user12 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 και καμιά μέρα θα τον πάρει τηλ επειδή θα τύχει να κολλήσει κάναν ιο και θα τον κράξει γιατί τα έλεγε αυτος πως θέλει Kaspersky και ήξερε πως είναι το καλύτερο , και τι μαλακία μου έβαλες. είτε με λεφτά είτε τζάμπα , αν τον άλλο δεν τον ξέρεις καλά του βάζεις ότι θέλει αυτός , γιατί μετά θα στο βγάλει ξινό το ότι εσυ πήγες να του γλυτώσεις λεφτά Offtopic Εγω 4 χρονια χωρις antivirus και δεν εχει χαλασει ουτε εχω χασει αρχειο.Βεβαια κραταω back up και εχω μονο τα ''αθωα'' trojan.Νομιζω οτι το antivirus is overrated.
lexmark Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Παρακολουθω αυτο το θεμα απο την αρχη. Πραγματικα δεν ξερω που κολλησαν καποιοι. Το παιδι εφαγε 4 ωρες απο τον χρονο του, γυρισαν τα ματια του αναποδα για να το καθαρισει και ζητησε 40 € οπως ειπε. Κατα τη γνωμη επρεπε να ζητησει περισοτερα απο τη στιγμη που αν πηγαινε σε μαγαζι θα πληρωνε ετσι κι αλλιως 100αρα / αν καθοταν μονος του να διαβασει, μαθει πως να το φτιαξει θα του επαιρνε πολυ παραπανω απο το διπλασιο χρονο που αφιερωσε το παιδι. Επισης διαβασα να λετε για τους ερασιτεχνες εδω μεσα. Καποια παιδια απο εδω θα τα φωναζα, θα τους πληρωνα 100αρες και θα ημουν και υπερευχαριστημενος και τυχερος. Περισσότερη εμπιστοσυνη εχω σε αυτα τα παιδια εδω παρα τον ταδε ή δεινα τεχνικο του Πλαισιου/multirama ή κι εγω δεν ξερω ποια αλυσιδα!
guido Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Offtopic Εγω 4 χρονια χωρις antivirus και δεν εχει χαλασει ουτε εχω χασει αρχειο.Βεβαια κραταω back up και εχω μονο τα ''αθωα'' trojan.Νομιζω οτι το antivirus is overrated. δεν διαφωνώ . Απλά αυτο που εννοώ στην ουσία είναι πως του άλλου μπορει πχ να του καεί το τροφοδοτικό και να σου την πει οτι φταίει το μαλακία antivirus που του έβαλες (!) οπότε αφού υπάρχουν τέτοιοι άσχετοι καλύτερα να κάνεις αυτο που θέλουν οι ίδιοι ,ναχεις το κεφάλι σου ήσυχο
mpentenis Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 να πω και εγω την αποψη μου μιας και ασχολουμαι αρκετα χρονια με το επαγγελμα. Ναι μεν δουλευωντας μονος (με παραστατικα φυσικα) βγαζω περισσοτερα απο αυτα που εβγαζα ως υπαλληλος, δεν παιρνω 40 την μερα αλλα την ωρα ΑΛΛΑ! 1) σε σπιτι ειτε ειναι 1 ωρα ειτε 3 δεν παιρνω πανω απο 40-50 (60 αν πρεπει να του παρω backup 100.000.000terabytes δεδομενων.... ολες οι ταινιες που εχω στα εγγραφα μου, μην χαθουν!) 2) σε επιχειρησεις σίγουρα παιρνω περισσότερα, αλλα μετα απο φορματ καποιος πρέπει να στήσει δικτυα εφαρμογές κλπ. φυσικα λεγωντας εφαρμογές δεν θα ασχοληθουν πως θα κανουν το openoffice να βγαζει .doc, τον εκτυπωτη ταδε προεπιλεγμενο, εγω θα βγαλω 10 εικονιδια στην επιφανεια εργασίας γιατι ειναι δουλειά δύσκολη.... Ε αυτο πληρώνεται επιπλέον 3) Όντας μόνος υπάρχει ενα όριο στα έσοδα, δεν μπορείς πχ να βγαλεις 500 σε μια μέρα αφού απλά δεν φτάνει ο χρόνος. Αντ' αυτού, τα έξοδα διαρκώς αυξάνονται! 