Προς το περιεχόμενο

Εσείς ΠΟΣΟ θα χρεώνατε ;;;

tranquility

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω φτιαξει παρα πολλα pc, οχι μονο φιλων αλλα και φιλων των φιλων.

Ποτε δεν εχω παρει ευρω και οι ιδιοι με κραζουν γιατι θα μπορουσα να οικονομαω, δεν ειμαι επαγγελματιας το κανω απο χομπυ, και ο φιλος αμα δεν ειναι επαγγελματιας κακως δεχτηκε να παρει λεφτα.

Παρεπιπτωντος παω σ ενα μονιμο πελατη που του ελληξε το kaspersky και δεν μπορει να κανει αγορα με πιστωτικη, να δω πως θα βρω ακρη :)

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Είπα ότι θα πήγαινα να δουλέψω για 700 ευρώ; Εγώ για άλλο λόγο το είπα. Βλέπω εδώ μέσα όλοι να κλαίγονται για το πόσα λίγα είναι τα 10 ευρώ την ώρα αφορολόγητα και για ερασιτεχνική εργασία. Μην το ξεχνάμε... είναι ερασιτεχνική!!! Δεν λέω ότι είναι κακό που τα παίρνουν... αν υπάρχει τέτοια ζήτηση που να οδηγεί εκει τις τιμές καλά κάνετε. Αλλά όχι να μου κλαίγεστε κιόλας.

Και όσον αφορά τα 700 ευρώ.... αν ρε φίλε δεν βρίσκω δουλειά τι να κάνω; Άλλωστε δεν είμαι ακόμα διδακτορικός... απλά υποψήφιος.. μπορεί να μην τα καταφέρω. Είδομεν... άλλωστε έχω αρκετά καλές γνώσεις στους Η/Υ... που ξέρεις, μπορεί να αρχίσω και εγώ τις "φτωχοδουλειές" των 10 ευρώ την ώρα :lol:

Ξερω πολλα παιδια στον χωρο που κανουν την ιδια δουλεια με εμενα. Εκεινοι ειναι ερασιτεχνες εγω το κανο επαγγελματικα. Στα πολυ βασικα (φορματ και backup) ειναι το ιδιο καλοι με εμενα. Δεν ειναι και τιποτα εξωφρανικα δυσκολο το φορματ. Ναι οκ αν τους ζητηθει να στησουν εταιρικο δικτυο προφανως και εκει δεν μπορουν να κανουν τιποτα αλλα για τα απλα πραγματακια μια χαρα δουλεια κανουν, και μαλιστα, αρκετες φορες, πολυ καλυτερα απο αλλους στον χωρο που εχω συνεργαστει και ειναι επαγγελματιες. Ξερω ερασιτεχνη φιλο μου που εχει στησει εργαστηρια εκπαιδευτικου ιδρυματος, και εκανε αψογη δουλεια. Και στην δουλεια μου βλεπω εταιριες που τις πληρωνεις και μαλιστα πολυ καλα για να κανουν πολυ μετρια δουλεια. Ολα ειναι σχετικα φιλε μου, σε αυτο τον τομεα το μερακι μετραει περισσοτερο απο τα χαρτια σε πολλες απο τις περιπτωσεις. Το χαρτι απλα λεει οτι εχεις ασχοληθει με κατι, οχι το αν εχεις εμβαθυνει σωστα. Ξερω πολλους πληροφορικαριους που εχουν παρει πτυχια και μεταπτυχιακα απο τα κομματα στη σχολη τους, αυτο σημαινει οτι ξερουν;

Ειτε ερασιτεχνικα λοιπον ειτε με πτυχιο, αν εχεις φαει ωρες ατελειοτες να μαθεις κατι, τοτε θα πρεπει να πληρωνεσαι για αυτο. Αν εισαι καλος θα προχωρησεις στον χωρο, αλλιως απο εκει πανε και οι αλλοι ;)

Δημοσ.

Να το παμε και σε μια αλλη διασταση το ποστ? Τι εννοω...

