Προς το περιεχόμενο

Εσείς ΠΟΣΟ θα χρεώνατε ;;;

tranquility

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κοιταξτε, σε συγγενη δεν παιρνω χρηματα εκτος αν μου δωσουν αυτοι με το ζορι που συνηθως μου δινουν 20$ "για να πιω εναν καφε". Εάν ειναι φίλος κανω την δουλεια τσαμπα, εάν ειναι απλα γνωστος κανω καλυτερη τιμή. Το τσαμπα εχει πεθανει φιλοι μου. Εάν κανεις κατι τσαμπα δεν το εκτιμάει κανεις, όταν το πληρωνουν το εκτιμούν αλλα βέβαια Απαιτουν να ειναι στην πένα ο υπολογιστής που ειναι και λογικο.

Επισεις οταν φτιαχνεις κατι που ο αλλος δεν μπορει να φτιαξει (πχ να κανει φορματ) λες οκ να μην τον χρεωσω, αλλα οταν σου λεει κατεβασε μου το μσν και καντο να μην ξεκιναει στο ανοιγμα του υπολογιστη ή μου δινουν παιχνιδια που εχουν αυτοι να τους τα κανω εγκατασταση γτ λεει παιρνουν ώρα και βαριουνται να τα κανουν, τοτε σορρυ αλλα πληρωστε για την τεμπελια σας.

Συμπερασμα:

-Εάν χρεωνεται για τις υπηρεσιες σας να εισαστε προετοιμασμενοι ωστε να μπορειτε να ανταπεξέλθετε στις απαιτησεις των πελατων.

-Εαν ειναι συγγενείς οι γνωστοι και εινια μαλ...ες μην αναλαμβανετε να κανετε την δουλεια, γτ και τσαμπα θα την κανετε και αν παει κατι στραβα θα πουν οτι εσείς τους χαλασατε τον υπολογιστη.

Οσο για αυτο που ειχα πει για τις πανελληνιες οτι ηθελε 19+, μπορει να εκανα λαθος παντως ηταν σιγουρα 18+ το ξέρω γτ τις κοιταγα αυτες τις σχολες και δεν περασα (χαχαχα).

Δημοσ.
και να στην λένε και από πάνω :P

Η' να βάζεις και χρήματα από την τσέπη σου !

π.χ κάποιος συγγενής όταν έβαλε DSL του είπα ο μαλάκας μην πληρώσει τσάμπα λεφτά για να του κάνουν εγκατάσταση από ΟΤΕ , θα του το συνδέσω εγώ το router.

Πάω σπίτι του όταν έλαβε το ρουτερ τι να δω . Δεν είχε καν κάρτα δικτύου το PC . Τεσπα πετάγομαι του παίρνω μία με δικά μου λεφτά , και αφού τελειώνω μου κάνει "Aν ήταν να πληρώσω τελικά , άφηνα να μου το φτιάξει και ο OTE τσακ μπαμ" . Τι να του εξηγήσω τώρα τι είναι η κάρτα δικτύου και πως δεν θα του έφερνε ο ΟΤΕ. Του λέω δεν χρειάζεται να πληρώσεις τπτ για την κάρτα που αγόρασα και έφυγα.

Όταν μια μέρα με πήρε έντρομος πως του κάηκε το PC και επείγει για την δουλειά του , του απάντησα πως δεν ξέρω από αυτά και να το πάει στο πλαίσιο. Δεν θα τον χάλασε :)

Ρε φιλε περιπου το ιδιο συμβαν μου ετυχε εδω και λιγες ημερες..

Επρεπε να κανω format και δεν υπηρχαν οι drivers για την ethernet της μητρικης..

Οποτε αναγκαστικα και εβαλα μια δικη μου PCI καρτα την οποια δεν χρησιμοποιουσα μεν αλλα την ειχα πληρωσει δε σε ξενο pc χωρις ο αλλος να χρεωθει δραχμη...

Ετσι παει....:-/

Αμα του ελεγα οτιδηποτε για λεφτα...