4) αν τα 30 την ώρα που αναφέρθηκαν ακούγονται πολλά σε ορισμένους, τότε εγω τους το φτιάχνω ανετα με 10 την ώρα, με την προυπόθεση να μου πληρώνουν ΤΕΒΕ-ΚΑΥΣΙΜΑ-ΕΝΟΙΚΙΟ-ΤΗΛΕΦΩΝΑ kai διάφορα άλλα 5) Εγω θα σου δώσω ενα μηχάνημα το οποιο θα πληρώσω μετρητά ή σε 2 μήνες, πότε θα τα πάρω απο την επιχείρηση?αν πάρω επιταγή θα πληρωθεί? 6) Τις πληροφορίες που δίνω ΔΩΡΕΑΝ απο το τηλέφωνο γιατι απλα δεν αξίζει να πάω στον πελάτη (2 κλικ επισκευή) γιατί θα φάω 40 λεπτά πηγαινε έλα και εκει ενώ δεν μπορεί να καταλάβει γιατι να πάρω 40 ευρώ για 20 δευτερόλεπτα, 8α μου τις πληρώσει αυτος που θα πληρώσει και το ΤΕΒΕ μου? αν καποιος σκεφτεί οτι λογικό ειναι να πας γιατι αλλιως δεν πληρώνεσαι, το να πάω για α) να του αλλάξω αναλυση στην οθόνη (!) β) ενεργοποιήσω την κάρτα δικτύου γιατι το παλαιολιθικό μυαλό έχει μείνει στην αποσύνδεση των dial-up γ) πατήσω OK σε ενα μήνυμα που αναγράφει στα ελληνικά τι να κάνει, ε αυτο δεν το κανω! 7) Τι φταίω εγω για να καλύψω την εργασία στις εγγυησεις που δίνει δωρεάν η κάθε εταιρία στα υλικα που πουλάει, οταν απο αυτό έβγαλα 10 ευρώ, εκανα 5 λεπτά να το τοποθετήσω οταν το αγόρασες, 10 λεπτά να δω την βλάβη, 10 λεπτά να στο επισκευάσω οταν έρθει το ανταλλακτικό, αν πρόκειται για υλικό που δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο πρέπει να σου δώσω αλλο με δικο μου κόστος (!) γιατι δεν μπορείς να περιμένεις το δικό σου, και φυσικά να κάνω μια ωρα να σου εξηγήσω οτι, το φτηνό στατιστικά θα χαλάσει ποιο γρήγορα, το ακριβό δεν το θες λόγω κόστους, δεν το εφτιαξα εγω ουτε ζω εκει μέσα για να ξέρω γιατι χαλασε, μην με ζαλίζεις εμενα, πάρε στην εταιρια του στην Κίνα και κάνε παράπονα κλπ. Απο την άλλη το πάρω 50 και στο πουλήσω 100 θα τσιρίξεις, αλλα το δωρεαν σερβις το θές...Εγω για να το στείλω στην αντιπροσωπεία θα πληρώσω κουριερ πηγαινε ελα, αν σου πω να πληρώσεις 15-20 ευρώ για κάτι που εκανε καινούριο 40 τοτε θα μου πεις "καλυτερα να πάρω άλλο" και ...μουρμούρας συνέχεια. ε παρε το ντέ! ποσοι απο εσας που σας χαλασε μια καρτα-εκτυπωτής-οθόνη το στείλατε στην αντιπροσωπεία αντί για το κατάστημα αγοράς? Όλα αυτά έχουν κόστος για το κατάστημα, ασχετα αν οι πελάτες δεν το βλέπουν. Γενικά να ξέρετε οτι ενας υπάλληλος (ασφαλισμένος) κοστίζει στο κατάστημα 2,5 φορές τον μισθό του ( δουλεύεις 11 μήνες αλλά πληρώνεσαι 14,ασφαλεια, επιδοματα, ποσοστό απο τα διάφορα έξοδα κλπ) ο υπάλληλος των 1000 ευρώ κοστίζει 2,500, αν εχει ενα μαγαζί 2 υπαλλήλους (τεχνικό και γραμματέα) με μισθούς 800 ευρώ το κόστος ανα μήνα