Προς το περιεχόμενο

Εσείς ΠΟΣΟ θα χρεώνατε ;;;

tranquility

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ακριβως , οταν προκειται για τον εαυτο μας ολα καλα.Μπορει να μας ενοχλει πχ ο γιατρος,υδραυλικος ,ηλεκτρολογος , μπογιατζης, μηχανικος αυτοκινητων για τις υψηλες τιμες η οταν δεν κοβει αποδειξη , αλλα οταν προκειται για την δικια μας ειδικοτητα φερνουμε σαν αντ'επιχειρημα μεχρι και τον ιδρωτα των προγραμματιστων και καλλιτεχνων.Αν καποιος (πρεπει να) ειναι Ελληναρας , ποιος ειναι αυτος αραγε ?

Να σου πω εγω ποιος ειναι Ελληναρας? Ολοι μας! Ολοι μας εχουμε ακουσει "κατεβασμενη" μουσικη και ταινιες, κανενας μας δεν γκρινιαζει γτ ειναι τσαμπα. Μονο σε οτι πληρωνουμε ξερουμε να παραπονιομαστε. (Βαζω και τον εαυτο μου μεσα)

Το θεμα ειναι οτι σε ολα τα επαγγελματα "χτυπανε" τις τιμες, αλλα μονο γι οσους φτιαχνουν υπολογιστες γκρινιαζετε. Εγω οταν παω στην αντιπροσωπια της ΚΤΜ για παραδειγμα και μου ζητανε 200ευρω για να μου αλλαξουν λαδια και φιλτρο (που κοστιζουν σαν υλικα 60ευρω το πολυ) τοτε δεν μου πιανουν τον κ...ο? Δηλαδη θελουν 140$ μεροκαματο για μιση ωρα δουλεια? Το ξερω οτι με κλεβουν και το εχω αποδεχτει. Εαν δεν θελω, ας μην το παω και ας το φτιαξω μονος μου. Ετσι ειναι με τους υπολογιστες αλλα και με το καθε επαγγελμα. Δεν θες? Μην παρεις ατομο και καντο μονος σου. Δεν πιεζουμε κανεναν και ενημερωνουμε προκαταβολικα για το ποσο θα κοστισει το οτιδηποτε. Δεν θεωρω τα 50$ κανενα τρομακτικο ποσο, αν σκεφτεις οτι θα κανεις φορματ μετα απο 2χρονια παλι (μεσο ορο).

Και ξαναλεω, μεσα στα 50-60$ ειναι η κατ'οικον επισκεψη και η γρηγορη εξυπηρετηση που πληρωνεις (σε 24ωρες το εχεις πισω). Μπορω να σου παρω και 40$ αν θες και να σου κανω μονο backup και να σου περασω λειτουργικο και μετα αν θες βαλε μονος σου τα υπολοιπα.

60$ (μαζι με ΦΠΑ) ΔΕΝ ειναι πολλα χρηματα, για φορματ + τα υπολοιπα. Δεν ειναι κατι που κανεις καθε μερα ή καθε μηνα. 'Εαν κοψεις μια εξοδο σου τον μηνα που περιλαμβανει καφε, φαι και σινεμα τα μαζεψες τα χρηματα και επισκευασες τον υπολογιστη σου για τον υπολοιπο χρονο.

Δεν γινεται να ζηταω 20$ και να πρεπει να πληρωνω 200για σερβις της μηχανης (1 φορα καθε 2 μηνες), 50$ το κινητο, 350 το νοικι, 150 οι λογαριασμοι + αρκετα εχτρα οπως πχ λαστιχα για την μηχανη 350$ ανα 1μιση χρονο, 50$ ο υδραυλικος γτ εφτιαξε το καζανακι που ετρεχε κτλ. Οσο ακριβαινουν οι υπολοιποι πρεπει να κινουμαστε και εμεις. Ιδικα τωρα που ακριβηνε η βενζινη και πρεπει να τρεχω στα σπιτια για τους υπολογιστες, ειναι θανατος

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το θεμα το εχω συζητησει πολυ με φιλο που ειναι ψυκτικος.