Εστω 4-5 ευρω για την καρτα θα μου την ελεγε και απο πανω....:mad:

Δημοσ.
Κοιταξτε, σε συγγενη δεν παιρνω χρηματα εκτος αν μου δωσουν αυτοι με το ζορι που συνηθως μου δινουν 20$ "για να πιω εναν καφε". Εάν ειναι φίλος κανω την δουλεια τσαμπα, εάν ειναι απλα γνωστος κανω καλυτερη τιμή. Το τσαμπα εχει πεθανει φιλοι μου. Εάν κανεις κατι τσαμπα δεν το εκτιμάει κανεις, όταν το πληρωνουν το εκτιμούν αλλα βέβαια Απαιτουν να ειναι στην πένα ο υπολογιστής που ειναι και λογικο.

Σε κανεναν καλυτερη τιμη. Να κανεις εκπτωση. Ειναι θεμα ψυχολογιας μαζων/ατομων/οτιδηποτε. Αν ειναι και μου ριχνει τοσο την τιμη του και το βαφτιζει "καλυτερη τιμη" σημαινει οτι μπορει να παει και παρακατω, λενε μετα. ;) :P

Δημοσ.
Λιγο αοριστο αυτο.

Κατ αρχην πως οριζουμε τη διαφορα μεταξυ ερασιτεχνικης και επαγγελματικης εργασιας; Μετα, ποιο καταστημα (που θα σου κοψει αποδειξη), θα σου παρει λιγοτερο απο 40€ +ΦΠΑ για 4 ωρες (ολο το απογευμα ενος τεχνικου). Και τελος, τι εγγυησεις εχει ενα μαγαζι στη γωνια απο τον φιλο μου; Αν μου το φτιαξει ο μπαρπα-Μητσιος που εχει μαγαζι που πουλαει πισια απο το '90 (και μου κοψει και αποδειξη), θα μου παρεχει καλυτερη εγγυηση απο το φιλο μου που δεν εχει μαγαζι;

Κάτσε ρε συ. Έστω ότι για πρώτη φορά καλώ τεχνικό απο αγγελία (δηλαδή όχι κατάστημα) που ξέρω εγώ αν ξέρει την δουλειά ή απλά είναι ένας σοσονάτος κύριος; Τον ήξερα και από χτες; Ακόμη αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα ... από καθυστέρηση και κακοτεχνία μέχρι και κλοπή (δηλαδή άλλο part για αναβάθμιση να του πήγες και άλλο σου έβαλε... ή να σου αλλάξει το mobo με καμια φτηνιά που του μεινε) εγώ από που θα βρω το δίκιο μου; Υπάρχει κάποια απόδειξη για να κάνω καταγγελία; Υπάρχει φήμη και πελατεία να φοβηθεί να μην τη χάσει; Ποιος με εξασφαλίζει;

Εν τέλει γιατί εγώ να πληρώνω φόρο και για τους δύο; Μην ξεχνάμε τις εξωτερικότητες παιδιά... τα λεφτά που του έδωσα τα χα βγάλει απο τη δουλειά μου και φαίνονται κανονικά... αυτός όμως τα παίρνει και δεν φαίνονται. Έτσι εγώ θα πληρώσω φόρο περισσότερο από ότι θα έπρεπε... όμως και οι δύο θα έχουμε τις ίδιες κρατικές παροχές.

Τέλος εγώ δεν είπα αν είναι δίκαιη τιμή ή όχι τα 40 ευρώ... αλλά όταν βλέπω όλους να λένε "και λίγα λες", "για λιγότερα τόση κούραση δεν θα την αναλάμβανα" κλπ ... ε τι θέλεις δηλαδή να πω; Μονα ζυγά δικά μας; Δηλαδή και οι δυνάμεις της αγοράς οδηγούν εκεί τις τιμές αλλά και να γκρινιάζουμε; Τότε ρε φίλε να μη γκρινιάζουμε και για την αισχροκέρδια των εταιρειών, να μην υπάρχει ΙΝ.ΚΑ., να καταργήσουμε την ΕΕΤΤ και να γίνουμε ζούγκλα. Όχι δεν θεωρώ ότι κάνουν κακό οι ερασιτέχνες τεχνικοί, απεναντίας αυξάνουν τον ανταγωνισμό... αλλά ε όχι να παίρνουν παχυλές αμοιβές για το είδος της εργασίας και να κλαίγονται. Δεν το γουστάρω... πως το λέμε;