πανω απο 4.000 για αυτούς. Υπολογίζοντας οτι η γραμματέας δεν βγαίνει εξω οποτε δεν συμβάλει το ίδιο στα έσοδα ενώ ο τεχνικός μπορεί να δουλέψει 7 ώρες (η μια αφαιρείται σε διάφορα αλλα που δεν αποφέρουν κέρδος) τότε ποσο πρέπει να χρεώνεται ή ώρα? Στα έξοδα να υπολογίσετε οτι πρέπει να βγεί και το ενοικιο-ασφαλειες ΟΛΩΝ (ακομα και των αφεντικών) ενώ πρέπει να υπάρχει και καποιο κέρδος για την επιχείρηση αφενως για να γίνει επέκταση αργότερα ( ακομα και αν δεν γίνει 2πλάσια καποια στιγμή θα χρειαστεί καποια συντήρηση) αφ' ετερου αν το μαγαζί δεν εχει κέρδος γιατι να το κρατήσει! αυτα που τα ειπαν οταν ήμουν και εγω υπάλληλος και μου ακουγονταν ουτοπικά, οταν ομως πήρα στα χέρια μου τα παραστατικά και αρχισα να χορεύω μόνος μου, τοτε ειδα τι ισχύει παντως, για να λεμε και του στραβού το δίκιο, οσοι ασχολούνται ερασιτεχνικά καλά κανουν, να κανουν ομως καλά την δουλειά τους, οταν κάνουν τα εύκολα και καλουν εμενα να βάλω την τελευταία πινελιά ( το αγγούρι) μην περιμένετε να ερθω για 10 ευρώ την ώρα. Δεν ξερω γιατι αλλά ωντας τεχνικός και όπως ειπώθηκε και νωρίτερα, οι πελάτες μου με ρωτάνε όλα τα ασχετα, απο κινητά που σκοπεύουν να αγοράσουν μέχρι για πλαστικοποιητές που δεν δουλεύουν...το δε καλύτερο, χθες το πρωι πηγα σε πελάτισσα για να παραλάβω υπολογιστή, τις οποιας δεν επαιρνε μπροστα το αυτοκίνητο και μου είπε "ε αφου ερχεσαι, ευκαιρια ειναι να δεις και το αμαξι γιατι δεν παίρνει μπροστα"
isay Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 ...Εγώ έπαψα να τρέχω όταν ένας συνάδελφος που λέγαμε απλά ένα γεια με φώναξε να πεταχτώ για λίγο σπίτι του να δω ένα πρόβλημα που έχει. Όταν πάω διαπιστώνω οτι θέλει να: Κάνω φορμάτ σε δύο πισι . Να βρω drivers για τα πάντα γιατί δεν είχε κανένα cd . Να του περάσω ένα ένα ότι soft είχε και πριν . Να του περάσω πάλι όλα τα games που παίζουν τα παιδιά του . Να του σετάρω το wireless στο ρουτερ και στα δύο PC γιατί βαρέθηκε τα καλώδια. Να περιμένω να κάνουν "test drive" τα παιδιά του μην δεν έχω περάσει κανα expansion (τι σκατά ήταν ξέρω γω) στο SIMS . Να του δείξω πως μπορεί να κατεβάζει ταινίες !!! (τι πατάωωωωωωωωωω για να κατέβει ταινίαααααα;;; ) . Και φυσικά όλα αυτά με απαίτηση λες και θα με πλήρωνε....Αλλά όχι λεφτά τελικά , αλλά μέχρι και από την τσέπη μου έβαλα για το ταξί να γυρίσω σπίτι γιατί νυχτώσαμε... ... Ούτε εγώ είμαι τεχνικός σε αυτό τον τομέα αλλά φίλε τέτοιους τζαμπατζήδες τους σερβίρω στο πλαίσιο και άμα τους αρέσει. Βάζω στοίχημα ότι ο συγκεκριμένος έψαχνε καιρό το κορόιδο που θα τα έκανε τζάμπα. Ο ορισμός της παροιμίας "βρήκαμε παπα, να θάψουμε 5-6". Είναι διαφορετικό να εξυπηρετείς κολλητούς, καλούς συγγενείς και τη σχέση σου και διαφορετικό να είσαι το κορόιδο.
