WizeMan Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Την διαχείριση παραθύρων που έχουν τα seven, την αυτόματη κατηγοριοποίηση των εφαρμογών που έχει στο linux και ένα κάτι σαν repositories/app store δεν θα ήταν άσχημο... Όντως η ιδέα app store για mac os x είναι κορυφαία! (άσχετο αλλά μαζευτήκαμε 3 dexter στο ίδιο νήμα) Για file cut στον Finder, άνοιξε Terminal και δώσε: >defaults write com.apple.finder AllowCutForItems 1 Μετά κάνε Relaunch τον Finder... δεξί click σε οποιοδήποτε file / folder -> έχεις επιλογή cut Για απενεργοποίηση όπου 1 βάλε 0 με τη σειρά μου να πω ότι θα ήθελα ένα "ελαφρύτερο" iPhoto ... λίγο πιο γρήγορο, με υποστήριξη picasa (που αποκλείεται να ...) και να μπορώ να επιλέξω μεταξύ events και projects/folders όπως και στο Aperture Επίσης iMovie με λίγο καλύτερη υποστήριξη για text να μπορώ δηλαδή να πετάω κειμενάκια όπου θέλω επάνω στην οθόνη και όχι όπου θέλει η Apple με τα standar texts της Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arxaggelos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Και ναι και όχι, το κάνει, αλλά δουλεύω με τέτοιον τρόπο (αλλαγή παραθύρων και πολύ copy/paste) ώστε βολεύει με το ποντίκι να κάνω copy/paste και με το άλλο χέρι να είμαι μόνιμα και εναλλάξ Cmd+~ και Cmd+Tab. Το expose βολεύει να δει ςόλα τα παράθυρα και να διαλέξεις να ανοίξεις ποιό θέλεις αντί να τα κοιτάς ένα ένα, το Cmd+~ και Cmd+Tab είναι σαφώς πιό γρήγορο αν ξέρεις τι θέλεις να εμφανιστεί. Και όσο πιό λίγες κινήσεις κάνει το χέρι πάνω στο kb τόσο πιό γρήγορα δουλεύεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Όντως η ιδέα app store για mac os x είναι κορυφαία! (άσχετο αλλά μαζευτήκαμε 3 dexter στο ίδιο νήμα) Για file cut στον Finder, άνοιξε Terminal και δώσε: >defaults write com.apple.finder AllowCutForItems 1 Μετά κάνε Relaunch τον Finder... δεξί click σε οποιοδήποτε file / folder -> έχεις επιλογή cut Για απενεργοποίηση όπου 1 βάλε 0 με τη σειρά μου να πω ότι θα ήθελα ένα "ελαφρύτερο" iPhoto ... λίγο πιο γρήγορο, με υποστήριξη picasa (που αποκλείεται να ...) και να μπορώ να επιλέξω μεταξύ events και projects/folders όπως και στο Aperture Επίσης iMovie με λίγο καλύτερη υποστήριξη για text να μπορώ δηλαδή να πετάω κειμενάκια όπου θέλω επάνω στην οθόνη και όχι όπου θέλει η Apple με τα standar texts της Αγόρι μου είσαι Θεός! Πω πω και γω 2 χρόνια χρήστης δεν το σκέφτηκα να το ψάξω! Βέβαια εγώ αν ήθελα cut τόσο καιρό και μάλιστα πολλαπλών αρχείων το έκανα μέσω terminal με την εντολή mv που είναι εντολή του unix. ---------- Προσθήκη στις 14:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:52 ---------- Το δοκίμασα και δούλεψε, αλλά κάνοντας cut τα στέλνει κάδο και μετά paste δε βλέπω. Κάνω κάτι λάθος; Έχω 10.6.2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tablet Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2010 Όντως η ιδέα app store για mac os x είναι κορυφαία! (άσχετο αλλά μαζευτήκαμε 3 dexter στο ίδιο νήμα) Για file cut στον Finder, άνοιξε Terminal και δώσε: >defaults write com.apple.finder AllowCutForItems 1 Μετά κάνε Relaunch τον Finder... δεξί click σε οποιοδήποτε file / folder -> έχεις επιλογή cut Για απενεργοποίηση όπου 1 βάλε 0 με τη σειρά μου να πω ότι θα ήθελα ένα "ελαφρύτερο" iPhoto ... λίγο πιο γρήγορο, με υποστήριξη picasa (που αποκλείεται να ...) και να μπορώ να επιλέξω μεταξύ events και projects/folders όπως και στο Aperture Επίσης iMovie με λίγο καλύτερη υποστήριξη για text να μπορώ δηλαδή να πετάω κειμενάκια όπου θέλω επάνω στην οθόνη και όχι όπου θέλει η Apple με τα standar texts της Mετα απ'αυτο μου τα ριχνει στον καδο με το που επιλεγω cut.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdoup Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 cmd + x = cut cmd + c = copy cmd + v = paste Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tablet Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Και cmd+x να πατησω παλι στο καδο μου τα ριχνει...heeelp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdoup Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 δοκιμασε να το απενεργοποιήσεις .βάλε στο τερμιναλ αυτο defaults write com.apple.finder AllowCutForItems 0 και κανε relaunch τον finder και δοκίμασε πάλι τα shortcuts. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tablet Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Παιδια το cut γινεται το paste δεν υπαρχει.... ---------- Προσθήκη στις 19:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:34 ---------- Το εψαξα και ολοι εχουν το ιδιο θεμα εσεις πως το κανετε?