Δημοσ.
Κάτσε ρε συ. Έστω ότι για πρώτη φορά καλώ τεχνικό απο αγγελία (δηλαδή όχι κατάστημα) που ξέρω εγώ αν ξέρει την δουλειά ή απλά είναι ένας σοσονάτος κύριος; Τον ήξερα και από χτες; Ακόμη αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα ... από καθυστέρηση και κακοτεχνία μέχρι και κλοπή (δηλαδή άλλο part για αναβάθμιση να του πήγες και άλλο σου έβαλε... ή να σου αλλάξει το mobo με καμια φτηνιά που του μεινε) εγώ από που θα βρω το δίκιο μου; Υπάρχει κάποια απόδειξη για να κάνω καταγγελία; Υπάρχει φήμη και πελατεία να φοβηθεί να μην τη χάσει; Ποιος με εξασφαλίζει;

Εν τέλει γιατί εγώ να πληρώνω φόρο και για τους δύο; Μην ξεχνάμε τις εξωτερικότητες παιδιά... τα λεφτά που του έδωσα τα χα βγάλει απο τη δουλειά μου και φαίνονται κανονικά... αυτός όμως τα παίρνει και δεν φαίνονται. Έτσι εγώ θα πληρώσω φόρο περισσότερο από ότι θα έπρεπε... όμως και οι δύο θα έχουμε τις ίδιες κρατικές παροχές.

Τέλος εγώ δεν είπα αν είναι δίκαιη τιμή ή όχι τα 40 ευρώ... αλλά όταν βλέπω όλους να λένε "και λίγα λες", "για λιγότερα τόση κούραση δεν θα την αναλάμβανα" κλπ ... ε τι θέλεις δηλαδή να πω; Μονα ζυγά δικά μας; Δηλαδή και οι δυνάμεις της αγοράς οδηγούν εκεί τις τιμές αλλά και να γκρινιάζουμε; Τότε ρε φίλε να μη γκρινιάζουμε και για την αισχροκέρδια των εταιρειών, να μην υπάρχει ΙΝ.ΚΑ., να καταργήσουμε την ΕΕΤΤ και να γίνουμε ζούγκλα. Όχι δεν θεωρώ ότι κάνουν κακό οι ερασιτέχνες τεχνικοί, απεναντίας αυξάνουν τον ανταγωνισμό... αλλά ε όχι να παίρνουν παχυλές αμοιβές για το είδος της εργασίας και να κλαίγονται. Δεν το γουστάρω... πως το λέμε;

Προς ενημερωση σου, κανεις δεν μου εμαθε σε καμια σχολη πως να κανω φορματ ή πως να στηνω ενα συστημα ουτε πως να βαζω καρτα γραφικων και drivers. Αυτα τα μαθαινεις μονος σου οπως τα μαθαινει ερασιτεχνης. Εχω δει καθηγητες πληροφορικης στη σχολη μου που δεν ξεραν να κανουν φορματ. Δηλαδη με την λογικη σου και οσοι φοιτητες κανουν ιδιαιτερα ειναι και αυτοι κατακριταιοι γιατι δεν κοβουν αποδειξεις και δεν εχουν πτυχιο... Χωρις παρεξηγηση σοβαρεψου. Τα παιδια δεν στηνουν δικτυα εταιριας, χαρτζηλικι βγαζουν και τιποτα παραπανω. Δεν το παιζουν επαγγελματιες και ασχολουνται με απλα πραγματα τα οποια δεν τα διδασκει και καμια σχολη. Ουτε το πως να κανεις backup σου μαθαινουν στις σχολες oυτε πως να κανεις φορματ. ουτε πως να κανει εγκατασταση τα προγραμματα.

Δημοσ.

