Προς το περιεχόμενο

Κοστος ιστοσελιδας σε Jommla

ale3is

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αναλαβει να φτιαξω μια πολυ απλη σελιδα για μια εταιρια. Αποφασισα να χρησιμοποιησω jommla αλλα δεν ξερω ποσα να ζητησω. προφανως δεν θελω πολλα, αλλα δεν θελω να ζητησω και υπερβολικα λιγα.

Επισης, το θεμα με το hosting και το domain πως το χειριζομαι? στο ονομα μου? στο ονομα τις εταιριας? τα πληρωνω απο τα λεφτα που θα παρω για την σελιδα και οταν ληξει η συνδρομη, τα πληρωνει η εταιρια?

Δημοσ.

Αν δεν δουμε την δουλεια νομιζω πως θα ειναι δυσκολο να κανουμε την κοστολογηση, οποτε δωσε περισσοτερες πληροφοριες για το τι περιεχει το site αν ειναι σε custom template η ετοιμο και αν εδινες και ενα link προς το site. Τωρα για το Hosting και το domain εγω συνηθως τα κλεινω στο δικο μου ονομα γιατι αναλαμβανω και την υποστηριξη του site τους μετα. Πληρωνεις στην αρχη το κοστος του ονοματος και hosting για 1-2 χρονια και μετα λες στην εταιρια οτι η συνδρομη εληξε οποτε κανεις ανανεωση αλλα τους ξεκαθαριζεις απο την αρχη οτι για ονομα και φιλοξενια βγαινει τοσα τον χρονο για να ξερουν και αυτοι ποσο κοστιζει η ιστοσελιδα τους για να ειναι online.

Δημοσ.

ολα στανταρ ειναι.εβγαλα πολλα απο αυτα που ειχε και κρατησα μονο τα πολυ πολυ βασικα. ξερω οτι ουσιαστικα δεν εχω κανει κατι ιδιαιτερο, το μονο που εβαλα εγω ειναι ενα module για επικοινωνια με email.

Δημοσ.
ολα στανταρ ειναι.εβγαλα πολλα απο αυτα που ειχε και κρατησα μονο τα πολυ πολυ βασικα. ξερω οτι ουσιαστικα δεν εχω κανει κατι ιδιαιτερο, το μονο που εβαλα εγω ειναι ενα module για επικοινωνια με email.

Μ αυτα που λες νομιζω κάλλιστα θα μπορούσες να κάνεις στατικό site και όχι δυναμικό , χωρίς να έπρεπε να χρησιμοποιησεις joomla δηλαδη. Το κόστος δε μπορώ να στο πω εγώ , απλα θα παιρνα ιδεες απο εταιρείες web design , θα βλεπα ποσο παίρνουν για στατικές , και θα τιμολογούσα λίγο πιο κάτω. Αυτά :-)

Δημοσ.

Η εταιρεία web design/hosting δεν αναλαμβάνει να στήσει default joomla. Η εταιρεία έχει και άλλα έξοδα, κόβει τιμολόγια κτλ. Απ'ότι κατάλαβα το παλικάρι είναι ιδιώτης και μάλλον δεν κόβει καν τιμολόγιο, οπότε τι να πάρει από την τιμολόγηση της εταιρείας και να δώσει προσφορά λίγο πιο κάτω...

Για την δουλειά που έχεις κάνει, ζήτησε το πολύ 300 ευρώ και τα updates για 1 χρόνο.

Αν έχεις φτιάξει custom template, αν έχεις διορθώσει τις τρύπες του joomla, αν έχεις φτιάξει μόνος σου κάποιο module, βάλε παραπάνω.

Το domain στο όνομα της εταιρείας ΠΑΝΤΑ και το δικό σου όνομα σαν contact, έτσι ώστε αν θέλει η εταιρεία να κάνει κάτι και εσύ έχεις φύγει φαντάρος, έχεις αλλάξει δουλειά, είσαι στο εξωτερικό να μην ψάχνει να σε βρει ούτε να ψάχνει ο επόμενος και να στέλνει mail και fax.

To hosting πάλι στο όνομα της εταιρείας και το πληρώνουν αυτοί, εκτός αν θέλεις να βγάλεις προμήθεια από εκεί οπότε το αναλαμβάνεις εσύ και το πληρώνουν σε εσένα.

Δημοσ.
Τωρα για το Hosting και το domain εγω συνηθως τα κλεινω στο δικο μου ονομα γιατι αναλαμβανω και την υποστηριξη του site τους μετα.

δηλαδή αν αύριο η εταιρεία αποφασίσει να σταματήσει την συνεργασία μαζί σου θα χάσει και το όνομα με το οποίο ήταν στο internet?

πιστεύω ότι όνομα+hosting πρέπει να γίνονται στο όνομα της εταιρείας.

Δημοσ.

Εγώ λέω να μη ζητήσεις τίποτε και να πληρώσεις και το domain - hosting από την τσέπη σου.