Καταρχας αλλο ο επαγγελματιας που εχει μεινει χωρις pc και αλλο ο ιδωτης που εχει ενα pc για την πλακα του.

Ο πρωτος θα κανει τα κλασικα παζαρια που κανει σε ολους,απο προμηθευτες μεχρι τεχνικους

ο δευτερος (ιδιωτης) θεωρει υπερβολικα αυτα τα χρηματα, κυριως γιατι :

πχ ο ψυκτικος θα χρειαστει να ανεβει σε σκαλες , να μπει σε ψυγεια,καταψυκτες, να σκαψει με το τρυπανι,να λερωθουν τα χερια του βρε αδερφε.και επιπλεον δεν κανει κανενας πχ εγκαταστασεις κλιματιστικων ή ψυκτικων μηχανηματων για χομπι

Τους κομπιουτεραδες τους βλεπουν να καθονται σε μια καρεκλα να βαρανε μερικα πληκτρα και στο τελος να βγαζουν ενα κοστουμι που τσουζει...α ! και αυτο το εκανε στο pc του και ο 10 χρονος γιωργακης της γειτονισσας...

Πως λοιπον θελετε να βλεπουν με το ιδιο ματι αυτα τα 2 επαγγελματα?

Δημοσ.
Να σου πω εγω ποιος ειναι Ελληναρας? Ολοι μας! Ολοι μας εχουμε ακουσει "κατεβασμενη" μουσικη και ταινιες, κανενας μας δεν γκρινιαζει γτ ειναι τσαμπα. Μονο σε οτι πληρωνουμε ξερουμε να παραπονιομαστε. (Βαζω και τον εαυτο μου μεσα)

Το θεμα ειναι οτι σε ολα τα επαγγελματα "χτυπανε" τις τιμες, αλλα μονο γι οσους φτιαχνουν υπολογιστες γκρινιαζετε. Εγω οταν παω στην αντιπροσωπια της ΚΤΜ για παραδειγμα και μου ζητανε 200ευρω για να μου αλλαξουν λαδια και φιλτρο (που κοστιζουν σαν υλικα 60ευρω το πολυ) τοτε δεν μου πιανουν τον κ...ο? Δηλαδη θελουν 140$ μεροκαματο για μιση ωρα δουλεια? Το ξερω οτι με κλεβουν και το εχω αποδεχτει.

Με ειδες να γκρινιαζω ?

Οσο για αυτο που λες ,οτι μονο για τους τεχνικους 'γκρινιαζουμε' , λογικο ειναι να ..απολαμβανουν την μεριδα του λεοντος σε θεμα με χρεωσεις τεχνικων και σε αυτη την κατηγορια . Εξαλλου οπως ειναι ευκολα κατανοητο , και ειπωθηκε και πριν, οταν ο καθενας εχει πιασει υπολογιστη στα χερια του , απο τον πιο μικρο μεχρι τον πιο μεγαλο, ευκολο ειναι να χαθει η μαγεια του ' ξερεις τι ειχε φιλε αυτο εδω,να κατι ιους ΄:lol: , και να υπαρχει μεγαλυτερη κριτικη.

Δημοσ.

Να προσθεσω και μια αλλη σκεψη.Τα κομπιουτερ ειναι το παρον και το μελλον.Απ την στιγμη που τα χρειαζομαστε,πρεπει ο καθενας με τους δικους του ρυθμους,να αρχισουμε να μαθαινουμε ολα τα σχετικα και για hardware και για software.Αλλα δυστυχως υπαρχουν παρα πολλοι που ειναι τρομερα τεμπεληδες και ειναι τοσο καταχρηστικοι με το PC που ακομη και υστερα απο 5 χρονια χρησης,ειναι πανασχετοι.Μπορει να φανω κακος,αλλα αυτοι αξιζουν ξεπουπουλιασμα.

Δημοσ.

