Προς το περιεχόμενο

Εσείς ΠΟΣΟ θα χρεώνατε ;;;

tranquility

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για το ποσο θα χρεωνατε για να διορθωσετε ενα PC που δεν ξεκινανε καν τα windows xp καταρχην.

Ειδα οτι τελικα το προβλημα ητανε corrupted windows αρχεια και μετα απο μερικα chkdsk /r και sfc καταφερα και μπηκα. Επειτα δεν μπορουσε κανενας χρηστης να κανει εγκατασταση προγραμμα και τελικα βρηκα οτι ενα απο τα accounts ητανε χαλασμενο και μιας και δεν το ηθελε, σβηστηκε μεσω admin.

Εκτος του οτι ειχαν ληξει Windows και Office, ητανε τιγκα στα trojans και τους ιους, κατι που αντιμετωπιστηκε με antiTrojan και κανονικο antivirus σε safe mode (και πολλες επανεκκινησεις και αλλεπαλληλα σκαναρισματα! Επισης σβηστηκαν με διαφορους τροπους ψευτικα antivirus και πολλα παιχνιδια που στην ουσια ητανε trojans αλλα πεισματαρικα!

Τελος αφου διορθωθηκαν ολα, εγινε και εκκαθαριση αχρηστων αρχειων, registry fix και defrag (καλα κλαιν αυτα).

Ολο αυτο μου πηρε 4 ωρες περιπου χωρις βεβαια να βαζω μεσα την ωρα που πηρε το chkdsk /r που πηρε καποιες ωρες αλλα ενταξει εκανα κατι αλλο εκεινη την ωρα. Το καθαρισα και εσωτερικα το κουτι τωρα που το θυμηθηκα γιατι ισα ισα φαινοτανε το cooler απο την σκονη και σιγουρα ανεβαζε θερμοκρασια.

Μεσα σε αυτα υπολογιστε οτι το πηρα το κουτι απο την δουλεια του και το ξαναπηγα, κατι που του φανηκε πολυ φυσιολογικο.

Πειτε μου τωρα εσεις ποσο θα χρεωνατε να σας πω μετα εγω απαντηση απο αυτον και τι μου ειπε και ενας φιλος του τεχνικος για το ποσο θα χρεωνε αυτος. Αντε γιατι πας να κανεις το καλο και σου την λενε και απο πανω οι αχαριστοι που ολα τα εχουν ευκολα και θελουν να βγουν και απο πανω...

• Απαντ. 173
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα από χρεώσεις τεχνικών για παρόμοιες εργασίες, αλλά αφού δούλεψες 4 ώρες περίπου και αν βάλουμε 10 ευρώ την ώρα, να μη ζητήσεις 40 ευρώ; Ή λίγα λέω;

Δημοσ.

40 - 50 E θα ζητούσα με τα μεταφορικά ...εσύ πόσα ζήτησες???

Αν του είπες εσύ να τον πάρεις από το γραφείο του εννοείτε πως έχεις την υποχρέωση και να τον επιστρεψεις...

(accipio τα καταστήματα συνήθως χρεώνουν 50€ την ώρα)

Δημοσ.
30-40?

(αν κατάλαβα καλά δεν ήθελε να χάσει τα αρχεία ?,γιατί δεν τα έπαιρνες σε άλλον σκληρό και μετά φορμάτ)

+1 για το φορμάτ, γλύτωνες 2 ώρες στάνταρ...

Δημοσ.
+1 για το φορμάτ, γλύτωνες 2 ώρες στάνταρ...

μη το λες. μπορει μετα να ηθελε να ξαναβαλει τα αρχεια οπως ηταν και τα προγραματα....

εγω λεω 40ευρω

Δημοσ.

Στα λόγια μου ερχόσαστε με τέτοια περιστατικά.Γι αυτό κι εγώ σταμάτησα να φτοιάχνω pc διαφόρων καραγκιόζιδων.