Εχετε paste? ---------- Προσθήκη στις 19:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:35 ---------- Λοιπον επειδη κανεις δεν μπορει να κανει cut/paste βρηκα την λυση... Απλα σερνεται τον φακελο-αρχειο εκει που θελετε να παει και πριν το αφησετε πατηστε κρατημενο το cmd. Ετσι δουλευει το cut/paste.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdoup Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 εμένα πάντως λειτουργούν και τα 3 με το shortcut Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2010 Βασικά κάνει κάποιου είδους Cut από μόνο του το Finder. Απλώς είναι με Drag n Drop και όταν κάνει κανείς το Drag n Drop, στο target σημείο του εμφανίζει ένα πράσινο "+" δίπλα από το αρχείο ή φάκελο που αντιγράφεις. Αν πατήσεις cmd τότε εξαφανίζεται το πράσινο συν και αντί για copy κάνει move. ;-) Το ζήτημα είναι να υπάρχει το Cut σαν Shortcut όπως στα Windows...και να δουλεύει παρομοίως για να μην είμαστε εξαρτώμενοι από το Drag n Drop (από το ποντίκι δηλαδή), αλλά να μπορούμε να δουλεύουμε το πληκτρολόγιο κανονικά όπως έχουμε συνηθίσει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Mετα απ'αυτο μου τα ριχνει στον καδο με το που επιλεγω cut.. Παιδιά, εγώ δοκίμασα την εντολή για το terminal, που έδωσε ο WizeMan και δουλεύει κανονικά. Σχετικά με τον κάδο, που λέτε, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα γιατί με το paste το αρχείο μετακινείται στη θέση, που επιθυμούμε. Εξάλλου, αυτό δεν είναι το νόημα του cut-paste (στο περίπου...); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WizeMan Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Απλά χρησιμοποιεί σαν temporary folder τον κάδο. Εγώ προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ούτε προτείνω την μεταφορά αρχείων με move / cut-paste... γιατί μπορεί κατά τη μεταφορά να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα (γεμάτος δίσκος προορισμού, σφάλμα δίσκου κτλ) και να χάσετε τα αρχεία σας. Copy πάντα και μετά διαγράψτε τα αρχικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JAs0n-X Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Απλά χρησιμοποιεί σαν temporary folder τον κάδο. Εγώ προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ούτε προτείνω την μεταφορά αρχείων με move / cut-paste... γιατί μπορεί κατά τη μεταφορά να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα (γεμάτος δίσκος προορισμού, σφάλμα δίσκου κτλ) και να χάσετε τα αρχεία σας. Copy πάντα και μετά διαγράψτε τα αρχικά. το λεω και το ξαναλεω...τι τρελη μουφα δικαιολογια ειναι αυτη που εχει διαρρευσει. Ειμαι πολυ φαν των μακ, αλλα να λεμε τα πραματα με το ονομα τους. Στα παραθυρια ειχες ποτε τετοιο προβλημα?? Στο κατω κατω λιγο πολυ απο υπολογιστες ξερουμε, θα μπορουσε πρωτα να το αντιγραψει να λαβει επιβεβαιωση οτι αντιγραφηκε ολοκληρο κ μετα να το σβησει απ την παλια τοποθεσια. ολα αυτα αυτοματα το pc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JAs0n-X Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Απλά χρησιμοποιεί σαν temporary folder τον κάδο. Εγώ προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ούτε προτείνω την μεταφορά αρχείων με move / cut-paste... γιατί μπορεί κατά τη μεταφορά να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα (γεμάτος δίσκος προορισμού, σφάλμα δίσκου κτλ) και να χάσετε τα αρχεία σας. Copy πάντα και μετά διαγράψτε τα αρχικά. το λεω και το ξαναλεω...τι τρελη μουφα δικαιολογια ειναι αυτη που εχει διαρρευσει. Ειμαι πολυ φαν των μακ, αλλα να λεμε τα πραματα με το ονομα τους. Στα παραθυρια ειχες ποτε τετοιο προβλημα?? Στο κατω κατω λιγο πολυ απο υπολογιστες ξερουμε, θα μπορουσε πρωτα να το αντιγραψει να λαβει επιβεβαιωση οτι αντιγραφηκε ολοκληρο κ μετα να το σβησει απ την παλια τοποθεσια. ολα αυτα αυτοματα το pc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WizeMan Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2010 το λεω και το ξαναλεω...τι τρελη μουφα δικαιολογια ειναι αυτη που εχει διαρρευσει. Ειμαι πολυ φαν των μακ, αλλα να λεμε τα πραματα με το ονομα τους.Στα παραθυρια ειχες ποτε τετοιο προβλημα?? Στο κατω κατω λιγο πολυ απο υπολογιστες ξερουμε, θα μπορουσε πρωτα να το αντιγραψει να λαβει επιβεβαιωση οτι αντιγραφηκε ολοκληρο κ μετα να το σβησει απ την παλια τοποθεσια. ολα αυτα αυτοματα το pc. Δυστυχώς το έπαθα (και έμαθα) :| Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.