BritGreek Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δεν είναι στάνταρ 100% αυτό. Μερικοί (πολλοί) όντως καλλωπίζονται για τέτοιους λόγους ενώ άλλοι γιατί έτσι νιώθουν , "έτσι τους βγαίνει" και έτσι τους αρέσει. Πολλές φορές η συμμόρφωση με τη "νόρμα" υποδηλώνει μεγάλη ανασφάλεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης, δεν είναι δα λίγοι οι κυριλέδες (άντρες/γυναίκες) που θα αισθάνονταν χάλια χωρίς τα ωραία τους ρουχαλάκια. Το αντίθετο θα έλεγα... Όσο για το αν τα σκουλαρίκια στα φρύδια είναι σιχαμερά, ε, γούστα είναι αυτά.. ΟΚ. Αλλά, άλλο πράγμα τα ρούχα κι άλλο οι χαλκάδες και οι πετρούλες τύπου ζουλού. Πήγαινε να βρεις μια σοβαρή δουλειά με σκουλαρικάκι στο φρύδι, κι αν την πάρεις, σφύρα μου. Αλίμονο αν η επανάσταση κόντρα στο κατεστημένο υποδηλωνόταν με σκουλαρίκια και χαϊμαλιά.
Skylined Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δεν έγραψα για επανάσταση κόντρα στο κατεστημένο (και εξακολουθώ να μη γράφω) αλλά για γνησιότητα όπως και εσύ άλλωστε. Κάποιοι είναι γνήσιοι, εμφανισιακά πάντα, ενώ άλλοι όχι. Αναφέρομαι σε ρούχα, σκουλαρίκια και οτιδήποτε έχει να κάνει με την εξωτερική εφμάνιση. Αν έχει σημασία η γνώμη μου, μου αρέσει οι άνθρωποι να έχουν ό,τι εμφάνιση θέλουν και αυτό θεωρώ φυσιολογικό. Το αν σε πάρουν ή όχι σε κάποια δουλειά είναι διαφορετικό θέμα, σαφώς, η επιδοκιμασία του εκάστοτε εργοδότη δεν είναι καμία εγγύηση ποιότητας και εγκυρότητας. ---------- Προσθήκη στις 02:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:02 ---------- χμ, έχουμε διαφορετική άποψη για το τί είναι γνήσιο
BritGreek Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δεν έγραψα για επανάσταση κόντρα στο κατεστημένο (και εξακολουθώ να μη γράφω) αλλά για γνησιότητα όπως και εσύ άλλωστε. Κάποιοι είναι γνήσιοι, εμφανισιακά πάντα, ενώ άλλοι όχι. Αναφέρομαι σε ρούχα, σκουλαρίκια και οτιδήποτε έχει να κάνει με την εξωτερική εφμάνιση. Αν έχει σημασία η γνώμη μου, μου αρέσει οι άνθρωποι να έχουν ό,τι εμφάνιση θέλουν και αυτό θεωρώ φυσιολογικό. Το αν σε πάρουν ή όχι σε κάποια δουλειά είναι διαφορετικό θέμα, σαφώς, η επιδοκιμασία του εκάστοτε εργοδότη δεν είναι καμία εγγύηση ποιότητας και εγκυρότητας. ---------- Προσθήκη στις 02:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:02 ---------- χμ, έχουμε διαφορετική άποψη για το τί είναι γνήσιο Ναι, φίλε μου. Όμως στις κοινωνίες που ζούμε σήμερα, δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν κανόνες και κώδικες. Εμένα προσωπικά θα με χάλαγε να πάω σε τράπεζα και ο υπάλληλος να είναι με τζινάκι ή αθλητικά, να είναι οι καθηγητές μου με φόρμα ή σκισμένο παντελόνι. Και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ποιότητα τα τσαλακωμένα ρούχα, τα σκισμένα (που είναι της μόδας), τα χαϊμαλιά ή τα σκουλαρίκια. Δεν έχω πρόβλημα να τα βλέπω σε καθημερινές - μη επαγγελματικές - στιγμές, αλλά δεν θα μου άρεσε να έχει σκουλαρίκι στη μύτη ή στο φρύδι η γυναίκα μου. Επειδή ο τομέας μου έχει σχέση με την ψυχολογία, σε πληροφορώ ότι από έρευνες που έχουν γίνει, έχει προκύψει ότι το piercing αποτελεί ένδειξη έλλειψης αυτοπεποίθησης και τάσης μιμιτισμού με στόχο να γίνουν κάποιοι περισσότερο αποδεκτοί ή αρεστοί. Αλλά, φυσικά, υπάρχουν κι αυτοί που "σκουλαρικιάζονται" επειδή απλά τους αρέσει. Όταν ήμουν στην Ισπανία, ήμουν παρών σε μια γέννα. Με αηδίασε το γεγονός ότι τρυπάνε τα αυτιά στα κοριτσάκια με το που γεννιούνται. Έλεος δηλαδή. Και σχετικά με το τι είναι γνήσιο ή "πρέπον", αν το πάρουμε έτσι, ίσως θα έπρεπε ακόμα να φοράμε τσαρούχια και φουστανέλες. Όχι πως θα με χάλαγε βέβαια... Φυσικά αυτές είναι οι απόψεις μου και δεν είναι απαραίτητο να τις συμμερίζεται κανείς άλλος εκτός από εμένα.