Σου προτείνω την επόμενη φορά που θα σου πουν να φτοιάξεις pc να τους στείλεις εκεί που το αγόρασαν.Να τους το κρατήσουν καμιά εβδομάδα και μετά να σκάσουν καμιά 100αρα να ισιώσουν.

Έχασες ένα ολόκληρο απόγευμα (ανεξάρτητα από το πόσα πήρες - λίγα φαντάζομαι...) και το σημαντικότερο σου έγιναν και τα νεύρα κρόσσια.

Δεν αξίζει καν να το συζητάς πόσα θα έπαιρνε ο καθένας.

Υπάρουν και σωστοί που πληρώνουν και καταλαβαίνουν τον κόπο του άλλου αλλά στο Ελλαδιστάν οι περισσότεροι είναι αγροίκοι και αχάριστοι

Δημοσ.

Minimum 45€! Και αυτό το λέω, γιατί έκανες ι εσύ την μεταφορά του PC. Τα περισσότερα καταστήματα ζητάνε γύρω στο 40άρη για ένα απλό Format, χωρίς μεταφορά δικιά τους.

Δημοσ.

Και εγω θα συμφωνησω με τους παραπανω και θα προσθεσω οτι εκανες πολυ κακο για το τιποτα.

Πιστευω οτι το συτημα δεν εχει επανελθει 100% και οτι αλλα προβληματα μπορει να εμφανιστουν.Παιρνεις backup τα αρχεια ,και αρχιζεις το format.

Παραδιδεις στον πελατη το pc με καθαρη εγκατασταση συν την συντηρησουλα που του εκανες απο τις σκονες,χρεωνεις 50€ και ειναι ολοι ευχαριστημενοι.

Να προσθεσω οτι οταν το μηχανημα βρισκεται στον χωρο σου,σπιτι,εργαστηρι,γραφειο δεν ειναι οτι καλυτερο να χρεωνεις με την ωρα.Προσθετεις συνολικη εργασια και δινεις ενα κοστος.

Δημοσ.

Και εγώ τα πέρασα αυτά. Βέβαια, δε λέω, ο άνθρωπος εντάξει, να μου δώσει χρήματα, αλλά δε του πήρα λόγω του ότι είναι και καθηγητής μου. Αν και από τότε, ναι μεν είχε πει θα μου το ξεπληρώσει κάπως, αλλά ξαφνικά το ξέχασε. Τι περίεργο για τα ελληνικά δεδομένα, ε; Από τότε ο τζάμπας σταμάτησε να υπάρχει.

Και εγώ κανένα 45-50ρι θα έπαιρνα βάσει του ότι στα καταστήματα παίρνουν κανά 40ρι για φορμάτ, άντε να πάρεις και εσύ κάτι παραπάνω που τον καθάρισες.

Δημοσ.

Ενα πενηνταευρο ειναι καλα ,αν και αναλογως ποσο σπασ@ρχιδικα ειναι αυτα που του εβγαλες :) .

αλλιως 20ε φορματ στο σπιτι σας.

Δημοσ.
Έλα... Και εγώ τα πέρασα αυτά. Βέβαια, δε λέω, ο άνθρωπος εντάξει, να μου δώσει χρήματα, αλλά δε του πήρα λόγω του ότι είναι και καθηγητής μου. Αν και από τότε, ναι μεν είχε πει θα μου το ξεπληρώσει κάπως, αλλά ξαφνικά το ξέχασε. Τι περίεργο για τα ελληνικά δεδομένα, ε; Από τότε ο τζάμπας σταμάτησε να υπάρχει.

Και εγώ κανένα 45-50ρι θα έπαιρνα βάσει του ότι στα καταστήματα παίρνουν κανά 40ρι για φορμάτ, άντε να πάρεις και εσύ κάτι παραπάνω που τον καθάρισες.

δεν σε πέρασε :P (offtopic)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...