Μετα απο 13 ολοκληρες σελιδες που ολοι επαναλαμβανονται εμαθα πραγματα που ενω ειμαι στον χωρο των υπολογιστων επαγγελματικα 13 χρονια δεν εχω μαθει ως τωρα.

Λοιπον εχουμε και λεμε, για να περασεις σε πανεπιστημιο και να γινεις τεχνικος Η/Υ η ειδικος στα δικτυα χρειαζεσαι 19 και αφου καταφερεις και γραψεις 19 ( ! ) καθεσαι και αλλα 4 χρονια για να μαθεις την τεχνη....Λοιπον εγω οπως και πολλοι αλλοι εμαθα τα παντα για τους Η/Υ μονος μου, φυσικα σπουδασα και 2 χρονια σε ΙΔ.ΙΕΚ μοναχα για να παρω το "και καλα" χαρτι το οποιο κυριολεκτικα δεν μου προσφερε κατι εφοσον ηξερα ηδη οτι μας μαθαιναν....Φυσικα για λιγο καιρο σκεφτομουν το να δωσω για να μπω στα φοβερα πανεπιστημια μεχρι που αρχισαν να με παιρνουν τηλεφωνο καθηγητες φιλων μου γιατι δεν ηξεραν καποια πραγματα σχετικα με τους υπολογιστες και τις νεες τεχνολογιες και ετσι ρωτουσαν εμενα....Βεβαια η απορια μου ως το προς το γιατι λυθηκε οταν ειδα τα βιβλια που μαθαιναν στους φοιτητες που απο πισω εγραφαν 1982 η εστω μια χρονολογια μεσα στο 80', πανε 12 χρονια απο τοτε οποτε δεν θυμαμαι ακριβως.....Απο την αλλη τα εξαρτηματα που ειχαν σε αυτα τα "πανεπιστημια" ηταν στην καλυτερη απο τα τελη του 80' οποτε και ολοι οι "φοιτητες" μαθαιναν πραγματα πανω σε τεχνολογια 10 ετων πισω......Δεν θα πω πως φταινε οι φοιτητες προς θεου, το συστημα φταιει, αυτο που προσπαθω να πω ειναι πως οντως το χαρτι δεν μετραει και σιγουρα οποιος εχει τελειωσει πανεπιστημιο δεν σημαινει πως γνωριζει το αντικειμενο του οπως θα επρεπε....Δυστυχως στην Ελλαδα εχουμε το γνωστο "κακο" οτι δλδ ολοι ξερουν τα παντα και ολοι ειναι ασσοι σε οτι κανουν και φυσικα ποτε κανεις δεν ειναι καλυτερος απο εμας....

Τωρα οσο για το ποσο θα επρεπε να χρεωσει καποιος καποιον, εγω σε φιλους δεν χρεωνω ποτε τπτ και κανα δυο φορες που ενα φιλαρακι πηγε να μου δωσει 50ευρω για δουλεια 2 ωρων του ειπα κρατησε τα γιατι εχεις παιδια και τα χρειαζεσαι περισσοτερο απο μενα, να ειμαστε ανθρωποι πανω απο ολα και να εχουμε και ευαισθησιες, δεν βλαπτει.....

Περα απο ολα αυτα κρατατε το φιλικο επιπεδο και μην αρπαζεστε μεταξυ σας :)

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι σε ολα τα επαγγελματα "χτυπανε" τις τιμες, αλλα μονο γι οσους φτιαχνουν υπολογιστες γκρινιαζετε. Εγω οταν παω στην αντιπροσωπια της ΚΤΜ για παραδειγμα και μου ζητανε 200ευρω για να μου αλλαξουν λαδια και φιλτρο (που κοστιζουν σαν υλικα 60ευρω το πολυ) τοτε δεν μου πιανουν τον κ...ο? Δηλαδη θελουν 140$ μεροκαματο για μιση ωρα δουλεια? Το ξερω οτι με κλεβουν και το εχω αποδεχτει. Εαν δεν θελω, ας μην το παω και ας το φτιαξω μονος μου. Ετσι ειναι με τους υπολογιστες αλλα και με το καθε επαγγελμα. Δεν θες? Μην παρεις ατομο και καντο μονος σου. Δεν πιεζουμε κανεναν και ενημερωνουμε προκαταβολικα για το ποσο θα κοστισει το οτιδηποτε. Δεν θεωρω τα 50$ κανενα τρομακτικο ποσο, αν σκεφτεις οτι θα κανεις φορματ μετα απο 2χρονια παλι (μεσο ορο).

