delfini69 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Καλησπέρα, έχω μια απορία όπως λέω και στο θέμα.. Έχω κάνει σύνδεση με την Cyta αλλά δεν έχω καταλάβει για ποιό λόγο οι συσκευές τηλεφώνου μου πρέπει να συνδεθούν με τον router...;;; Η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου γίνεται τελείως ασύρματα από το σπίτι μου;;; Έχει η Cyta δικτυο ή απλά εγκαθιστά routers μεσω των οποίων γίνεται η δρομολόγηση;;; Αν κάποιος γνωρίζει κάτι πάνω στο θέμα θα με βοηθούσε πολύ..! Ευχαριστώ..
isay Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Η cyta και η hol χρησιμοποιούν τεχνολογία VoIP. Αυτό σημαίνει ότι το router που βάζεις σπίτι σου είναι πλέον παροχός Internet KAI τηλεφώνου. Για αυτό το λόγο ΤΑ ΠΑΝΤΑ πρέπει να "ξεκινάνε" από εκεί.
delfini69 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Μάλιστα...Πως εγώ όμως μπορώ να καλώ αλλά και να δέχομαι κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα που δεν υποστιρίζουν την VoIP τεχνολογία, δεν συνδέεται η γραμμή τους στο διαδίκτυο;; Sorry αν κουράζω με τις απορίες αυτές, θα μπορούσα να το ψάξω περισσότερο μόνος μου αλλά πιθανών να μπορεί κάποιος να το αναλύσει στο περίπου πιο απλά.... Ευχαριστώ...
isay Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Μάλιστα...Πως εγώ όμως μπορώ να καλώ αλλά και να δέχομαι κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα που δεν υποστιρίζουν την VoIP τεχνολογία, δεν συνδέεται η γραμμή τους στο διαδίκτυο;; Sorry αν κουράζω με τις απορίες αυτές, θα μπορούσα να το ψάξω περισσότερο μόνος μου αλλά πιθανών να μπορεί κάποιος να το αναλύσει στο περίπου πιο απλά.... Ευχαριστώ... Έστω εγώ έχω σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ (Α) και σε παίρνω τηλέφωνο στο νούμερο σου (Β). Η πορεία είναι η εξής: Α -> σταθερό ΟΤΕ -> δίκτυο οτε -> Κέντρο οτε -> Κέντρο HOL -> μετατροπή σε voip -> router ΣΟΥ VOIP -> ΝΤΡΙΝ-ΝΤΡΙΝ (Β) Για το ανάποδο, κάνε αναστροφή στα βελάκια
delfini69 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Thanks mate! Αρα η διαφορά με την συνδεση του οτε είναι οτι η μετατροπή του σήματος, ανολογικό-ψηφιακό, γίνεται στον router και όχι σε κάποιο κουτι της γειτωνιας και ότι το κέντρο της εταιρίας μου με βλέπει σαν μια ip...
isay Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Στο πολύ χοντρικό ... κάπως έτσι. Ένα πράγμα που δε συμπαθώ στο voip είναι ότι άμα δεν έχεις ρεύμα, δεν έχεις και τηλέφωνο.
Haldol Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Έχεις αν βάλεις UPS στο router. Το πραγματικό πρόβλημα με τη VoIP τηλεφωνία είναι όταν θες να έχεις πολλές συσκευές στο σπίτι ή να μετακινείς το router. Εκεί είναι το πραγματικό αδιέξοδο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.