pournaras Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δεν νομίζω ότι είπα κάτι αντιθετο απο αυτά που λες. Απλά πως να στο πω... μου γυρίζει το μάτι να κλαίγεται κάποιος ότι είναι λίγα τα λεφτά για μια ερασιτεχνική αφορολόγητη και χωρίς εγγυήσεις εργασία. Και δεν ισχύει αυτο που λες στη τελευταία παράγραφο πάντα... πολλές φορές μετράει περισσότερο το πόσο καλά πουλάς τον εαυτό σου παρά το πόσο καλό είναι το προϊόν σου. Και όταν σου ρχετε ο σοσονάτος "γνώστης" να σου μιλά για τη registry για να το παίξει ιστορία ή να είναι σαλιάρης και να σε κυνηγά να στο φτιάξει (ακόμα και σε αυτό το forum τα pm πάνε και ρχονται... και κάνουν και παζάρια.. πόσα δίνεις για να στο φτιάξω σε ρωτάνε) τότε μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ. Λιγο αοριστο αυτο. Κατ αρχην πως οριζουμε τη διαφορα μεταξυ ερασιτεχνικης και επαγγελματικης εργασιας; Μετα, ποιο καταστημα (που θα σου κοψει αποδειξη), θα σου παρει λιγοτερο απο 40€ +ΦΠΑ για 4 ωρες (ολο το απογευμα ενος τεχνικου). Και τελος, τι εγγυησεις εχει ενα μαγαζι στη γωνια απο τον φιλο μου; Αν μου το φτιαξει ο μπαρπα-Μητσιος που εχει μαγαζι που πουλαει πισια απο το '90 (και μου κοψει και αποδειξη), θα μου παρεχει καλυτερη εγγυηση απο το φιλο μου που δεν εχει μαγαζι;
mpentenis Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 ενω αν πας στο plaisio-multirama-rainbow-xerox και τα συναφη θα παρεις γραπτη εγγυηση 100 αιωνων για σωστες υπηρεσίες. Πελάτης με πηρε τηλέφωνο για να βοηθήσω τεχνικό που πηγε να εγκαταστήσει file server για mac, γιατι δεν ηξερε να το βαλει στο δίκτυο (ο τεχνικος ειναι της αντιπροσωπείας....) ο file server ηταν lacie και είχε πάνω XP (mac-MS σημειώσατε 0-2, πρωτα λόγω λειτουργικού και στην συνέχεια γιατι ο πελάτης απο τους ίδιους είχε αγοράσει 3 mac και δεν ήξεραν οι ίδιοι να βάλουν στο ίδιο δίκτυο τον file server που πουλησαν)
Pooky(1) Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Kαλα ολα αυτα αλλα με διδακτορικο θα πηγαινες να δουλεψεις σε επιχειριση για 700 ευρω; Θα πήγαινε και θα έλεγε και χίλια ευχαριστώ. Διδακτορικά, master, paster και τρίχες κατσαρές. Είμαι 40, έβγαλα δύο πτυχία και δύο ντοκτορά (του κ@λου τα εννιάμερα) και δεν είχα να αλλάξω λάδια στο Matiz. Να είναι καλά η νύχτα, ούτε κρίση τη πιάνει ούτε τίποτε. Δόξα τω Θεώ τώρα και πάλι με Chevrolet κυκλοφορώ αλλά πίσω δεν γράφει Matiz........ On topic. Θα έπαιρνα 60 ακατέβατα και θα έκοβα απόδειξη. Πέρασα κάποτε το Γολγοθά των φίλων και συγγενών. Μια φορά καλός "φίλος" με κάλεσε να αλλάξουμε κουτί. Του πέρασα όλα τα συμπράγγαλα στο νέο κουτί, πατάει το power και δεν άναβε. Άρχισε να με σκυλοβρίζει έξαλος, σε σημείο που νόμιζα ότι θα πάθει τίποτε. Του είπα να περάσει να πάρει το δικό μου υπολογιστή, ατην τελική θα του το χάριζα. Το μοσχάρι δεν είχε βάλει το πολύμπριζο στη πρίζα. Φυσικά έφταιγα εγώ και μου απείγγειλε λίστα με αγίους και μανουάλια. Λεφτά δεν θα του έπαιρνα, μη τρελαθούμε. Βέβαια όταν άναψε το μηχάνημα ζήτησε συγνώμη, αλλά το έσβησα, του έβαλα επεξεργαστή και ψήκτρα και του είπα να φωνάξει κάποιον από Πλαίσιο να του το βάλει. Έφυγα, δεν του ξαναμίλησα και από τότε ασχολούμαι μόνο με τα δικά μου μηχανάκια. Ρε ουστ!!!!!!!!!!
