diamond_gr Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Μετά το κλείσιμο του gamato.info οι περισσότεροι trackers που διακινούσαν παράνομα αρχεία, άρχισαν να φοβούνται, να κλείνουν κλπ. Ο http://hellenicwave.net λειτουργεί διακινώντας προγράμματα που είναι κάτω από την άδεια GPL/GNU (δηλαδή μοιράζονται ΝΟΜΙΜΑ ΔΩΡΕΑΝ) καθώς και υπάρχει section που διακινούνται μουσική, ταινίες και βιβλία με άδεια Creative Commons. Στην 1η σελίδα μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι διακινείται ενώ για να κατεβάσετε-ανεβάσετε απαιτείται εγγραφή. Με την εγγραφή σας, μπορείτε να μπείτε και στο forum που υπάρχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
val007 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 πολυ καλο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 παρα πολυ καλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lunatic89 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Πάρα πάρα πολύ καλό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Τραγικο! Αν υποθεσουμε οτι οι torrents διεκολυνουν την ληψη ενος .iso λογω καλυτερης κατανομης bandwidth, τοτε ναι, εχει νοημα η υπαρξη του. Το κακο ειναι... οτι μονο για .isο αξιζει, μιας και τα υπολοιπα εχουν ελαχιστους seeders. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Τραγικο! Αν υποθεσουμε οτι οι torrents διεκολυνουν την ληψη ενος .iso λογω καλυτερης κατανομης bandwidth, τοτε ναι, εχει νοημα η υπαρξη του. Το κακο ειναι... οτι μονο για .isο αξιζει, μιας και τα υπολοιπα εχουν ελαχιστους seeders. Όντως, η αλήθεια είναι πως οι trackers είναι περισσότερο χρήσιμοι για να κατεβάζεις latest stuff (ταινίες, μουσική κλπ). Εξάλλου στον κόσμο των warez τα torrents της προηγούμενης βδομάδας θεωρούνται ήδη ξεπερασμένα. Αλλά στον κόσμο του open source και του creative commons το http κάθεται καλύτερα (το jamendo πχ). Όχι ότι είναι άσχημη σαν πρωτοβουλία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
diamond_gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Τραγικο! Αν υποθεσουμε οτι οι torrents διεκολυνουν την ληψη ενος .iso λογω καλυτερης κατανομης bandwidth, τοτε ναι, εχει νοημα η υπαρξη του. Το κακο ειναι... οτι μονο για .isο αξιζει, μιας και τα υπολοιπα εχουν ελαχιστους seeders. Σκέψου το εξής σενάριο. Βγαίνει η δημοφιλέστερη διανομή Ubuntu 10.04. Δοκίμασε να την κατεβάσεις από τους πρώτους είτε από τορεντ, είτε http. Σιγά να μην μπορέσεις. Εγώ για την 9.04 (νομίζω) δοκίμασα Ελλάδα και απελπίστηκα. Έλεγε μια εβδομάδα. Δοκίμασα Βουλγαρία (ξέρω ότι έχουν πιο καλή υποδομή από εμάς) αλλά επίσης απελπίστηκα αφού θα αργούσε περισσότερο (έχει και περισσότερους χρήστες από εμάς). Τελικά δοκίμασα μια Ελβετία (νομίζω) και κατέβηκε σε λογικούς χρόνους. Τώρα πάρε την εξής ιστορία. Έστω ότι το κατεβάζει και το διαμοιράζει κάποιος από τον tracker. Δεν θα ήταν πιο γρήγορο για σένα; Όσον αφορά για τα υπόλοιπα που έχουν ελάχιστους seeders. Ναι. Το παρατήρησα και εγώ. Μην συγκρίνεις με gamato.info (ή παρόμοιους trackers) που είχε 800.000 χρήστες και σε μερικά παλιά torrents οι seeders ήταν 1-10. Το target group των 2 sites είναι διαφορετικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jastonas Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Το ότι με πάει στο http://hellenicwave.net/ είναι φυσιολογικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
