπλισμό;

Οταν δεν γίνεται μεταφορά δεδομένων (κλειστοί πχ οι υπολογιστές) εξακολουθεί να υπάρχει ακτινοβολία;

Δημοσ.

Καλημέρα.

ΑΝ κατάλαβα καλά έχεις 2 διαμερισματα το α και το β. στο α εχεισ ιντερνετ και στο β τον υπολογιστή.

Απλά πράγματα. Βάζεις ένα καλώδιο τηλεφωνίκό RG11 απο την πρίζα του σπιτιού που έχει ιντερνετ και το περνάς στο δεύτερο διαμέρισμα οπου θα το κουμπώσεις επάνω στο rooter του υπολογιστή σου. απλά είναι τα πράγματα.

Εφόσον τα 2 διαμερίσματα έχουν κάποιο κοινό τοίχο θα έχει και κάποια πρίζα τηλεφώνου στο α διαμέρισμα οπότε κάνεις μια τρύπα και το περνάς στο β διαμέρισμα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ που μου έλυσες την απορία. Όπως βλέπεις, ο λαός θέλει καλώδιο τηλεφώνου.

Για την ακτινοβολία... όπως σου είπαν και οι άλλοι το Wi-Fi είναι το ελάχιστο από αυτά που τρώμε στη μάπα κάθε μέρα.

Πάντως, ακόμα και αν δεν γίνεται transmission, υπάρχει μια ελάχιστη ακτινοβολία (πως είναι το standby των ηλεκτρικών συσκευών που τρώει κάποιο ρεύμα, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται; Έτσι ακριβώς)

Δημοσ.

Η μεσοτοιχία δεν βολεύει διότι είναι κουζίνες εκεί και θα μπλέξουμε...

Υπάρχει κοινή βεράντα και λέω να κάνω 2 τρύπες στα αλουμινένια κουφώματα να περάσω το καλώδιο.

Το θέμα είναι αν πρέπει να προτιμήσω το καλώδιο τηλεφωνου (μήπως έχει απώλειες φοβάμαι) ή utp ή να παίξω με ασύρματη επικοινωνία (6 μέτρα περίπου ευθεία).

Δημοσ.
Όχι, τηλεφώνου θέλω να πω. Θα τραβήξει καλώδιο τηλεφώνου από το διαμέρισμα που έχει internet, σε αυτό που δεν έχει και θα συνδέσει εκεί(δίπλα στο PC) το modem/router.

Όσο για το άλλο, μιας και σε βρήκα πρόθυμο, άκου: Έχω ένα USR9108B (Annex B). Εδώ και καιρό, φοβάμαι ότι τα έχει φτύσει, αλλά είχα σκάσει ένα σκασμό λεφτά να το πάρω και δεν το λες και μάπα. Εκτός από αυτά που είπα, κάνει και άλλα κόλπα, όπως ότι δεν εμφανίζεται σαν wireless δίκτυο. Αναγκάστηκα να το βγάλω από hidden που το είχα ωραία και καλά, μπας και παίξει. Πράγματι, έπαιξε, αλλά διαπιστώνω ότι εξαφανίζεται όταν έχει φόρτο (όταν κατεβάζει torrents) - το laptop μια το βλέπει, μια όχι.

Όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι στοχαστικά και αυτό είναι που μου τη δίνει περισσότερο και μου μυρίζει hardware πρόβλημα. Έβαλα και το τελευταίο firmware από USR, αλλά τζίφος, μιας και το έχουν κλασμένο εντελώς το Annex B και η μόνη αναβάθμιση που είδα ήταν να βγαίνει ένα παράθυρο στο WEBUI και να μου λέει να αγοράσω το καταπληκτικό feature, VPN.

Συγνώμη για το hijack και αν θεωρείται πρέπον, θα ανοίξω νέο thread, κάτι που έλεγα να κάνω εξάλλου, αλλά μιας και βρήκα εδώ πρόθυμο...

αν το εχεις κανει firmware update kai reset default τοτε δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.απλα για τα usr ελεγαν ολοι οτι μπουκωνει ευκολα οποτε....

