Προς το περιεχόμενο

κλωνοποιηση hdd προγραμμα?

geo99rge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδία καλησπέρα,

έχετε υπόψιν να προτείνετε κάποιο "δοκιμασμένο" πρόγραμμα για κλωνοποίηση δίσκου, ide προς sata ή/και μεταφόρα σε μεγαλύτερης χωριτικότητα δίσκο. είναι με xp το πισι.

ευχαριστώ.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

...καλησπέρα παιδίον.

Απ' τα πιο γνωστά και "πολυφορεμένα" (όχι free βέβαια, αλλά σιγά τα ωά) είναι το Acronis Τrue Image.

SATA-μάτα, δεν έχει σημασία, ούτε και το ----> μεγαλύτερο.

Προς μικρότερο είναι που (περίπου) δεν γίνεται.

Δημοσ.

...πάντως παιδιά, βρώμα η δουλειά με κάτι Paragon και άλλα διάφορα. Γενικά δηλαδή βλέπω να καταθέτουν αρκουδιές που τους συμβαίνουν, ο κόσμος, ενώ με το ΑΤΙ (που λέγαμε) δεν έχω δει ποτέ ούτε μισό παράπονο.

Έτσι ενημερωτικά.

Α, επίσης έτσι ενημερωτικά, μακρυά από οτιδήποτε γράφει "Νorton" επάνω

εκτός απ' τον Edward, βέβαια

(σόρι leukonas - δεν έχει να κάνει με 'σένα πάντως)

Δημοσ.

@washcloud ,εντάξει μην τα γενικεύουμε κι όλα.Με Ghost 2003, έχω πάρει αρκετά back-up και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στο restore αργότερα όταν χρειάστηκε.Αυτά με XP βέβαια, με τα νεώτερα Ghost δεν έχω εμπειρία.

Ούτε με Acronis βέβαια έχω κάποιο πρόβλημα που χρησιμοποιώ τελευταία.Το μειονέκτημα θα έλεγα που έχει, είναι ότι δεν φτιάχνει boot δισκάκια για ένα image(με Acronis 9).

Γνωρίζει κανείς αλήθεια πως μπορώ να κάνω restore έχοντας το back-up αποθηκευμένο σε ένα DVD; Το θέλω αυτό επειδή κάποιες φορές θέλω να κάνω full-quick erase στο δίσκο(όπου είναι και το back-up).

Αυτό που θα πρέπει να προσέχεις λίγο, είναι τα γράμματα του κάθε λειτουργικού που παίρνεις back-up. Θα πρέπει το γράμμα του partition(όπου θα περάσεις το back-up), να είναι ίδιο με το γράμμα που είχε στην αρχή το λειτουργικό σου.

Δημοσ.
Γνωρίζει κανείς αλήθεια πως μπορώ να κάνω restore έχοντας το back-up αποθηκευμένο σε ένα DVD; Το θέλω αυτό επειδή κάποιες φορές θέλω να κάνω full-quick erase στο δίσκο(όπου είναι και το back-up).

Ψάξε για το hirens boot cd έχει metaksi allon το acronis alla kai το norton ghost 11.5.1 me πολλές επιλογές για usb, σατα, split σε cd, split σε dvd (αυτό που θες)και πολλές άλλες επιλογές το cd αυτό είναι πλήρες DOS με menu, και όταν κανεις το image μπορείς να το βάλεις μαζί με το hirens σε ένα DVD (εάν χωράει :devil: ).

Δημοσ.
...πάντως παιδιά, βρώμα η δουλειά με κάτι Paragon και άλλα διάφορα. Γενικά δηλαδή βλέπω να καταθέτουν αρκουδιές που τους συμβαίνουν, ο κόσμος, ενώ με το ΑΤΙ (που λέγαμε) δεν έχω δει ποτέ ούτε μισό παράπονο.

Έτσι ενημερωτικά.