Και ξαναλεω, μεσα στα 50-60$ ειναι η κατ'οικον επισκεψη και η γρηγορη εξυπηρετηση που πληρωνεις (σε 24ωρες το εχεις πισω). Μπορω να σου παρω και 40$ αν θες και να σου κανω μονο backup και να σου περασω λειτουργικο και μετα αν θες βαλε μονος σου τα υπολοιπα.

60$ (μαζι με ΦΠΑ) ΔΕΝ ειναι πολλα χρηματα, για φορματ + τα υπολοιπα. Δεν ειναι κατι που κανεις καθε μερα ή καθε μηνα. 'Εαν κοψεις μια εξοδο σου τον μηνα που περιλαμβανει καφε, φαι και σινεμα τα μαζεψες τα χρηματα και επισκευασες τον υπολογιστη σου για τον υπολοιπο χρονο.

Δεν γινεται να ζηταω 20$ και να πρεπει να πληρωνω 200για σερβις της μηχανης (1 φορα καθε 2 μηνες), 50$ το κινητο, 350 το νοικι, 150 οι λογαριασμοι + αρκετα εχτρα οπως πχ λαστιχα για την μηχανη 350$ ανα 1μιση χρονο, 50$ ο υδραυλικος γτ εφτιαξε το καζανακι που ετρεχε κτλ. Οσο ακριβαινουν οι υπολοιποι πρεπει να κινουμαστε και εμεις. Ιδικα τωρα που ακριβηνε η βενζινη και πρεπει να τρεχω στα σπιτια για τους υπολογιστες, ειναι θανατος

το θεμα το εχω συζητησει πολυ με φιλο που ειναι ψυκτικος.

Καταρχας αλλο ο επαγγελματιας που εχει μεινει χωρις pc και αλλο ο ιδωτης που εχει ενα pc για την πλακα του.

Ο πρωτος θα κανει τα κλασικα παζαρια που κανει σε ολους,απο προμηθευτες μεχρι τεχνικους

ο δευτερος (ιδιωτης) θεωρει υπερβολικα αυτα τα χρηματα, κυριως γιατι :

πχ ο ψυκτικος θα χρειαστει να ανεβει σε σκαλες , να μπει σε ψυγεια,καταψυκτες, να σκαψει με το τρυπανι,να λερωθουν τα χερια του βρε αδερφε.και επιπλεον δεν κανει κανενας πχ εγκαταστασεις κλιματιστικων ή ψυκτικων μηχανηματων για χομπι

Τους κομπιουτεραδες τους βλεπουν να καθονται σε μια καρεκλα να βαρανε μερικα πληκτρα και στο τελος να βγαζουν ενα κοστουμι που τσουζει...α ! και αυτο το εκανε στο pc του και ο 10 χρονος γιωργακης της γειτονισσας...

Πως λοιπον θελετε να βλεπουν με το ιδιο ματι αυτα τα 2 επαγγελματα?

Ισως και να εναι απο τις ποιο σωστες απαντησεις σε ολο το τοπικ.

