Προς το περιεχόμενο

Κεραία κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένη περιοχή.

algait

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Αυτή την περίοδο ψάχνω για σπίτι και αυτό που μου άρεσε έχει ένα μειονέκτημα. Από το μπαλκόνι του φαίνεται στα 100 μέτρα μια κεραία κινητής τηλεφωνίας (Θεσσαλονίκη, χαριλάου, περιοχή Αγίας Κυριακής, για όσους τυχαίνει να γνωρίζουν). Να διευκρινήσω ότι το σπίτι είναι στον πρώτο όροφο και ότι η κεραίας είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο από την πολυκατοικία. Ο εργολάβος, ο οποίος θα κατοικήσει στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας υποστηρίζει ότι μέτρησε την ακτινοβολία και βρήκε ότι κυμαίνεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Θα ήθελα την άποψή σας για το θέμα και αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω εγώ ο ίδιος το ποσό της ακτινοβολίας που θα τρώω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Γνωριζω καθως ειμαι λιγο πιο κατω... Πως ακριβως μετρησε την ακτινοβολια;

Ολα μου τα σχολικα χρονια τα φαγα με διαμαρτυριες για κεραιες κινητης τηλεφωνιας. Και το αστειο ειναι οτι ουδεποτε εγινε νυξη για αυτη τη συγκεκριμενη κεραια αλλα φαινεται πως η περιοχη εχει γινει στοχος εταιρειων οι οποιες εγκαθιστουν παρανομα πομπους στις ταρατσες τους γιατι τ αρπαζουν χοντρα οι ιδιοκτητες των διαμερισματων. Κατ´εμε, αυτο θα επρεπε να σε ανησυχει. Η κεραια στην τελικη πηρε και καποια σχετικη αδεια για να σηκωθει...(αν και... Ελλαδισταν δεν ειμαστε;)

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω πως την μέτρησε να σου πω την αληθεια μιας και δεν μίλησα με τον ίδιο αλλά με έναν βοηθό του. Αυτό που λες για τις παράνομες κεραίες το έχω ακούσει παλαιότερα για πολλές περιοχές. Γενικώς μπορεί να υπάρχει παράνομη κεραία στη διπλανή πολυκατοικία και να μην το έχουμε πάρεις χαμπάρι. Το θέμα είναι αν υπάρχει κάποια άποψη για τις κεραίες και αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το ελέγξω εγώ αυτό. Αυτό που με καθησυχάζει είναι ότι στην ίδια πολυκατοικία θα μείνει και ο εργολάβος.

Δημοσ.

ατελείωτες συζητήσεις έχουν γίνει, άκρη στο Ελλαδιστάν δεν βγαίνει!!

Συνοψίζω τα κυριότερα που σε ενδιαφέρουν:

1. αν είσαι στον 1ο και η κεραία είναι σε επίπεδο 4ου και 100 μέτρα μακριά, μάλλον δεν πρέπει να ανυσηχείς ιδαίτερα, αφού για να σε φτασει υψηλή τιμή ακτινοβολίας θα πρέπει να την έχουν τσιτώσει πάρα πολύ - πολύ περισσότερο από τα νόμιμα όρια,

2. Όπως και αν την μέτρησε την ισχύ εκπομπής (προφανώς δεν την μέτρησε αλλά λέμε τώρα), δεν έχει σημασία, γιατί μια στιγμιαία μέτρηση δεν σημαίνει οτι δεν σηκώνουν παραπάνω την ισχύ σε κάποια επόμενη χρονική στιγμή. Οπότε μην δίνεις και ιδιαίτερη σημασία, μάλλον το λέει για να αντιμετωπίσει τον προβληματισμό των μελλοντικών του πελατών.

