Προς το περιεχόμενο

Virtual PC

kanesaxo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα προγραμμα που τρεχει μοναχα σε 95/98 και προσπαθω επι ωρες να εγκαταστησω τα 98 στο virtual pc των 7.(dos προγραμμα ειναι)

Εχω δημιουργησει κανονικα το virtual pc ,εχω κανει εικονικο φορματ,εχω βαλει το cd εκκινησης, αλλα μολις παω να τα εγκαταστησω απτο εικονικο drive d μου βγαζει σφαλμα.

Καποια φαεινή ιδέα κανείς? κάνω κατι λαθος?

Δημοσ.

Λοιπόν το έχω κάνει αυτό με το VirtualPC 2007 sp1.

Τα πιο καινούρια έχουν Virualization,και μπορεί αυτό να είναι το πρόβλημα σου.

Όπως είπες ο ίδιος είναι DOS οποτε χρειάζεσαι την δισκέτα εκκίνησης τον win98 (google=win98 boot disk).

Πρόσεξε επίσης να βάλεις IDE σκληρό στης ρύθμισις του VirtualPC και να του βάλεις συγκεκριμένο μέγεθος από την αρχή p.x. 3GB.

Μετά την εγκατάσταση πάντως θα συνέχισης να έχεις προβλήματα αφού τα Win98 θα βρούνε συσκευές που τότε ούτε της ονειρευόταν.

Δημοσ.

Πραγματικα με εχει κουρασει...παιδευομαι ποσες ωρες.

Μου βγάζει ενα μυνημα αλλαμπουρνεζικο,εξηγώ αμέσως πότε το κάνει:

Αφου βαλω το cd εκκινησης,και μου βγαλει τα μυνηματα περι δημιουργιας διαμερισματων ενεργων κτλ,ακολουθω τις εντολες κι επειτα λεει να κανω επανεκινηση ωστε να φορμαρω το διαμερισμα.

Εκει λοιπον βγαζει μια σειρα αλαμπουρνεζικα και τελος.

Βασικα το τρεχω απο δισκο USB,(η μικροσοφτ λεει πως λειτουργεί κανονικα ετσι)

@mvaggel ασφαλως...αλλιως γιατι να ζοριζομαι με βιρτουαλ μασιν?

Δημοσ.
Αφου βαλω το cd εκκινησης,και μου βγαλει τα μυνηματα περι δημιουργιας διαμερισματων ενεργων κτλ,ακολουθω τις εντολες κι επειτα λεει να κανω επανεκινηση ωστε να φορμαρω το διαμερισμα.

Εκει λοιπον βγαζει μια σειρα αλαμπουρνεζικα και τελος.

Αυτό μάλλον είναι επειδή το βάζεις dynamic σκληρό, πρέπει οπωσδήποτε να ορίσεις κάποιο μέγεθος και IDE, αλλιώς δεν ύπαρχη περίπτωση να σου το φορμάρει σωστά στην εγκατάσταση.

Δημοσ.
Αυτό μάλλον είναι επειδή το βάζεις dynamic σκληρό, πρέπει οπωσδήποτε να ορίσεις κάποιο μέγεθος και IDE, αλλιώς δεν ύπαρχη περίπτωση να σου το φορμάρει σωστά στην εγκατάσταση.

Mα η εκδοση που εχω, ΔΕΝ μου βγαζει επιλογές να ορισω τυπο δισκου.Οκ μεγεθος, εχω δηλώσει 1,2,1.5 γκιγκα...

Το ψαξα λιγο στο γκουγκλ,αλλα εχει ετοιμες λυσεις ΜΟΝΟ για Virtual PC 07,το οποιο ειναι διαφορετικό απτην εκδοση για τα 7.

Δημοσ.

Η Version για τα Win7 κάνει Virtualization δηλαδή σου δίνει ξανά τον ίδιο pc που έχεις δεν πρόκειται να καταλάβουν τα win98 τέτοιου είδους hardware.

Δημοσ.

Tελικα,κατεβασα την εκοδση 2007 για τα ΧΡ, πηγα στο πισι του γραφειου και ολα οκ.

Παντως εκανα μια τρυπα στο νερο,γιατι τελικα το προγραμμα θελει win95 για να δουλεψει,(προβλημα με γραμματοσειρες κτλ) και 2ον, δεν μπορω να μεταφερω τα αρχεια του εικονικου λειτουργικου στον κανονικο υπολογιστη.

Τζαμπα ταλαιπωρια.Να ενεργοποιησω USB,ουτε λογος...

Οποτε...πρεπει να βρω ενα πισι να τρεχει win95 να τελειωνει το θεμα.

Δημοσ.

Μπορείς να περάσεις και τα win95 σε Virtual(αν βρείς το .iso και της δισκέτες σε .img).Για μεταφορά αρχείων,η θα πρέπει να καταφέρεις να κανεις δίκτυο με το pc σου(πολύ δύσκολο),η απλά να γραφεις τα αρχεία σου σε εικονικό CD και να το φορτώνεις αυτό Π.χ. με το ultra-iso.

Δημοσ.

Χμμ,δεν το σκεφτηκα αυτο με το εικονικο CD.

Για να γινει ομως πραξη πρεπει να εγκαταστησω αντιστοιχο προγραμμα στα 95,κατι που το θεωρω υπεραπιθανο.

Κι ολα αυτα επειδη ενα ηλιθιο προγραμμα dos δε λεει να τρεξει με τπτ στα υπολοιπα λειτουργικα. :(

Δημοσ.

Στα win 95 δεν χρειάζεται τίποτα,φτιάχνεις το εικονικό cd στα κανονικά σου windows και το φορτώνεις μέσα από το virtualPC,στα win95 θα το δει σαν απλό cd.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...