Πέρα από την πλάκα, εφόσον παρήχες μία εξειδικευμένη υπηρεσία σε μία εταιρία, θεωρώ ότι πρέπει να κοστολογήσεις τη δουλειά σου αναλόγως. Αυτό με την προϋπόθεση ότι υπήρξε μία επαγγελματική συνεργασία και δεν τους έκανες εξυπηρέτηση ή "χάρη". Αν ισχύει το δεύτερο, τότε πες τους να σου δώσουν τα έξοδά σου (domain + hosting) και τους καφέδες - μπύρες - παγωτά που κατανάλωσες φτιάχνοντας το site.

Συνεπώς, μη ζητήσεις λιγότερο από 500€ σε καμία περίπτωση. Καλό θα ήταν επίσης, αυτό να ήταν συμφωνημένο εξαρχής. Στο domain, βάλε εκείνους ιδιοκτήτες και εσένα Τεχνικό Υπεύθυνο.

Τέλος, πολύ καλά έκανες και χρησιμοποίησες Joomla και πολύ καλά έκανες και το απήλλαξες από τα περιττά και χρησιμοποίησες μόνο ένα module, αν έτσι καλύπτεις τις ανάγκες της εταιρίας.

Δημοσ.

Αφού δεν είσαι εταιρία και δεν έχεις τα έξοδα της κοστολόγησε τα ως εργατοώρες (νομίζω 40-60/8ωρο πάει αν δουλεύεις σε τέτοια εταιρία), +σπουδές ή άλλα έξοδα που έκανες για να μάθεις τι έμαθες... δεν γίνεται (και δεν είναι ίδιο) να πληρωθεί κάποιος που βγήκε απο ανώτατη εκπαίδευση και κάποιος από ΙΕΚ (τωρα αν συμφωνείς/διαφωνείς είναι άλλο θέμα... εγώ γράφω τι επικρατεί στην Ελλάδα ;))

Δημοσ.
Αφού δεν είσαι εταιρία και δεν έχεις τα έξοδα της κοστολόγησε τα ως εργατοώρες (νομίζω 40-60/8ωρο πάει αν δουλεύεις σε τέτοια εταιρία), +σπουδές ή άλλα έξοδα που έκανες για να μάθεις τι έμαθες... δεν γίνεται (και δεν είναι ίδιο) να πληρωθεί κάποιος που βγήκε απο ανώτατη εκπαίδευση και κάποιος από ΙΕΚ (τωρα αν συμφωνείς/διαφωνείς είναι άλλο θέμα... εγώ γράφω τι επικρατεί στην Ελλάδα ;))

Εννοείς ότι κάποιος που έβγαλε IEK είναι κατώτερος σε γνώσεις η σαν πτυχίο?

Δημοσ.

Φαντάζομαι έχετε ενημερωθεί σχετικά με το γεγονός ότι πλέον καλεί εταιρείες εκπρόσωπος της Google στην Ελλάδα και σου παρέχει με 280 ευρώ κατασκευη site, hosting και domain registration, σωστά;

Στο Πέραμα Αττικής γίνεται χαμός από ανάλογες προωθητικές ενέργειες.

Άρα τι 500 ευρώ λέτε και ζητάτε για μια απλή ιστοσελίδα ρε παιδιά; Μήπως, λέω μήπως, την έχουν δει κάποιοι γιατροί; Κάτι τέτοιες 60άρες μου ζήταγαν κι εμένα όταν συμμετείχα στην οικογενειακή επιχείρηση, για 1 ώρα εργασίας, και στο τέλος απολύθηκαν όλοι οι τεχνικοί. Υπάρχουν ένα σωρό τεχνικοί έξω που έρχονται για 15 ευρώ την ώρα, κανονικότατα με απόδειξη, ακόμα και αλλοδαποί.

Ξεκαθαρίζω, τίποτα προσωπικό με κανένα.

Δημοσ.

Όταν σου ζητάει ο υδραυλικός ή ο ηλεκτρολόγος να σο αλλάξει ένα σωλήνα ή μια λάμπα 100ευρώ... εμεις να ζητάμε 5ευρώ για τον κόπο μας, να βγάζουμε και τις βενζίνες ως την δουλειά; Μην τα εισοπεδώνουμε και όλα... πυραμίδα επαγγελμάτων είναι αυτή... και δεν ξέρουν να κάνουν ιστοσελίδες όλοι ΟΣΟΙ υποτίθεται οτι εμπορεύονται και κάνουν... μην το ξεχνάμε αυτό ;)

Δημοσ.
Σαν πτυχίο κυρίως και σαν έξοδα σπουδών.. οι γνώσεις είναι καθρά προσωπικές

Κατά την δική σου γνώμη προτεραιότητα μπαίνει το πτυχίο η οι γνώσεις και η δουλειά που έχεις κάνει?

Δημοσ.

Οι γνώσεις και η δουλειά :-) Γιατι και εγώ είμια απόφοιτος του τμήματος πληροφορικής ΑΤΕΙΘ αλλά δουλεύω σε εταιρία σχεδίασης και ανάπτυξης ιστοσελίδων και με πήραν με βάση τις προσωπικές μου εμπειρίες και γνώσεις...γιατι αν περίμενα από το ΤΕΙ.... σώθηκα :-)

Απλα κάπως πρέπει να αποσβήσουμε το κόστος των σπουδών μας και εμέις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...