Σαν πελατης (και εχοντας μια μικρη γνωση του τι γνωσεις απαιτουν οι εργασιες του παραδειγματος που συζητιεται. ) θα ειμουν ευχαριστημενος αν μου ζηταγαν ενα 30αρι.Λαμβανοντας υποψη την συγκεκριμενη οικονομικη μου κατασταση , τα οποια οικονομικα διαμορφωνουν ουκ ολιγες φορες και την οπτικη του καθενος . :P

Δημοσ.

Τεχνικο απο αγγελια δε θα καλουσα ακομη κι αν ειχε 40 μεταπτυχιακα. Μιλαμε παντα για ατομο που εχεις καποια εστω και ελαχιστη γνωριμια, και που εχεις ακουσει και 2-3 καλα λογια. Επισης, ακομη κι απο αγγελια, μπορει να σου κατσει και καλυτερα, δεδομενων ολων αυτων των κουφων και ακυρων που διαβαζουμε καθημερινα εδω μεσα για τις "γνωστες" αλυσιδες. Κορωνα γραμματα θα το παιξεις αν το πας 2-3 φορες στην ταδε αλυσιδα, χασεις 2-3 μηνες και τελικα το παρεις παλι χαλασμενο, και θα αναγκαστεις να τρεχεις και σαν το κοροιδο στο καθε ινκα να λες τον πονο σου. Δυστυχως στο ελλαντα εχουμε χορτασει απο επαγγελματισμο..

Για το θεμα του ΦΠΑ, βαλτα με το κρατος που για να μου δωσει εμενα το δικαιωμα να τσονταρω στο εισοδημα μου φτιαχνοντας 5-10 πισι το μηνα, πρεπει να πληρωνω τεβε 400 το μηνα. Και απο την αλλη, αν στα 40 σου χωσει κι ενα 10αρικο ακομη για ΦΠΑ τοτε να δεις αντιδρασεις.

Τελος για τις δυναμεις της αγορας, οπως ειπε κι ο φιλος απο πανω, μιλαμε παντα για ελαχιστο εισοδημα να τσονταριστει στα υπαρχοντα να βγει ο μηνας, και οχι για ερασιτεχνες που βγαζουν 2000-3000 το μηνα μαυρα. Αυτο δε γινεται. Οταν φτασεις σε τετοια ποσα που σημαινει παρα πολλη δουλεια, τοτε το συμφερον σου σαν τεχνικος ειναι να ανοιξεις καταστημα, και να διπλασιασεις (τουλαχιστον) την τιμη, διοτι τον τυπο με το καταστημα (που ξερει...) θα τον πληρωσεις 80 και 100 (εξτρα το ΦΠΑ) και δεν θα πεις και κουβεντα.

PS. Το Β' ενικο παει χαριν της κουβεντας, και οχι αποκλειστικα σε εσενα :-)

Δημοσ.

Μιας και είπατε για καθηγητές, προσφατα μου έδωσε ξαδέρφη μου εργασια (παει για τεχνικος δικτύων σε δημόσιο ΙΕΚ) για να την βοηθήσω. η εργασία εδινε με πολυ προχειρο τροπο ενα ποσο που διεθετε η σχολή για να αναβαθμίσει το δίκτυο σε 3 αίθουσες διδασκαλίας, να βάλει νέες θέσεις εργασίας, καποια νεα switch, ενα patch panel σε rack, και το ζητούμενο ηταν να βρουν πανω στο σχέδιο ποια ειναι η ιδανική καλωδίωση για τις 3 αίθουσες απο την γραμματεια, τι υλικα θα χρειαστούν, ποιο το κόστος το οποιο δεν 8α περνάει τα 1200 ευρωπουλια.

κανω την εργασία, η κοπελια πήρε 9 (γιατι 10 δεν παίρνει κανεις....) και το αποτελεσμα?15 μερες μετά πηραν κομπρεσερ και αρχισαν τις εργασίες στις αίθουσες βάσει των στοιχειων που τους έδωσα!