Skylined Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Και σχετικά με το τι είναι γνήσιο ή "πρέπον", αν το πάρουμε έτσι, ίσως θα έπρεπε ακόμα να φοράμε τσαρούχια και φουστανέλες. Όχι πως θα με χάλαγε βέβαια... έχεις δει τί θεωρείται "γνήσιο" σε διάφορες πρωτόγονες φυλές της Αφρικής, στην αρχαία Ελλάδα, στην Ιαπωνία, πριν 50 χρόνια, πριν 200 χρόνια... Γι' αυτό νομίζω ότι από τη στιγμή που ήρθαμε σε επαφή με τον κόσμο έχουμε εκπαιδευτεί να μας αρέσουν ορισμένες εικόνες. Θα μου άρεσε να μπορώ να ξεπεράσω αυτή την "εκπαίδευση" κατά βούληση για να δω αυτό που πραγματικό είναι ωραίο: ιδιαίτερους ανθρώπους με γούστα στο ντύσιμο και στον καλλωπισμό με τα οποία δεν προσπαθούν να δηλώσουν τα προβλήματα, τα απωθημένα ή την έλλειψη χαρακτήρα αλλά την γνήσια αγάπη τους για την ομορφιά, τη χαρά και την εσωτερική τους ισορροπία ή τέλος πάντων κάτι πηγαίο, κάτι που αναβλύζει... ---------- Προσθήκη στις 03:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:04 ---------- μερικές φορές θεωρώ ότι δε ντυνόμαστε, αλλά φοράμε στολές κοινωνικής αποδοχής... αδιάφορο αν είναι σκισμένα παντελόνια ή κυριλέ σακάκια
jimtheripper Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Λοιπον,καλημερα θα παω να ρωτησω σε εναν γιατρο φιλο μου ορθοπεδικο...εκτοσ αυτου καποιος ειπε οτι βαζουμε τα σκουλαρικια για μιμιτισμο και ελειψη αυτοπεποιθησης...εγω ειμαι 20 χρονων μια χαρα παιδι και απλα σκεφτομαι πως αν δεν κανω τωρα κατι που οι πιο πολλοι το θεωρουν ακραιο αλλα εμενα παρ'ολα αυτα μου αρεσει ποτε θα το κανω στα 35?ειναι κατι που το εχω δει και μου αρεσει ουτε απο μαγκια το κανω ουτε για την μοδα ουτε για να μιμιθω καποιον και να γινω αρεστος ισα ισα που απο την παρεα μου κανενας δεν εχει σκουλαρικι,ετσι ακριβως εκανα και με το αυτι.τελος παντων ο καθενας εχει την γνωμη του φιλικα παντα:-)
Xvipes Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Καιρό είχα να μπω στο μπλα μπλα... Η κινδυνολογία δίνει κ πέρνει εδώ μέσα(καλά για την ανακρίβεια δεν θα μιλήσω την θεωρώ δεδομένη). Δεν λέω ότι το παλικάρι θα πρέπει να κινηθεί με βάσει τα όσα ακούσει εδώ μέσα αλλά ρε παιδιά αν δεν έχετε προσωπική εμπειρία καλύτερα να μην λέτε "Το έχω ακούσει κ εγώ" " Ο κολλητός της κοπέλας του αδερφού του φίλου μου το είχε πάθει" δεν νομίζω ότι βοηθάει πουθενά.Όχι τπτ άλλο αλλά τρομάζετε και άλλα άτομα που θα μπουν να τα διαβάσουν χωρίς λόγο. p.s δεν είμαι κανένας ειδικός ούτε έχω βάλει στο φρύδι(στην γλώσσα είχα,δεν έπαθα τπτ απολύτος μόνο τα δόντια μου γάμησα από το πολύ παίξε παίξε )αλλά περιοριστείτε αν μπορείτε σε σχόλια που δεν θα τα λέγατε σε μια παρέα απλά για να πείτε κ εσείς κάτι...
Kate88 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Από μελέτες που έχουν γίνει η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό που κάνουν piercing το κάνουν είτε λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησης, είτε λόγω μιμητισμού(ασυνείδητου) κυρίως όταν πρόκειται για ηλικίες κάτω των 30. Εννοείται, πως είναι και πολλοί που το κάνουν επειδή πραγματικά το επιθυμούν, αλλά αυτές οι γραμμές είναι λίγο λεπτές.
gbras Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Να επιθυμεις να καρφωνεις μεταλλα στο δερμα σου, παει να πει οτι κατι δε παει καλα στο μυαλο σου, δεν θελει πολυ αναλυση..