αμ δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς για τον φόβο των Ιουδαίων...

Στο διαμέρισμα που θα βάλω το ιντερνετ το τηλέφωνο είναι βγαλμένο σε όνομα ατόμου της οικογένειάς μου που παίρνει δωρεάν τη σύνδεση. Και μόνο στη γραμμή που είναι απευθείας στο όνομά του δίνουν δωρεάν ίντερνετ.

Στο άλλο (που βρίσκονται οι υπολογιστές) το τηλέφωνο είναι σε άλλο όνομα που δεν δικαιούται φυσικά δωρεάν.

Η απόσταση είναι 6-7 μέτρα σε ευθεία οπότε μπορεί να μου βγει 10-15 μέτρα στην πράξη για να το περάσω χωρίς να ενοχλεί.

* Το linksys είναι για ISDN. Οπότε θέλει φλασάρισμα αν είναι να χρησιμοποιηθεί αυτό ως adsl router.

** Είναι λέτε προτιμότερο να παίξω με ασύρματες συνδέσεις; Ευθεία 6 μέτρα και μεσολαβούν μόνο τζάμια. Μαλλον εύκολα θα εχω άριστο σήμα. Μπορώ έτσι να αξιοποιήσω τα 2 ρουτεράκια ή χρειάζομαι εξτρα εξοπλισμό;

Οταν δεν γίνεται μεταφορά δεδομένων (κλειστοί πχ οι υπολογιστές) εξακολουθεί να υπάρχει ακτινοβολία;

α.το linksys δεν μπορει να γινει flash se pstn.παιξε με ασυρματη συνδεση.το δευτερο ρουτερακι ισως να μην χρειαστει.

Η μεσοτοιχία δεν βολεύει διότι είναι κουζίνες εκεί και θα μπλέξουμε...

Υπάρχει κοινή βεράντα και λέω να κάνω 2 τρύπες στα αλουμινένια κουφώματα να περάσω το καλώδιο.

Το θέμα είναι αν πρέπει να προτιμήσω το καλώδιο τηλεφωνου (μήπως έχει απώλειες φοβάμαι) ή utp ή να παίξω με ασύρματη επικοινωνία (6 μέτρα περίπου ευθεία).

ωραια και επειδη εχουμε μπερδευτει ολοι ας το παμε απο την αρχη με ολα τα πιθανα σεναρια

διαμερισμα α.εχει δωρεαν ιντερνετ.διαμερισμα β.δεν εχει τιποτα

σεναριο ενα.να θες να εχουν ιντερνετ και τα 2 διαμερισματα

βαζεις το ασυρματο ρουτερ στο διαμερισμα α και το β παιζει wireless.

σεναριο δυα.θες να εχουν ιντερνετ και τα 2 διαμερισματα αλλα οχι ασυρματα.βαζεις το ασυρματο ρουτερ στο διαμερισμα α τραβας υποχρεωτικα καλωδιο ethernet στο αλλο σπιτι διαμεσω μπαλκονιου και εχει και το δευτερο σπιτι ιντερνετ διαμεσω του Linksys που θα αναλαβει λογω access point.

σεναριο 3.θες να εχουν ιντερνετ και τα 2 αλλα χωρις το λινκσυς και χωρις να εχεις καλωδιο απο το ενα σπιτι στο αλλο αλλα το ασυρματο απο το διαμερισμα α δεν φτανει πολυ καλα στο β.παιρνεις ενα repeater το βαζεις εκει που φτανει καπως καλα το σημα ενα και στο κανει repeat στο διαμερισμα 2.

σεναριο 4.ΘΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Β ΑΛΛΑ ΘΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Α.

για να μην κανεις τρυπες σε αλουμινια κατεβαινεις στον κατανεμητη και ενωνεις την γραμμη του οτε και στα 2 διαμερισματα.ετσι και τα 2 διαμερισματα θα εχουν κοινη γραμμη τηλεφωνου.θα βαλεις φιλτρακια σε ολα τα τηλεφωνα και το adsl router Στο διαμερισμα σου και θα εχεις ιντερνετ μονο εκει.με αυτην την λυση θα εχεις και τηλεφωνο με το ιδιο νουμερο στο διαμερισμα β αμα το θες.