diamond_gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2010 Το ότι με πάει στο http://hellenicwave.net/ είναι φυσιολογικό; Ναι είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δες τα προγράμματα που διαμοιράζει και τα γενικά το περιεχόμενο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Απο τα οσα torrents φαινονται εκει, μονο τα iso των knoppix και kubuntu εχουν αρκετους seeders ωστε να πει καποιος "θα μπω στον κοπο να το κατεβασω απο εκει". Τα υπολοιπα εχουν λιγοτερους απο 10, που σημαινει οτι αν θελω πχ να κατεβασω το fedora 12 electronic lab, που ειναι 1+GB, θα μου παρει μεεερες. Απο torrent κατεβαζω κατα μεσο ορο δυο-τρεις φορες το χρονο, και το κανω για κατι που πραγματικα δεν μπορω να το βρω αλλου και πρεπει να εχει πολλους seeders. Για τα .iso κλπ προτιμω καποιον http/ftp server, και ποτε την ιδια μερα με την επισημη εκδοση της διανομης, γιατι τοτε ειναι που γινεται πανικος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Τα υπολοιπα εχουν λιγοτερους απο 10, που σημαινει οτι αν θελω πχ να κατεβασω το fedora 12 electronic lab, που ειναι 1+GB, θα μου παρει μεεερες. Ο tracker διαθετει seed box δοκιμασε να την κατεβασεις και στειλε pm σε καποιον απο το staff αν εχεις χαμηλη ταχυτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
diamond_gr Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Απο τα οσα torrents φαινονται εκει, μονο τα iso των knoppix και kubuntu εχουν αρκετους seeders ωστε να πει καποιος "θα μπω στον κοπο να το κατεβασω απο εκει".Τα υπολοιπα εχουν λιγοτερους απο 10, που σημαινει οτι αν θελω πχ να κατεβασω το fedora 12 electronic lab, που ειναι 1+GB, θα μου παρει μεεερες. Εγώ πάντως δοκίμασα χθες να κατεβάσω το sxolinux για μια εκδήλωση του GreekLUG (εγώ χρησιμοποιώ Fedora μόνο) και το κατέβασα με 800kb/sec. Το έχουν ΜΟΝΟ 3. Αν αυτό δεν είναι ταχύτητα, τότε ποιό είναι; Προσπαθώ να κατεβάσω άλλα αρχεία με χιλιάδες seeders και η ταχύτητα που μου δίνει είναι 10-20kb/sec. Τελικά τί κάνω; Προτιμάω να ψάξω rapidshare/megaupload για να το κατεβάσω σήμερα... Απο torrent κατεβαζω κατα μεσο ορο δυο-τρεις φορες το χρονο, και το κανω για κατι που πραγματικα δεν μπορω να το βρω αλλου και πρεπει να εχει πολλους seeders. Σου εξήγησα παραπάνω ότι αυτό δεν ισχύει πάντα. Αλλά αν δεν κατεβάζεις τορεντ, ούτε αυτό σου χρειάζεται αλλά ούτε και παλιές υπηρεσίες τύπου gamato.info. Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, υπάρχει seedbox. Για τα .iso κλπ προτιμω καποιον http/ftp server, και ποτε την ιδια μερα με την επισημη εκδοση της διανομης, γιατι τοτε ειναι που γινεται πανικος. Σε αυτό έχεις δίκιο. Μόνο που ο λόγος δεν είναι ο πανικός. Ο λόγος είναι να αφήσεις αυτούς που την έβαλαν να σκάσει ότι δεν είναι σωστά γραμμένο και εσύ κατεβάζεις την νεα έκδοση τον επόμενο μήνα (για Ubuntu μπορείς να ζητήσεις και δισκάκι με την υπηρεσία, οπότε θα έχει φτάσει πριν να χρειαστεί να το κατεβάσεις). Έτσι θα έχεις όλες τις τελευταίες αναβαθμίσεις που θα έχουν βγεί μέχρι τότε που διορθώνουν τα τυχόν λάθη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Απο τα οσα torrents φαινονται εκει, μονο τα iso των knoppix και kubuntu εχουν αρκετους seeders ωστε να πει καποιος "θα μπω στον κοπο να το κατεβασω απο εκει".