Aztec Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Και όπως έλεγε η μητέρα μου της παλιάς σχολής ο άντρας χρειάζεται να φοράει μόνο έναν ωράιο σταυρό και ένα ωραίο ρολόι ... :-D:-D Ενταξει ειναι και ο εκάστοτε πολιτισμός . Αν θυμάμαι καλά στο 7 χρόνια στο θιβετ οι μοναχοί εκει φορούσαν κάτι σκουλαρίκια μέχρι το πάτωμα. Ή βλέπω κάτι μάυρους στην τηλεόραση που έχουν ανοίξει μια τρύπα στο αυτί σαν διευρω αλλα κατα τα άλλα οι περισσοτεροι έχουν χάσει τα μισά δόντια τους.
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Και όπως έλεγε η μητέρα μου της παλιάς σχολής ο άντρας χρειάζεται να φοράει μόνο έναν ωράιο σταυρό και ένα ωραίο ρολόι ... :-D:-D Άφρο μαλλί, παντελόνι καμπάνα και ανοιχτό πουκάμισο να φαίνονται οι αρκουδότριχες
freedubus Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Ρε παιδιά, δεν είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σιχαμένες όλες αυτές οι καταστάσεις με piercing; Για μένα υποδηλώνουν ξεκάθαρα ανασφάλεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Sorry κιόλας. Να επιθυμεις να καρφωνεις μεταλλα στο δερμα σου, παει να πει οτι κατι δε παει καλα στο μυαλο σου, δεν θελει πολυ αναλυση.. Από μελέτες που έχουν γίνει η αλήθεια είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό που κάνουν piercing το κάνουν είτε λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησης, είτε λόγω μιμητισμού(ασυνείδητου) κυρίως όταν πρόκειται για ηλικίες κάτω των 30. 'Αλλο ένα τόπικ- στα πρότυπα αυτών για τα τσιγάρα, για τον Κορκολή κ.α.- που ανοίχτηκε για συγκεκριμένο θέμα και πλακώσανε όλοι οι καταπιεσμένοι να βγάλουν κόμπλεξ. Ξεχειλίζετε από αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση πάντως ε.
Aztec Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 'Αλλο ένα τόπικ- στα πρότυπα αυτών για τα τσιγάρα, για τον Κορκολή κ.α.- που ανοίχτηκε για συγκεκριμένο θέμα και πλακώσανε όλοι οι καταπιεσμένοι να βγάλουν κόμπλεξ. Ξεχειλίζετε από αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση πάντως ε. Απλά κάποιοι αντιλαμβάνονται διαφορετικά το piercing . Λόγω φυσικά της κοινωνίας που ζούμε και τα στερεότυπα που έχουν επιβληθεί. Αλλά στην κοινωνία που ζούμε εμείς οι σκληροί άντρες κάνουμε αποτρίχωση παντού , παίρνουμε κρέμα προσώπου , βάζουμε σκουλαρίκια στα αυτιά, στις ρώγες, στα φρύδια, κοιταζόμαστε και φτιάχνουμε το μαλλί καμια ώρα στον καθρέφτη , κοιτάμε να γίνουμε φουσκωτοί με τέλοιους κοιλιακούς. Όλα καλά αλλά ο άντρας δεν είναι γυναίκα ούτε κάποιο αυτάρεσκο πλάσμα . Είπαμε έχουμε χάσει τον ρόλο μας αλλα μην καταλήξουμε να πηγαίνουμε για καλλυντικά, δαχτυλίδια και σκουλαρίκια με τις φιλενάδες μας.
Garnele Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Και ποιος είναι ο ρόλος δηλαδή; Κυνήγι και αναπαραγωγή; Εξέλιξη λέγεται αυτό γενικά, πλέον δε χρειάζεται να πας στο δάσος να μαζέψεις φράουλες και ελάφια, πας σούπερ μάρκετ. Τα υπόλοιπα είναι καθαρά θέμα αισθητικής, γιατί πλέον -εξαιτίας της εξέλιξης- μπορείς να επιλέξεις αν θα φοράς σκουλαρίκι, σαγιονάρα ή 15ποντο πέδιλο, φούξια ή λαχανί Tshirt και πάει λέγοντας.
Aztec Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Όταν λέω έχουμε χάσει τον ρόλο μας μιλάω για την κατάσταση μεταξύ των δύο φύλων. Που λένε οι γυναίκες ότι έχουν χαθεί οι πραγματικοί άντρες κτλ.Όχι για κύνηγι η κάτι τέτοιο. Απλά όλο αυτό εντέινεται με την εξίσωση γυανικείων συνηθειών όπως ο υπέρμετρος καλλωπισμός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.