Και εγω τεχνικος ειμαι εδω και 12 χρονια και τα τελευταια 2 δουλευω μονος μου. Εδρα εναρξης εχω το σπιτι και φορματ δεν κανω ποτέ στο χώρο του πελάτη γιατι αν χρειαστει κατι ειτε απο ανταλακτικο ειτε απο κατέβασμα απο ιντερνετ δεν ειναι ευκολο να ολοκρηρωθει η δουλεια. Αν ο αλλος δεν εχει ιντερνετ στο σπιτι η αν το λειτουργικο που εχει ειναι με σπ1 αντε κανε υπδατε απο ιντερνετ που μονο αυτο θέλει 2 ωρες. αντε πάρε αντιγραφα ασφαλειας απο τον υπολογιστη του που δεν ξερει ποσο μεγεθος εχουν και να χρειαστεις μονο για αυτο αλλες 2 ωρες. συνολο 4 και φορματ με εγκατάσταση προγραμμάτων σύνολο 6. ενα απλό φορματ λοιπον μπορει να παει απο 1 ώρα (χωρίς να περάσεις ουτε προγράμματα ουτε τιποτα άλλο)ως και 6 ωρες. τα 50 ευρώ τωρα ειναι λίγα?

Και δεν έχω κι έξοδα ενοικιου που αν υπολογισουμε χονδρικα παμε στα 300 ενοικιο, 50 οτε, 50 δεη, 200 τεβε. Ας πουμε 600 τον μηνα. περιπου 25€ την μέρα καθαρά έξοδα. εναν υπολογιστη την μέρα να φτιάχνει κάποιος πρέπει να πέρνει 50€ για να καλύψει έξοδα και να βγάλει ενα "μισθο" 600€. και δεν έχω βαλει πολλά εξοδα ακομα που πρεπει να καλυφθουν οπως κινητα, βενζινες, εφορία, ασφάλιες για αμάξι και τον χώρο κλπ κλπ.....

Δεν ειναι πολλά τα 50 ευρώ. Και δεν νομίζω οτι θα πρέπει να συγκρίνουμε διαφορετικα επαγγελματα μεταξύ τους.

Δημοσ.

Αυτό που είπε ο Pc_admin είναι το πιο σωστό. Όσοι ασχολούνται με το PC θεωρούνται εν μέρη και χομπίστες, ότι το διασκεδάζουν αυτό που κάνουν. Έτσι χάνει αρκετή από την αξία της η εργασία του τεχνικού Η/Υ και θεωρείται ολίγον τι "παιχνιδάκι". Αν δε σε δουν να λερώνεις τα χέρια σου, δεν σε παίρνουν στα σοβαρά. Κάντε ένα καθαρισμό PC μπροστά τους, να δουν τι σκόνη βγαίνει από μέσα και πόσο ανθυγιεινό είναι αυτό για τον τεχνικό Η/Υ και δεν θα πουν τίποτα για τα χρήματα, όσα κι αν ζητήσετε.

Δημοσ.
Αν δε σε δουν να λερώνεις τα χέρια σου, δεν σε παίρνουν στα σοβαρά. Κάντε ένα καθαρισμό PC μπροστά τους, να δουν τι σκόνη βγαίνει από μέσα και πόσο ανθυγιεινό είναι αυτό για τον τεχνικό Η/Υ και δεν θα πουν τίποτα για τα χρήματα, όσα κι αν ζητήσετε.

Ιδιως αν μεσα στο κουτι του εχει μεχρι και τον Kermit τον βατραχο

Ανοιξτε με δικη σας ευθυνη

kermit-the-pc-frog.jpg

Δημοσ.
Μετα απο 13 ολοκληρες σελιδες που ολοι επαναλαμβανονται εμαθα πραγματα που ενω ειμαι στον χωρο των υπολογιστων επαγγελματικα 13 χρονια δεν εχω μαθει ως τωρα.

