Sapounos Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 γεια σας παιδια εχω ενα λαπτοπ fujitsu siemens amilo sa3650 και ειναι σχεδιασμενο για vista αλλα στο site της fujitsu δειχνει και τα windows 7 32bit συμβατα οποτε κανονικα δεν τρεχει κανενα πρόβλημα. όμως έβαλα τα 7 home premium 32bit και στην μνημη μου λεει 4gb και μεσα σε παρενθεση 2.22GB δυνατή η χρήση.. τί είναι αυτό και τι μπορεί να φταίει?? στα vista δεν μου το εβγαζε αυτο το πρόβλημα. διορθώνεται?? επίσης δοκίμασα και τα 7 64bit και εκει μου έλεγε RAM 4gb (3.75 δυνατη η χρήση)
Nik.K Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Τα 32bit Windows μπορουν να δουν μεχρι 3GB μνημης, ειτε αυτα ειναι XP ειτε Vista ειτε 7. Τωρα το οτι σου λεει 2.22GB για χρηση σημαινει πως μαλλον εχεις ενσωματωμενη καρτα γραφικων που σου πιανει ως ειναι λογικο μνημη απο την κεντρικη μνημη του συστηματος. Τωρα στα 64bit Windows αλλαζει λιγο το θεμα επειδη μπορουν να δουν μεχρι οσα GB εχεις, συγκεκριμενα εχεις 4GB και επειδη εχεις και την καρτα γραφικων παλι υπαρχει ενα ποσοστο μνημης στην ακρη για αυτη. Τουλαχιστον αυτο πιστευω πως ισχυει.
ktm.prestige Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Όπως είπε και ο NIK τα 32bit Win διαβάζουν μέχρι 3GB. Για να σου διαβάσει όλη την μνήμη θα πρέπει να εγκαταστήσεις τα 64bit Win. Βέβαια πάλι θα σου γράφει 3,3... γιατί η κάρτα γραφικών σου τραβάει κάτι ψιλά απο την RAM.
Sapounos Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 όντως τραβάει μέχρι 1.5 gb απο τη ram αλλα το θέμα ειναι ότι το προεγκατεστημένο λογισμικό του είναι vista home premium 32bit.. και τα αναγνώριζε τα 4gb μνήμης. σκέφτομαι να βάλω τα vista home basic που έχουν ίδες απαιτήσεις με τα XP. Δεν θα ειναι καλύτερα και πιο ελαφρύ το λάπτοπ?? Ή να αφήσω τα 7?? τα home basic πιάνουν 512 ενώ τα 7 2gb. και μιλάμε για 64 bit και τα 2
Nik.K Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Τα 7 γενικα ειναι κλασης ανωτερα απο τα Vista σε ολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.