Αν ερθει καποιος και πει σουξουμου εχει προβλημα το PC φτιαχτο και εχει μεσα πειρατικα windows, antivirus και office, κατι που συμβαινει στην πλειονοτητα των PC και σε ελαχιστα λαπτοπς, τι κανουμε? Πως κοβεις αποδειξη παροχης υπηρεσιων σε καποιον που αργοτερα μπορει να σου πει αν γινει τιποτα κακο σε αυτον οτι εγω δεν ξερω, κυνηγα τον τεχνικο? Μην μου πει τωρα κανεις να αρνηθεις την επιδιορθωση με αδειες τσεπες και οταν δεν κινειται η αγορα...

Αν εχει καποιος εμπειρια ας μας πει. Παντως γενικα ολοι εδω μεσα δουλευουμε δυστυχως τζαμπα τις περισσοτερες φορες γιατι απλα ολοι απο χομπυ το αρχισαμε, ενω πχ αν πας σε καποιον δικηγορο ή γιατρο που ισως βαλει μονο μια υπογραφη και τιποτα αλλο τα σκας και νιωθεις οτι πρεπει να τα σκασεις... Ποσοι ειναι αυτοι που ερχονται στην δουλεια και μας φερνουν χαλασμενα PC και λενε να σε παρακαλω φτιαξτο εξω θελω πολλα λεφτα και να για εσας δεν ειναι τιποτα και δυστυχως δεν μπορεις να αρνηθεις γιατι οι πιο πολλοι το ζητανε χαρη στο αφεντικο σου. Και ας μην ειναι υποχρεωση σου και ας μην ειναι η δουλεια σου τεχνικος υπολογιστων αλλα μηχανικος, πληροφορικαριος κτλ.

Δημοσ.

Ποτε δεν εχω παρει ευρω και οι ιδιοι με κραζουν γιατι θα μπορουσα να οικονομαω, δεν ειμαι επαγγελματιας το κανω απο χομπυ, και ο φιλος αμα δεν ειναι επαγγελματιας κακως δεχτηκε να παρει λεφτα.

Παρεπιπτωντος παω σ ενα μονιμο πελατη που του ελληξε το kaspersky και δεν μπορει να κανει αγορα με πιστωτικη, να δω πως θα βρω ακρη :)

Βαλτου το Microsoft Security Essentials. Δωρεαν και καλο.

Δημοσ.

To καλυτερο που μπορει να κανει αν δεν γινεται με τιποτα Online αγορα ειναι να παει ια βολτα απο καποιο καταστημα να το αγορασει απο εκει με μετρητα. Αλλιως αν εχει ebanking να βγαλει μια προπληρωμενη καρτα. :P

Δημοσ.

και καμιά μέρα θα τον πάρει τηλ επειδή θα τύχει να κολλήσει κάναν ιο και θα τον κράξει γιατί τα έλεγε αυτος πως θέλει Kaspersky και ήξερε πως είναι το καλύτερο , και τι μαλακία μου έβαλες.

:P

είτε με λεφτά είτε τζάμπα , αν τον άλλο δεν τον ξέρεις καλά του βάζεις ότι θέλει αυτός , γιατί μετά θα στο βγάλει ξινό το ότι εσυ πήγες να του γλυτώσεις λεφτά

Δημοσ.

Aν δεν εχει προβλημα να αλλαξει ας βαλει καποιο δωρεαν, αν παλι δεν του κανει προτινω να περασει σε nod32. πιο φθηνο, πιο ελαφρυ και κατα τη γνωμη μου πιο αξιοπιστο.

Δημοσ.

To καλυτερο που μπορει να κανει αν δεν γινεται με τιποτα Online αγορα ειναι να παει ια βολτα απο καποιο καταστημα να το αγορασει απο εκει με μετρητα. Αλλιως αν εχει ebanking να βγαλει μια προπληρωμενη καρτα. :P

Ρε παιδια το προβλημα δεν στεκει, απλα το αναφερω για να δειτε τι τραβαω σαν χομπιστας, σκεφτητε οι επαγγελματιες.

Λογικα αν μπει στις σελιδες με ΙΕ θα μπορεσει να κανει αγορα, κατι παιζει με firefox.

Δημοσ.

Να προσθέσω σε αυτά που είπε ο guido ότι έχουν την απαίτηση να τους περνάς ότι τελευταίο πειρατικό πρόγραμμα υπάρχει και αν τους πεις για κάποιο αντίστοιχο free ξυνίζουν.

(κι εγώ απλά σε φίλους και φίλους φίλων έκανα αφιλοκερδώς τον τεχνικό. Τώρα πλέον σε ελάχιστους, ακόμα και από τους φίλους).

