Orion_ Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Δημοσ. 8 Απριλίου 2010 Κατευθείαν το ψητό. Θέλω -με κάποιον τρόπο- να καταφέρω να μοιράζω το bandwidth σε 2 και ενίοτε 3 υπολογιστές, δίνοντας το 70% lets say της σύνδεσής μου στον 1 και το υπόλοιπο στους άλλους 2. Δεν θέλω να δίνω προτεραιότητα στα http requests έναντι των p2p (κάτι τέτοιο δεν κάνει το QoS; Δεν είμαι και πολύ σχετικός με το θέμα.). Μπορώ να διαθέσω έναν υπολογιστή extra για proxy server (βασικά netbook είναι) αρκεί να καταλάβω τι πρέπει να κάνω και τα βήματα που θα ακολουθήσω. Παρακαλώ όποιος postάρει ας εξηγήσει και λίγο την λύση που προτείνει με μικρή περιγραφή του τι κάνει το κάθε τι που λέει -να μας μείνει και κάτι βρε αδερφέ. Παρακαλώ ας απαντήσει και ο poulinos που με έχει ξαναβοηθήσει στο παρελθόν και απ ότι βλέπω σε τέτοια θέματα πέφτει αχαλίνωτο posting
poulinos Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 σχετικο να βοηθησω σε κατι τετοιο.το zyxel σαν ρουτερ υποτιθεται οτι εχει bandwidth manager.απο την αλλη αμα ηξερες οτι ο καθε υπολογιστης δεν θα τον πειραξει κανεις θα μπορουσες να εβαζες σε καθε pc ενα προγραμμα το Net limiter και να εκανες απο εκει τα παντα.αλλα αν ο χρηστης ξερει μπορει να τα πειραξει και δωρον αδωρον.μια αλλη λυση που δεν την εχω κανει ειναι αυτο που ειπες.καποιος Proxy.στην ουσια τα Pc εχουν σαν gateway τον proxy και βγαινουν διαμεσω αυτου και αυτος με την σειρα του απο τον ρουτερ.υπαρχει ο win proxy αλλα δεν ξερω τι δυνατοτητες εχει να ορισεις.το ειχαμε βαλει στα iek εδω και πολλα χρονια οποτε δεν ξερω τι δυνατοτητες δινει.
Orion_ Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Ναι το NetLimiter θα ήταν καλή λύση αλλά θα μπορεί ο καθένας να το αλλάζει από το PC του. Οπότε μάλλον ο proxy server είναι η μόνη λύση. Μήπως μπορείς να με καθοδηγήσεις λίγο? Ευχαριστώ για την απάντηση
poulinos Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 Δημοσ. 10 Απριλίου 2010 δεν ξερω κατι παραπανω.θυμαμαι οτι οριζαμε ποιοι θα παρουν νετ με βαση Ip αλλα κατι αλλο δεν θυμαμαι .δοκιμασε το παντως ηταν ευκολο σαν προγραμα.
nske Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Δεν θέλω να δίνω προτεραιότητα στα http requests έναντι των p2p (κάτι τέτοιο δεν κάνει το QoS; Δεν είμαι και πολύ σχετικός με το θέμα.) Το QoS αναφέρεται γενικά στην εξασφάλιση κάποιων συγκεκριμένων, ελάχιστων ή μέγιστων, τιμών σε οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να μετρηθεί στην εκάστοτε τεχνολογία δικτύωσης και να συνδεθεί με την ποιοτική παροχή μιας δικτυακής υπηρεσίας. Αυτό το μέτρο θα μπορούσε να είναι bandwidth, delay ή οτιδήποτε άλλο, οπότε και αυτό που θέλεις QoS είναι. Στην ενότητα Linux έχουν γίνει κάποιες σχετικές συζητήσεις: http://www.insomnia.gr/forum/search.php?do=process&titleonly=0&forumchoice[]=46&query=shaping Όπως θα δεις, στο Linux αυτό υλοποιείται με το IProute2 και στα {Open|Free}BSD με το AltQ. Στα Windows δε ξέρω τι γίνεται. Αυτά τα εργαλεία είναι πανίσχυρα, αλλά απαιτούν κάποια κατανόηση του πώς δουλεύει το TCP/IP και κάποια εξοικείωση με τη χρήσης κάποιου unix-like λειτουργικού. Γι' αυτό το λόγο, υπάρχουν διάφορα άλλα μεσολαβητικά εργαλεία και διανομές που προσπαθούν να περιορίσουν τις παραπάνω απαιτήσεις, παρέχοντας πιο αφαιρετικά interfaces για την εγκατάσταση και παραμετροποίηση. Δεν ξέρω να προτείνω κάποιο από αυτά, αλλά μπορείς να τα δοκιμάσεις εύκολα σε Virtual Machines, π.χ. με το Virtualbox, και να δεις τι δυνατότητες προσφέρουν από το interface τους και πόσο καλό documentation έχουν σχετικά με QoS / Traffic Shaping/ Traffic Control. Αν είναι κάτι που θες να το φτιάξεις μια φορά, χωρίς πολλά πολλά, μάλλον θα πας σε μια τέτοια λύση, αν πάλι έχεις χρόνο/όρεξη και θέλεις και να ασχοληθείς γενικότερα με τέτοια πράγματα έχει νόημα να εξοικειωθείς με τα ίδια τα εργαλεία.
Orion_ Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2010 Ευχαριστώ nske ήδη έχω ξεκινήσει το κατέβασμα του VirtualBox για να δοκιμάσω μερικά πράγματα. Το πρόβλημα τώρα είναι πως θα καταφέρω να περάσω οποιαδήποτε διανομή επιλέξω σε flashάκι USB μιας και το netbook (προφανώς) δεν δέχεται CD. Ελπίζω να τα καταφέρω με το Unetbootin...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.