3. Γνωρίζοντας αρκετά περί αδειοδότησης εκ των έσω, σε διαβεβαιώ οτι το "παράνομη" είναι μια καραμέλα των εκάστοτε αντίθετων με την ύπαρξη κεραιών (ξέρεις αυτούς που θέλουν κινητό αλλά όχι την κεραία πάνω από το κεφάλι τους). Οι κεραίες ως εξοπλισμός είναι εγκεκριμένες από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργιεας, ως συχνότητες και ισχύ εκπομπής από την ΕΕΤΤ, και το μόνο που συνήθως εκκρεμεί είναι η πολεοδομική άδεια, για την οποία απαιτείται Μελέτη Περιβαλοντικών Επιπτώσεων, την οποία στο 95% των περιπτώσεων η εταιρία την έχει υποβάλει στην εκάστοτε νομαρχία ή δημοτική αρχή, οι οποίες δηλώνουν αναρμόδιες να απαντήσουν, βάζοντας τις ΜΠΕ σε εκκρεμότητα αιωνίως (ενώ ο νόμος που έχει ψηφιστεί λέει οτι αν δεν απαντήσουν σε 3 μήνες θεωρείται θετική απάντηση) και άρα, η κεραία δεν έχει όλες τις νόμιμες άδειες...

4. Και επειδή όπως είπαμε είμαστε Ελλαδιστάν, ακόμα και φουλ αδειοδοτημένη να είναι μια κεραία υπάρχει η πιθανότητα η εταιρία να σηκώνει λίγο παραπάνω την ισχύ απο τα εγκεκριμένα... άρα μην ψάχνεις για το αν είναι νόμιμη ή παράνομη, πάρε μόνο μια απόφαση για το αν θα είσαι στην απόσταση αυτή από μια κεραία ή όχι. Άλλωστε υπάρχει και το ενδεχόμενο να πας σε άλλο σπίτι και μετά από λίγο καιρό να βάλουν και εκεί κεραία, και μάλιστα πιό κοντά σου!!

Δημοσ.
Καλημέρα σε όλους. Αυτή την περίοδο ψάχνω για σπίτι και αυτό που μου άρεσε έχει ένα μειονέκτημα. Από το μπαλκόνι του φαίνεται στα 100 μέτρα μια κεραία κινητής τηλεφωνίας (Θεσσαλονίκη, χαριλάου, περιοχή Αγίας Κυριακής, για όσους τυχαίνει να γνωρίζουν). Να διευκρινήσω ότι το σπίτι είναι στον πρώτο όροφο και ότι η κεραίας είναι σε μεγαλύτερο υψόμετρο από την πολυκατοικία. Ο εργολάβος, ο οποίος θα κατοικήσει στον 5ο όροφο της πολυκατοικίας υποστηρίζει ότι μέτρησε την ακτινοβολία και βρήκε ότι κυμαίνεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Θα ήθελα την άποψή σας για το θέμα και αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω εγώ ο ίδιος το ποσό της ακτινοβολίας που θα τρώω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ναι υπαρχει τροπος να μετρησεις το επιπεδο ακτινοβολιας με ειδικη συσκευη . Η τιμη της ειναι λιγο απλησιαστη( για να ειναι και αξιοπιστη η μετρηση) ,ειδικα αν μιλαμε μονο για να μετρησεις και δεν σου χρειαστει καπου αλλου! Οσο αναφορα το υψομετρο δεν εχει μεγαλη σημαδια οταν μιλαμε για μικρη αποκλιση στο θεμα του υψους.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πιο πολύ θα έπρεπε να ανησυχείς αν δεν έβλεπες κεραία γύρω σου γιατί τότε το κινητό σου θα λειτουργούσε στο full για να "μιλήσει" με την πλησιέστερη κεραία!

Αλλά αυτά μας φαίνονται λεπτομέρειες...

B)

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Από μια μικρή έρευνα που έκανα κατέλειξα σε αυτό που λέει ο billdanos. Απλά, όσο και να ναι μόλις βγήκα στο μπαλκόνι και αντίκρισα την κεραία μου κακοφάνηκε. Λέτε να προσπαθήσω να κάνω καμια επαφή με τους γείτονες μήπως πάρω καμια επιπλέον πληροφορία?

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ἐπειδὴ ψάχνω καὶ γὼ γιὰ σπίτι τὸν τελευταῖο καιρὸ, καὶ τὰ σχόλιά σου εἶναι ἐνδιαφέροντα, τελικὰ τὶ ἔκανες, ἄν ἐπιτρέπεται νὰ ρωτήσω;

Εὐχαριστῶ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...