Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για τα bit του επεξεργαστη!

sotos81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα laptop toshiba satellite με επεξεργαστη AMD TURION 64 X2 MOBILE TECHNOLOGY TL-58 1.90GHZ και μνημη ram 2,00 gb.Μετα απο εναν ελεγχο με το siw στον επεξεργαστη μου ελεγε number of bits 64.Θελω να βαλω windows 7 αλλα εχω την εντυπωση οτι για να βαλεις 64 bit πρεπει να εχεις ram 4,00 gb και ανω.Ποια εκδοση πιστευετε οτι πρεπει να βαλω 32 bit η 64 bit ?Ευχαριστω!

Δημοσ.

Το 64 ή το 32 δηλώνει το μήκος των καταχωρητών του επεξεργαστή.

http://en.wikipedia.org/wiki/64_bit

Δεν ειναι προϋποθεση να εχεις 4G μνημη για να βαλεις 64bit λειτουργικό σύστημα.

Απλά τα 32bit δεν υποστηρίζουν πανω απο 3Giga μνημη.

Αν θες την γνωμη μου βαλε 64bit.

Δημοσ.

Τα 32 bit λειτουργικα αναγνωριζουν μεχρι 3,25Gb ram.Τα 64 μεχρι 128.Ενα λειτουργικο 64 bit επεξεργαζετε διπλασιο ογκο πληροφοριων απο ενα 32 bit.Για να βαλεις 32 bit windows πρεπει να εχεις ελαχιστη ram 1 GB.Για 64 πρεπει να εχεις ελαχιστη ram 2 GB.Πληροφοριακα ολα αυτα.Τωρα για 'σενα θα σου ελεγα να βαλεις τα 32 bit διοτι τα περισσοτερα αν οχι ολα τα προγραμματα(εννοω τα κοινα προγραμματα που χρησημοποιουμε) ειναι 32bita.Αρα δεν προκειτε να δεις καμια απολυτως διαφορα σε επιδοσεις αν βαλεις τα 64.Εαν ειχες μνημη 3GB και πανω πχ 4GB να εβαζες 64 bit,μονο και μονο για να σου αναγνωρισουν ολη τη ram,η ποια χρειαζετε στα games.To καλυτερο ειναι να βαλεις 32 bit γιατι οπως σου ειπα και πριν δεν προκειτε να δεις καμια απολυτως διαφορα με τα 64 bit σε θεμα επιδοσης.Μιλαω παντα για το δικο σου laptop,οχι γενικα,ετσι?

Δημοσ.
Δηλαδη για να καταλαβω αν βαλω 64 bit δεν θα δω καμια διαφορα απο το να βαλω 32bit?

Ακριβώς, εκτός (απειρο)ελάχιστον εξαιρέσεων (drivers θα χρειαστείς 64bit που λογικά υπάρχουν, πολύ λίγες εφαρμογές θα χρειαστούν την 64bit έκδοση που επίσης φαντάζομαι θα υπάρχει, επίσης λιγοστές εφαρμογές θα τρέχουν καλύτερα).

Πάντως η microsoft αναφέρει σαν minimum requirement 1GB RAM για τις 32bit εκδόσεις των 7 και 2GB για τις 64bit. Δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι.

Δημοσ.

Πολυ ενδιαφερον ολα αυτα που αναφερατε και σας ευχαριστω αλλα επειδη οπως ειπα και στο πρωτο post το siw μου δειχνει στον επεξεργαστη number of bits 64 δεν θα ηταν καλυτερα για το συστημα μου γενικα να βαλω 64bit?Ισως με τα 64 bit να εχω καλυτερες επιδοσεις οχι στις εφαρμογες αφου μου λετε οτι δεν θα δω καποια διαφορα αλλα γενικοτερα στο συστημα!Λεω εγω τωρα!

Δημοσ.
Πολυ ενδιαφερον ολα αυτα που αναφερατε και σας ευχαριστω αλλα επειδη οπως ειπα και στο πρωτο post το siw μου δειχνει στον επεξεργαστη number of bits 64 δεν θα ηταν καλυτερα για το συστημα μου γενικα να βαλω 64bit?Ισως με τα 64 bit να εχω καλυτερες επιδοσεις οχι στις εφαρμογες αφου μου λετε οτι δεν θα δω καποια διαφορα αλλα γενικοτερα στο συστημα!Λεω εγω τωρα!

η διαφορα θα ειναι πολυ μικρη απλα για μενα θα εβαζα 64 bit αφου εχω κατι που το υποστηριζει εστω και αν τα programs ειναι 32 bit most of them.δεν εχω δει προβληματα να μην παιζει κατι σε 64 bit.

Δημοσ.
η διαφορα θα ειναι πολυ μικρη απλα για μενα θα εβαζα 64 bit αφου εχω κατι που το υποστηριζει εστω και αν τα programs ειναι 32 bit most of them.δεν εχω δει προβληματα να μην παιζει κατι σε 64 bit.

Προβλημα δεν θα υπαρξει.Απλα οταν αρχισεις να εγκαταστεις προγραμματα,τα windows θα φτιαξουν ενα φακελο αρχειων και θα τον ονομασουν programs files x86.Εκει μεσα θα πανε ολα τα προγραμματα που ειναι 32 Bit.Απλα διαφορα δεν προκειτε να δεις.Οχι οτι θα εχεις προβλημα αν βαλεις τα χ64.Τωρα αν σωνει και καλα θελεις χ64 βαλτα.Ο επεξεργαστης σου λεει οτι απλα υποστηριζει 64μπιτο λειτουργικο.

Δημοσ.

Ενταξει πειστηκα :D Θ βαλω τα 32 bit αφου δεν προκειτε να δω καμια τεραστια διαφορα.Και απο τι ειδα στο site της toshiba για drivers οταν εδωσα στο search για OS win7 32bit μου εβγαλε σχεδον ολους τους drivers για το laptop μου (16 στον αριθμο) ενω οταν εδωσα για 64bit μου εβγαλε μονο (5)!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...