εκτός απ' τον Edward, βέβαια

(σόρι leukonas - δεν έχει να κάνει με 'σένα πάντως)

Με το Norton έχω κάνει πάνω απο 5000 (ήταν καινούρια Image δίσκων για αναβαθμίσεις σε Internet Cafe) αντίγραφα δίσκων και δεν είχα ποτέ πρόβλημα για αυτό και το πρότεινα.Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσα έκδοση 11 και τα αντίγραφα που έπαιρνα ήταν σε λειτουργικό xp με ένα σωρό προγράμματα εγκατεστημένα πάνω (κυρίως παιχνίδια)

Δημοσ.

leukonas (και εμμέσως ΚΑΙ johnykim), για την ακρίβεια τα έχεις κάνει με το Ghost της Νorton, το οποίο ναι, δε θα το συνεκατέλεγα στο γενικό χάλι των προγραμμάτων της : από βαριά έως ασήκωτα και δυσλειτουργικά.

Γι' αυτό και έριξα τον γενικό αφορισμό (με την ευκαιρία), κατά της :

Δημοσ.
Ψάξε για το hirens boot cd έχει metaksi allon το acronis alla kai το norton ghost 11.5.1 me πολλές επιλογές για usb, σατα, split σε cd, split σε dvd (αυτό που θες)και πολλές άλλες επιλογές το cd αυτό είναι πλήρες DOS με menu, και όταν κανεις το image μπορείς να το βάλεις μαζί με το hirens σε ένα DVD (εάν χωράει :devil: ).

Ευχαριστώ, θα δοκιμάσω!:-)

Βέβαια έχεις δίκιο, τα 7 & Vista δεν φτάνουν σε ένα μονό DVD.Θυμάμαι το πρώτο μου ghost το έκανα σε 3 CD(δεν είχα DVD-Recorder :P),δηλαδή λιγότερο από μισό DVD.Παλιές εποχές..:-(

Δημοσ.

θα σου προτεινα να μη κανεις τον κοπο να δοκιμασεις κανενα αλλο προγραμμα περαν του acronis true image...εκτος και αν θες να περασεις απο χιλια μυρια κυματα που λεει και το τραγουδι.

Δημοσ.

Έχω δουλέψει Acronis & Ghost και συμφωνώ με τούς από πάνω ότι είναι πολύ καλά!

Πρόσφατα με το R-Drive Image έκανα cloning μέσα από ΧΡ σε ένα δίσκο 80αρι IDE σε 80αρι SATA που ήταν χωρισμένος σε 3 διαμερίσματα ...

Το μηχάνημα δουλεύει πλέον από το νέο δίσκο και ο παλιός έχει μείνει στο συρτάρι για backup !

Δημοσ.

δεν ανοιξα νεο θεμα αλλα μιας και τεθηκε το θεμα ας πω εδω την απορια μου.

θα ηθελα να κανω μια ερωτηση λοιπον. αναφερθηκε κατι σχετικο πιο πανω αλλα η απορια δε μου λυθηκε. εχω κανει ενα image του λειτουργικου μου σκληρου C. με true image 2010. το εχω αποθηκευσει στον εξωτερικο σκληρο. για σιγουρια ειχα επιλεξει να δημιουργηθει και το ιδιο image αλλα να γινει σπλιτ σε dvd volumes 4.3 gb. το acronis εφτιαξε τρια αρχεια επαναφορας 4.3 4.3 και 2 gb τα οποια και εγραψα σε 3dvd. τωρα. οταν καποιοα στιγμη θελησω να κανω επαναφορα απο τα dvd πως θα το κανω???θα βαλω αρχικα το bootable της acronis, μετα θα βαλω το dvd με το 1ο αρχειο επαναφορας και μετα θα μου ζηταει κατα την επαναφορα να βαζω ενα ενα τα υπολοιπα dvd?η πρεπει να ειναι και τρια παροντα ταυτοχρονα?οποτε θα πρεπει να τα αντιγραψω και τα τρια σε καποιον εξωτερικο σκληρο και μεσω αυτου να κανω την επαναφορα??? γινεται να αφαιρω το bootable cd και να βαλω το dvd με το αρχειο επαναφορας ή θα πρεπει να εχω και 2ο dvd rom???

επαναφορα απο τον εξωτερικο σκληρο(οπου υπαρχει ενα μονό αρχειο επαναφορας) εχω κανει ηδη 2 φορες και ολα πηγαν ΟΚ!

ευχαριστω εκ των προτερων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...