1) Ο καθηγητής δεν ήξερε καν να βγάλει τα μέτρα, σου δίνει 200 μετρα καλώδιο για να δικτυώσεις 3 αιθουσες που το αθροισμα εβγαινε 235, αρα μαθηματικά μηδέν

2) Ο ίδιος δεν ήξερε πως να το κάνει και το ανεθεσε σε μαθητές για να στήσουν δίκτυο σε ΙΕΚ

3) Στέρησαν την μελέτη και την εργασία απο καποιους που ειναι δουλειά τους και ξέρουν κάτι παραπάνω!

μην μιλάμε λοιπον για καθηγητές και διπλώματα, και εγω όταν ημουν στην ΚΟΡΕΛΚΟ μαθαινα windows 3.11 οταν το τμημα multimedia εκανε 2000, αυτα ομως ελεγε ο κανονισμός....

Δημοσ.
Προς ενημερωση σου, κανεις δεν μου εμαθε σε καμια σχολη πως να κανω φορματ ή πως να στηνω ενα συστημα ουτε πως να βαζω καρτα γραφικων και drivers. Αυτα τα μαθαινεις μονος σου οπως τα μαθαινει ερασιτεχνης. Εχω δει καθηγητες πληροφορικης στη σχολη μου που δεν ξεραν να κανουν φορματ. Δηλαδη με την λογικη σου και οσοι φοιτητες κανουν ιδιαιτερα ειναι και αυτοι κατακριταιοι γιατι δεν κοβουν αποδειξεις και δεν εχουν πτυχιο... Χωρις παρεξηγηση σοβαρεψου. Τα παιδια δεν στηνουν δικτυα εταιριας, χαρτζηλικι βγαζουν και τιποτα παραπανω. Δεν το παιζουν επαγγελματιες και ασχολουνται με απλα πραγματα τα οποια δεν τα διδασκει και καμια σχολη. Ουτε το πως να κανεις backup σου μαθαινουν στις σχολες oυτε πως να κανεις φορματ. ουτε πως να κανει εγκατασταση τα προγραμματα.

++++++1 συμφωνω απολυτα μαζι σου,ποσοι "καθηγητες" υπαρχουν που το παιζουν καθηγητες και δεν εχουν ιδεα τι τους γινεται απο τα απλα ως τα πιο εξειδικευμενα και οταν τους κανεις μια ερωτηση κοιταζουν το ταβανι μπας και τους ερθει η επιφυτηση.το ιδιο βεβαια ισχυει και για αυτους που λεγονται "τεχνικοι" ανοιγουν ενα μαγαζι κοτσαρουν μια πινακιδα και το "παιζουν"επαγγελματιες,ασχετα αν το πτυχιο τους -αν εχουν -δεν εχει αμεση σχεση με το αντικειμενο τους.τις περισσοτερες φορες ειναι ασχετοι και οταν βρουν την καταλληλη ευκαιρια εκμεταλευονται καταστασεις π.χ καποιον πιτσιρικο που θελει αναβαθμιση ή format χωρις να γνωριζει λεπτομεριες ,τοτε κοστολογουν οτι θελουν και οσο θελουν.ολα αυτα βεβαια τα λεω απο προσωπικη εμπειρια.και ετσι καταληγω στο συμπερασμα :

μπραβο σε ολους που ξερουν πεντε πραγματα, ασχολουνται ,ψαχνονται και αγαπουν την ενασχοληση τους με τους η/υ και βοηθουν με ειλικρινια χωρις να ξεζουμανε τους φιλους και συγγενεις,βεβαια το να σου δωσουν "κατι" για τον κοπο σου δεν ειναι κατακριτεο και αυτοι νιωθουν καλα αλλα και εσυ καλυτερα.υπαρχουν βεβαια και αυτοι που το παιζουν κινεζοι αλλα τι να κανουμε "κανε το καλο και ριξτο στο γιαλο"

Δημοσ.

Τέλος εγώ δεν είπα αν είναι δίκαιη τιμή ή όχι τα 40 ευρώ... αλλά όταν βλέπω όλους να λένε "και λίγα λες", "για λιγότερα τόση κούραση δεν θα την αναλάμβανα" κλπ ... ε τι θέλεις δηλαδή να πω;

Τωρα εσενα σε πειραζει το οτι πχ θα δωσεις 50-60ευρω ή οτι ο τεχνικος θα τα βγαλει μαυρα? Αν δηλαδη σου κοψει αποδειξη τοτε ολα καλα? Γιατι εκει παει αλλου το πραγμα.