Λοιπον εχουμε και λεμε, για να περασεις σε πανεπιστημιο και να γινεις τεχνικος Η/Υ η ειδικος στα δικτυα χρειαζεσαι 19 και αφου καταφερεις και γραψεις 19 ( ! ) καθεσαι και αλλα 4 χρονια για να μαθεις την τεχνη....Λοιπον εγω οπως και πολλοι αλλοι εμαθα τα παντα για τους Η/Υ μονος μου, φυσικα σπουδασα και 2 χρονια σε ΙΔ.ΙΕΚ μοναχα για να παρω το "και καλα" χαρτι το οποιο κυριολεκτικα δεν μου προσφερε κατι εφοσον ηξερα ηδη οτι μας μαθαιναν....Φυσικα για λιγο καιρο σκεφτομουν το να δωσω για να μπω στα φοβερα πανεπιστημια μεχρι που αρχισαν να με παιρνουν τηλεφωνο καθηγητες φιλων μου γιατι δεν ηξεραν καποια πραγματα σχετικα με τους υπολογιστες και τις νεες τεχνολογιες και ετσι ρωτουσαν εμενα....Βεβαια η απορια μου ως το προς το γιατι λυθηκε οταν ειδα τα βιβλια που μαθαιναν στους φοιτητες που απο πισω εγραφαν 1982 η εστω μια χρονολογια μεσα στο 80', πανε 12 χρονια απο τοτε οποτε δεν θυμαμαι ακριβως.....Απο την αλλη τα εξαρτηματα που ειχαν σε αυτα τα "πανεπιστημια" ηταν στην καλυτερη απο τα τελη του 80' οποτε και ολοι οι "φοιτητες" μαθαιναν πραγματα πανω σε τεχνολογια 10 ετων πισω......Δεν θα πω πως φταινε οι φοιτητες προς θεου, το συστημα φταιει, αυτο που προσπαθω να πω ειναι πως οντως το χαρτι δεν μετραει και σιγουρα οποιος εχει τελειωσει πανεπιστημιο δεν σημαινει πως γνωριζει το αντικειμενο του οπως θα επρεπε....Δυστυχως στην Ελλαδα εχουμε το γνωστο "κακο" οτι δλδ ολοι ξερουν τα παντα και ολοι ειναι ασσοι σε οτι κανουν και φυσικα ποτε κανεις δεν ειναι καλυτερος απο εμας....

Τωρα οσο για το ποσο θα επρεπε να χρεωσει καποιος καποιον, εγω σε φιλους δεν χρεωνω ποτε τπτ και κανα δυο φορες που ενα φιλαρακι πηγε να μου δωσει 50ευρω για δουλεια 2 ωρων του ειπα κρατησε τα γιατι εχεις παιδια και τα χρειαζεσαι περισσοτερο απο μενα, να ειμαστε ανθρωποι πανω απο ολα και να εχουμε και ευαισθησιες, δεν βλαπτει.....

Περα απο ολα αυτα κρατατε το φιλικο επιπεδο και μην αρπαζεστε μεταξυ σας :)

Επειδή μόνο εγώ έγραψα κάτι για πτυχίο (και ήταν τελείως άσχετο με το ποιος θεωρείτε ερασιτέχνης) να ξεκαθαρίσω τι είπα.

Εγώ αρχίσα να γράφω μην γκρινιάζετε για το πόσο κουραστική είναι η δουλειά γιατί αν είναι έτσι πάτε ρωτήστε κανένα εργάτη σε οικοδομή ή κανένα οδηγό σάπιου βαν το κατακαλόκαιρο. Υπήρξε απάντηση ότι η γνώση πρέπει να πληρώνετε περισσότερο και τότε απαντώ "εγώ που είμαι υποψήφιος διδάκτορας τι πρέπει να ζητάω τότε για αμοιβη". Αυτό ήταν όλο και όλο που έγραψα περι πτυχίων.

Σε επόμενα post ερασιτέχνη λεω αυτό που θεωρεί και η αγορά... αυτόν δηλαδή που δεν είναι επαγγελματίας. Και από τη στιγμή που ο άλλος δεν είναι επαγγελματίας, δεν γνωρίζεις αν ξέρει την δουλειά, έχει πολύ μικρότερα έξοδα (άδειες, τέλη..,. μέχρι και φόρο εισοδήματος) και δεν μπορείς να είσαι καλλυμένος (αν γίνει στραβή που θα απευθυνθείς; Ποιον θα καταγγείλεις... τέλος ποια φήμη και πελατεία θα θελήσει αυτός να προστατεύσει απο τη στιγμή που δεν έχει) τότε είναι λογικό οι αμοιβές να είναι αρκετά μικρότερες από αυτές των καταστημάτων και να μην τις βάζετε ως μέτρο σύγκρισης.