Τα υπολοιπα εχουν λιγοτερους απο 10, που σημαινει οτι αν θελω πχ να κατεβασω το fedora 12 electronic lab, που ειναι 1+GB, θα μου παρει μεεερες. Απο torrent κατεβαζω κατα μεσο ορο δυο-τρεις φορες το χρονο, και το κανω για κατι που πραγματικα δεν μπορω να το βρω αλλου και πρεπει να εχει πολλους seeders. Για τα .iso κλπ προτιμω καποιον http/ftp server, και ποτε την ιδια μερα με την επισημη εκδοση της διανομης, γιατι τοτε ειναι που γινεται πανικος. Μπορεί κάποιος να έχει seedbox όπως είπε κι ο lef50. Αλλά και 5 seeders να έχει, αν έχουν όλοι 24άρα σύνδεση (άρα και 1Μbit upload) θα κατεβάζεις με 400-450. Δεν το λες κι άσχημα. Και γενικότερα πάντως, public με χιλιους seeders vs private tracker με 4 και πάνω seeders, συνήθως νικάει ο δεύτερος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andy12gr Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Παιδια καλησπερα. Ειμαι ο Owner του hellenicwave.net. Με λενε Ανδρεα. Θεωρω οτι πρεπει να ξεκαθαρισω καποια θεματα για να μην υπαρχει παρεξηγηση. Ειδα το τοπικ που ανοιχτηκε απο την αρχη και ευχαριστω τους διαχειριστες για τη φιλοξενια. Οσοι ξερουν ο τρακερ αυτος ηταν με το παλιο στυλ σχεδον 2 χρονια μεχρι που εγινε οτι ξερετε με το gamato και εριξε μια καλη ιδεα ο lef50 να τον αξιοποιησουμε με ελευθερο λογισμικο. Ο linuxtracker.gr ειναι μια δωρεα ενος μελους (δεν λεω ονομα μηπως και δεν θελει) με redirect. το λινκ ομως ειναι http://hellenicwave.net Αυτο ηταν η αρχη. Δεν τρεφαμε αυταπατες οτι μπορουμε να ανταγωνιστουμε μεγαλους linux trackers αλλα καναμε τη κινηση μας οσο καλυτερα γινοταν. Απο το παλιο τρακερ ειχαμε παρει ενα seedbox και οτι ανεβαινει συνηθως πανω απο 500mb ανεβαινει και εκει. Βεβαια οταν θα φτασει στο οριο του το seebox θα μπαινουν νεα αρχεια και θα σβηνονται τα παλια. Επισης εχουμε τη δυνατοτητα να βαζουμε και external torrent και το εχουμε κανει σε 2 περιπτωσεις με εξαιρετικες ταχυτητες. Στη πορεια βρηκαμε και αλλα θεματα οπως μουσικη, ταινιες , βιβλια και φωτογραφιες ελευθερης διακινησης. Σκοπος μας ειναι να ειμαστε νομιμοι οσο γινεται και με οσο πιο πολλα θεματα, αρα δεν ειμαστε αποκλειστικος τρακερ για λινουξ. Και αυτο φταιει οτι δεν εχουμε και το κοσμο να ανεβασει αν και εχουμε κανει εκκληση απο τη κοινοτητα σας γενικοτερα. Ολα τα αρχεια σεινταρονται απο τουλαχιστον 3-5 ατομα ασχετως αν ειναι ανεβασμενα στο seedbox. Τα ατομα που βλεπετε οτι ειναι 1250 δεν ειναι για να παιρνουν απλως ελπιζουν οτι θα ανοιξει ο παλιος τρακερ κατι το οποιο δεν προκειται να συμβει και εχουν ενημερωθει ολοι. Οτι θελετε να ρωτησετε ειμαστε τουλαχιστον 3 ατομα παροντες να σας ενημερωσουμε. Και κατι αλλο για να μη νομιζετε οτι το παιζω ξερολας μια και δεν εχω ιδεα απο λινουξ οπως ο lef50 kai o diamond οτι χρειαστειτε επι του θεματος μπορειτε να ρωτατε αυτους. Για μια ακομα φορα ευχαριστουμε για τη φιλοξενια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 και εριξε μια καλη ιδεα ο lef50 να τον αξιοποιησουμε με ελευθερο λογισμικο H ιδεα αρχικα ηταν του diamond_gr:-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.