Δημοσ.

Όπως και να είναι για εμένα πρέπει να υπάρχει αμοιβή έστω και συμβολική. Δεν είπα να πας να βοηθήσεις το φίλο σου και να τον "γδάρεις" αλλά όταν δουλεύεις και τρέχεις για να εξυπηρετήσεις κάποιον γνωστό ή και άγνωστο θες κάτι έστω για ηθική αντασμοιβή. Το πόσο μπορεί να είναι κυμαινόμενο ανάλογα αν είσαι επαγγελματίας ή ερασιτέχνης αλλά και από ποιον έχεις απέναντι σου.

Προσωπικά για το θέμα του topic starter εγώ θα έπαιρνα από 30 έως 50 ΕΥΡΩ γιατί δεν ξέρω ούτε αν είναι σταθερός πελάτης και τι σχέση έχει.

Απλά το χείροτερο για αυτή τη δουλειά είναι ότι ο καθένας μπορεί να πάρει αέρα και να παραβιάζει την προσωπική σου ζωή και να σε παίρνει τηλέφωνο ότι ώρα και μέρα να'ναι για να σου ζητήσει εξυπηρέτηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις εγώ σταματάω τη συνεργασία μου ή τσιμπάω την τιμή.

Οι ταρίφες πάντως δεν είναι καθόλου στάνταρ στην αγορά και παίζει ρόλο η εξειδίκευση, η πείρα, ο επαγγελματισμός, η ποιότητα της υπηρεσίας αλλά και το θράσος του καθενός. Π.Χ. Σε οδοντιατρείο που συνεργάζομαι ο προηγούμενος τεχνικός επαίρνε 70 ευρώ την ώρα για ότι δουλειά έκανε που για τα δικά μου δεδομένα είναι υπερβολή.

Όσο για τους πολύ φίλους πότε δεν παίρνω λεφτά και αν επιμένουν τότε θα βάλουν την παρέα και το σουβλάκι ή την μπύρα!

Δημοσ.
Ξερω πολλα παιδια στον χωρο που κανουν την ιδια δουλεια με εμενα. Εκεινοι ειναι ερασιτεχνες εγω το κανο επαγγελματικα. Στα πολυ βασικα (φορματ και backup) ειναι το ιδιο καλοι με εμενα. Δεν ειναι και τιποτα εξωφρανικα δυσκολο το φορματ. Ναι οκ αν τους ζητηθει να στησουν εταιρικο δικτυο προφανως και εκει δεν μπορουν να κανουν τιποτα αλλα για τα απλα πραγματακια μια χαρα δουλεια κανουν, και μαλιστα, αρκετες φορες, πολυ καλυτερα απο αλλους στον χωρο που εχω συνεργαστει και ειναι επαγγελματιες. Ξερω ερασιτεχνη φιλο μου που εχει στησει εργαστηρια εκπαιδευτικου ιδρυματος, και εκανε αψογη δουλεια. Και στην δουλεια μου βλεπω εταιριες που τις πληρωνεις και μαλιστα πολυ καλα για να κανουν πολυ μετρια δουλεια. Ολα ειναι σχετικα φιλε μου, σε αυτο τον τομεα το μερακι μετραει περισσοτερο απο τα χαρτια σε πολλες απο τις περιπτωσεις. Το χαρτι απλα λεει οτι εχεις ασχοληθει με κατι, οχι το αν εχεις εμβαθυνει σωστα. Ξερω πολλους πληροφορικαριους που εχουν παρει πτυχια και μεταπτυχιακα απο τα κομματα στη σχολη τους, αυτο σημαινει οτι ξερουν;

Ειτε ερασιτεχνικα λοιπον ειτε με πτυχιο, αν εχεις φαει ωρες ατελειοτες να μαθεις κατι, τοτε θα πρεπει να πληρωνεσαι για αυτο. Αν εισαι καλος θα προχωρησεις στον χωρο, αλλιως απο εκει πανε και οι αλλοι ;)

Δεν νομίζω ότι είπα κάτι αντιθετο απο αυτά που λες. Απλά πως να στο πω... μου γυρίζει το μάτι να κλαίγεται κάποιος ότι είναι λίγα τα λεφτά για μια ερασιτεχνική αφορολόγητη και χωρίς εγγυήσεις εργασία.