Δημοσ.

Και ομως δεν αναφερομουν σε σενα, αν διαβασεις προσεκτικα υπαρχουν αρκετοι που διαφημιζουν το οτι σπουδασαν το συγκεκριμενο επαγγελμα :)

Δημοσ.
Και ομως δεν αναφερομουν σε σενα, αν διαβασεις προσεκτικα υπαρχουν αρκετοι που διαφημιζουν το οτι σπουδασαν το συγκεκριμενο επαγγελμα :)

Απλά οι περισσότεροι είχαν απευθυνθεί σε μένα ενώ εγώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο :-)

Δημοσ.
Αυτό που είπε ο Pc_admin είναι το πιο σωστό. Όσοι ασχολούνται με το PC θεωρούνται εν μέρη και χομπίστες, ότι το διασκεδάζουν αυτό που κάνουν. Έτσι χάνει αρκετή από την αξία της η εργασία του τεχνικού Η/Υ και θεωρείται ολίγον τι "παιχνιδάκι". Αν δε σε δουν να λερώνεις τα χέρια σου, δεν σε παίρνουν στα σοβαρά. Κάντε ένα καθαρισμό PC μπροστά τους, να δουν τι σκόνη βγαίνει από μέσα και πόσο ανθυγιεινό είναι αυτό για τον τεχνικό Η/Υ και δεν θα πουν τίποτα για τα χρήματα, όσα κι αν ζητήσετε.

Γενικως ισχυει το οτι δεν μπορουν να αξιολογησουν ποσο δυσκολο ειναι κατι και κανουν εντελως λανθασμενες υποθεσεις.

Για παραδειγμα μπορει να σε θεωρησουν γκουρου της πληροφορικης αμα σε δουν να τοποθετεις ενα σκληρο δισκο η μια καρτα γραφικων ενω στην πραγματικοτητα ειναι απο τα πιο απλα πραγματα.

Αντιθετως δεν μπορουν να καταλαβουν οτι καποια αλλα προβληματα απλως ειναι πολυ δυσκολο να εντοπισθουν και να λυθουν. Πχ γιατι ακριβως εδω και μια βδομαδα οταν κανω δεξι κλικ στα windows κολλανε τα παντα για 2 λεπτα? Η γιατι το ταδε εγγραφο word που ειχα εγινε corrupt ενω χθες δουλευε?

Δεν εννοω μονο το πως λυνονται, αλλα μερικοι ζητανε να μαθουν και το "γιατι" τους συνεβη αυτο, χωρις καν να μπορουν να θυμηθουν τι καναν οταν το πρωτοειδαν, τι ειχαν μολις εγκαταστησει, αν εκλεισε ξαφνικα ο υπολογιστης χωρις κανονικο shutdown κλπ κλπ.

Ισως στο μυαλο τους εχουν παρομοιασει το ανοιγμα του κουτιου με κατι σαν "εγχειριση", οποτε το εξισωνουν με κατι πολυ δυσκολο. Ενω οτιδηποτε αλλο ειναι απλως "κλικ και πατημα κουμπιων" που το κανει και το παιδι της γειτονισσας οπως αναφερθηκε.

Δυστυχως δεν βοηθανε και πολυ ορισμενοι του χωρου αφου οντως παιρνουν υφος χειρουργου καθε φορα που ανοιγουν ενα κουτι μπροστα σε πελατη ενω αλλοι απαραδεκτοι εχουν ετοιμη απαντηση για ολα τα κουφα που συνεβησαν στον υπολογιστη, ασχετα αν ειναι αληθεια η οχι.