το ιδιο σεναριο αλλα χωρις να εχεις προσβαση κατανεμητη διοτι δεν ξερεις.απλα απο ενα πριζακι του διαμερισματος α ριχνεις καλωδιο τηλεφωνου η utp που χρησιμοποιεις μονο το ενα ζευγαρι και βαζεις εσυ ενα αυτοκολητο πριζακι στο διαμερισμα β και εχεις και τηλ και ιντερνετ αμα θες.το utp το ειπα επειδη ειναι πιο ανθεκτικο οχι επειδη θα χρειαστει.αυτα απο μενα.

Δημοσ.

Στο διαμέρισμα Α (που έχει το δωρεάν ιντερνετ) μας ενδιαφέρει να υπάρχει μόνο ανεξάρτητο τηλέφωνο PSTN. Δεν υπάρχει υπολογιστής.

Στο διαμέρισμα Β υπάρχει ανεξάρτητη γραμμή τηλεφώνου και δικτυάκι υπολογιστών που συνδέονται μέσω του linksys wag354g isdn modem-router. Εβγαιναν με isdn στο ιντερνετ και τώρα πια αυτή η συνδρομή ιντερνετ θα καταργηθεί. Οπότε στο Β θα υπάρχει μόνο γραμμή isdn τηλεφώνου που πρέπει να μείνει και να έχει άλλο αριθμό κλήσης από αυτόν του διαμερίσματος Α.

Ο διαθέσιμος εξοπλισμός συνεπώς είναι το baudtec ασύρματο modem-router του οτε για PSTN και το linksys isdn modem-router.

Aφού το linksys δεν φλασάρεται ώστε να γίνει pstn, θα μείνει σε ρόλο switch ή θα καταργηθεί εντελώς.

Το σενάριο #4α δεν παίζει διότι είπαμε θέλουμε ανεξάρτητα τηλέφωνα στα 2 διαμερίσματα. Το #4β δείχνει πιθανότερο από όλα.

Το σενάριο #1 δεν παίζει διότι το linksys δεν έχει client mode wireless και θα πρέπει συνεπώς να αγοράσω άλλη συσκευή.

To #2 επίσης γίνεται.

Το θέμα είναι αν τραβώντας utp ή τηλεφωνικό καλώδιο από το Α στο Β (περίπου 15 μέτρα καλώδιο ας πούμε), οπότε βάζω να παίζει μόνο το baudtec στο Β και καταργώ τελείως οτιδήποτε άλλο, αν είμαι καλυμμένος από σήμα ή θα έχω μεγάλες απώλειες...

Είναι σίγουρο ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω utp αντί για τηλεφωνικό καλώδιο; Δεν υπάρχει πρόβλημα λόγω υλικού πχ στις συχνότητες που περνάνε;

Δημοσ.

ολα τα σεναρια καταργουνται και μενει μονο ενα σεναριο αφου θες αυτο.η θα αφησεις το baudtec εκει και θα βαλεις το Linksys σαν switch και θα ειναι με καλωδιο δικτυου η αλλιως θα τραβηξεις utp παλι αντι για τηλεφωνικο (απλα θα χρησιμοποιησεις ενα ζευγαρι απο τα τεσσερα που δινει για να φερεις την γραμμη στο διαμερισμα β.)το τηλεφωνικο χαλαει ευκολα μεγαλυτερες απωλειες.ενω το δικτυου ανοιξε το στην ακρη βγαλε το μπλε και μπλε ασπρο και βαλτα σε ενα τηλεφωνικο klip και απο την αλλη το ιδιο πραγμα παλι και θα εισαι οκ.το baudtec Θα ερθει στο νεο σπιτι το διαμερισμα β θα εχει νετ me to baudtec και το διαμερισμα α μονο τηλ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...