mpentenis Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 το moto που ισχύει ειναι, me φίλους και συγγένεις δεν κανουμε δουλειές...κερνα καφεδακι, στο φτιάχνω τζαμπα και τελος, μην εχω και την μουρμουρα σου αν κατι δεν παίξει
euklidis Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Οπως και να εχει εγω σε ατομα που δεν ειναι συγγενεις ή κολλητοι χρεωνω, και στη δουλεια που ειμαι ΙΤ ολοι μου ζητανε να το κανω τσαμπε, ενω ξερουν οτι υπαρχει προβλημα με τις πληρωμες εκει και μου χρωστανε λεφτα. Τι λετε ρε μαγκες; Οποιος θελει να του φτιαξω το pc ας τα σκασει. Η δουλεια μου ειναι αυτη και θα την κανω για την ψυχη της μανας μου; Μπινελικια δεν εχει τυχει να ακουσω (μια φορα μονο γιατι το καλωδιο της οθονης δεν εφτανε εκει που ειχε το γραφειο και μου λεει , τεχνικος εισαι κανε κατι. Της απαντησα... τεχνικος ειμαι οχι διακομιστης. Εγω θα στο συνδεσω και εσυ βαλτο οπου θες ) Aν το προβλημα δεν ειναι σε hardware τοτε φτιαχνονται τα παντα. Αν ειναι σε Hardware τοτε ειτε παει RMA ειτε ας τα σκασουν να παρουν αλλο. Την ξερω καλα τη δουλεια μου και σε αυτο δεν δεχομαι να μου την πει ο καθε ασχετος που θα κανει τα κλασσικα νερα για να μην πληρωσει ή για να γλυτωσει λεφτα. Αν ειναι ενταξει απεναντι μου μπορει να του κανω μια εκπτωση, αν παει να μου φαει λεφτα με υπουλο τροπο τοτε θα τα ακουσει...
mpentenis Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 εμενα δεν μου μουρμουριζουν για να μου φανε χρημα, απλα υπαρχουν πελατες που μουρμουριζουν γιατι....πρεπει να μουρμουρισουν!
aledjo Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Ποιος παίρνει σήμερα πάνω από 40 ευρώ καθαρά και αφορολόγητα την ημέρα (8ωρο και βάλε); : εγω, 50ευρω για 5-6 ωρες. και οπως λενε μερικοι, απλος καθομαι και παταω 2-3 κουμπια. (DJ)
klimis13 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 για Backup των αρχειων, Format και μετα να περαστουν παλι τα Windows μαζι με τα Drivers και βασικα προγραμματα (Office, Firefox, Antivirus) και φυσικα τα αρχεια που εγιναν backup (αντε και κανενα extra προγραμμα που να χρησιμοποιουσε) 60$ ταριφα ακατεβατη. 30-40$ παει το φορματ μονο του.
justapstar7 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Εγω πρώτα απ όλα (σαν πρώτος που γκρίνιαξα για την χρέωση των 50€),να διευκρινήσω: -Δεν αναφερόμουν στους επαγγελματίες Τ/Υ. -Εγω ο ίδιος ότι πρόβλημα έχει το πισι πρώτα το παλεύω μόνος μέσω γούγλη και αν δεν καταφέρω τπτ παίρνω τηλέφωνο το φιλαράκι που κατα τραγική ειρωνεία ή απλά μαγκια του γιατι ασχολήθηκε περισσότερο,ειναι ο ίδιος που πριν 6χρονια του έδειχνα τι κάνει το ctrl+c ctrl+v.. και τώρα τσιμπάει και αυτός μαύρα 50ρικα σε κάθε "επισκευή".. Αρα ναι μαζί σας είμαι στο θέμα "Μεγαλοκαρχαρίας VS φιλαράκι". -Συνεχίζω να ενίσταμαι όταν έστω ο σπασαρχιδ... γνωστός σου λέει για ενα φορμάτ και εσυ ζητάς 50€. Ναι αν σου πει πέρνα κ ολα τα drivers-antivirus,games κλπ κλπ,τότε απλά του λές δεν έχεις χρόνο. Γιατί αν σου ζητήσει τον λόγο μετά θα έχει δίκιο.Μεγάλε πληρώθηκες,γιατί μου χάλασε? Μην μπλέκεται τους λαλάκες που ενω το έκανες σαν εξυπηρέτηση-χάρη αυτοί έχουν κ απαιτήσεις,εμείς μιλάμε για καταστάσεις επι πληρωμής! Όσο για τα παιδιά που είναι επαγγελματίες κ λένε για τις απλήρωτες υπηρεσίες τους,αναρωτιέμαι..