Αν δηλαδη πω εγω οτι δεν ξερω γιατι χαλασε ανθρωπε το εγγραφο σου χθες ενω δεν συνεβη τιποτα το αξιοπεριεργο πως μου λες ειμαι απλως ασχετος. Ο αλλος που κανει update το antivirus, κανει και ενα full scan (που δε βρισκει κατι) και πει και 2 κουταμαρες για τον Gates και τα Windows θα μετρησει σαν απαντηση οποτε ειναι "ψαγμενος" και ξερει

Δημοσ.

Κοίτα όταν εγώ πχ θα πάω να φτιάξω σε έναν γνωστό το PC του θα είμαι αραχτός με το τσιγαράκι , τον καφέ ή την μπύρα , καμιά μάσα , και θα λέμε και καμιά μαλακία όσο το φτιάχνω ...

Είναι δυστυχώς λογικό μετά ο ίδιος όταν φωνάξει κάποτε κάποιον επαγγελματία να κάνει τα ίδια , να τον ξενίσει όταν του ζητήσει κάνα 50 ευρώ ή γενικότερα να θεωρεί πως δεν κάνει και τπτ σημαντικό ή κουραστικό ο τεχνικός .

Δημοσ.
Δυστυχως δεν βοηθανε και πολυ ορισμενοι του χωρου αφου οντως παιρνουν υφος χειρουργου καθε φορα που ανοιγουν ενα κουτι μπροστα σε πελατη ενω αλλοι απαραδεκτοι εχουν ετοιμη απαντηση για ολα τα κουφα που συνεβησαν στον υπολογιστη, ασχετα αν ειναι αληθεια η οχι.

Αν δηλαδη πω εγω οτι δεν ξερω γιατι χαλασε ανθρωπε το εγγραφο σου χθες ενω δεν συνεβη τιποτα το αξιοπεριεργο πως μου λες ειμαι απλως ασχετος. Ο αλλος που κανει update το antivirus, κανει και ενα full scan (που δε βρισκει κατι) και πει και 2 κουταμαρες για τον Gates και τα Windows θα μετρησει σαν απαντηση οποτε ειναι "ψαγμενος" και ξερει

Ο σοσονάτος που περιέγραφα ;)

Κοίτα όταν εγώ πχ θα πάω να φτιάξω σε έναν γνωστό το PC του θα είμαι αραχτός με το τσιγαράκι , τον καφέ ή την μπύρα , καμιά μάσα , και θα λέμε και καμιά μαλακία όσο το φτιάχνω ...

Είναι δυστυχώς λογικό μετά ο ίδιος όταν φωνάξει κάποτε κάποιον επαγγελματία να κάνει τα ίδια , να τον ξενίσει όταν του ζητήσει κάνα 50 ευρώ ή γενικότερα να θεωρεί πως δεν κάνει και τπτ σημαντικό ή κουραστικό ο τεχνικός .

Βασικά όταν το κάνεις χαλαρά και να μην πλακώνεσαι, ναι μεν παίρνει περισσότερη ώρα αλλά αντικειμενικά είναι πιο ξεκουραστα.

Πάντως κατι που μου την δίνει άσχημα. Όλο μου λένε έλα απο το σπίτι να μου το φτιάξεις και ας μένουν στην άλλη άκρη. Εγώ τους απαντώ φέρε μου το tower και θα το κάνω όποια ώρα μπορω καθώς δεν έχω standard πρόγραμμα... κάθε φορα που χαζεύω λίγο θα ασχολούμαι και από λιγό (πχ το μεσημεράκι κάνω format και εγκατάσταση λειτουργικού, το βραδάκι βάζω τους drivers και τα προγράμματα). Αλλά όχι τσινάνε... μου απαντάνε "μα καλά θα σου κουβαλήσω ολόκληρο tower" ... και με ξαναπρίζουν ξανα απο την αρχή.

Το πιο τραγικό είναι ότι προσφατα είχε προβλημα το laptop ... το τονίζω LAPTOP... μιας κοπέλας και όχι πρέπει να πάω σπιτι για να το φτιάξω... δεν μπορεί να το φέρει :mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...