Κοιτα να δεις πως δουλευω εγω. Πας στην εφορια και ζητας ενα τριπλοτυπο για παροχη υπηρεσιων, το οποιο κοβεις για τεχνικες εργασιες (επισκευες). Τα χρηματα δεν ειναι μαυρα, οποτε φορολογουμαι και εγω, βεβαια παντα παιζει το ενδεχομενο να κοβεις μικροτερα ποσα και να κρυβεις καμια 200-300ευρω τον μηνα.

Τωρα οσο αφορα το ποσο που ζηταμε, αφου κανουμε την επισκεψη και υπολογισουμε το κοστος επισκευής με ή χωρις ανταλλακτικα (αναλογα την περιπτωση) λεμε οτι θα κοστισει 10,20,30 ευρω αντιστοιχα. Οποιος δεν θελει μπορει ευχαριστος να τρεχει με τον υπολογιστη στο πλαισιο, να τον αφησει καμια βδομαδα και να τον παρει πισω και μετα απο λιγο καιρο να εχει αλλο προβλημα γτ με την δουλεια που εχουν εκει τα φτιαχνουν ολα προχειρα.

Εγω δεν μενω Αθηνα, μενω λιγο πιο εξω. Η Αθηνα απεχει 1ωρα αποσταση απο το σπιτι μου. Το ξερετε οτι με παιρνουν τηλεφωνο για να κατεβω Αθηνα και να τους επισκευασω τον υπολογιστη +20ευρω για τα εξοδα του καραβιου?

Εαν εισαι καλος τεχνικος και δεν κοροιδευεις τον κοσμο και λιγο τσιμπημενες να ειναι οι τιμες, ο κοσμος ειναι διαθετιμενος να πληρωσει (τουλαχιστον οσους ξερω εγω). Οποιος δεν θελει μπορει να παει στο πλαισιο και στο καθε πλαισιο, να αφησει τον υπολογιστη του καμια βδομαδα, να πληρωσει και 100ευρω για φορματ και μια χαρα. Αλλιως μπορει να παρει εναν τεχνικο που θα ερθει σπιτι του και θα του φτιαξει τον υπολογιστη μεσα σε 24ωρες με λειτουργικα + φουλ προγραμματα με λιγοτερα χρηματα. Επισης μπορει να μην το φτιαξει καθολου και να παρει ενα πλαυστασιον 3 που θα παιζει παιχνιδια και θα σερφαρει στο ιντερνετ, οπωτε θα σταματησει να γκρινιαζει οτι του χαλασε ο υπολογιστης και θελει τεχνικο.

Παντως ειμαστε ολοι πολυ Ελληναρες ρε γαμωτο! Γκρινιαζουμε οταν κατι δεν μας αρεσει αλλα οταν προκειτε για τον εαυτο μας ειναι ολα καλα. Μας πειραζει οτι ο τεχνικος παιρνει 50ευρω μαυρα και στην ουσια κλεβει απο το κρατος, αλλα δεν μας πειραζει οταν εχουμε πειρατικο λογισμικο, παιζουμε πειρατικα παιχνιδια και βλεπουμε και ακουμε πειρατικες ταινιες και μουσικη. Εκει δεν μας ενδιαφερουν τα δικαιωματα περι πνευματικης ιδιοκτησιας που καποιοι εχυσαν υδρωτα για να φτιαξουν αυτα τα πραγματα, εκει μετραει μονο η τσεπη μας...

Δημοσ.

Παντως ειμαστε ολοι πολυ Ελληναρες ρε γαμωτο! Γκρινιαζουμε οταν κατι δεν μας αρεσει αλλα οταν προκειτε για τον εαυτο μας ειναι ολα καλα. Μας πειραζει οτι ο τεχνικος παιρνει 50ευρω μαυρα και στην ουσια κλεβει απο το κρατος, αλλα δεν μας πειραζει οταν εχουμε πειρατικο λογισμικο, παιζουμε πειρατικα παιχνιδια και βλεπουμε και ακουμε πειρατικες ταινιες και μουσικη. Εκει δεν μας ενδιαφερουν τα δικαιωματα περι πνευματικης ιδιοκτησιας που καποιοι εχυσαν υδρωτα για να φτιαξουν αυτα τα πραγματα, εκει μετραει μονο η τσεπη μας...