σε κάθε επίσκεψη που κάνετε σε σπίτι πάτε με τον τιμοκατάλογο ανα χείρας ώς όπως νμζω οφείλετε,η ανάλογα την φάτσα κοπανάτε? Και αν πάτε με τον τιμοκατάλογο,και σε μια ώρα συνδέσετε(ας πούμε)εναν εκτυπωτή και πάρετε 60€,θα πάρετε τα ίδια για μια πιο δύσκολη εργασία μιας ώρας? Κατανοητό το παράδειγμα? Επίσης παιδιά,οσοι εχουν σπουδάσει δεν τρωγανε ολοι τα λεφτα του μπαμπα,υπάρχουν κ παιδιά που σπουδάσαν με στερήσεις και ναι ειμαι κατηγορηματικός το πλαφόν πληρωμής τους θα έπρεπε να έιναι αντάξιο του μορφωτικού τους επιπέδου. Αν εσύ με τα λεφτά του μπαμπά έχεις αλλάξει 10 πισι&εν τέλει έμαθες και αντί για θρανία διάλεγες μηχανάκια,ιντερνετ καφέ κ καφετέρια,δεν το δέχομαι να μου τρώς τον πελάτη και να πληρώνεσαι μαύρα κιόλας! Τεσπά,μην μακρυγορούμε,οτι έχει χαθει το μέτρο είναι δεδομένο.. Κάναμε τα λεφτά στραγάλια και μετα λύπης μου διαπιστώνω οτι πολλοί εδω θεωρούν οτι είναι απόλυτα λογικό να κάνεις 1 back up-1format-1 εγκατάσταση με τουλάχιστον 60"ευρουλάκια".. Με τόσα λεφτά τρώει για μια εβδομάδα τουλάχιστον μια 3μελής οικογένεια. Αλλά είπαμε..φτωχό κράτος,πλούσιοι κάτοικοι..Ελλάς. Πάντα οι άλλοι φταίνε εκτός απο το κεφάλι μας.
klimis13 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Κοιτα να δεις justapstar οταν εγω αρρωσταινω και παω στον γιατρο για να με εξετασει θελει 50$ και οταν χαλασει το καζανακι της τουαλετας και θα ερθει ο υδραυλικος και θα μου παρει αλλα 50$ και παει λεγοντας. Οταν ο δημοσιος υπαλληλος "ξύνετε" με το ζορι 25 μερες τον μηνα (ολο και θα τυχουν αργιες και γιορτες και θα δουλεψει λιγοτερο) και παιρνει 1000-1200 ευρω, εγω που σπουδασα 4 χρονια γιατι να μην παρω το 50αρικο? Καποια πραγματα πανε με ταριφες. Φορματ 40ευρο και το λεω προκαταβολικα, αντιβιοτικα και λοιπα προγραμματακια +20ευρο και ερχομαι τον παιρνω απο το σπιτι σου και στον φερνω πισω την επομενη μερα (εκτος αν ειναι βλαβη hardware και θελω εξτρα μερα). Τι νομιζεις? Οτι καθε μερα θελουν φορματ ή τους χαλαει ο υπολογιστής? Υπαρχουν ατομα που τους κανω συντηρηση στον υπολογιστη 1φορα τον χρονο (για 20-30ευρο) και τα κρατανε 5χρονια χωρις αναβαθμησεις. Στην τελικη ο υπολογιστης ειναι ειδος πολυτελειας και οποιος δεν εχει χρηματα ή νομιζει οτι ειναι κοροϊδια τα 50$ ας μην τον φτιαξει, ο γιατρος και ο υδραυλικος ομως δεν ειναι που τους πληρωνουμε συχνα πυκνα Τωρα αυτο που ειπες οτι παμε και βαζουμε εναν εκτυπωτη, φυσικα και δεν παιρνω 60$, εκει παιρνω 20$ που ειναι το μικροτερο ποσο που ζητας απο την στιγμη που επισκεπτεσαι τον αλλον στον χωρο του. Όσες δουλειες και αν κανω μεχρι να κλεισω 1ωρα παιρνω 20$ (εκτος το φορματ που χρεωνεται 40 οπως ειπαμε) Εγω παντως ενημερωνω παντα τον πελατη περιπου ποσο θα του κοστισει το οτιδηποτε κανω (με αποκλιση 10-20ευρω το πολυ) Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν ατομα που εκμεταλευονται και ζητανε αστρονομικα ποσα, αλλα αργα ή γρηγορα σταματανε να εχουν δουλειες, εκτος και αν συμμορφωθουν στις τιμες τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.