Και δεν ισχύει αυτο που λες στη τελευταία παράγραφο πάντα... πολλές φορές μετράει περισσότερο το πόσο καλά πουλάς τον εαυτό σου παρά το πόσο καλό είναι το προϊόν σου. Και όταν σου ρχετε ο σοσονάτος "γνώστης" να σου μιλά για τη registry για να το παίξει ιστορία ή να είναι σαλιάρης και να σε κυνηγά να στο φτιάξει (ακόμα και σε αυτό το forum τα pm πάνε και ρχονται... και κάνουν και παζάρια.. πόσα δίνεις για να στο φτιάξω σε ρωτάνε) τότε μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ.

Δημοσ.

άσε το άλλο που δεν έχει αναφερθεί .

την εκμετάλλευση από καποιες γκόμενες που έχουν σαν δικαιολογία το "έλα σπίτι να μου φτιάξεις το PC"

oh wait..

Δημοσ.
άσε το άλλο που δεν έχει αναφερθεί .

την εκμετάλλευση από καποιες γκόμενες που έχουν σαν δικαιολογία το "έλα σπίτι να μου φτιάξεις το PC"

oh wait..

Πάντα κράζω... αλλά αν έχουν μάθει στους αιδειοηλωτες τι να πεις... εγώ πάντως καλά καλά ούτε στη κοπέλα μου δεν πήγαινα,μόνο μετά απο κανά χρόνο άρχισα να ψιλοασχολούμαι

Το πιο τραγικό είναι ότι γνωστοί μου λένε σε γκόμενες "έχω ένα φίλο θα στο φτιαξει με τη μια"... το άκρον αουτον της εκμετάλλευσης και θράσους.

Δημοσ.
Είπα ότι θα πήγαινα να δουλέψω για 700 ευρώ; Εγώ για άλλο λόγο το είπα. Βλέπω εδώ μέσα όλοι να κλαίγονται για το πόσα λίγα είναι τα 10 ευρώ την ώρα αφορολόγητα και για ερασιτεχνική εργασία. Μην το ξεχνάμε... είναι ερασιτεχνική!!! Δεν λέω ότι είναι κακό που τα παίρνουν... αν υπάρχει τέτοια ζήτηση που να οδηγεί εκει τις τιμές καλά κάνετε. Αλλά όχι να μου κλαίγεστε κιόλας.

Και όσον αφορά τα 700 ευρώ.... αν ρε φίλε δεν βρίσκω δουλειά τι να κάνω; Άλλωστε δεν είμαι ακόμα διδακτορικός... απλά υποψήφιος.. μπορεί να μην τα καταφέρω. Είδομεν... άλλωστε έχω αρκετά καλές γνώσεις στους Η/Υ... που ξέρεις, μπορεί να αρχίσω και εγώ τις "φτωχοδουλειές" των 10 ευρώ την ώρα :lol:

βασικά, δεν σου έχει κλαφτεί κανένας εδώ μέσα.... είπαν όλοι, τόσα ζητάω και αν δεν θέλεις πήγαινε αλλού. και στο κάτω-κάτω, πως αξιολογείς εσύ ότι η ενασχόληση-εργασία κάποιου δεν αξίζει τα πχ 10€ την ώρα ενώ η δική σου τα αξίζει? (καθώς όπως είπες νωρίτερα, εσύ που πας για διδακτορικό πόσα πρέπει να ζητάς...) αν τη δουλειά σου την κάνεις καλά, ζήτα όσα θέλεις. και επίσης που ξέρεις ότι είναι όλοι ερασιτέχνες?

Δημοσ.
Πάντα κράζω... αλλά αν έχουν μάθει στους αιδειοηλωτες τι να πεις... εγώ πάντως καλά καλά ούτε στη κοπέλα μου δεν πήγαινα,μόνο μετά απο κανά χρόνο άρχισα να ψιλοασχολούμαι

Το πιο τραγικό είναι ότι γνωστοί μου λένε σε γκόμενες "έχω ένα φίλο θα στο φτιαξει με τη μια"... το άκρον αουτον της εκμετάλλευσης και θράσους.

όχι όχι άλλο εννοούσα . ειρωνικό ήταν το ύφος μου :P

αλλά ισχύει και αυτό που λες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...