Ακριβως , οταν προκειται για τον εαυτο μας ολα καλα.Μπορει να μας ενοχλει πχ ο γιατρος,υδραυλικος ,ηλεκτρολογος , μπογιατζης, μηχανικος αυτοκινητων για τις υψηλες τιμες η οταν δεν κοβει αποδειξη , αλλα οταν προκειται για την δικια μας ειδικοτητα φερνουμε σαν αντ'επιχειρημα μεχρι και τον ιδρωτα των προγραμματιστων και καλλιτεχνων.Αν καποιος (πρεπει να) ειναι Ελληναρας , ποιος ειναι αυτος αραγε ?

Δημοσ.

Προς Antretng

Οι περισσοτεροι ερασιτεχνες ξερουν παραπανω απο πολλους "σπουδασμενους" τεχνικους,το οτι ειναι ερασιχτεχνες ομως δεν σημαινει οτι πρεπει να αμοιβονται λιγοτερα απο τους σπουδασμενους?Ειδικα αν κανουν καλυτερα την δουλεια?Και να σου πω γιατι την κανουνε καλυτερα?Γιατι ειναι το χομπυ τους,αγαπουν αυτο που κανουν,ενω οι "σπουδαγμενοι" ξερουν μονο οτι εχουν μαθει απο την ελειπη εκπεδευση τους,βεβαια δεν μιλαω για ολους,αλλα για τους περισοτερους αυτο ισχυει,εχουμε φτασει σε ενα σημειο που αν δεν χωθεις οπου μπορεσεις θα πεινασεις,και οπως λεει ο παππους οσο πιο πολλες τεχνες ξερεις τοσο πιο πολυ ψωμι θα φας :-)

Δημοσ.

Aπλα αν κανεις μια βολτα απο σχολες πληροφορικης οι περισσοτεροι μπηκαν γιατι καποιος τους ειπε οτι εκει ειναι το μελλον. Εχει χαβαλε μαλιστα να μπαινεις τις πρωτες μερες στα εργαστιρια και να βλεπεις οτι οι περισσοτεροι δεν εχουν ιδεα σε τι σχολη μπηκαν, ποσο μαλλον με το αντικειμενο. Ελαχιστα αλλαζει αυτο στην πορεια...

Δημοσ.

Ρε παιδιά διαβάζετε τι γράφω ή απλά νομίζετε ότι βγήκα για να κράξω; Μίλησα εγώ ποτέ για πτυχία. :o Ξεκολλάτε. Δηλαδή ερασιτέχνης είναι μόνο όποιος δεν έχει πτυχίο;

Δεν μπαίνω στο κόπο να απαντήσω. Αν θέλετε διαβάστε λίγο καλύτερα τι έγραψα ΚΑΙ γιατί το έγραψα ΚΑΙ πάνω σε τι απάνταγα, αν θέλετε σχολιάστε αυτά που λέω πραγματικά και μετά ok να απαντήσω.

Υ.Γ. Δεν τα λέω με νεύρα... αλλά ρε παιδιά ας διαβάζουμε και λίγο τι γράφει ο άλλος. Γραπτός λόγος είναι... όχι προφορικός. Και όπως είπα ευτυχώς που υπάρχουν και οι "ερασιτέχνες" και αυξάνουν τις επιλογές.

---------- Προσθήκη στις 19:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:08 ----------

...

Παντως ειμαστε ολοι πολυ Ελληναρες ρε γαμωτο! Γκρινιαζουμε οταν κατι δεν μας αρεσει αλλα οταν προκειτε για τον εαυτο μας ειναι ολα καλα...

Αυτός ήταν και ο λόγος που postara... δες το λιγο απο την ανάποδη και θα καταλάβεις.;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...